سبک زندگی

خواص برگ سنا در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

خواص برگ سنا

در باغ فرآورده های دارویی، سنا یکی از میهمانانی است که به دلیل خواص فراوانی که دارد نمی توان از آن چشم پوشی کرد. سنا یک گیاه گلدار زیبا با منشأ گرمسیری و نیمه گرمسیری مانند آفریقا و هندوستان از خانواده سبزیجات چلیپایی و زیر خانواده گل های بنفش است. حتی گونه های وحشی آن، Cassia hebecarpa و Cassia marilandica نیز در آمریکای شرقی رشد می کنند. سنا دارای انواع محصولات دارویی از جمله چای و مکمل های دارویی است که از برگ، غلاف، پوسته بیرونی و میوه آن تهیه می شود. برای دیدن فواید و فواید برگ سنا با ما همراه باشید.

خواص برگ سنا

چای سنا برای یبوست

یکی از پرمصرف ترین فرآورده های گیاه سنا، چای آن است که عمدتاً از دو نوع خاص این گیاه یعنی سنای انگلیسی و مصری تهیه می شود. این دمنوش به دلیل خاصیت ملین خود جایگاه ویژه ای در دنیای داروهای گیاهی پیدا کرده و به رفع یبوست کمک می کند. علاوه بر این، می توان از این چای به عنوان روشی برای پاکسازی روده قبل از معایناتی مانند کولونوسکوپی که برای بررسی داخل روده بزرگ یا روده بزرگ استفاده می شود، استفاده کرد. برای اطلاعات بیشتر و نحوه استفادهخواص برگ سنا برای رفع یبوست” مقاله را بخوان.

زمان استفاده از برگ سنا برای یبوست است

اگر می خواهید از چای سنا برای رفع یبوست یا کاهش وزن استفاده کنید، بهتر است آن را عصر قبل از خواب بنوشید. این به بدن اجازه می دهد تا چای را جذب کند و زمان کافی برای هضم آن داشته باشد.

سنا برای درمان هموروئید

هموروئید یا هموروئیداین یک مشکل شایع و دردناک است که به دلیل تورم وریدهای مقعد و قسمت تحتانی رکتوم رخ می دهد و معمولاً نتیجه یبوست و فشار در روده است. استفاده از چای سنا به عنوان یک درمان خانگی می تواند به کاهش یبوست و فشار روده کمک کند و در نتیجه در کاهش عوارض و درد بواسیر موثر باشد.

سنا برای سندرم روده تحریک پذیر

سندرم روده تحریک پذیر یک بیماری شایع دستگاه گوارش است که اغلب با تغییر در حرکات روده و یبوست یا اسهال همراه است. هنگامی که یبوست به عنوان علامت اصلی این سندرم ظاهر می شود، استفاده از خواص برگ سنا می تواند مفید باشد. پزشکان طب سنتی گاهی اوقات چای سنا را به بیمارانی توصیه می کنند که با لاکتولوز، ملین، بی تاثیر هستند.

با این حال، تحقیقات و مطالعات در این زمینه هنوز ادامه دارد و اثر قاطع سنا در درمان سندرم روده تحریک پذیر هنوز توسط دانشمندان اعلام نشده است. بنابراین، قبل از مصرف چای یا سایر محصولات سنا برای درمان این بیماری، باید با پزشک خود مشورت کنید.

خواص سنا برای سرطان

یکی از قدیمی ترین کاربردهای سنا برای تسکین سردرد، التهاب بافت ها و مفاصل و تب است. فراوانی آنتی اکسیدان های موجود در برگ سنا با خنثی کردن رادیکال های آزاد، استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد و در نتیجه به پیشگیری از بیماری های مزمن و سرطان کمک می کند. سرطان روده بزرگ یکی از بیماری هایی است که با مصرف سنا می توان از آن پیشگیری کرد.

خواص سنا برای پوست و مو

چای سنا که حاوی تانن، رزین و روغن‌های ضروری است می‌تواند برای درمان زخم‌ها، سوختگی‌ها و قارچ‌های پوستی بسیار مفید باشد. خواص ضد میکروبی این گیاه به درمان آکنه و سایر بیماری های پوستی کمک شایانی می کند. همچنین سنا با تقویت مو و افزایش ضخامت و حجم مو باعث بهبود سلامت و زیبایی مو می شود. این گیاه رنگ مو را روشن می کند و موهایی به رنگ خاکستری مایل به بلوند دارد.

خواص سنا برای سم زدایی بدن

سنا به دلیل خاصیت ادرار آور، نقش مهمی در دفع مواد زائد از بدن دارد. این گیاه با از بین بردن چربی، نمک، آب اضافی و سموم بدن به پاکسازی و سم زدایی بدن کمک می کند. اما مهم این است که مصرف بیش از حد سنا می تواند منجر به کم آبی بدن شود. پس در صورت استفاده از این گیاه حتما مصرف آب خود را در نظر داشته باشید.

فواید یونجه برای انگل ها

یکی از خواص کمتر شناخته شده سنا خاصیت ضد انگلی آن است. این گیاه با از بین بردن کرم ها و انگل های روده، جذب مواد مغذی را در بدن بهبود می بخشد. ماده ای به نام سنوسید که در چای سنا وجود دارد این خاصیت را به سنا می دهد.

دستور تهیه چای سنا

برای تهیه دمنوش سنا، به یک چهارم قاشق چایخوری برگ سنا خشک، دو فنجان آب تصفیه شده و نصف قاشق چایخوری عسل یا شکر نیاز دارید تا طعم آن به چای بیافزاید. ابتدا آب را در یک کتری کوچک بجوشانید. سپس برگ های خشک سنا را به آب در حال جوش اضافه کنید و به مدت 8 تا 10 دقیقه در آب جوش خیس کنید. در نهایت پس از صاف کردن، مخلوط را در لیوان یا ظرف دیگری که دوست دارید بریزید و عسل، شکر یا هر چیز دیگری را که دوست دارید اضافه کنید.

عوارض و مضرات برگ سنا

مضرات سنا برای کبد

چای سنا، گیاهی با خواص دارویی مختلف، در برخی موارد می تواند اثرات منفی بر سلامتی داشته باشد. یکی از خطرات مصرف زیاد و طولانی مدت این چای مسمومیت کبدی است. علاوه بر این، عوارض جانبی دیگری نیز ممکن است رخ دهد، از جمله تهوع، استفراغ، اسهال، کم آبی بدن، گرفتگی عضلات شکم، ضعف عضلانی و افزایش ادرار.

مضرات سنا برای انعقاد خون

چای سنا این توانایی را دارد که بر انعقاد خون تأثیر بگذارد. برای کسانی که داروهای ضد انعقاد مصرف می کنند، این چای ممکن است در روند بهبودی اختلال ایجاد کند و بنابراین باید با دقت و با مشورت پزشک مصرف شود.

مضرات یونجه برای بارداری و شیردهی

زنان باردار و شیرده یا افرادی که قصد بارداری دارند باید از مصرف چای سنا خودداری کنند. این دمنوش تاثیر مستقیمی روی روده دارد که در این دوره ها مشکلاتی ایجاد می کند.

مضرات مصرف طولانی مدت چای سنا

مصرف طولانی مدت چای سنا می تواند از عملکرد صحیح روده ها در طول زمان جلوگیری کند. روده به مرور زمان به سنوسیدها در روده وابسته می شود و مانند هر اعتیاد دیگری ترک این اعتیاد دشوار است. در نتیجه با قطع ناگهانی مصرف دمنوش سنا، احتمال یبوست و ناراحتی معده وجود دارد. بنابراین مصرف چای سنا بیش از 2 هفته توصیه نمی شود.

مضرات مصرف مداوم چای سنا

مصرف طولانی و بیش از حد چای سنا می تواند منجر به اختلال در تعادل شیمیایی بدن شود. این اثرات مضر خود را به صورت کاهش سطح الکترولیت های بدن به ویژه پتاسیم نشان می دهد. اگر کمبود پتاسیم شدید باشد، حتی خطر مرگ نیز وجود دارد. بنابراین برای حفظ سلامت بدن مصرف عاقلانه دمنوش سنا زیر نظر پزشک توصیه می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا