ابتلا به نقرس و بیماری قلبی با مصرف این نوشیدنیها
اگرچه نوشیدنی های انرژی زا جزو محبوب ترین نوشیدنی ها هستند، اما برای سلامتی مفید نیستند.
به گزارش سرگرمی روز، نوشیدنی های انرژی زا به عنوان منبع انرژی تبلیغ می شوند و افرادی که در طول روز به انرژی بیشتری نیاز دارند، از این گونه نوشیدنی ها استفاده می کنند.
البته گاهی اوقات نوشیدنی های انرژی زا با نوشیدنی های ورزشی اشتباه گرفته می شود در حالی که نوشیدنی های انرژی زا با نوشیدنی های ورزشی متفاوت هستند.
نوشیدنی های انرژی زا حاوی حدود 40 گرم قند (ساکارز و گلوکز)، شیرین کننده های مصنوعی و حدود 200 میلی گرم کافئین هستند. مقدار کافئین موجود در نوشیدنی های انرژی زا معادل دو فنجان قهوه دم شده است.
به گفته دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، نوشیدن نوشیدنی های حاوی قند بالا می تواند منجر به افزایش وزن و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری قلبی و نقرس شود. با توجه به میزان قند و مواد محرک موجود در نوشابه های انرژی زا، این نگرانی وجود دارد که این نوشیدنی ها نه تنها بی فایده باشند، بلکه برای نوجوانان و افرادی که مشکلات سلامتی خاصی دارند نیز مضر باشند.
یک نوشیدنی انرژی زا می تواند توسط نوجوانان یا دانش آموزانی که تمام شب را برای امتحان بیدار می مانند، یا توسط یک ورزشکار جوان قبل از یک مسابقه مهم استفاده شود. این نوشیدنی ها علاوه بر افزایش موقت انرژی، عوارضی مانند افزایش استرس، ایجاد رفتارهای تهاجمی مانند دعوا، افزایش فشار خون، افزایش خطر چاقی و دیابت نوع 2، بی کیفیتی خواب و تحریک معده دارند.