سبک زندگی

آیا نوسانات خلقی، ناشی از افسردگی است؟

خرید فالوور از سایت اینبو

به خاطر داشته باشید که بسیاری از چیزها می توانند بر نوسانات خلقی شما در طول روز تأثیر بگذارند. به عنوان مثال، تغییرات هورمونی یا ریتم های مختلف بدن می تواند عامل مهمی باشد. اکثر مردم در حوالی ظهر که خورشید می تابد احساس شادی و انرژی بیشتری می کنند، اما اغلب در اوایل بعد از ظهر یا عصر احساسات منفی را تجربه می کنند.

استرس و اضطراب

به گزارش سرگرمی روز، دردسرهای روزانه و اتفاقات غیرمنتظره از نوع مساعد یا نامطلوب قطعاً می تواند روحیه شما را تغییر دهد. اما افراد حساس نسبت به سایر افراد نسبت به موقعیت های مختلف واکنش شدیدتری نشان می دهند.

سهیلا یوسفی روانشناس در مورد تغییرات خلقی می گوید: گاهی اوقات نوسانات خلقی نشانه بیماری روانی است یا می تواند سرنخی باشد که اتفاق دیگری در بدن شما می گذرد. نوسانات خلقی جدی که سلامت شما را تهدید می کند می تواند توسط متخصصان پزشکی درمان شود. تغییرات سبک زندگی اغلب می تواند به تغییرات جزئی کمک کند.

برچسب افسردگی

آیا تمام حالات بدی که در طول روز تجربه می کنیم افسردگی است؟ به گفته این روانشناس، چیزی که این روزها رایج شده، برچسب زدن متفاوت به افراد است; به طور خاص، عنوان افسردگی برای هر موقعیت بد یا ناراحتی های مختلفی است که گاهی اوقات به دلایل مختلف تجربه می کنیم. بیشتر اوقات همه چیز اشتباه می شود. سعی می کنیم نامی برای خلق و خوی بد خود یا دیگران پیدا کنیم، گویی که تعریف و معنا بخشیدن به چنین احساساتی به ما آرامش می دهد.

فرار از مسئولیت

گاهی به جای تلاش برای حل مشکل، بهانه می آوریم تا از سنگینی مسئولیت خود دور شویم. بنابراین ما خود را افسرده و ضعیف نشان می دهیم. بنابراین می خواهیم دیگران به ما این حق را بدهند که نمی توانیم قدمی برای تغییر وضعیت برداریم. ما هم بهانه می کنیم که چاره ای نداریم. چیزی که آسان تر است و به تلاش کمتری نیاز دارد.

لزوم افزایش آگاهی و دانش

سهیلا یوسفی می گوید: افزایش آگاهی و شناخت از توانایی ها و ضعف های فرد و همچنین شرایط موجود، موضوع مهم دیگری است که می تواند جایگزین برچسب های مختلف ناشی از افسردگی شود.

قدرت و توانایی شناخت و تسلط بر موقعیت باعث می شود که بتوانیم موقعیت را بیشتر کنترل کنیم. وقتی در مورد مشکلی که در درون مان اتفاق می افتد گیج می شویم، می تواند حال ما را بدتر کند. به عنوان مثال، آیا به این فکر کرده اید که به مطب دکتر بروید و یک متخصص را ببینید، تجویز و تشخیص دهید. آیا حتی بدون مصرف دارو احساس بهتری داریم و درد کمتری احساس می کنیم؟ در واقع می توان گفت این سوال بخشی از تسلط بر داستان است. البته این تسلط همیشه جوابگو نیست.

برچسب نزنید

به گفته این روانشناس، عناوین ناتوانی و افسردگی که معمولاً به خود نسبت می دهیم، اغلب درست نیست. مضرتر هم هست. متأسفانه بر خلاف بیماری های جسمی؛ بسیاری از افراد با جستجو در گوگل برای رفع مشکلات روحی خود سعی در بهبود وضعیت خود دارند.

درست مثل بعد از مراجعه به پزشک چون از بیماری آگاه هستیم. بیایید یک چاقو برداریم و خودمان یک جراحی سرپایی انجام دهیم. چون فکر می کنیم مشکل را درک می کنیم.

قدرت توهمات

یوسفی می گوید: اگر فکر می کنیم افسرده هستیم و می خواهیم با چنین انگ و عنوانی به زندگی ادامه دهیم; این ذهنیت بر بسیاری از اعمال ما تأثیر می گذارد و تأثیرگذاری ما را بسیار کاهش می دهد. همچنین بر فعالیت ها و وظایف روزانه ما تأثیر می گذارد و باعث می شود که نتوانیم بسیاری از کارهای روزانه را انجام دهیم.

مقابله و درمان

یوسفی می‌گوید: گاهی اوقات داشتن یک دوست حامی در اطرافم که به من کمک کند تا از آن احساس درماندگی خلاص شوم، مؤثر خواهد بود. اما نمی تواند مانع از کمک گرفتن از یک روانشناس یا متخصص شود. درمانگر حرفه ای که می تواند درماندگی ما را تشخیص دهد و به ما کمک کند خود را از احساس ناتوانی و درماندگی رها کنیم، می تواند بهترین راه مقابله با چنین احساساتی در نظر گرفته شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا