خواص ماست ایسلندی
خواص ماست ایسلندی
خواص ماست ایسلندی و لاغری و جدول ارزش غذایی ماست ایسلندی همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام بشرده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.َ
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام بردهش شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
آشنایی با ماست ایسلندی
ایسلند، سرزمین شفقهای قطبی، با یخچالهای طبیعی بزرگ و آتشفشانهای فعال در سالیان دور محل سکونت وایکینگها بوده است.
وایکینگها برای مقابله با سرمای سخت زمستان نیازمند مواد مغذی بودهاند،
از این رو با تبدیل کردن شیر به ماست و سپس چکیده نمودن آن، اقدام به ذخیره نمودن این ماده غذایی میکردند.
امروزه نیز این ماست به عنوان یک ماست مقوی میتواند یک جایگزین عالی برای هر وعده غذایی باشد.
بسیاری از ورزشکاران به طور کلی از مصرف ماست به خاطر چربی آن پرهیز میکنند؛
ماست ایسلندی علاوه بر صفر بودن محتوای چربی آن، حدود ۳ برابر ماستهای عادی پروتئین دارد
و میتواند بخش زیادی از پروتئین مورد نیاز روزانه افراد به ویژه ورزشکاران را تامین کند.
در محصول ۴۰۰ گرمی ماست ایسلندی شرکت کاله ۳۶ گرم پروتئین و صفر گرم چربی وجود دارد.
این محصول بسیار کم کالری است و میتوان آن را به عنوان یک وعده کامل
یا میان وعده غذایی همراه با میوه تازه (با رسپیهای مختلف) مورد استفاده قرار داد.
خواص ماست ایسلندی در طب سنتی
طبع ماست ایسلندی مانند تمام ماست ها سرد می باشد و کالری ۴۰۰ گرم ماست ایسلندی ۶۲ می باشد.
از خواص این ماست می توانیم به موراد زیر اشاره کنیم.
تسریع دهنده هضم معده و رفع کننده مشکلات گوارشی
برانگیختن قوه ادراک با مصرف ماست اسکایر یا ایسلندی
تضمین لاغری با مصرف ماست ایسلندی
افزایش دهنده درخشندگی و سلامت دندان ها
ماده ای مفید برای پوست، مو و زیبایی
ضد آکنه طبیعی و عفونت های قارچی
ماست بواسطه دارا بودن باکتریهای مفید، به سیستم گوارش در فرآیند هضم کمک زیادی میکند.
خیلی از ورزشکاران به دلیل چربی از مصرف لبنیات از جمله ماست اجتناب میکنند؛
ماست ایسلندی علاوه بر صفر بودن محتوای چربی، حدود ٣ برابر ماستهای عادی پروتئین دارد.
این ماست بافتی منسجم و طعمی لذیذ دارد و هر ظرف آن می تواند بخش زیادی از پروتئین مورد نیاز روزانه بدن را تامین نماید.
دریافت مقدار کافی کلسیم از طریق غذاهای لبنی مانند ماست ایسلندی بسیار مفید است
زیرا کلسیم نقش مهمی در سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی آنها دارد
و از آنجا که در ماست ایسلندی ، مقدار بالاتری شیر به جهت چکیده شدن به کار رفته است
بنابرین بدن ما با مصرف آن ، مقدار بالاتری کلسیم دریافت خواهد کرد.
برخی تحقیقات نشان می دهد که رژیم غذایی غنی از کلسیم حتی می تواند در برابر سرطان ،
بیماری های قلبی عروقی و فشار خون بالا محافظت کند.
دوز قابل توجه پروتئین ماست ایسلندی ، فاقد چربی اشباع اضافه شده است
که این قابلیت در بسیاری از غذاهای پر پروتئین دیگر مانند گوشت و غذاهای بسیار فرآوری شده موجود خواهد بود.
خواص ماست ایسلندی در بدنسازی
ماست به دلیل داشتن پروتئین، مواد معدنی مفیدی مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامینهای B۶ و B۱۲ برای ورزشکاران بسیار مفید است.
