خواص نان گندم و تازه و کامل برای لاغری و کودکان و بدن و پوست و چاقی
خواص نان
خواص نان گندم و تازه و کامل برای لاغری و کودکان و بدن و پوست و چاقی همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
آشنایی با نان
نان نوعی خوراک جامد و قابل شمارش است که با پختن، بخارپز کردن یا سرخ کردن خمیر فراهم میشود.
در پخت نان به جز آردِ غلات، آب، مخمر و نمک، گاه از شیر، روغن، انواع ادویه و افزودنیهای دیگر نیز استفاده میشود.
تنوع مواد اولیه و گوناگونی شیوههای پخت، انواع بسیار مختلفی از نان را بهدست میدهد.
نان در سراسر جهان، یک خوراک بنیادی شمرده میشود. معمولاً از آرد گندم خمیری فراهم شده
که به کمک خمیرمایه، ور میآید و حجمش زیاد میشود و در پایان، درون تنور یا فر، پخته میشود.
معمولاً آرد گندم را در پخت نان بهکار میبرند اما گاهی نیز آرد گندم سیاه، جو، ذرت و جو دوسر به تنهایی یا آمیخته با آرد گندم در پخت نان بهکار میروند.
خمیر نان ممکن است با استفاده از عامل ورآورنده مانند میکروبهای طبیعی (مانند خمیر ترش)،
مواد شیمیایی (مانند جوش شیرین)، مخمرهای تولیدشده بهصورت صنعتی، یا هوادهی با فشار بالا تولید شود،
که با ایجاد حبابهای گازی باعث پف کردن نان میشوند. در بسیاری از کشورها،
نانهای تجاری اغلب حاوی مواد افزودنی برای بهبود طعم، بافت، رنگ، ماندگاری، هضم و سهولت تولید است.
خواص نان در طب سنتی
از نظر طب سنتی نان ها دارای طبعی معتدل هستند و نه گرم هستند هستند نه سرد.
طبع نان بربری معتدل و کمی خشک است و سنگک طبعی معتدل دارد
طبع نان لواش معتدل و کمی خشک است.
در هر کف دست (بدون احتساب انگشتان) از نان بربری ۷۵ تا ۸۰ کیلوکالری انرژی موجود است.
در هر کف دست از نان تافتون ۳۵ کیلوکالری انرژی وجود دارد.
هر کف دست نان لواش حدود ۲۵ کیلوکالری انرژی دارد.
در هر کف دست از نان سنگک معادل ۷۵ تا ۸۰ کیلوکالری انرژی نهفته است.
هر یک برش نان تست متوسط، معادل یک واحد نان و برابر با ۸۰ کیلوکالری انرژی است.
در هر کف دست نان جو حدود ۸۰-۷۵ کیلوکالری انرژی نهفته است.
یک تکه نان سوخاری متوسط (شیرین نشده) حدود ۳۵ تا ۴۰ کیلوکالری دارد.
در هر ۳۰ گرم نان همبرگر معمولی که تقریبا معادل نصف آن میشود حدود ۸۰ کیلوکالری انرژی موجود است.
برای کسانی که اهل ورزش هستند مصرف نان قبل از ورزشهای سنگین لازم است.
یکی از راهحلهایی که برای مقابله با یبوست توصیه میشود مصرف فیبر است.
نان هم یک منبع غنی فیبر محسوب میشود که بر بهبود عملکرد رودهها و تنظیم قند خون مفید است.
این را هم بدانید که نان کامل حاوی فیبر بیشتری نسبت به نان سفید است.
نان سبوسدار حاوی فیبر و گلو سیدهای پیچیده است.
به همین علت برای مدتی طولانی معده را پر نگه میدارد و این باعث میشود
که از خوردن خوراکیهای بیمورد بین وعدههای غذاییتان خودداری کنید.
نان برای اکثر مردم بهترین گزینه برای مصرف در صبحانه است
چراکه باعث بهبود عملکرد مغز و تأمین انرژی موردنیاز برای ادامه روز میشود.
کربوهیدرات نان به دلیل همراهی فیبر با آن بسیار سودمند است،
زیرا فیبر روند جذب کربوهیدرات را کاهش داده، ازاینرو مضرات آن را حذف میسازد.
ویتامین B1(تیامین)، ویتامین B3(نیاسین)، ویتامین E، ویتامین B2 موجود در نان به تقویت ماهیچههای روده،
کاهش دردهای ماهیچهای، افزایش قدرت تمرکز و همچنین شادابی و نشاط افراد کمک میکنند.
با نگاهی به نان آن را حاوی مواد معدنی فراوانی مییابیم، بدین ترتیب بخش عمدهای از مواد مفید
و ضروری موجود در نان به مواد معدنی و دستههای متنوع آن اختصاص مییابد.
با این توصیفات از انواع مواد معدنی موجود در نان میتوان به این موارد اشاره نمود:
آهن با توانایی پیشگیری از کمخونی و فقر آهن و اکسیژنرسانی بهتر به بافتها
کلسیم بهبود بافت استخوانی
روی پیشگیری از ناراحتیهای قلبی و پوستی و آماده نگهداشتن سیستم ایمنی بدن
منیزیم جلوگیری از بروز و ظهور سرطان و بهبود فرآیند استخوانسازی
فسفر تقویت استخوانها، مغز و سیستم اعصاب و بهبود جذب کلسیم
پتاسیم بهبود عملکرد گلبولهای قرمز و جلوگیری از مرگ آنها
فلوئور استحکام و تقویت مینای دندان
سدیم بهبود طعم و افزایش کیفیت آرد
سلنیوم ممانعت از اکسیداسیون سلوله
خواص نان سیاه
در واقع خواص نان سیاه در مقایسه با نان سفید به خاطر استفاده از آرد چاودار است که خواص خود را به محصول بخشیده است.
البته که این عملا حاوی چربی نبوده و محتوای فیبر بالایی خواهد داشت. مدت زمان زیادی است
که نان سیاه برای جلوگیری از کمبود ویتامین توصیه می شود زیرا حاوی مجموعه ای از ویتامین
و اسید های آمینه ای است که از افزایش سطح قند خون جلوگیری می کند.
همچنین فواید خوردن این نان برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی و دیابت کاملا ضروری خواهد بود
زیرا می تواند سطح انسولین در بدن را به شدت افزایش دهد. همچنین که نان سیاه
به دفع سموم مختلف از بدن کمک شایانی کرده و عملکرد روده را نیز بهبود خواهد بخشید.
این نان با بیماری نقرس مبارزه می کند، روند رسوب نمک را تنظیم می کند و سطوح هموگلوبین را افزایش خواهد داد.
بر اساس مطالعات انجام شده مصرف این نان برای زنان نیز سرشار از خواص بوده
و در اغلب موارد مصرف آن از بروز سرطان سینه در زنان جلوگیری خواهد کرد
و همچنین در جلوگیری از ایجاد سنگ کیسه صفرا نیز موثر است
خواص نان بدون گلوتن
نان بدون گلوتن نوعی نان است که از غلات بدون گلوتن مثل ذرت یا برنج تهیه ویا از ارزن، کینوا و غلات دیگر تهیه میشود؛
همچنین برخی از انواع نان بدون گلوتن با گندمی که گلوتن آن تصفیه شده باشد، پخته میشود.
همچنین یک از حبوبات که فاقد گلوتن است و ویتامینهای مفید زیادی برای بدن دارد، نخود است
که برخی از افراد از ترکیب آن با ذرت که فاقد گلوتن است، انواعی خوشمزه از نان بدون گلوتن تهیه میکنند.
به همین دلیل افرادی که تحت رژیم بدون گلوتن قرار دارند، میتوانند همراه
با غذای خود نان مصرف کنند و از طعم نانهای خوشمزه بدون گلوتن لذت ببرند
خواص نان ارزن
نان ارزن دارای خواص ضد افسردگی می باشد.
برای درمان بی خوابی مفید است و خاصیت آرامش بخشی دارد.
مصرف این نوع نان باعث از بین رفتن قارچ در بدن می شود.
نان ارزن از بین برنده باغم در بدن می باشد.
برای درمان چربی خون و اخلاط سینه مفید است.
تنظیم کننده حرارت بدن است و درمان اسهال صفراوی است.
نان ارزن در استفراغ و سوءهاضمه مفید است
و همچنین استفاده منظم از نان و سوپ آن برای ویار و تهوع بامدادی میتواند موثر باشد.
خواص نان برای کودکان
از دیدگاه متخصصان تغذیه و سلامت، دریافت بالای مواد غذایی پرفیبر از طریق مصرف غلات کامل،
آرد سبوسدار در جهت عملکرد صحیح و سالم دستگاه گوارش کودک بسیار مهم میباشد.
به همین دلیل مصرف نانهای تهیه شده از آرد گندم کامل یا جو برای کودکان بسیار مفید میباشد.
در واقع این نوع نانها با رساندن ویتامینهای گروه B و فیبر مورد نیاز به بدن کودک از بروز کمبودهای ریزمغذی در بدن آنها جلوگیری میکند.
به علاوه این که در تنظیم اشتها و جلوگیری از نوسان قند و انسولین در بدن کودک نیز مؤثر میباشند.
طبیعتاً نانهای تهیه شده از آرد کامل گندم و جو که سبوسدار نیز باشند از جمله بهترین نوع نانها میباشند.
در ضمن نانهایی که در داخل خود حاوی انواع مغزهای غلات میباشند، برای کودکان بسیار مغذی و مفید هستند.
به همین دلیل به والدین توصیه میشود که به کودکان در حال رشد خود این نوع نانها را بدهند.
تعیین مقدار مناسب نان برای کودک بسته به شرایط هر کودک متفاوت میباشد،
اما بر اساس نظر متخصصان تغذیه و سلامت حداقل ۵۵ تا ۱۲۰ گرم نان در روز
که حدوداً معادل ۲ تا ۳ برش نان میشود، باید توسط کودک مصرف شود.
مصرف طولانی مدت نانهای سفید و بدون سبوس مانند نان لواش یا انواع نانهای باگت
سفید در کودکان با کمبود ویتامینهای B1،B2، B3 در ارتباط میباشد.
به علاوه این که این نوع نانها پتانسیل بالایی در ایجاد اضافه وزن در کودکان مستعد به چاقی دارند.
در ضمن باید در مورد نانهای صنعتی تهیه شده با انواع آردهای سفید توجه گردد
که این نوع نانها ممکن است حاوی ترکیبات افزودنی متعددی از جمله جوش شیرین باشند
که میتوانند در جذب کامل مواد مغذی در بدن کودک اختلال ایجاد نمایند
خواص نان برای دام
صاحبان دام عمدتاً به دام های خود نان می دهند زیرا این روشی مقرون به صرفه برای اضافه کردن وزن به دام هایشان است،
به خصوص زمانی که کیفیت یونجه پایین است. نان به وزن دام هایی که در سمت لاغر هستند
کمک می کند و در دام های سالم از حفظ وزن کمک می کند.
نان مصرف شده برای دام ها به انرژی تبدیل می شود و در شب های سرد اگر در تاریکی یا عصرها تغذیه شوند، آنها را گرم نگه می دارد.
دستگاه گوارش آنها در طول شب برای هضم نان کار می کند و به بدن آنها اجازه می دهد در هوای سردتر گرمای اضافی تولید کند.
خواص نان برای پوست
در طب سنتی امده است که مصرف نان جو باعث شادابی پوست می شود.
از غنیترین غلاتی گندم است که در طبیعت یافت میشود و اغلب ویتامینهای گروه B و مواد معدنی
از جمله آهن، کلسیم، منیزیوم و روی در این نعمت الهی وجود دارد که همگی برای پوست دارای خواص زیادی هستند.
ویتامین ب ۵ خاصیت مرطوب کنندگی دارد و رطوبت پوست را حفظ می کند.
یا این قابلیت خاصیت ارتجاعی پوست حفظ شده و اصطلاحا پوست را هیدراته و جوانسازی میکند.
از آنجایی که پوست هیدراته انعطافپذیرتر است، ویتامین ب ۵ میتواند به جلوگیری از آکنه و کاهش علائم پیری کمک کند
خواص نان برای سگ
سگها، مانند انسانها، میتوانند به اندازۀ متعادلی نان بخورند. نان گندم سفید و کامل برای سگها مفید است
البته اگر به گندم حساسیت (آلرژی) نداشته باشند. به طور کلی نان گندم، معدۀ سگها را اذیت نمیکند.
