فناوری و تکنولوژی

خداحافظی با ایدز؛ موفقت واکسن آزمایشی «اچ. آی. وی» در بدن

خرید فالوور از سایت اینبو

برای اینکه یک واکسن موثر باشد، باید سطح آنتی بادی ها را در افراد ایمن شده (واکسینه شده) افزایش دهد. آنتی بادی هایی که می توانند مهاجمان بعدی را خنثی کنند. واکسن نیز باید بی خطر باشد، به این معنی که نباید در بخش زیادی از افرادی که واکسن را دریافت می کنند، واکنش یا عارضه جانبی قابل توجهی ایجاد کند.

به گزارش ایرنا به نقل از Science Alert، واکسن جدید تولید شده علیه HIV (ایدز) در مراحل اولیه آزمایشات بالینی با چالش های آشنای مشابهی مواجه بود، بنابراین در یک جنبه موفق نبود.

با این حال، این نیز پیشرفت محسوب می شود. زیرا سازندگان این واکسن برای بهبود ایمنی آن در مطالعات بعدی آن را مجددا فرموله کرده اند. همچنین نتایج آزمایشات اخیر نشان می دهد که این واکسن با موفقیت آنتی بادی های خنثی کننده بسیاری را در تعداد کمی از افراد تولید کرده است.

آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده قوی (bnAbs) که HIV را هدف قرار می‌دهند در اوایل دهه 1990 و در اوج شیوع بیماری در برخی از افراد مبتلا به HIV کشف شد و پتانسیل این آنتی‌بادی‌ها خیلی زود آشکار شد. این آنتی بادی ها می توانند انواع مختلف ویروس HIV را شناسایی و خنثی کنند. این ویروس یک تنوع ژنتیکی و تغییر شکل است که توسط سیستم ایمنی بدن شناسایی نمی شود.

اما از آن زمان، با وجود گذشت تقریباً چهار دهه، هنوز هیچ واکسنی تولید نشده است که آنتی بادی های مذکور را در انسان تولید کند (چه رسد به تولید واکسن HIV).

کد ویدیو

برای درک دشواری تحریک سیستم ایمنی بدن برای تولید این آنتی بادی ها، باید بدانیم که آنتی بادی های خنثی کننده قوی تنها در 10 تا 25 درصد افراد مبتلا به ایدز در بدن تولید می شود و تولید آن سال ها طول می کشد.

بنابراین این خبر که واکسنی که در مقیاس بالینی کوچک آزمایش شده است قادر به تولید آنتی بادی های خنثی کننده بالا پس از دو دوز در چندین نفر امیدوارکننده است.

ویلتون ویلیامز، ایمونولوژیست در موسسه واکسن انسانی دوک (DHVI) (در دورهام، کارولینای شمالی، ایالات متحده)، که این مطالعه را رهبری کرد، گفت: “بسیار هیجان انگیز است که ببینیم با این مولکول واکسن توانستیم ظهور را ببینیم. آنتی بادی های خنثی کننده در عرض چند هفته

این واکسن جدید ویروس HIV-1 را هدف قرار می دهد که شایع تر از دو ویروس عامل ایدز است.

مرحله اول این آزمایش در سال 2019 آغاز شد. اما پس از بروز واکنش آلرژیک شدید در یکی از شرکت کنندگان، مصرف آن متوقف شد. واکسن از آن زمان دوباره فرموله شده و آزمایشات با نسخه جدید آغاز شده است. ویلیامز و همکارانش داده های موجود را تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که واکسن پس از دو دوز پاسخ ایمنی قوی ایجاد می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا