خواص ماء الشعیر در سال ۱۴۰۳
خواص آب مالت
مع الشعیر به دلیل داشتن فیبر بالا به هضم بهتر و احساس سیری طولانی مدت کمک می کند و در نتیجه می تواند در کاهش وزن موثر باشد. علاوه بر این، با توکل ها و آنتی اکسیدان ها، برای سلامت قلب مفید است و کلسترول بد (LDL) را کاهش می دهد. این نوشیدنی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی به بهبود سلامتی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. برای افراد مبتلا به دیابت، شراب مالت می تواند به تعادل قند خون کمک کند و نقش مهمی در هضم غذا ایفا کند. علاوه بر این به دلیل خاصیت آرام بخشی برای آرامش اعصاب و کاهش حرارت بدن مفید است اما باید به خاطر داشت که زیاده روی در مصرف آن مشکلات گوارشی را به دنبال دارد و برای افراد گرم مزاج و مشکلات معده توصیه نمی شود. در این مقاله قصد داریم نگاهی کامل به خواص شراب مالت بیندازیم، با ما همراه باشید.
خواص آب مالت
مهمترین خواص آب مالت
- رطوبت بدن را افزایش دهید
- کاهش دمای بدن
- هضم را بهبود می بخشند
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- استرس را کاهش دهید
- پیشگیری از سرطان
- سموم را از بین ببرید
- ✅تقویت مو
- کنترل قند خون
- کاهش وزن
فواید آبجو برای کاهش وزن
محتوای بالای فیبر موجود در آب ماءالشعیر فیلتر نشده به هضم منظم غذا کمک می کند و شما را برای مدت طولانی تری احساس سیری می کند. این نوشیدنی پر کالری و بسیار کم چربی می تواند راه حلی عالی برای رفع گرسنگی باشد. مصرف ماءالشعیر غیر الکلی به همراه یک رژیم غذایی متعادل و برنامه ورزشی منظم می تواند به کاهش وزن و بهبود سلامت شما کمک کند، زیرا به آرامی هضم می شود و باعث می شود برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید.
فواید آبجو برای قلب و کلسترول
نوشیدن آب جو، چه به عنوان نوشیدنی غنی شده با دانه جو یا چای جو، می تواند تأثیر مثبتی بر کلسترول خون داشته باشد. ترکیباتی به نام توکل که در جو دوسر یافت می شود، کلسترول بد (LDL) را کاهش می دهد و به بهبود سلامت قلب و عروق کمک می کند. آنتی اکسیدان های موجود در معا الشیر همچنین با جلوگیری از فعالیت رادیکال های آزاد به کاهش استرس اکسیداتیو بر قلب به دلیل قرار گرفتن در معرض سموم کمک می کند.
فواید ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آب مالت
مع الشعیر، چه با جو پوست کنده یا نیمه آسیاب شده تهیه شود، سرشار از ویتامین و آنتی اکسیدان است. ویتامین های گروه B به ویژه اسید فولیک، آهن، مس و منگنز به مقدار قابل توجهی در این نوشیدنی یافت می شود. آنتی اکسیدان های موجود در مع الشعیر با از بین بردن رادیکال های آزاد که باعث استرس اکسیداتیو در اندام ها می شوند به رشد سلول های سالم و بهبود سلامت کمک می کنند.
خواص آب مالت در دیابت
مطالعات نشان می دهد که نوشیدن آبجو به ویژه انواع تلخ آن می تواند به کنترل قند خون کمک کند. این به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت مهم است، زیرا نوشیدن این نوشیدنی بعد از غذا می تواند به تعادل سطح قند خون کمک کند. علاوه بر این، آنتی اکسیدان های موجود در جو دوسر به بهبود نتایج مرتبط با دیابت کمک می کند.
فواید آب مالت برای هضم
یکی از مهمترین خواص معالشعیر کمک به هضم غذا است که عمدتاً به دلیل فیبر غنی آن است. بدن انسان برای انتقال غذا از طریق معده و روده به فیبر نیاز دارد. نوشیدن آب ماءالشعیر فیلتر نشده، به دلیل محتوای فیبر بالایی که دارد، به تقویت توانایی بدن برای پردازش و دفع سموم کمک می کند و در نتیجه عملکرد کلی سیستم گوارش و سلامت کلی بدن را بهبود می بخشد.
فواید آبجو برای تقویت سیستم ایمنی بدن
ماءالشعیر به دلیل داشتن ویتامین ها و مواد معدنی فراوان، نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. زمانی که این نوشیدنی با طعم های طبیعی مانند مرکبات غنی شود، سطح ویتامین C را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد و در نتیجه به بهبود عملکرد سیستم ایمنی و مبارزه با عفونت کمک می کند. این ترکیبات مستقیماً علیه رادیکالهای آزاد عمل میکنند و از آسیب سلولی جلوگیری میکنند و در نهایت منجر به افزایش سطح سلامت کلی میشوند.
فواید آبجو در سرطان
تحقیقات علمی اخیر ارتباط بین تغذیه سالم و کاهش خطر ابتلا به سرطان را برجسته کرده است. در همین حال، فیبر موجود در جو با حذف سمومی که در فرآیند گوارش روزانه از بدن خارج نمی شوند، نقش محافظتی برای روده بزرگ ایفا می کند. علاوه بر این، جو حاوی اسید فرولیک است که توانایی مهار رشد تومورها را دارد. مطالعات انجام شده بر روی سلول های سرطانی روده بزرگ نشان داده است که آنتی اکسیدان های موجود در جو می توانند رشد و تکثیر این سلول ها را متوقف کنند، بنابراین مصرف آب مالت می تواند یک استراتژی پیشگیرانه در برابر سرطان در نظر گرفته شود.
فواید آب مالت برای دستگاه گوارش
آب مالت یا دیلاستر غیر الکلی، آبرسانی به بدن را تامین می کند و به بهبود هضم و دفع موثر سموم کمک می کند. این نوشیدنی با افزایش ادرار به پاکسازی کلیه ها و دفع سنگ کلیه کمک می کند و در نتیجه حفظ سلامت سیستم ادراری مهم است. در طب سنتی اما توصیه می شود که مصرف زیاد آن با فوایدی مانند بادیان، روغن زیتون، روغن بابونه و روغن بادام شیرین اصلاح شود تا از عوارض احتمالی مثانه جلوگیری شود.
فواید آب مالت برای یبوست
علیرغم فواید فراوان معالشعیر برای بهبود هضم، باید توجه داشت که این نوشیدنی میتواند اثر گازی داشته باشد و در صورت ابتلا به یبوست علائم را تشدید میکند. بنابراین در شرایط خاصی مانند یبوست توصیه می شود از مصرف آن خودداری شود تا از بدتر شدن وضعیت جلوگیری شود.
فواید آب مالت برای مو
ماءالشعیر به دلیل وجود مالت و رازک که منابع غنی پروتئین هستند، خاصیت تقویت کنندگی مو دارد. شستن موهای خود با آب جو حداقل یک بار در هفته به طور سنتی برای کمک به تقویت کوتیکول های مو و افزایش استحکام آنها توصیه می شود.
فواید آب مالت برای آبرسانی به بدن
نوشیدن آب مالت دار به افزایش رطوبت بدن کمک می کند و نقش موثری در دفع سموم کلیه و کبد دارد. این خاصیت آبرسانی به رفع تشنگی کمک می کند. با این حال، افرادی که مشکلات معده دارند یا مزاج گرم دارند، ممکن است برای جلوگیری از اثرات منفی بر سلامتی خود، در مصرف این نوشیدنی احتیاط کنند.
فواید آب مالت برای گرمای بدن
مع الشعیر با طبیعت سرد و مرطوبی که دارد در طب سنتی به عنوان یک محلول طبیعی برای افزایش رطوبت و تنظیم دمای بدن شناخته شده است. این نوشیدنی می تواند به کاهش گرما کمک کند، به خصوص در دوره هایی که بدن تب و افزایش دما دارد. افزایش خروجی ادرار که یکی از خواص این نوشیدنی است به دفع موثرتر گرما و سموم بدن کمک می کند و در نتیجه روند بهبودی از تب و عفونت را تسریع می کند.
خواص آبجو برای اعصاب
طب سنتی مع الشعیر را به عنوان نوشیدنی با خاصیت تسکین دهنده معرفی کرده است. به گزارش سایت سرگرمی روز، نوشیدن این نوشیدنی سرد در پایان یک روز گرم و پر استرس می تواند به آرامش اعصاب و کاهش استرس کمک کند. اما باید در نظر داشت که اگر علت اصلی بد خلقی سردی است، نوشیدن ماءالشعیر توصیه نمی شود، زیرا می تواند منجر به تشدید این حالت شود.
مصرف متعادل آب مالت
اگرچه آب مالت فواید زیادی برای سلامتی دارد، اما مصرف بیش از حد آن توصیه نمی شود. برخی از انواع آبجو ممکن است حاوی مقادیر زیادی قند و شیرین کننده های مصنوعی باشند که برای سلامتی مضر هستند. مصرف زیاد ماءالشعیر به خصوص برای افرادی که به این نوشیدنی عادت ندارند، می تواند منجر به مشکلات گوارشی مانند یبوست یا اسهال شود. همچنین شایان ذکر است که یک وعده ماءالشعیر می تواند کالری معادل یک وعده غذایی داشته باشد و حاوی گلوتن باشد، بنابراین برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا عدم تحمل گلوتن مناسب نیست.
تفاوت بین آبجو و نوشابه
در مقایسه با نوشابههای غیرالکلی صنعتی که به دلیل محتوای قند زیاد و افزودنیهای مضر میتوانند خطرات جدی برای سلامتی ایجاد کنند، معالشعیر خود را به عنوان جایگزین سالمتری معرفی میکند. نوشابه ها علاوه بر افزایش خطر چاقی، دیابت و پوکی استخوان، می توانند اثرات منفی بر رفتار و سلامت دهان و دندان داشته باشند. در حالی که مع الشعیر با خواص طبیعی خود مانند تقویت سیستم ایمنی، کاهش دمای بدن و تامین رطوبت، فواید بسیاری برای سلامتی به همراه دارد و یک نوشیدنی مقوی و مفید به حساب می آید.
کالری و چربی موجود در آبجو
مالت، به ویژه آن که از دانه های جو تهیه می شود، حاوی مقادیر قابل توجهی کالری و فیبر است در حالی که چربی بسیار کمی دارد. یک لیوان متوسط از این نوشیدنی، بدون حضور الکل، می تواند بیش از 700 کالری داشته باشد. این مقدار کالری زیاد باعث می شود که توصیه شود بیش از دو وعده در روز مصرف نکنید. اما اگر آبجو بدون دانه جو تهیه شود یا از دم کردن علف جو تهیه شود، کالری آن به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و فیبر کمتری خواهد داشت. این فیبرها نقش مهمی در خواص بی شمار ماالشعیر از جمله بهبود هضم غذا، کاهش وزن و بهبود عملکرد کلیه و دفع سموم از بدن دارند.