تا زمانیکه برنامۀ غذایی سگتان منظم باشد، موادمغذی در حد اعتدال در آن وجود داشته باشد و فعالیت سگ نیز زیاد باشد،
هر از گاهی دادن نان به سگ به عنوان تشویقی، به آن ضرری نمیرساند. اگرچه که برایش مزیتی هم ندارد.
نان یک غذای شکم پر کن است و مادۀ مغذی خاصی که در برنامه غذاییاش کم باشد، ندارد.
از هر کسی که قصد رژیم گرفتن داشته بپرسید، به شما میگوید که نان سرشار از کربوهیدرات است،
بنابراین اگر مراقب میزان نان دادن به سگتان نباشید، آن را در معرض اضافه وزن قرار میدهید.
خواص نان برای بدنسازی
نان جو دو برابر نان گندم پروتئین دارد و به کندی هضم میشود. مزه خیلی خوبی دارد.
نان گندم سیاه نیز باعث افزایش حساسیت به انسولین میشود که باعث کاهش گرسنگی میشود.
مقادیر بالای پروتئین و کربوهیدرات در مواد غذایی برای افراد بدن ساز بسیار پرکاربرد است و جو دوسر این خاصیت را دارد.
کربوهیدرات های موجود در جو دوسر باعث افزایش انرژی مورد نیاز ورزشکاران برای تمرینات ورزشی و بدنسازی می شود.
ورزشکاران ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از شروع تمرینات ورزشی یک وعده حاوی جو دو سر پرک استفاده کنند.
خواص نان برای کبوتر
نان یکی از رایج ترین غذاهایی است که مردم به کبوترها میدهند. اما کربوهیدرات های پیچیده
موجود در نان هیچ گونه ارزش غذایی ندارند و حتی می توانند بر گرسنگی آن ها بیفزاید.
خواص نان برای عروس هلندی
به هیچ عنوان نباید به عروس هلندی خود نان بدهید هرچند او مایل به خوردنش باشد نباید بگذارید که عروس هلندی شما از نانی که شما میخورید او هم بخورد
خواص نان برای چاقی
نان سفید چاق کننده است. نان سفید بسیار تصفیه شده و اغلب حاوی مقدار زیادی شکر است.
نان سفید دارای شاخص گلیسمی بالایی است و میتواند سطح قند خون شما را بسیار افزایش دهد.
یک مطالعه گسترده روی حدود ۱۰ هزار نفر نشان داد که خوردن دو برش (۱۲۰ گرم)
نان سفید در روز با ۴۰ درصد بیشتر خطر افزایش وزن و چاقی مرتبط است.
اما خوشبختانه، جایگزینهای سالم زیادی برای نان گندم معمولی وجود دارد.
برای مثال نان جو که احتمالا سالمترین نان موجود در بازار است.
با این حال، یادتان باشد که همه نانهای گندم حاوی گلوتن هستند.
برخی از گزینههای دیگر عبارتند از نان دال عدس، نان ذرت و نان آرد بادام
خواص نان در بارداری و شیردهی
نان گندم حاوی فیبرهای غذایی می باشد که به بهبود هضم غذا کمک می کند.
نان کمک می کند تا اسهال و یبوست در بارداری کاهش یابد.
مادران باردار اغلب با مشکلاتی نظیر فشار خون بالا روبرو می شوند، مصرف نان به حفظ کلسترول ،
و سطوح تریگلیسیرید در بدن کمک می کند.از این موجب کاهش فشار خون می شود.
مادران باردار مستعد ابتلا به دیابت بارداری می باشند.نان با غلات کامل پر از فیبر می باشد
که به حفظ قند خون شما کمک فراوانی می کند.همچنین از تشدید آن جلوگیری می کند.
مادران باردار به مقدار فراوانی کلسیم نیاز دارند .کلسیم به رشد جنین کمک فراوانی می کند.
نان غلات کامل حاوی مقدار فراوانی کلسیم می باشد که برای زنان باردار بسیار مناسب می باشد.
جدا از کلسیم بالایی که دارد ، نان غلات کامل ویتامین C ورد نیاز بدن را تامین می کند.
نان غلات کامل غنی از ویتامین B ،تیامین، ربوفلاوین و نیاسین می باشد .همه این عناصر به تنظیم متابولیسم بدن کمک می کنند.
مصرف نان غلات کامل در طول دوران بارداری باعث کاهش آسم در زنان باردار می شود
خواص نان در صبحانه
مغز ما ذخیره انرژی محدودی دارد و وقتی روزه هستیم یا بعد از خواب شب، صبح احساس گرسنگی می کنیم.
نان برای اکثر ما بهترین گزینه برای مصرف در صبحانه است چرا که باعث بهبود عملکرد مغز و تامین انرژی مورد نیاز برای ادامه روز می شود.
پس سعی کنید به جای مصرف کیک، بیسکوییت و کلوچه، از نان برای وعده صبحانه بهره بگیرید. بهبود عملکرد مغز نیز یکی دیگر از فواید نان می باشد.
خواص نان در روایات
رسول خدا (ص) می فرماید: «بارِکْ لَنا فِی الْخُبْزِ وَلا تَفَرَّقَ بَیْنَنا وَبَیْنَه؛ خدایا! به نان ما برکت بده و میان ما و آن جدایی میفکن.»
همچنین می فرماید: «فَاِنَّ الْخُبْزَ مُبارَکٌ اَرْسَلَ اللَّهُ لَهُ السَّماءَ مِدْراراً وَلَهُ اَنْبَتَ اللَّهُ الْمَرْعَی وَبِهِ صَلَّیْتُمْ؛ نان مبارک است. خدای بزرگ برای [به دست آمدن ] آن، آسمان را فرستاد که بسیار ببارد، و به خاطر نان زمین را رویاند. و به وسیله ناناست که می توانید، نماز بخوانید.»
امیر مؤمنان(ع) نیز می فرماید: «اَکْرِمُوا الْخُبْزَ فَاِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ اَنْزَلَ لَهُ بَرَکاتِ السَّماءِ وَاَخْرَجَ بَرَکاتِ الْاَرْضِ؛[ نان را اکرام کنید. همانا خداوند عزیز و جلیل، برای آن، برکات آسمان را نازل کرد و برکات زمین را خارج نمود.»
رسول خدا(ص) در بیانی می فرماید: «فَلَوْلا الْخُبْزُ ما صَلَّیْنا وَلا صُمْنا وَلا اَدَّیْنا فَرائِضَ رَبِّنا عَزَّ وَ جَلَّ؛ اگر نان نبود، نه نماز می خواندیم و نه روزه می گرفتیم و نه واجبات پروردگار بزرگ خود را ادا می کردیم.»
و در جایی دیگر می فرماید: «وَبِهِ (الْخُبْزِ) حَجَجْتُمْ بَیْتَ رَبِّکُمْ؛ با نان به حجّ خانه پروردگارتان می توانید رفت.»
امام صادق(ع) به مفضل می فرماید: «وَاعْلَمْ یا مُفَضَّلُ اَنَّ رَأسَ مَعاشِ الْاِنْسانِ وَ حَیاتِهِ الْخُبْزُ وَ الْماءُ؛ای مفضل! بدان که سرچشمه زندگی و معاش انسان، نان است و آب.»رسول خدا(ص) فرمود: «خَیْرُ طَعامِکُمُ الْخُبْزُ وَخَیْرُ فاکِهَتِکُمْ الْعِنَب؛ بهترین خوراکتان نان و بهترین میوه تان انگور است.»
امام ششم(ع) نیز در تبیین ساختمان وجودی بدن می فرماید: «اِنَّما بُنِیَ الْجَسَدُ عَلَی الْخُبْزِ؛ تن آدمی بر نان بنا شده است.»
خواص نان و پنیر و گوجه و خیار
پنیر با خیار و گوجه از غذاهای ساده و خوشمزهای است که به عنوان صبحانه و عصرانه مصرف میشود.
پنیر با خیار و گوجه طرفداران بسیاری را دارد. در کنار اینکه این غذا لذیذ است به دلایل مختلف تاکید میشود که هرگز پنیر را با گوجه و خیار نخورید،
زیرا باعث برخی اثرات جبران ناپذیر بر روی بدن میشود. دلیل اصلی این موضوع ساختار پنیر میباشد.
پنیر یک ماده پروتئینی با طبع سرد است و نباید پنیر با گوجه و خیار و هندوانه را که طبع سرد دارند.
بسیاری از افراد براساس عادت همیشگی در صبحانه میان وعدهها پنیر را با گوجه و خیار یا هندوانه میخورند.