علاوه بر این، مصرف آن برای افرادی که در حال اجرای یک رژیم غذایی هستند بسیار مفید است.
همه انواع ماست ها حاوی باکتریهای پروبیوتیک مفید هستند. در بعضی از انواع ماست میزان بیشتری از این باکتری ها وجود دارد.
پروبیوتیک ها، میکروارگانیزم های سودمندی هستند که به شکل طبیعی در سیستم گوارشی وجود داشته و در برخی ماست ها هم یافت می شوند.
طبق تحقیقات انجام شده پروبیوتیکها باعث تقویت سیستم دفاعی بدن و بالا رفتن ایمنی دستگاه گوارش میشوند.
این ماست مزایای اثبات شده ای برای کاهش التهاب عضلانی و ترمیم صدمات عضلانی پس از ورزش دارد.
به همین دلیل مصرف آن باعث بهبود عملکرد ورزشی افراد می شود.
ماست ایسلندی اثر مثبتی روی قدرت تحمل گرما، سیستم ایمنی، هضم غذا و جذب مواد مغذی دارد.
پژوهشگران این احتمال را نیز می دهند که این ماده ی غذایی تاثیر مثبتی روی سطح کلسترول خون داشته باشد.
خواص ماست ایسلندی برای لاغری و چاقی
ماست ایسلندی به دلیل مواد مغذی و کلسیم قابل توجهی که در خود دارد، از ترشح هورمون کورتیزول که موجب چاقی افراد میشود، جلوگیری میکند
و منجر به لاغری افراد میشود. افزایش متابولیسم بدن در حالی است که علاوه بر کاهش چربیهای اطراف کمر، عضلههای بدون چربی را در فرد ذخیره میکند.
خواص ماست ایسلندی برای صبحانه
این ماست را می توانید به عنوان صبحانه همراه با میوه هایی مانند انبه ، موز ، آناناس ، توت فرنگی و سیب که سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان می باشد
خواص ماست ایسلندی برای کودکان
مصرف ماست ایسلندی میتواند ارتباط سلولهای خاکستری مغز را با قسمت غشایی پیشین مغز افزایش دهد و قوه ادراک و شناخت افراد را بالا ببرد.
بنابراین مصرف ماست برای کودکان جهت افزایش هوش آنها بسیار توصیه میشود.
آلرژی به شیر در کودکان بیشتر از بزرگسالان است و بهتر است کودکانی که به شیر حساسیت دارند از ماست ایسلندی استفاده کنند.
ماست ایسلندی در کمک به درمان اسهال کودکان مفید بوده است.
در کودکانی که دچار بیماری سوء جذب هستند، ماست ایسلندی به جذب دو ترکیب مهم غذایی پروتئینها و مواد معدنی کمک میکند.
خواص ماست ایسلندی برای سگ
مقدار ماست ایسلندی مجاز برای سگ به عوامل زیادی مثل نوع ماست
و همینطور ویژگیهای سگ مثل جثه و سایز، وزن، میزان کالری دریافتی روزانهاش،
وضعیت سلامتیش و عقیم بودن یا نبودنش بستگی داره و معمولا نباید بیشتر از ۲-۳ قاشق در روز باشه.
با این حال، به عنوان یه قانون کلی همیشه قانون ۱۰% تشویقی رو یادتون باشه:
یعنی تشویقی سگ (که ماست هم شاملش میشه) نباید بیشتر از ۱۰% کالری مورد نیاز روزانه سگ رو تشکیل بده
فرق ماست ایسلندی و یونانی
ماست یونانی ماستی است که آبکش شده تا مایعات آن گرفته شود.
به خاطر این فرآیند، مقدار پروتئین آن دو برابر ماستهای معمولی است.
هر چند ماست یونانی سنتی با شیر پرچرب تهیه میشود اما امروزه انواع مختلفی با شیر کمچرب نیز تولید میشوند.
ماست یونانی ترشترین و تندترین در بین سه ماستی است که اینجا معرفی میکنیم،
برای همین استفاده از آن به عنوان طعمدهنده و در صبحانه همراه با میوه و گرانولا توصیه میشود.
ماست ایسلندی به روشی مشابه با ماست یونانی تهیه میشود
اما فرآیند آبکشی آن حتی بیشتر ادامه مییابد تا ماستی داشته باشیم
که واقعا به قاشق میچسبد و سرشار از پروتئین است.
معمولا ماست ایسلندی با شیر بدون چربی ساخته میشود،
اما برخی شرکتهای غذایی به آن شیر کامل یا خامه هم اضافه میکنند تا غنیتر شود.
در مجموع، ترشی ماست ایسلندی کمتر از ماست یونانی است.
طرز تهیه ماست ایسلندی
شیر: یک لیتر
مایه ماست ایسلندی: دو قاشق غذاخوری
مایه پنیر: سه قطره
ابتدا درجه حرارت شیر را بالا برده سپس آن را به آرامی به ۴۳ درجه سلسیوس برسانید.
مقداری شیر گرم را به مایه ماست ایسلندی اضافه کرده و سپس آن را داخل قابلمه شیر گرم بریزید.
۳ قطره مایه پنیر را به آب سرد بدون کلر اضافه کرده، سپس به مواد درن قابلمه اضافه کنید.
قابلمه را ۱۲ ساعت کنار بگذارید. برای رسیدن به نتیجه دلخواهتان، در زمان مناسب از هر مرحله به مرحله بعد بروید.
در این مرحله یک آبکش را به همراه یک کیسه پنیر دو لایه روی یک کاسه قرار دهید.
ماده را به وسیله ی قاشق درون کاسه بریزید. به هیچ وجه تا زمانی که به انتهای قابلمه نرسیدید مایع را سرریز نکنید زیرا با این کار مواد مغذی ظریف آسیب می بینند.
کیسه ای که برای این مرحله انتخاب می کنید اهمیت زیادی دارد. زیرا غلظت نهایی ماست ایسلندی به بافت همین کیسه بستگی دارد.
بافت کیسه باید به گونه ای باشد که آب را به خوبی از خود عبور دهد.
ماست دلمه بسته را در یک محیط خنک قرار دهید. بهتر است به مدت چهار تا هشت ساعت به صورت دست نخورده باقی بماند تا آب ماست کاملا خارج شود.
حرارت بالا بر طعم و بافت ماست تاثیر میگذارد. از این رو، قابلمه را نزدیک شوفاژ یا در نقاط گرم آشپزخانه قرار ندهید
تا بعد از گذشت این ساعات، نتیجه کار ناامید کننده به نظر نرسد.
ماست را درون یک کاسه ریخته و با یک همزن برقی هم بزنید. یک قاشق سوپ خوری مایه پنیر به آن اضافه کنید تا آن را به قوام ابریشمی برساند.
هنگامی که ماست کاملا یکدست شده و به بافت دلخواه رسید، همزن را خاموش کنید. نتیجه کار باید مایعی کاملا غلیظ و نسبتا سفت باشد.
در مرحله آخر میتوان ماست را به کمک یک شیرین کننده، شیرین کرد تا خوشمزه تر شود.
توصیه می شود مقداری از ماست را برای درست کردن ماست بعدی کنار بگذارید.
جدول ارزش غذایی ماست ایسلندی
چربی : گرم ۰٫۰۰
قند : ۰٫۰۰ گرم
حاوی : ۳۶ میلی گرم نمک سدیم
کربوهیدرات : ۴گرم
پروتئین : ۱۰گرم
کالری : ۶۲ کیلوکالری
وزن : ۴۰۰ گرم
ماست ایسلندی از کجا بخریم
ماست ایسلندی در فروشگاه های مواد غذایی موجود است.
ماست ایسلندی در رژیم کتوژنیک
ماست و بهخصوص ماست یونانی و ایسلندی از مواد خوراکی با پروتئین بالا به شمار میروند.
اگرچه ماست مقداری کربوهیدرات دارد اما همچنان میتوان در رژیم کتو از آن استفاده کرد.
هر ۱۵۰ گرم ماست یونانی تنها ۵ گرم کربوهیدرات و ۱۱ گرم پروتئین دارد.
علاوه بر این ماست به شما کمک میکند تا احساس سیری بیشتری داشته باشید.
علاوهبر این باید توجه داشته باشیم که محصولات لبنی قند طبیعی بالایی دارند.
این قند در رژیم کتوژنیک مجاز نیستند.
همین مسئله باعث میشود لبنیات در این رژیم غذایی محدود شوند.
البته این به معنی مصرف نکردن هیچ کدام از لبنیات نیست.
پنیرهای پرچرب و سفتتر کربوهیدرات کمتری دارند در حالی که شیر کم چرب و پنیرهای نرمتر کربوهیدرات بالاتری دارند.
این تفاوتها نشان میدهد که میتوانیم با بررسی وضعیت و شرایط هر مادهی لبنی،
دربارهی اینکه مصرف آن ماده به رژیم آسیب میزند یا خیر تصمیمگیری کنیم.
ماست ایسلندی برای معده و یبوست
ماست ایسلندی دارای فوایدی زیادی برای معده است و تسریع دهنده هضم معده و رفع کننده مشکلات گوارشی می باشد.
توجه داشته باشید که ماست یک ماده خوراکی قابل هضم است.
باکتریهای خوب موجود در ماست باعث هضم غذا شده و هضم گوارش را بهبود میبخشد.
کسانی که اختلالات مختلف گوارشی مانند یبوست ، اسهال و درد معده دارند بهتر است ماست مصرف کنند.
برای امر شما یک فنجان ماست کمچرب را بخورید تا معده شما تسکین گرفته و دستگاه گوارش تان به خوبی کار کند.
یکی از خواص ماست ایسلندی این است که بهترین دارو برای معده است،
زیرا علاوه بر اثرات درمانی که در یبوستهای مزمن و اسهال دارد
باکتریهای مفیدی در معده تولید میکند که برای سلامت بسیار مفید است.
وقتی ماسـت میخورید شما به دو روش از روده خود محافظت میکنید،
اول اینکه ماسـت حاوی لاکتو باکتری است که از روده بزرگ حفاظت میکند و حتی خطر سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد .
این باکتریها رشد باکتریهای مفید روده را افزایش داده و موجب کاهش تبدیل صفرا به مواد سرطان زا میشوند.
تحقیقات پزشکی نشان می دهد که خوراکیهایی مانند ماست، موز و پیاز سرشار از باکتریهای “پروبیوتیک” است که نقش موثری در بهبود زخم معده دارد.
ماست ایسلندی و جو پرک
عسل ۱ قاشق چایخوری
دانه چیا ۱ قاشق چایخوری
سیب – خرد شده ۰٫۵ پیمانه
شیر ۰٫۳۳ پیمانه
ماست یونانی ۰٫۳۳ پیمانه
جو دوسر پرک ۰٫۳۳ پیمانه
پودر وانیل کمی
جو پرک، دانه چیا، عسل و وانیل را در یک ظرف شیشهای دردار بریزید. ماست و شیر را به آنها اضافه کنید و هم بزنید تا مواد کاملا مخلوط شوند.
میوه را اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا له نشود. در شیشه را ببندید و آن را در یخچال بگذارید.
صبح روز بعد میتوانید بسته به ذائقه خود کمی میوه بیشتر، مغزیجات یا یک قاشق چایخوری جوپرک به اوتمیلتان اضافه کرده و آن را نوش جان کنید.
اضافهکردن جو پرک برای ایجاد بافت ترد در اوتمیل است.
ماست ایسلندی و توت فرنگی
۴ قاشق غذاخوری شیر گرم
۴۰ گرم عسل
۲۰۰ گرم ماست ایسلندی کاله
۴ عدد توت فرنگی
۲۰۰ گرم غلات
داخل یک کاسه شیر را همراه با عسل مخلوط کنید
سپس ماست را اضافه و خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
توت فرنگیها را به صورت ریز خرد کنید.
یک لیوان بردارید، داخل آن مقداری ماست ایسلندی بریزید به طوری که یکششم لیوان را پر کند،
به همین ترتیب غلات و توت فرنگی را ریخته و لیوان را پر کنید.
