۱۰ رفتار افرادی که عزت نفس پایینی دارند
عزت نفس چیز پیچیده ای است. تشخیص فردی که اعتماد به نفس دارد آسان است، اما گاهی اوقات تشخیص کمبود اعتماد به نفس دشوار است.
به گفته روزیاتو، افرادی که با عزت نفس پایین دست و پنجه نرم می کنند، اغلب برای پوشاندن این احساس به رفتارهای خاصی متوسل می شوند. آنها ممکن است سعی کنند ارزش خود را با برخی اقدامات بیش از حد به خود و دیگران ثابت کنند. این اقدامات ممکن است شامل تلاش های بیش از حد برای نشان دادن موفقیت یا توانایی باشد.
شناسایی این رفتارها می تواند به شما در درک بهتر افراد اطرافتان و شاید حتی خودتان کمک کند. در اینجا 10 نشانه آشکار از اقدامات جبرانی شدید ناشی از عدم عزت نفس آورده شده است.
1) برای موفقیت بیش از حد تلاش می کنید
بسیاری از ما در زندگی خود با فردی روبرو شده ایم که به نظر می رسد در تلاشی بی پایان برای موفقیت است. این افراد همیشه مشغول هستند، همیشه پروژه های جدید را انجام می دهند و به ندرت به چیزی نه می گویند.
این رفتار اغلب ریشه در احساس عمیق بی کفایتی دارد. افرادی که عزت نفس پایینی دارند به دلیل نیاز به اثبات ارزش خود نه تنها به دیگران بلکه به خود، بیش از حد برای موفقیت تلاش می کنند.
این افراد اغلب سعی می کنند اعتماد به نفس پایین خود را با جستجوی مداوم تایید و تایید خارجی جبران کنند. عزت نفس آنها با دستاوردهایشان گره خورده است. بنابراین آنها احساس می کنند که باید همیشه موفق شوند.
2) کمال گرایی
اکثر ما کمی کمال گرایی در خود داریم.
کمال گرایی ارتباط نزدیکی با عزت نفس دارد. وقتی احساس ارزشمندی بالایی نداشته باشید، تمایل دارید به کوچکترین جزئیات بیش از حد فکر کنید و همیشه می خواهید مطمئن شوید که همه چیز «درست است».
در واقع کمال گرایی تلاشی برای جبران احساس بی کفایتی است. اگر همه چیز عالی باشد، پس جایی برای انتقاد یا شکست وجود ندارد. دو عاملی که می تواند به طور قابل توجهی بر عزت نفس تأثیر بگذارد.
ترک عادت کمال گرایی می تواند دشوار باشد زیرا اغلب به عنوان یک ویژگی مثبت تلقی می شود. اما زمانی که ریشه در کمبود عزت نفس داشته باشد، قطعا ضرر بیشتری نسبت به سود خواهد داشت.
3) جلب توجه
همه ما افرادی را دیده ایم که مدام به دنبال جلب توجه و تایید دیگران هستند. به راحتی می توان به چنین افرادی برچسب توجه جوی داد. اما مشکل اساسی اغلب عمیق تر است.
اصول روانشناسی نشان می دهد که رفتار توجه طلبانه اغلب نشانه عزت نفس پایین است. ممکن است این افراد احساس نامرئی یا بی اهمیت بودن کنند و به همین دلیل سعی می کنند با جلب توجه و تایید دیگران تا حد امکان این احساس را سرکوب کنند.
این نیاز به توجه می تواند خود را به طرق مختلف نشان دهد. از فعالیت بیش از حد در رسانه های اجتماعی تا نمایش دراماتیک احساسات شما. اینها نشانه های واضحی از تایید گرفتن هستند.
4) رفتار دوستانه با مردم
تلاش بیش از حد برای جلب رضایت دیگران یکی دیگر از رفتارهای رایج افرادی است که با عزت نفس پایین دست و پنجه نرم می کنند. این افراد اغلب با همه چیز و همه موافق هستند. آنها میتوانند وظایفی بیش از توانایی خود بر عهده بگیرند، برنامههای خود را تا حد زیادی پر کنند و زمانی را برای خود باقی نگذارند.
چرا؟ زیرا نه گفتن خطر طرد شدن را به همراه دارد و برای فردی که عزت نفس پایینی دارد، طرد شدن می تواند یادآور احساسات درونی بی ارزشی و بی کفایتی او باشد.
افراد با عزت نفس پایین اغلب احساس ناراحتی و خستگی می کنند. زیرا آنها مدام نیازهای خود را به خاطر دیگران نادیده گرفته اند. این یک چرخه مخرب است که بدون خودآگاهی و احترام به خود به سختی می توان از آن خارج شد.
5) حالت دفاعی
آیا تا به حال با کسی برخورد کرده اید که حتی به کوچکترین انتقاد یا پیشنهادی واکنش تدافعی نشان دهد؟ این رفتار می تواند نشانه ای از عزت نفس پایین باشد. افرادی که دائماً نیاز به دفاع از اعمال یا تصمیمات خود را احساس می کنند، اغلب این کار را به دلیل عدم اعتماد به ارزش خود انجام می دهند.
آنها هر شکلی از بازخورد را به عنوان حمله به شخصیت خود تفسیر می کنند و باعث می شود آنها واکنش تدافعی نشان دهند. این حالت امن در واقع فقط یک مکانیسم دفاعی است. راهی برای محافظت از خود در برابر تهدیداتی که به عنوان حمله به عزت نفس آنها تلقی می شود.
6) مراقب خودت نیستی
وقتی افراد عزت نفس پایینی دارند، ممکن است در تعیین حد و مرز برای کمک به دیگران دچار مشکل شوند.
آنها کارهای زیادی برای دیگران انجام می دهند اما فراموش می کنند که از خود مراقبت کنند. آنها ممکن است وعده های غذایی خود را فراموش کنند یا از نیازهای بهداشت روانی خود غافل شوند. انگار خودشان را تنبیه کرده اند و فکر می کنند سزاوار رسیدگی و توجه نیستند.
داشتن مرزهای سالم، دانستن اینکه چه چیزی خوب است و چه چیزی نیست، بخش مهمی از مراقبت از خود است. اگر فردی با عزت نفس پایین از خود مراقبت نکند، می تواند به احساسات بدتری منجر شود.
این رفتار چرخه ای ایجاد می کند که در آن افراد از مراقبت از خود غافل می شوند.
۷) مدام خود را با دیگران مقایسه می کنید
وقتی همیشه خودمان را با دیگران مقایسه می کنیم، به این معنی است که در تشخیص ارزش خود مشکل داریم.
بسیاری از مردم دائماً زندگی خود را با زندگی دیگران مقایسه می کنند. آنها در شبکه های اجتماعی می گردند و واقعیت زندگی خود را با ظاهر زندگی دیگران مقایسه می کنند. این افراد بر این باورند که همه به دستاوردهای بیشتری رسیده اند و زندگی شادتری دارند.
این مقایسه مداوم یک رفتار رایج در بین افراد با عزت نفس پایین است. آنها دیگران را ذاتاً بهتر یا سزاوارتر می بینند که می تواند کاملاً مخرب باشد.
8) بیش از حد عذرخواهی کنید
آیا تا به حال دیده اید که کسی برای همه چیز عذرخواهی کند، حتی زمانی که به وضوح تقصیر او نبوده است؟ این رفتار می تواند نشانه ای از عزت نفس پایین باشد. این افراد احساس می کنند که همیشه اشتباه می کنند یا سربار دیگران هستند.
عذرخواهی بیش از حد می تواند راهی برای جلب اعتماد باشد. مثل اینکه میگه میدونم اشتباه کردم ولی بازم قبولم داری؟
این یک درخواست برای تأیید ارزش آنها با وجود عزت نفس پایین آنها است.
9) خود تخریبی
مهمترین چیز در مورد علائم عزت نفس پایین این است که می تواند منجر به خود تخریبی شود.
کسانی که احساس بی ارزشی می کنند اغلب باور نمی کنند که سزاوار موفقیت یا خوشبختی هستند و باعث می شود ناخودآگاه تلاش های خود را نادیده بگیرند.
خود خرابکاری می تواند خود را به طرق مختلف نشان دهد، از اهمال کاری و کمال گرایی گرفته تا درگیر شدن در روابط و عادات ناسالم. این یک چرخه معیوب است که احساس بی ارزشی مردم را تغذیه می کند.
10) عزت نفس اغراق آمیز
جالب است بدانید که اعتماد به نفس بیش از حد می تواند نشانه عدم عزت نفس در برخی افراد باشد.
وقتی کسی نسبت به خودش احساس خوبی ندارد، می تواند بیش از حد اعتماد به نفس نشان دهد و آنچه را که واقعاً احساس می کند سرکوب کند.
این رفتار اغلب با نیاز دائمی به اعتبارسنجی خارجی همراه است. این افراد به دنبال تایید دیگران به عنوان راهی برای پر کردن خلاء ناشی از احساس بی کفایتی خود هستند.