توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به وبا
حسین معصومی، مدیر گروه پیشگیری و کنترل بیماری های عفونی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، ویژگی های وبا را شروع ناگهانی اسهال آبکی و بدون درد همراه با تهوع و استفراغ در مراحل اولیه عنوان کرد.
به گزارش وبدا، وی افزود: با توجه به آب و هوای متنوع ایران، وبا در تمام فصول سال بروز می کند، اما بیشترین موارد ابتلا از اوایل تابستان تا اواخر آبان ماه رخ می دهد.
مدیر گروه پیشگیری و کنترل بیماری های واگیر معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی زنجان تاکید کرد: در صورت عدم مراجعه بیماران وبا به خصوص در موارد شدید می تواند منجر به کم آبی شدید و حتی مرگ بیمار در عرض چند ساعت شود. .
معصومی ادامه داد: وبا از طریق مدفوع- دهانی منتقل می شود و در اثر مصرف آب یا مواد غذایی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم توسط مدفوع یا استفراغ بیماران وبا آلوده می شود، ایجاد می شود.
وی با تاکید بر اتخاذ جدی توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از شیوع بیماری وبا، گفت: از آب آشامیدنی سالم برای آشامیدن، شستشو و پخت و پز استفاده کنید و از نوشیدن آب ناسالم (چشمه، رودخانه، دریاچه و چاه) خودداری کنید.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی زنجان در خصوص شستن و ضدعفونی سبزیجات و میوههای خام قبل از مصرف، شستن دستها قبل از تهیه و مصرف غذا و بعد از استفاده از توالت با آب و صابون، گفت: پرهیز از مصرف یخی که از سالم بودن آن مطمئن نیستید و با قرار دادن بطری در کنار یخ بر خنک شدن آب تاکید می شود.
معصومی همچنین گفت: از مصرف غذاهایی که خارج از یخچال نگهداری می شود یا در مکان های غیربهداشتی تهیه و سرو می شود خودداری کنید و غذا را کاملا بپزید.
وی بر مصرف هرچه سریعتر غذای پخته، نگهداری باقیمانده غذا در یخچال یا دمای زیر 4 درجه سانتیگراد و گرم کردن کامل قبل از مصرف مجدد آن تاکید کرد و گفت: جلوگیری از تماس غذای پخته شده با خام، نگهداری غذا دوری از حشرات ، جوندگان و سایر حیوانات و رعایت اصول بهداشتی و مراجعه سریع به پزشک برای درمان در صورت بروز علائم گوارشی (اسهال و استفراغ) و جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران از جمله توصیه های بهداشتی برای جلوگیری از انتشار ویروس است.