این میوه حریف همه بیماریهاست!
جالب اینجاست که خواص آلو سیاه از جمله میوه هایی است که قرن ها پیش مردم می خوردند. این میوه شامل انواع مختلفی مانند آلو بخارا، آلو آنجلا، آلو زرد و … می باشد.
به گزارش فارس، بیش از دو هزار نوع آلو در سراسر جهان شناخته شده است که هر کدام از نظر شکل، اندازه و رنگ با یکدیگر متفاوت هستند.
فواید آلو سیاه
رنگ آلو سیاه اغلب قرمز تیره و در برخی گونه ها بنفش تیره است. این میوه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است. لازم است بدانید که آلو منبع مهم جذب آهن است. اما چگونه؟
همانطور که گفته شد آلو سیاه به دلیل دارا بودن ویتامین C بالا از ظرفیت جذب آهن بالایی برخوردار است و به طور کلی این میوه برای درمان بسیاری از بیماری های دستگاه گوارش، پوکی استخوان و سلامت قلب و عروق مفید است. از دیگر خواص آن می توان به کنترل دیابت، کاهش وزن، پیشگیری و درمان یبوست و کنترل فشار خون اشاره کرد
مریم تاخی شیرازی از اعضای هیات علمی و کارشناس طب ایرانی در خصوص آلو و خواص آن گفت: آلو یک میوه تابستانی است که انواع و رنگ های زیادی دارد. برخی از آنها سبز، زرد یا سیاه و گاهی قرمز هستند. کوچک و بزرگ است. طعم آن ترش، شیرین یا شیرین است.
وی ادامه داد: آلو در منابع طب ایرانی که به آن آجاس می گویند با توجه به اسیدیته آن به طور متفاوتی ذکر شده است. آلوهای شیرین رسیده دارای خاصیت نرم و سردی هستند. اما هر چه بیشتر ترش کند، سردتر می شود.
این استاد طب ایرانی گفت: آلو به عنوان ملین شناخته می شود. تازه فشرده شده، اثر خزه قوی تری دارد. آلو حرارت بدن را کاهش می دهد. تب و تشنگی، گرمازدگی و التهاب و خارش پوست را تسکین می دهد، به خصوص اگر قبل از غذا مصرف شود.
شیرازی گفت: آلو هر چه شیرین تر باشد ملین بهتر و هر چه ترش تر باشد التهاب و گرما را کنترل می کند.
وی یادآور شد: اگر معده و هضم سرد است مانند ترش، دیر هضم و نفخ، بهتر است آلو را با آب و عسل یا رزگلد مصرف کنید.
شیرازی گفت: اگر آلو را با شکر به صورت شربت بجوشانند ملین بی ضرر می شود به طوری که اگر سرفه هم داشته باشید اسیدیته آن آزارتان نمی دهد و سینه را نرم می کند.
این متخصص طب ایرانی افزود: آلو یک میوه خوشمزه کم کالری با انواع ویتامین ها و مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان است. اگر آلو خشک باشد کالری و فیبر بیشتری دارد. فیبر موجود در آلو علاوه بر تسهیل حرکات روده، قند و چربی خون را نیز تنظیم می کند.
وی گفت: یکی دیگر از عملکردهای جالب آلو پیشگیری از پوکی استخوان است. افزودن این میوه خاص به غذاهای مختلف مانند خورش ها، سوپ ها و سالادها طعم آنها را خوشایندتر می کند. نان ها و شیرینی های خانگی با آلو می تواند جایگزین مناسبی برای تنقلات صنعتی با خواص کم برای کودکان باشد.