سبک زندگی

خواص تخمه آفتابگردان برای سلامتی

خرید فالوور از سایت اینبو

مطالعات مصرف تخمه آفتابگردان را با تعدادی از فواید سلامتی، از جمله کاهش خطر بیماری هایی مانند فشار خون بالا یا بیماری قلبی مرتبط دانسته اند.

به گزارش سلامت نیوز، تخمه آفتابگردان از سر گل گیاه آفتابگردان برداشت می شود. در حالی که خود دانه در پوششی با نوارهای سیاه و سفید پوشانده شده است، دانه های آفتابگردان سفید هستند و بافت نرمی دارند. شما می توانید دانه ها را به صورت خام، بو داده یا در سایر غذاها مصرف کنید زیرا طعم آجیلی متمایز و ارزش غذایی بالایی دارند.

مطالعات مصرف تخمه آفتابگردان را با تعدادی از فواید سلامتی، از جمله کاهش خطر بیماری هایی مانند فشار خون بالا یا بیماری قلبی مرتبط دانسته اند. آنها همچنین حاوی مواد مغذی هستند که می توانند از سیستم ایمنی بدن شما حمایت کرده و سطح انرژی شما را افزایش دهند.

برخی از فواید تخمه آفتابگردان برای سلامتی:

کاهش التهاب

برای کسانی که التهاب کوتاه مدت یا مزمن دارند، تخمه آفتابگردان ممکن است فواید ضد التهابی داشته باشد. تخمه آفتابگردان حاوی ویتامین E، فلاونوئیدها و سایر ترکیبات گیاهی است که می تواند التهاب را کاهش دهد. یک مطالعه نشان داد که مصرف تخمه‌های آفتابگردان و سایر دانه‌ها پنج بار یا بیشتر در هفته منجر به کاهش سطح التهاب می‌شود که همچنین عوامل خطر ابتلا به چندین بیماری مزمن را کاهش می‌دهد.

بهبود سلامت قلب

دانه‌های آفتابگردان سرشار از چربی‌های «سالم» از جمله چربی‌های چند غیراشباع و چربی‌های تک غیراشباع هستند. یک وعده سه چهارم فنجان تخمه آفتابگردان حاوی 14 گرم چربی است. مطالعات نشان می دهد که مصرف دانه ها – از جمله تخمه آفتابگردان – با کاهش نرخ بیماری های قلبی عروقی، کلسترول بالا و فشار خون بالا مرتبط است.

از سیستم ایمنی حمایت کنید

تخمه آفتابگردان منبع بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است که می تواند از سیستم ایمنی بدن شما حمایت کرده و توانایی شما را برای مبارزه با ویروس ها افزایش دهد. اینها شامل روی و سلنیوم است. روی نقش حیاتی در سیستم ایمنی دارد و به حفظ و توسعه سلول های ایمنی کمک می کند. سلنیوم همچنین در کاهش التهاب، مبارزه با عفونت و تقویت ایمنی نقش دارد.

سطح انرژی خود را افزایش دهید

در حالی که سطوح بالای پروتئین موجود در تخمه آفتابگردان به افزایش سطح انرژی شما در لحظه کمک می کند، سایر مواد مغذی مانند ویتامین های B و سلنیوم می توانند به شما کمک کنند تا انرژی داشته باشید. ویتامین B1 (همچنین به عنوان تیامین شناخته می شود) در تخمه آفتابگردان می تواند به شما کمک کند غذا را به انرژی تبدیل کنید که می تواند شما را در طول روز فعال نگه دارد و سلنیوم می تواند جریان خون را افزایش دهد و اکسیژن بیشتری را تحویل دهد.

ارزش غذایی

تخمه آفتابگردان سرشار از پروتئین و چربی های سالم و همچنین آنتی اکسیدان هایی است که می تواند خطر ابتلا به بیماری های جدی را کاهش دهد. همچنین یک منبع عالی برای:

ویتامین E

ویتامین B6

ویتامین B1

اهن

عسل

سلنیوم

منگنز

فلز روی

پتاسیم

مواد مغذی در هر وعده

به گفته USDA، ¼ فنجان دانه آفتابگردان خشک بو داده شده بدون نمک حاوی:

کالری: 207

پروتئین: 5.8 گرم

چربی: 19 گرم

کربوهیدرات: 7 گرم

فیبر: 3.9 گرم

اگرچه تخمه آفتابگردان سرشار از مواد مغذی است، اما کالری نسبتاً بالایی نیز دارد. مهم است که وعده های غذایی را هر بار تا یک چهارم فنجان نگه دارید. برای کاهش کالری دریافتی در میان وعده، بسیاری از دانه های موجود در پوسته را می خورند زیرا باز کردن پوسته و ریختن هر پوسته به زمان نیاز دارد. با این حال، به خاطر داشته باشید که پوسته ها اغلب مملو از نمک هستند – حدود 70 میلی گرم در هر 1 اونس تخمه آفتابگردان. اگر مراقب مصرف نمک خود هستید، به دنبال تخمه آفتابگردان بدون نمک باشید و سهم خود را متعادل کنید.

نحوه خوردن تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان معمولاً در پوسته فروخته می شود و به صورت بو داده یا خام مصرف می شود. خوردن تخمه آفتابگردان پوسته دار شامل باز کردن آنها با دندان و بیرون ریختن پوسته است – که نباید خورده شود.

با استفاده از زبان، پوست را به صورت عمودی یا افقی بین دندان های آسیاب قرار دهید. پوسته را با خلال دندان بشکنید و دانه را از پوسته جدا کنید. سپس پوسته را تف کنید و دانه را بخورید. همچنین می توانید تخمه آفتابگردان را در انواع غذاها مصرف کنید. در اینجا چند راه وجود دارد که می توانید آنها را در وعده های غذایی خود بگنجانید:

روی سالاد بپاشید

به مخلوط دنباله دار اضافه کنید

جو را هم بزنید

روی سیب زمینی سرخ کرده یا سبزیجات مخلوط بپاشید

به همبرگرهای گیاهی اضافه کنید

در محصولات پخته شده مخلوط کنید

به جای روغن بادام زمینی از روغن آفتابگردان استفاده کنید

به جای روغن های دیگر با روغن آفتابگردان بپزید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا