افزایش خطر سکته قلبی با مصرف زیاد این ویتامین
ویتامین B3 در بیشتر غذاها مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی، برنج قهوه ای، آجیل و حبوبات وجود دارد. در تعدادی از کشورهای جهان، غنی سازی تعدادی از مواد غذایی اصلی و اصلی مانند آرد، غلات و جو دوسر برای جلوگیری از کمبود مواد مغذی ضروری است.
بر اساس مطالعه جدیدی که در مجله Nature Medicine منتشر شده است، سطوح بالای 4PY (محصول تجزیه نیاسین اضافی) ممکن است در ایجاد بیماری های قلبی عروقی نقش داشته باشد.
در مطالعات بالینی، نشان داده شده است که سطوح بالاتر 4PY به شدت با بروز حمله قلبی، انفارکتوس میوکارد و سایر عوارض جانبی قلبی در مقیاس بزرگ مرتبط است. این مطالعه نشان داد که افزایش 4PY به طور مستقیم باعث التهاب عروقی می شود که به عروق خونی آسیب می رساند و می تواند منجر به تصلب شرایین یا ضخیم شدن شریان ها به دلیل تجمع پلاک در پوشش داخلی شود.
دکتر هازن، رئیس علوم قلب و عروق در موسسه تحقیقاتی لرنر در کلینیک کلیولند و نویسنده اصلی این مطالعه، در بیانیه ای گفت: این نتایج راه را برای توسعه رویکردهای جدید برای مقابله با اثرات سوء مصرف ویتامین هموار می کند.
علاوه بر این، نتایج مطالعه ممکن است توضیح دهد که چرا نیاسین دیگر درمانی برای کاهش LDL یا کلسترول «بد» نیست.
این محقق ارشد افزود: پس از این مطالعه مشخص شد نیاسین اضافی باعث ایجاد عوارض نامشخصی می شود که تا حدی با مزایای کاهش LDL مقابله می کند. ما معتقدیم که یافته های ما در این مطالعه به توضیح پارادوکس بین اثر درمانی نیاسین و اثرات مضر آن بر قلب و عروق خونی به طور همزمان کمک می کند.
از این یافته ها می توان برای توسعه مداخلات و درمان های جدید برای کاهش و پیشگیری از التهاب عروقی استفاده کرد. با این حال، مطالعات طولانیمدت برای ارزیابی اثر افزایش مزمن سطوح 4-PY بر آترواسکلروز مورد نیاز است.