سبک زندگی
چرا «زانوهایتان» درد گرفته است؟
بعد- بسیاری از افراد ممکن است هر از گاهی زانو درد را تجربه کنند. مسابقات، تمرینات ورزشی و سایر فعالیتها میتوانند باعث کشیدگی عضلات، تاندونیت و آسیبهای جدی رباط و غضروف شوند. زانو درد برخی از افراد آنقدر شدید است که فعالیت های روزانه آنها را محدود می کند. با این حال، افراد دیگر ممکن است درد خفیف و مزمن زانو داشته باشند که آنها را از انجام فعالیت های مورد نظرشان باز می دارد. در این صورت احتمال بروز مشکل در ناحیه زانو در فرد وجود دارد که نباید از آن چشم پوشی کرد.
رباط زانو
رباط ها استخوان های استخوان ران را به استخوان های ساق پا متصل می کنند و استخوان ها را در کنار هم نگه می دارند و زانو را ثابت نگه می دارند. پارگی و رگ به رگ شدن رباط زانو آسیب های ورزشی بسیار شایعی هستند که می توانند در رباط متقاطع قدامی (ACL)، رباط متقاطع خلفی (PCL) و رباط جانبی داخلی (MCL) رخ دهند. هر یک از این آسیب ها می تواند باعث درد شدید زانو شود و در شرایط بحرانی نیاز به جراحی داشته باشد.
پارگی غضروف در زانو
یکی از آسیب ها و آسیب های دیگری که می توان به آن اشاره کرد پارگی غضروف زانو است. غضروف بافتی نیمه سخت اما انعطاف پذیر است که انتهای استخوان ها را می پوشاند. غضروف از دو منیسک در هر طرف مفصل تشکیل شده است، منیسک داخلی در داخل زانو و منیسک جانبی در خارج زانو. احتمالاً اصطلاح “پارگی منیسک” را شنیده اید. پارگی غضروف زانو یک آسیب شایع است و معمولاً نیاز به جراحی دارد.
آرتریت زانو
آرتروز یکی از علل شایع ناتوانی و درد شدید زانو است. متأسفانه، آرتریت یک بیماری دژنراتیو مزمن است که ممکن است در نهایت نیاز به جراحی داشته باشد.
3 مورد از رایج ترین انواع آرتریت عبارتند از:
- روماتیسم مفصلی
- آرتریت پس از سانحه
- آرتروز
اگر هر یک از این 3 نوع آرتریت را دارید، ممکن است در زانوی خود احساس سفتی و تورم کنید و در خم کردن زانوی خود مشکل داشته باشید.
آرتریت روماتوئید زانو
آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمنی است که باعث التهاب و تورم بافت اطراف مفصل می شود. التهاب مزمن معمولا باعث آسیب و از بین رفتن غضروف می شود. آرتریت روماتوئید تنها حدود 10 تا 15 درصد از کل موارد آرتریت را تشکیل می دهد.
آرتریت پس از سانحه
آرتریت پس از ضربه می تواند پس از آسیب جدی به زانو، از جمله شکستگی استخوان ها و پارگی رباط ها، رخ دهد. آسیب هایی که می تواند به مرور زمان به غضروف زانو آسیب برساند و منجر به درد، تورم و سفتی شود.
آرتروز زانو
شایع ترین نوع آرتریت، آرتروز است که فرسایش تدریجی غضروف مفصل زانو است. استئوآرتریت اغلب در افراد بالای 50 سال رخ می دهد. اثر آرتروز بعد از 50 سالگی به دلیل استفاده زیاد و فرسایش غضروف که با افزایش سن ایجاد می شود شدیدتر می شود. آرتروز زانو باعث درد، محدودیت دامنه حرکتی، سفتی زانو، تورم مفصل زانو، درد در لمس، تغییر شکل و ضعف زانو می شود.
علل آرتروز شامل سن، وزن، ژنتیک، آسیب های قبلی، عفونت ها و بیماری هایی مانند تومور یا نقرس است. استئوآرتریت همچنین می تواند در نتیجه آسیب های ورزشی و فرسودگی ناشی از فعالیت بدنی در مشاغلی مانند کار در کارخانه و ساخت و ساز رخ دهد.
تشخیص زانو درد
پزشکان آرتریت و سایر مشکلات زانو را با استفاده از اشعه ایکس و ارزیابی فیزیکی تشخیص می دهند. در واقع، آنها در مورد میزان درد، انعطاف پذیری، عملکرد زانو و تحرک کلی سوال خواهند کرد. متخصصان پزشکی همچنین از آزمایش های خاصی برای تشخیص نوع آرتروز زانو استفاده می کنند.
درمان زانو درد ناشی از آرتروز
درد زانو معمولاً با ایجاد آرتروز همراه است. درمان های رایج برای این مشکل شامل کاهش وزن، ورزش های تقویت کننده زانو، زانوبند و مسکن هایی مانند استامینوفن و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی است.
شایع ترین بیماری زانو که نیاز به جراحی دارد، آرتروز است. اما افرادی که از درد شدید ناشی از نوع دیگری از آرتریت رنج می برند. همچنین ممکن است نیاز به جراحی (عملیاتی مانند تعویض کامل یا جزئی زانو) داشته باشند. مهم است که قبل از تصمیم گیری برای انجام عمل جراحی، همه گزینه های درمانی موجود را با پزشک خود در میان بگذارید.
منبع: Healthline