آیا مصرف سبزیجات منجمد مفید است؟
میوه ها و سبزیجات برای یک رژیم غذایی سالم و متعادل ضروری هستند و حاوی طیف وسیعی از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند.
به گزارش فرادید، اما آیا انواع سبزیجات منجمد یا کنسرو شده می توانند ارزش غذایی سبزیجات تازه را داشته باشند؟
سبزیجات منجمد
محصولات تازه اغلب به عنوان مغذیترین محصولات تبلیغ میشوند، اما این تبلیغات لزوماً درست نیستند. مواد مغذی در حین انتقال از مزرعه به آشپزخانه و زمانی که محصولات را در یخچال نگهداری می کنید از بین می روند. برخی از مواد مغذی، مانند ویتامین C و E، ممکن است در سبزیجات منجمد بالاتر باشند، زیرا آنها بسیار نزدیک به برداشت منجمد هستند، اما تغییرات در حمل و نقل و ذخیره سازی می تواند “کمی” بر این مواد مغذی تأثیر بگذارد.
مواد معدنی مانند کلسیم، آهن و منیزیم در محصولات منجمد در مقایسه با محصولات تازه در سطوح مشابهی باقی می مانند. مزیت دیگر سبزیجات و میوه های منجمد پتانسیل کاهش ضایعات مواد غذایی است. بنابراین ارزش غذایی سبزیجات منجمد لزوما کمتر از سبزیجات تازه نیست.
اما اگر می خواهید سبزیجات را خودتان در خانه منجمد کنید، بلانچ کردن یا جوشاندن سریع قبل از انجماد می تواند ایمنی و کیفیت محصول را بهبود بخشد. بلانچینگ زمانی است که غذا برای مدت کوتاهی در آب جوش غوطه ور شود یا برای مدت کوتاهی بخارپز شود.
سبزیجات منجمد برای سالاد مناسب نیستند، اما می توان آنها را پخته یا بخارپز کرد و در سوپ، خورش و خورش استفاده کرد. میوه های منجمد را می توان به غذاهای صبحانه نیز اضافه کرد یا مثلاً در پخت کیک های میوه ای استفاده کرد.
قوطی سبزیجات
سبزیجات و میوه های کنسرو شده معمولا جایگزین ارزان تری برای محصولات تازه هستند. استفاده از آنها نیز بسیار آسان است. فرآیند کنسرو کردن یک روش نگهداری است، بنابراین نیازی به افزودن مواد نگهدارنده اضافی مانند نمک نیست.
با توجه به فرآیند پخت، سطح مواد مغذی حساس به حرارت مانند ویتامین C در مقایسه با محصولات تازه اندکی کاهش می یابد. هنگامی که از سبزیجات کنسرو شده در یک ظرف داغ استفاده می کنید، می توانید آنها را در مراحل بعدی پخت اضافه کنید تا از دست دادن مواد مغذی کاهش یابد.
برای به حداقل رساندن ضایعات، می توانید مواد اضافی را به جای دور ریختن فریز کنید.
5 نکته برای خرید میوه و سبزیجات
در حالی که جایگزینهای پیشنهادی جایگزینهای خوبی هستند، اگر میخواهید محصولات تازهتری را با بودجه کم در رژیم غذایی خود بگنجانید، نکات زیر را در نظر بگیرید.
1. در فصل خرید کنید
بر اساس اصول عرضه و تقاضا، خرید میوه و سبزیجات فصلی محلی همیشه ارزانتر از واردات خارج از فصل از کشورهای دیگر است.
2. از میوه ها و سبزیجات زشت پرهیز کنید
اگرچه میوه ها و سبزیجات “زشت” از نظر فیزیکی کامل نیستند، اما این زشتی به هیچ وجه بر سطح تغذیه یا طعم آنها تأثیر نمی گذارد.
3. کاهش زباله
بنابراین مدیریت صحیح محصولات تازه می تواند به شما در صرفه جویی در هزینه (و کمک به محیط زیست) کمک کند. برای به حداقل رساندن ضایعات، وعده های غذایی و خرید خود را از قبل برنامه ریزی کنید و اگر فکر می کنید تمام میوه ها و سبزیجاتی را که می خرید نمی خورید، قبل از خشک شدن آنها را فریز کنید.
4. باغبانی
مهم نیست حیاط یا بالکن شما چقدر کوچک است، همیشه می توانید محصولات خود را در گلدان بکارید. گوجه گیلاسی، فلفل قرمز و نعناع به خوبی رشد می کنند. در دراز مدت، آنها مقداری از هزینه های محصولات تازه شما را جبران خواهند کرد. به علاوه، زمانی که برای توسعه محصول خود تلاش کرده اید، احتمال هدر دادن آن کمتر است.