پس از پر شدن لیوان با مقداری خامه و میوههای مختلف دسر را تزیین کنید.
میتوانید به جای میوه، از مربا نیز استفاده کنید.
این دسر را به عنوان صبحانه نیز میتوانید میل کنید.
ماست ایسلندی و موز
ماست ایسلندی کاله چهار فنجان
موز سه تا چهار عدد
شکر قهوهای چهار قاشق غذاخوری
گردو (خرد شده)۲۵ گرم
ماست ایسلندی یک ماست بدون چربی و غلیظ است که بافت نرم و دلپذیری داشته
و بیشتر برای تهیه دسرهایی مانند پاناکوتا، اسموتی میوهای و پارفه استفاده میشود.
ما امروز قصد داریم با استفاده از اینه ماست خوشمزه و موز و گردو طرز تهیه یک پات خوشمزه و محبوب برای کودکان را به شما آموزش دهیم.
برای شروع چهار عدد لیوان یک اندازه آماده کنید. حدود دو قاشق غذاخوری ماست ایسلندی ته هر لیوان بریزید.
موزها را به صورت حلقهای برش داده و داخل هر لیوان بچینید. بعد از لایه موز خرد شده مقداری ماست بریزید. لایهها را تکرار کنید تا لیوان پر شود.
برای تزئین پات روی مواد شکر قهوهای و آجیل بریزید و لیوانها را به مدت بیست دقیقه داخل یخچال قرار دهید
تا شکر حل شود. پات موز و ماست شما آماده است؛ نوش جان!
ماست ایسلندی را با چه بخوریم
به عنوان صبحانه همراه با میوه هایی مانند انبه ، موز ، آناناس ، توت فرنگی و سیب که سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان می باشد
مضرات ماست ایسلندی
کسانی که مزاج سرد دارند بهتر است در مصرف ماست ایسلندی احتیاط کنند
چرا که مصرف زیاد ماست باعث ایجاد مشکلات مختلف مانند نفخ شکم و بی حالی می شود.
یک چهارم ماست ایسلندی را اسید لاکتیک تشکیل میدهد؛ اسید لاکتیک موجود در ماست ایجاد اسیدوز در بدن میکند؛
این اسیدوز شدن میتواند به ریهها، کلیهها و مغز و اعصاب آسیب برساند.
مصرف ناصحیح و بیش از حد ماست ایسلندی میتواند باعث پوکی استخوان و سائیدگی استخوانها،
شب ادراری در کودکان، یبوست در رودهها، ناراحتیهای اعصاب و روان، صرع (برای کسانی که طبع سرد دارند)،
عرق کردن زیاد (کف دست، زیر بغل، کف پا) آلرژی، آرتروز، رماتیسم شود
همچنین قدرت سیستم ایمنی بدن را کم کند و خار استخوانی در پاشنه پا یا در استخوان دنبالچه ایجاد کند.
خوردن همزمان برنج همراه با ماست ایسلندی موجب افزایش سردی و تری مغز میشود
و در نهایت غلبه بلغم در مغز موجب فراموشی، سستی، تنبلی مغز و کودن شدن میشود.
ماستهای پرچرب کربوهیدرات به نسبت بالایی هم دارند.
ممکن است این مواد جزو پرهیزهای شما باشند. بهتر است قبل از خرید ماست،
برچسب روی آن را به دقت بررسی کنید و ماستی بردارید که با رژیم شما سازگارتر باشد.
البته چربی ماست ایسلندی به اندازهی چربیهای اشباع در افزایش وزن تاثیر ندارند.
با این وجود ممکن است برخی افراد نخواهند چربی زیادی مصرف کنند.
اگر به شیر و ماست ایسلندی حساسیت داشته باشید می تواند باعث مشکلات پوستی و حساسیت شود.
ماست ایسلندی نفخ میآورد و دستگاه گوارش را ضعیف میکند پس به خاطر خواص بیشمارش در مصرف آن افراط نکنید.
ماست ایسلندی و خیار به دلیل طبع سرد ماست و خیار نباید تنها مصرف شود.