سبک زندگی

تاریخچه مسقطی و مسقطی از چه سالی و در چه شهری ساخته شده است

خرید فالوور از سایت اینبو

تاریخچه مسقطی

تاریخچه مسقطی ؛ مسقطی از چه سالی و در چه شهری ساخته شده است همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.َ

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

تاریخچه مسقطی

مسقطی یکی از شیرینی های سنتی ایران است که در شهرهای کرمان و شیراز پخت می شود

اما در اعیاد و به خصوص جشن شب یلدا در سراسر ایران طرفدار دارد.

مسقطی خوراکی لذیذی است اما برخلاف تصور عموم که این دسر خوشمزه یک شیرینی سنتی است

باید گفت در طب قدیم خواص زیادی برای آن قائل بوده اند و در کاهش علائم برخی بیماری ها از آن بهره می برده اند.

به خصوص مسقطی لاری که به حلوا نیز مشهور است. تحقیقات تغذیه امروز نشان می دهد

این خوراکی دارای ترکیباتی مثل ویتامین‌های A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن،

فسفر، منیزیم، روی، اسیدفولیک، منگنز، اسیدچرب امگا ۳، اسیدآمینه تریپتوفان، سلنیوم، مس است.

متخصصان طب سنتی مسقطی لاری را مناسب افرادی می دانند که فعالیت بدنی بالایی دارند

و در مشاغلی که انرژی جسمانی کافی نیاز دارد توصیه می شود مثل کارگران ساختمان و نیز ورزشکاران.

آشنایی با دیگر خواص مسقطی

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص مسقطی آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با مسقطی

مسقطی یکی از شیرینی های سنتی ایران است که در شهرهای کرمان و شیراز پخت می شود

اما در اعیاد و به خصوص جشن شب یلدا در سراسر ایران طرفدار دارد.

مسقطی خوراکی لذیذی است اما برخلاف تصور عموم که این دسر خوشمزه یک شیرینی سنتی است

باید گفت در طب قدیم خواص زیادی برای آن قائل بوده اند و در کاهش علائم برخی بیماری ها از آن بهره می برده اند.

به خصوص مسقطی لاری که به حلوا نیز مشهور است. تحقیقات تغذیه امروز نشان می دهد

این خوراکی دارای ترکیباتی مثل ویتامین‌های A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن،

فسفر، منیزیم، روی، اسیدفولیک، منگنز، اسیدچرب امگا ۳، اسیدآمینه تریپتوفان، سلنیوم، مس است.

متخصصان طب سنتی مسقطی لاری را مناسب افرادی می دانند که فعالیت بدنی بالایی دارند

و در مشاغلی که انرژی جسمانی کافی نیاز دارد توصیه می شود مثل کارگران ساختمان و نیز ورزشکاران.

خواص مسقطی برای کودکان

مسقطی به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد جزء بهترین خوراکی ها برای کودکان می باشد.

همچنین مسقطی به دلیل وجود نشاسته برای کودکان خیلی خوب است.

در کودکان احتمال ایجاد قارچ وجود دارد، قارچ در محل مرطوب و تاریک به راحتی رشد می کند؛

با توجه به اینکه نشاسته جذب بالایی دارد می توانید از آن برای حل این مشکل استفاده کنید.

پودر نشاسته با خاصیت تسکین دهندگی و ضد التهابی در طب سنتی همواره برای بهبود التهابات ،

سوختگی ها و عرق سوز (ناشی از پوشک زیاد) در نوزادان استفاده می شده است.

خواص مسقطی در بارداری

خوردن مسقطی به دلیل وجود ارززش غذایی بالا در دوران بارداری مفید است ولی نباید زیاده روی کنید

چرا که هم زعفران دارد و هم به دلیل نشاسته می تواند مضر باشد.

مصرف زیاد شکر و مواد قندی و نشاسته در بارداری منجر به نقایص دستگاه عصبی در جنین می شود.

مصرف بیش از حد مواد قندی و نشاسته ای به ویزه در سه ماهه اول بارداری خطر بروز نقص لوله عصبی و نخاعی را در فرزندان آن ها افزایش می دهد.

طرز تهیه مسقطی

برای تهیه مسقطی به مواد زیر احتیاج داریم.

نصف لیوان نشاسته یا نشاسته ذرت پودر شده- نصف لیوان روغن مایع- ۲ لیوان شکر

– ۴ لیوان آب سرد – نصف لیوان گلاب- ۵۰ گرم خلال بادام- یک قاشق مرباخوری دانه هل- پودر پسته و دانه‌ هل برای تزئین

ابتدا خلال‌ های بادام را همراه مقداری آرد داخل تابه کوچکی بریزید و تفت دهید.

نکته: توجه داشته باشید تفت دادن بادام بدون آرد، سبب سوختن آن می‌شود. بنابراین به‌ طور مرتب بادام‌ ها را همراه آرد هم بزنید.

بعد از آنکه رنگ بادام‌ ها طلایی شد یا تغییر رنگ پیدا کرد، آنها را داخل الک فلزی بریزید تا آرد از بادام جدا شود.

حالا قابلمه کوچکی از جنس استیل یا روی آماده کرده و آب سرد را داخل آن بریزید؛

سپس کم‌کم نشاسته را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا نشاسته گلوله گلوله نشود.

پس از آن، شکر و روغن مایع را به نشاسته و آب اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند.

طرز تهیه مسقطی با شیر

برای درست کردن این نوع مسقطی به مواد زیر نیاز داریم.

نشاسته:۱ لیوان

شکر:۲ لیوان

کره:۵۰ گرم

گلاب:۱/۲ لیوان

وانیل :کمی

شیر:۱ لیتر

مسقطی یکی از شیرینی های سنتی ایرانی است که با طعم های متنوعی میتوان آن را درست کرد ، در ادامه روش درست کردن مسقطی با شیر را آموزش می دهیم.

برای درست کردن این دسر خوشمزه ابتدا نشاسته را در ظرفی ریخته و شیر را به تدریج اضافه نمایید تا با هم ترکیب شوند.

مواد را داخل قابلمه ای ریخته و روی حرارت بگذارید و مدام هم بزنی تا ته نگیرد.

بعد از اینکه نشاسته کمی غلیظ شد شکر را افزوده و به هم زدن ادامه دهید.

در این مرحله گلاب و وانیل را افزوده و اجازه دهید ۵ دقیقه دیگر هم حرارت ببیند.

در آخر وانیل را اضافه کرده شعله را خاموش کنید.

مسقطی را در ظرف مورد نظر بریزید و با پودر نارگیل و گردو تزیین نمایید.

سپس را در یخچال قرار دهید تا کمی خنک شده و خودش را ببندد.

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۵دقیقه

و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱۵دقیقه میباشد .

مسقطی با شیر را می توانید در وعده میان وعده – دسر – سرو کنید .

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه مسقطی زعفرانی

برای تهیه مسقطی زعفرانی به مواد زیر نیاز داریم.

نشاسته: ۳۰۰ گرم

عسل یا شکر سرخ:۳۰۰ گرم

کره محلی: ۲۵۰ گرم

آب چشمه خنک: ۸ لیوان

گلاب: ۱ لیوان

آبلیمو خانگی: ۳ قاشق غذاخوری

خلال پسته و زعفران دم کرده : به مقدار لازم

نشاسته را با آب مخلوط کنید تا نشاسته حل شود سپس از صافی رد کنید تا یکدست شود.

قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و نشاسته حل شده را درون آن بریزید، عسل یا شکرسرخ را نیز اضافه کنید و هم بزنید تا نشاسته غلیظ شود.

پس از اینکه نشاسته خودش را گرفت گلاب و کره را اضافه و مخلوط کنید سپس از روی حرارت بردارید و داخل قالبی که چرب کرده اید بریزید و پخش کنید.

روی آن پودر پسته بپاشید، قالب را درون یخچال قرار دهید تا مسقطی خودش را بگیرد سپس برش بزنید و سرو کنید.

حرارت باید ملایم باشد تا مسقطی خشک و سفت نشود، می توانید به جای خلال پسته از خلال بادام، پودر نارگیل و…. هم استفاده کنید.

در صورت تمایل، می‌توانید مقداری هل به مواد اضافه کنید.

برای خارج کردن مسقطی قالبی از قالب بهتر است ابتدا لبه ها را با چاقوی مرطوب از ظرف جدا کنید و مدتی در دمای محیط بماند

و بعد آن را در بشقابی که کمی مرطوب  کرده اید برگردانید که در این صورت مسقطی به راحتی در طرف سرو جابجا می شود.

مسقطی با شیر و زعفران و نشاسته ذرت

برای تهیه این نوع مسقطی به مواد زیر نیاز داریم.

نشانسته ذرت ۱ پیمانه

شیر ۵ پیمانه

شکر ۱ پیمانه

روغن مایع ½ پیمانه

گلاب ۱ پیمانه

زعفران به مقدار کافی

رنگ خوراکی به مقدار کافی

مغز بادام و مغز پسته به مقدار کافی

پودر هل نوک قاشق مرباخوری

برای تهیه مسقطی شیر خوشمزه ابتدای کار یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس شیر را به همراه نشاسته ذرت و شکر به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه مخلوط نشاسته را تند تند هم می زنیم تا نشاسته گلوله نشود.

حالا مخلوط نشاسته را به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم هم می زنیم و اجازه می دهیم به غلظت برسد. در ادامه وقتی جوش زد، روغن را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا مواد ترکیب و یکدست شود، سپس پودر هل را اضافه می کنیم.

در این مرحله مسقطی شیر را مخلوط می کنیم، سپس اجازه می دهیم عطر هل به طور کامل آزاد شود. در ادامه مغز بادام و مغز گردو را به همراه گلاب به مسقطی شیر اضافه می کنیم، سپس مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب و یکدست شود.

حالا مسقطی شیر را به ۲ قسمت تقسیم می کنیم، سپس به نیمی از مسقطی زعفران را به همراه رنگ خوراکی اضافه می کنیم، سپس مخلوط می کنیم تا رنگ مسقطی تغییر کند. در ادامه یک ظرف مناسب انتخاب می کنیم.

در این مرحله کف ظرف مورد نظر را با مقداری روغن مایع چرب می کنیم و مایه مسقطی سفید را به صورت داغ درون ظرف می ریزیم، سپس مایه مسقطی زعفرانی هم به صورت داغ روی مایه سفید می ریزیم تا به هم بچسبند.

در نهایت روی مسقطی را با مغز بادام و گردو تزئین می کنیم، سپس به مدت ۴ ساعت درون یخچال قرار می دهیم تا خودش را بگیرد. در آخر پس از گذشت این زمان مسقطی را از یخچال خارج کنید و به اندازه دلخواه برش بزنید. نوش جان.

مسقطی برای یبوست

در طب سنتی آمده است که خوردن مقدار اندکی مسقطی می تواند به درمان یبوست کمک کند.

مسقطی و باسلوق

باسلق گونه‌ای شیرینی است که سوغات مراغه، ملایر، ساوه و اراک می‌باشد.

برای تهیه این شیرینی از دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، مغز بادام یا مغز هستهٔ شیرین زردآلو و ادویه استفاده می‌شود.

مسقطی حلوایی است که جزو سوغات بعضی از شهر‌ های ایران مانند لار که سوغات اصلی این شهر

و قطب تولید آن می‌باشد و نیز شهرهای کازرون، بوشهر و سیرجان به شمار می‌آید.

نشاسته، شکر، گلاب، هل، روغن و زعفران مواد مورد استفاده در تهیه این شیرینی هستند.

تفاوت مسقطی و راحت الحلقوم

«مسقطی» یا «راحت‌القوم» از جمله دسر‌های خوشمزه سنتی منطقه خاورمیانه به خصوص ترکیه است که در کشور ما هم طرفداران زیادی دارد

و یکی از شیرینی‌های محبوب پذیرایی عید است. مسقطی در شهر‌های مختلف با دستور پخت‌های متنوع، اما کم و بیش شبیه به یکدیگر تهیه می‌شود.

انواع مسقطی

مسقطی زعفرانی

مسقطی زعفرانی با شیر

مسقطی زعفرانی با نشاسته ذرت

مسقطی زعفرانی با ژلاتین

مسقطی زعفرانی گردویی

مسقطی زعفرانی با آب

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا