سبک زندگی

جایگزین چوچاق در زیتون پرورده

خرید فالوور از سایت اینبو

جایگزین چوچاق در زیتون پرورده

جایگزین چوچاق در زیتون پرورده ؛ برای درست کردن زیتون پرورده به جای چوچاق چه سبزی استفاده کنیم؟ همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

جایگزین چوچاق در زیتون پرورده

زیتون پرورده یکی از پای ثابت های سفره مردم شمالی است. برای تهیه زیتون پرورده گیلانی از مغز گردو و رب انار ملس یا ترش، سیر و گلپر و چوچاق معطر استفاده می شود.

زیتون سبز بدون هسته ۵۰۰ گرم

نعنا و گشنیز و چوچاق ۳ قاشق سوپ خوری

آب انار ترش ۱ پیمانه

مغز گردو ساییده شده ۲۰۰ گرم

سیر ۱ بوته

رب انار ۱/۳ پیمانه

دانه انار ترش ۱/۲ پیمانه

نمک و گلپر به مقدار لازم

مغز گردو رو بسایید. سبزی ها رو بشویید و کاملا ریز خرد کنید.

زیتون انتخابی رو امتحان کنید. اگر شور بود یک ساعت در آب سرد بخوابانید تا شوری اون گرفته بشه.

زیتون رو در کاسه ای کود بریزید و مغز گردوی ساییده و سبزی های خرد شده رو به اون اضافه کنید.

در صورتی که سبزی چوچاق را که نوعی سبزی محلی و مخصوص شماله رو در دسترس نداشتید به جای سبزی چوچاق یک قاشق چایخوری نعنای خشک بریزید.

سیر رو بکوبید و به زیتون اضافه کنید.

آب انار , رب انار و دانه انار ترش رو درون مخلوط کن بریزید. نمک و گلپر رو اضافه کنید و زیر و رو کنید تا مخلوط بشن. مخلوط به دست اومده رو ۲ ساعت در یخچال بذارید تاجا بیفته.

آشنایی با دیگر خواص چوچاق در طب سنتی

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص چوچاق آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با چوقاق

چوچاق یا زولنگ از جمله گیاهان دارویی با پتاسیل های ناشناخته است که رو به فراموشی است.

این گیاه دارای مصارف متعددی همچون سبزی کاری، گل کاری و دارویی و از جمله مصارف دارویی این گونه مدر، مسکن درد، اشتها آور و خاصیت آنتی اکسیدانی است.

محققان به تازگی دریافتند که از گیاه زولنگ می توان برای کاهش آهن خون در بیماران تالاسمی هم استفاده کرد.

چوچاغ(گیلکی) یا زِلِنگ(مازندرانی) نام علمی(Eryngium planum)، در شمال ایران از گیاهان خوراکی است.

دکتر زرگری آنرا زیر نام Eryngium coroleum آورده است.

نام آلمانی آن Flachblättriger Mannstreu است.

در طب سنتی اروپا به عنوان یک مدر، یک محرک، و اشتها آور با توجه به طعم آن بعنوان اسانس مورد استفاده قرار می گیرد.

تجزیه عصاره ساقه و ریشه نشان می دهد خاصیت ضد قارچ قابل توجه و فعالیت ضد باکتری متوسط دارد.

نام فارسی آن شش شاخ است.

در مازندران به آن زولنگ معنی قسم اخیر قرصعنه به، در شهسوار ششاک و رامسر شوشاخ (در واقع شش شاخ) و در گیلان آن را چوچاق و یا انارچوقاق می گویند.

اعراب آن را قرصعنه مسدس می نامند.

در داروسازی سنتی ایران به بسیاری از خارهای دارویی که تعداد آن ها از ده گونه بیشتر است، قرصعنه گویند، ولی در اصل منظور همان زولنگ می باشد.

گیاه زولنگ خاردار و از تیره چتریان است،

زولنگ گیاهی است چندساله که اغلب به رنگ آبی آسمانی، با پراکندگی در شمال ایران در مناطق جلگه ای از رامسر تا گلوگاه و ارتفاعات میانی البرز در شیب های شمالی قابل رویش است.

زولنگ بومی نواحی شمال ایران می باشد.

خواص ریشه چوچاق

از خواص ریشه گیاه چوچاق غافل نشوید، زیرا خاصیت بسیاری در ریشه آن نهفته است. ریشه گیاه چوچاق حاوی قند و ساکارز است. برای بیشتر بهره بردن از خاصیت آن، باید از ریشه اصلی این گیاه که از بقیه ریشه‌ها بزرگ‌تر است و اصطلاحا به آن بیخ می‌گویند، استفاده کرد. لازم به ذکر است که زمان برداشت ریشه گیاه چوچاق فصل پاییز است.

از جمله خواص ریشه چوچاق می‌توان اشاره کرد به:

درمان سیاه سرفه

خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی

درمان عفونت ادراری

درمان عفونت و درد دندان

ضد اسپاسم

درمان بیماری‌های مرتبط با کبد

درمان عقب افتادگی پریود

رفع سنگ کلیه و مثانه

خواص دمنوش چوچاق

با استفاده از برگ های تازه چوچاق دمنوشی بسیار خوشمزه و مفید تهیه می شود که بسیار مقوی و خوش طعم است.مواد لازم برای تهیه دمنوش چوچاق

آب دو لیوان

گیاه چوچاق تازه یا خشک شده به میزان لازم

نبات یا عسل در صورت تمایل

طرز تهیه دمنوش چوچاق

ابتدا آب جوشیده را داخل قوری ریخته و سپس چوچاق را به آن اضافه نمایید، قوری را به مدت ده الی پانزده دقیقه روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید و در نهایت دمنوش را از صافی کرده و در صورت تمایل و طبق ذائقه تان با نبات یا عسل میل کنید.

این گیاه آرامش‌بخش اعصاب ، محرک قوای جنسی ، بهبود بواسیر ، تسکین دهنده بیماری‌های رماتیسمی و رفع التهابات ، تسکین دهنده دل درد و ریشه آن نیز برای تحلیل ورم‌ها مفید است.
قسمت های هوایی گیاه را هنگامی که تر و تازه است می توان پخت و بهترین سبزی خورشتی است. تمام قسمت های گیاه پیشاب آور و ملین بوده، اشتها و شهوت را افزایش می دهد. به دلیل داشتن اسید فولیک خون ساز است، پادزهر سموم، جوشانده آن مسکن درد پهلو، جوشانده بیخ آن همراه شکر بادشکن و جهت از بین بردن نفخ و درد پهلو مفید است.

چوچاق ادرار، شیر و عرق را افزایش می دهد، سنگ کلیه و مثانه را از بین می برد. مربای بیخ تازه آن خوشبو کننده دهان و محرک باه است. عصاره بیخ آن برای عقب افتادگی عادت ماهیانه مفید است، پماد بیخ آن با آرد جو و برگ کاسنی نرم کننده ورم های سخت می باشد.

چوچاق در قورمه سبزی

از چوچاق در قرمه سبزی استفاده نمیشود. استفاده از سبزی چوچاق در قورمه سبزی باعث تلخ شدن خورشت شده و همچنین بوی بدی به غذا میدهد.

البته مصرف سبزیجات در هر منطقه متفاوت است و گاهی برخی از مردم شمال در تهیه قورمه سبزی از نوعی سبزی به نام خالواش استفاده میکنند و در کنار آن از مقدار کمی چوچاق نیز استفاده میکنند.

در تهیه قورمه سبزی از سبزی هایی همچون گشنیز، جعفری، تره، شنبلیله و برای لعاب دار شدن قورمه سبزی از اسفناج استفاده میکنند. مقدار مصرف شنبلیله نسبت به باقی سبزیجات کمتر است چرا که به خاطر طعم تند و تیزش اگر بیش از حد استفاده شود خورشت را تلخ میکند.

خواص چوچاق و خالواش

چوچاق طبع گرمی دارد و مردم شمال ایران به وفور در غذاهای اصلی و یا چاشنی های کنار غذا از این گیاه استفاده می کنند. این گیاه بسیار خوشبو است و از ریشه آن می توان در تهیه انواع مربا استفاده نمود.

چوچاق سرشار از انواع آنتی اکسیدان بوده بنابراین در پیشگیری از انواع سرطان نقش به سزایی دارد. این گیاه سبب تسکین دردهای رماتیسم و کاهش التهاب در بدن خواهد شد. ریشه گیاه چوچاق نیز خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی دارد و برای درمان انواع بیماری های عفونی نظیر عفونت ادراری و درد دندان بسیار موثر است. بعلاوه ریشه این گیاه در درمان بیماری های مرتبط با کبد، سیاه سرفه، سنگ کلیه و سنگ مثانه بسیار موثر است.

خالواش نام دیگر گیاه پونه است. این گیاه از خانواده نعنا بوده و عطری شبیه به نعنا دارد. خالواش حاوی مقدار زیادی ویتامین، تانن، مواد رژیمی و قند می باشد. این گیاه خوشبو بسیار آرامش بخش است و خاصیت ضد نفخ دارد. خالواش دارای خاصیت ضد میکروبی است و برای درمان دل درد و آنفولانزا بسیار موثر می باشد. اگرچه روغن خالواش سمی بوده و مصرف خوراکی ندارد، اما برگ های آن به صورت تازه و خشک قابل استفاده می باشد. در بعضی از موارد از خالواش خشک به جای نعنا خشک نیز استفاده می شود.

خالواش در فصل گرما می روید. اما تمایل بیشتر به سایه روشن دارد. خاک مناسب برای کشت خالواش یا پونه خاک های مرطوب و غنی از مواد آلی می باشد.

از گیاه خالواش به عنوان طعم دهنده در غذا و شیرینی ها استفاده می شود. اسانس این گیاه در عطرسازی و ساخت لوازم بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.

جایگزین چوچاق

اگرچه هیچ سبزی نمی‌تواند جایگزین سبزی دیگر باشد؛ اما در صورتی که به چوچاق دسترسی نداشتید، خالواش جایگزین مناسبی برای این سبزی است که می‌توانید در تهیه غذاهایی مانند شکم پر، مرغ ترش، قورمه سبزی و … استفاده کنید.

بنابراین اگر به فکر جایگزینی برای سبزی چوچاق هستید بدانید و آگاه باشید که چوچاق رقیبی در عطر و طعم ندارد

سبزی چوچاق و خالواش دو سبزی معطر گیلانی هستند که در انواع غذاهای گیلانی از این دو سبزی معطر استفاده می‌شود.

سبزی چوچاق را از کجا بخرم

چوچاق سبزی است که در شمال کشور یافت می شود واگر در شمال نیستید فقط با سرچ در گوگل باید ببینید می توانید چنین سبزی را پیدا کنید یا خیر.

سبزی چوچاق برای زیتون پرورده

زیتون پرورده یکی از پای ثابت های سفره مردم شمالی است. برای تهیه زیتون پرورده گیلانی از مغز گردو و رب انار ملس یا ترش، سیر و گلپر و چوچاق معطر استفاده می شود.

زیتون سبز بدون هسته ۵۰۰ گرم

نعنا و گشنیز و چوچاق ۳ قاشق سوپ خوری

آب انار ترش ۱ پیمانه

مغز گردو ساییده شده ۲۰۰ گرم

سیر ۱ بوته

رب انار ۱/۳ پیمانه

دانه انار ترش ۱/۲ پیمانه

نمک و گلپر به مقدار لازم

مغز گردو رو بسایید. سبزی ها رو بشویید و کاملا ریز خرد کنید.

زیتون انتخابی رو امتحان کنید. اگر شور بود یک ساعت در آب سرد بخوابانید تا شوری اون گرفته بشه.

زیتون رو در کاسه ای کود بریزید و مغز گردوی ساییده و سبزی های خرد شده رو به اون اضافه کنید.

در صورتی که سبزی چوچاق را که نوعی سبزی محلی و مخصوص شماله رو در دسترس نداشتید به جای سبزی چوچاق یک قاشق چایخوری نعنای خشک بریزید.

سیر رو بکوبید و به زیتون اضافه کنید.

آب انار , رب انار و دانه انار ترش رو درون مخلوط کن بریزید. نمک و گلپر رو اضافه کنید و زیر و رو کنید تا مخلوط بشن. مخلوط به دست اومده رو ۲ ساعت در یخچال بذارید تاجا بیفته.

چوچاق در بارداری و شیردهی

بارداری و شیردهی: در مورد مصرف چوچاق در بارداری اطلاعات و شواهد کافی وجود ندارد. به همین علت بهتر است در این دوران از مصرف آن خودداری نمایید. افرادی که گیاهان دارویی خانواده Apiaceae حساسیت دارند بهتر است در مصرف چوچاق احتیاط بیشتری به خرج دهند.

چوچاق و دیابت

قند خون (به انگلیسی: Blood Glucose Level )، اندازه گلوکز موجود در خون انسان یا حیوان است. بدن انسان قادر است تا از طریق عمل هموستاز م یزان قند خون را کنترل کند. کاهش قند خون از استاندارد متعارف (بسته به جنسیت و سن متفاوت است)، باعث بروز بیماری هیپوگلیسمی (هایپوگل یسمی) می گردد. افزای ش قند خون از استاندارد متعارف نیز باعث بیماری هیپرگل یسمی (هایپرگل یسمی) می گردد که نوع حاد آن، دیابت نامیده می شود.

Eryngium planum ، eryngo آبی یا گل دریایی تخت، گونه ای از گیاهان گلدار در خانواده Apiaceae ، بومی منطقه است که شامل اروپای مرکزی و جنوب شرقی و آسیای م یانه است. مواد و روش ها : در این آزمایش از ۲۵ نفر از انسان هایی که دجار قند خون بالا بودند استفاده نمودیم که در بین این افراد ۱۰ نفر از این افراد به عنوان گروه A (گروه شاهد) و ۱۵ نفر به عنوان گروه آزمایش گروه B استفاده نمودیم.

سپس عصاره برگ چوچاق به ۱۵ نفر افراد مبتلا به بیمار تجویز گردید و این افراد این عصاره را ایجاد شده بصورت روزانه ۳ بار مصرف می نمودند، این عمل در این افراد به مدت یک هفته ادامه یافت. نتیجه: مصرف ترکیب مذکور در این افراد به مدت یک هفته ادامه یافت تا در نهایت در روز ۷ ام این آزمایش در هر ۱۵ نفر به بهبودی بهتری با کاهش قند خون نسبت به گروه شاهد مشاهده گردید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا