سبک زندگی

آمار تکان‌دهنده مصرف نوشابه در ایران

خرید فالوور از سایت اینبو

یکی از مشکلاتی که در دهه های اخیر با آن مواجه بوده ایم افزایش نوشابه است، در دهه اخیر مصرف نوشابه در ایران 15 درصد افزایش یافته است. علاوه بر این، یک پدیده هشدار دهنده کاهش شدید علاقه ناشی از افزایش سن به نوشابه های شیرین و مضر است. بر این اساس کودکان ایرانی از ۴ سالگی به نوشابه علاقه مند می شوند.

به گزارش سرگرمی روز، علاقه به نوشابه که از دوران کودکی شروع می شود و تا بزرگسالی از بین نمی رود، پیامدهای ناخوشایندی برای سلامت جامعه دارد. نکته نگران کننده دیگری که می توان به آن اشاره کرد، ترجیح بیشتر نسل های جدید به نوشابه های مد روز و مضر و کاهش تمایل آنها به نوشیدنی های سنتی و حتی آب میوه های طبیعی است. دکتر جلال الدین میرزایی رزاز رئیس انجمن تغذیه ایران و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز با تایید این پایان نامه به نکاتی در مورد آمار مصرف نوشابه و مضرات آن و همچنین تغییر در غذا خوردن اشاره می کند. سبک و جایگزینی نوشیدنی های سنتی با نوشابه های مدرن و عوارض جانبی.

میرزایی رزاز درباره آمار مصرف نوشابه ایران و مقایسه آن با آمارهای جهانی گفت: در حال حاضر در ایران 4 برابر میانگین جهانی نوشابه مصرف می کنیم. در واقع هر ایرانی به طور متوسط ​​سالانه 40 تا 42 لیتر نوشابه مصرف می کند. البته آمریکا استثناست و فقط در آن کشور سرانه 4 برابر بیشتر از ما نوشابه مصرف می شود. در نتیجه یک برنامه پیشگیری بزرگ در ایالات متحده تدوین شده است و در سال های آینده تا سال 2030 قصد دارند تا یک سوم مصرف را کاهش دهند.

وی با اشاره به تاثیرات مثبت اقدامات پیشگیرانه بر مصرف نوشابه، گفت: از جمله کارهایی که اثر بازدارندگی بر مصرف نوشابه دارد، می توان به افزایش مازاد مالیات بر مصرف نوشابه، افزایش در مصرف نوشابه اشاره کرد. قیمت نوشابه، گذاشتن برچسب و اطلاع رسانی از مضرات نوشابه.

این متخصص تغذیه به مضرات نوشابه ها نیز اشاره کرد و گفت: به طور کلی مضرات نوشابه ها جهت ها و جنبه های مختلفی دارد که اولین مشکلی که در مورد نوشابه ها داریم میزان بالای قند و کربوهیدرات آنهاست. در هر 250 تا 300 سی سی (معادل یک پیمانه) نوشابه ای که مصرف می کنیم بین 13 تا 15 حبه شکر وجود دارد. یعنی با مصرف نوشابه همراه غذا یک کالری اضافی ناخواسته دریافت می کنیم.

به گفته میرزایی رزاز، در این سال‌ها که مصرف نوشابه‌های گازدار 15 درصد افزایش یافته است، در عین حال مصرف لبنیات نیز 10 درصد افزایش یافته است که اتفاقی ناگوار و ناخوشایند است که می‌تواند اثرات مضری بر سلامت مردم داشته باشد. سلامتی برای سالهای آینده

کاهش سن مصرف کنندگان نوشابه

رئیس انجمن تغذیه ایران ضمن اشاره به خطر مصرف همزمان نوشابه با فست فود گفت: در دوران گذار رژیمی از غذاهای سنتی خودمان به سراغ غذاهای خارجی و غربی و به ویژه فست فودها رفتیم. نوشابه نیز یکی از اعضای جدایی ناپذیر فست فود است، به این معنی که در عین حال که ما غذاهای ناسالم می خوریم و از طریق فست فود مضرات زیادی از جمله روغن و نمک زیادی که در فست فود نهفته است، در عین حال مصرف می کنیم. این غذای ناسالم، با مصرف نوشابه های شیرین و مضر، کالری بیشتری دریافت می کنیم. نوشابه هایی که بیشتر با افزودنی های ناسالم و ناسالم و طعم ها و رنگ های مصنوعی تهیه می شوند نیز عامل پوکی استخوان هستند. نوشابه های گازدار به مرور زمان به دلیل گازهای موجود در آنها باعث مشکلات گوارشی می شود.

این متخصص تغذیه به واقعیت نگران کننده دیگری نیز اشاره می کند: ذائقه کودکان ما از 3 تا 4 سالگی به مصرف نوشابه های گازدار علاقه مند می شود. چون خوشمزه، خوش رنگ و لذیذ هستند. علاقه به نوشابه در طول زندگی این نسل باقی می ماند که اثرات مضری بر سلامت آنها دارد. پس باید کاری کرد که مصرف نوشابه های گازدار به خصوص در بین نسل های جوان کاهش پیدا کند، اما با کاهش مصرف نوشابه های گازدار چه کنیم که ننوشیم؟

رئیس انجمن تغذیه ایران در این خصوص گفت: یکی از اولین نکاتی که می توان به آن اشاره کرد و بسیار مفید است بحث آموزش و فرهنگ سازی است که منجر به افزایش سواد تغذیه ای مردم می شود. سواد غذایی به دانش و اطلاعات فرد در مورد علوم غذایی و نحوه استفاده صحیح از منابع غذایی، نگهداری آنها، پخت و پز و غذا خوردن به طور متعادل اشاره دارد. غذای فرد باید متنوع، متعادل و سالم و برای نیازهای روزانه او کافی باشد. اما نوشابه همه این موارد را مختل می کند.

میرزایی رزاز به وظایف دولت در این زمینه نیز اشاره کرد و گفت: اما وظایف دولت ها جایگزینی نوشابه های سالمی است که نیاز به نوشیدن نوشابه را بی نیاز می کند اما در عین حال سلامت بیشتری دارد. بهترین جایگزین برای این نوع نوشیدنی های غیرمجاز، به ویژه نوشابه، نوشیدنی های ایرانی است که در فرهنگ و سنت ما سالم بودن آن تایید شده است و در فصول مختلف سال نوشیدنی های مختلفی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. مقدار شکر اضافه شده

اگر نیاز دارید سریع غذا بخورید، این توصیه را دنبال کنید

وی با تاکید بر اهمیت نوشیدنی‌های سنتی ایرانی و خواص سلامتی آن‌ها، گفت: اگر میزان قند این نوشیدنی‌ها کنترل شود، علاوه بر خوشمزه بودن، خواص خاص خود را نیز خواهند داشت. به آنها مثلاً نوشیدنی های تهیه شده با عصاره نعناع یا حاوی شیرخشک یا عصاره های مختلف گیاهی اضافه شده است و به عنوان یک فرصت باید یک تهدید ایجاد کرد. حالا که باید بنوشیم می توانیم مصرف نوشابه را با فواید دراز مدت کاهش دهیم و بهترین جایگزین آن نوشیدنی های سنتی و ایرانی است که شامل دوغ می شود و جایگزین بسیار مناسبی برای نوشابه است.

میرزایی رزاز با اشاره به تصمیم تغییر ذائقه کودکان گفت: کودکانی که در سال های اولیه زندگی خود به دنیا می آیند شکل می گیرند به همین دلیل کودکان نباید با روش های مختلف به طعم دلپذیر و جذاب نوشیدنی های سنتی عادت کنند. از بچگی. زیرا در سنین بالاتر این تغییر ذائقه دشوارتر می شود. در این راستا باید فرهنگ خرید نوشابه را به تدریج در سبد خانوار کاهش داد و نوشیدنی های مجاز و تغذیه سبز را جایگزین آن کرد. مقدار مواد به کار رفته در آنها باید مناسب باشد. دوغ یکی از اصیل ترین نوشیدنی های ایرانی است که می توان آن را جایگزینی برای این روش دانست.

رئیس انجمن تغذیه ایران معتقد است: اینها عادات بدی است که در کشور ما نهادینه شده است، اما باید به تدریج با غذاهای سبک و سالم جایگزین شود: اگر مردم مجبور به مصرف غذاهای خارج از منزل و فست فودها شدند، دفعات آن را کاهش دهند. آنها را کاهش دهید و به تدریج کاهش دهید. نکته مهم در اینجا این است که بسته بندی این مواد غذایی ناسالم مانند ساندویچ، سیب زمینی و نوشابه که ترکیبی از مواد مضر هستند با هم مصرف نمی شود و می توانید سیب زمینی ها را بردارید و آب یا دوغ را جایگزین نوشابه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا