یک نکته اساسی برای جلوگیری از چاق شدن
تحقیقات نشان می دهد که هر چه دیرتر غذا بخورید، احتمال افزایش وزن بیشتر می شود. محققان دانشکده پزشکی هاروارد در مورد رابطه بین زمان غذا و افزایش وزن دریافتند که دیر غذا خوردن باعث اثرات منفی فیزیولوژیکی و افزایش خطر چاقی می شود.
بر اساس گزارش هاروارد، 16 فرد دارای اضافه وزن (11 مرد و 5 زن) در این مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفتند. این افراد به دو دسته تقسیم شدند. یکی با یک وعده غذایی برنامه ریزی شده در یک زمان خاص و دیگری با یک وعده غذایی تقریباً چهار ساعت دیرتر از اول. در طول این مطالعه، محققان گرسنگی و اشتهای شرکتکنندگان را ثبت کردند، نمونههای خون زیادی گرفتند و میزان مصرف انرژی افراد را اندازهگیری کردند. آنها همچنین نمونه هایی از بافت چربی شرکت کنندگان را برای مقایسه الگوهای ژنی گرفتند.
نتایج نشان داد که خوردن چهار ساعت بعد (در مقایسه با زمان برنامه ریزی شده) تفاوت قابل توجهی در سطح گرسنگی، نحوه سوزاندن کالری بعد از غذا و نحوه ذخیره چربی در بدن ایجاد می کند.
بر اساس نتایج این مطالعه، دیر غذا خوردن نیز بر سطح دو هورمون تنظیم کننده گرسنگی در بدن یعنی گرلین و لپتین تأثیر می گذارد. گرلین که در معده تولید می شود، به مغز سیگنال می دهد که گرسنه هستید، در حالی که لپتین (هورمونی که در سلول های چربی تولید می شود) به مغز می گوید که چه زمانی سیر هستید. محققان دریافتند که دیر غذا خوردن منجر به کاهش 16 درصدی هورمون لپتین و افزایش 34 درصدی در هورمون گرلین شد.
علاوه بر این، نمونه گیری انجام شده در طول مطالعه نیز بیش از علت است. زیرا نشان داده شده است که تغذیه دیرهنگام باعث کاهش چندین ژن مسئول تجزیه لیپیدها (ترکیباتی مانند اسیدهای چرب) می شود.
منبع: سرگرمی روز