کمخونی بدن را چگونه کنترل کنیم؟
این متخصص هماتولوژی و آنکولوژی بزرگسالان با تاکید بر اینکه کم خونی و کمبود آهن در بدن انسان به دلیل تغذیه نامناسب است، گفت: مصرف کم مواد غذایی حاوی آهن باعث کم خونی در افراد می شود، زنان جوان و کودکان در سنین بالا باید به نوع آن توجه کنند. تغذیه و توجه به مصرف مواد غذایی حاوی آهن.
به گزارش ایمنا، وی با اشاره به بروز کم خونی در بین افراد گفت: گلبول های قرمز یکی از اجزای دستگاه گردش خون انسان هستند، شاخص های آزمایشگاهی برای بررسی عملکرد این گلبول ها و با بررسی شاخص های قرمز خون وجود دارد. سلول هایی مانند هموگلوبین و هماتوکریت در طول آزمایش خون مشکل عملکرد این نوع سلول های خونی در بدن مشخص می شود.
وی افزود: بر اساس این موارد سازمان جهانی بهداشت تعریفی ارائه کرد که بر اساس آن اگر هموگلوبین بزرگسالان زیر 12 برای زنان و اگر هموگلوبین زیر 13 برای مردان باشد، در دسته کم خونی قرار می گیرند.
این متخصص بیماری های خون و سرطان بزرگسالان درباره علل کم خونی در برخی افراد توضیح داد: افراد زمانی دچار کم خونی می شوند که گلبول های قرمز توسط مغز استخوان تولید نشود یا مغز استخوان گلبول های قرمز تولید کند اما در محیط بدن این قرمزها وجود دارد. سلولهای خونی به دلایلی از بین میروند یا گلبولهای قرمز به درستی ساخته نمیشوند.
دلایل این امر متفاوت است، به عنوان مثال، زمانی که مغز استخوان (که همه اجزای خون مانند گلبول های سفید، گلبول های قرمز و پلاکت ها باید در آن ساخته شوند) بیمار است، قطعا نمی تواند همه انواع را بسازد. آقاب خاطرنشان کرد: از گلبول ها و سلول های خونی مبتلا به کم خونی است.
وی با بیان اینکه ممکن است این عارضه به دلیل وجود انواع سرطان مغز استخوان و یا بیماری های مختلفی که مغز استخوان فرد را درگیر می کند، ایجاد شود، ادامه داد: ممکن است مغز استخوان مواد و ویتامین های لازم را نداشته باشد تا بتواند تولید کند. گلبولهای قرمز به خوبی گلبولهای خونی میشوند، در نتیجه فرد کمخون میشود یا مغز استخوان گلبولهای قرمز تولید میکند، اما به دلایلی در بدن از بین میرود، در برخی موارد ممکن است سیستم گوارشی فرد باشد. مشکلی وجود دارد و باعث می شود خون از بدن بیمار به بیرون پرتاب شود.