این امر باعث بروز بسیاری از عارضهها و برخی بیماریها شامل دیابت، ام اس،
اختلالات عصبی، گوارشی و … میشود. به طوری که برخی از افراد پس از خوردن پنیر درچار ضعف میشوند این افراد باید از خوردن پنیر پرهیز کنند
خواص نان و انگور
مصرف نان و انگور اخلاط بدن را متعادل می کند و بسیار مقوی است.
برای تصفیه خون مفید است و باعث پاکسازی سینه و ریه می شود.
برای درمان یبوست و ورم روده و ورم معده مفید است.
برای درمان سل ریوی و سیاه سرفه خیلی کاربرد دارد.
برای درمان اسهال خونی و نقرس مفید است.
برای تقویت و طراوت پوست مفید است و باعث کاهش بیماری های قلبی می شود.
برای سلامت چشم و بهبود عملکرد سیستم گوارشی مفید است.
باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن می شود و برای درمان استرس و میگرن خوب است.
برای پیشگیری از آلزایمر نان و انگور بخورید و درمان بیماری کبد چرب است.
باعث کاهش فشار خون می شود و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.
خواص نان و پنیر و گردو
پنیر یکی از خوراکی هایی می باشد که طبع سرد دارد، گردو هم طبع گرم دارد،
در صورت ترکیب هر دوی آنها به عنوان یکی از بهترین خوراکی های طبع گرم شناخته می شوند.
شما با مصرف پنیر و گردو می توانید ویتامین های بسیار زیادی را به بدن خود برسانید.
کلسیم و فسفر دو ویتامین و یا مواد معدنی هستند که بدن به آنها نیاز دارد.
آن دسته از افرادی که به بیماری روماتیسم مبتلا می شوند
بدون شک بنابر دستور پزشک باید اقدام به مصرف گردو و پنیر نمایند.
بسیاری از محققان گردو را به عنوان یکی از مواد مغذی که غذای مغز می باشند می شناسند.
ساختار ظاهری گردو هم دقیقا شبیه به مغز می باشد
و همین مورد یکی از مهمترین ویژگی های آن می باشد.
در کنار آن باید بدانید که پنیر را هم به عنوان یکی از دشمنان مغز می شناسند
که افراد با استفاده بیش از اندازه از آن دچار فراموشی می شوند.
شما می توانید با مصرف گردوها و پنیر از سرطان جلوگیری کنید
و این مورد یکی از مهمترین و اصلی ترین مزیت های آن می باشد.
خواص نان و خرما
خوردن رطب با بادام و نان باعث می شود که چاقی می شود.
نان و خرما باعث تقویت مو و ناخن ، بهبود بینایی و رشد کودکان و نوزادان می شود.
خوردن بادام زمینی و خرما و شیر و نان برای کسانی که مشکل کم خونی دارند مفید است.
یکی از بهترین درمان ها برای کسانی که شب کوری دارند این است که نان و خرما بخورند.
اگر بعد از خوردن نان و خرما چند برگ تلخون بجویم خرما از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کند.
برای از بین بردن بوی بد دهان می توانید نان و خرما بخورید.
اگر شما در صبحانه نان و خرما بخورید حافظه شما تقویت می شود.
نان و خرما به دلیل داشتن انواع املاح معدنی و تامین کردن انرژی بدن بهترین غذا برای زمستان است.
خواص نان و ماست
نان و ماست معده را تقویت و به هضم غذا کمک میکند و از رشد میکروبها در رودهها جلوگیری کرده و در درمان اسهال مؤثرست.
نان و ماست به انسان نشاط بخشیده و عمر را طولانی و آدمی را در مقابل امراض عفونی حفظ میکند و به او آرامش میبخشد.
نان و ماست انسان را از امراضی همانند اگزما و کهیر حفظ میکند و به علت داشتن فسفر تقویت کننده حافظه است.
نان و ماست به علت داشتن ویتامین D ، استخوانها را محکم میکند.
نان و ماست غذایی نیرو ، نشاط ، مقاومت و چابکی به فرد میدهد و دستگاه بدن را از سموم پاک میکند.
به همین دلیل است که در تمام بیماریها ، خوردن آن را تجویز میکنند.
نان و ماست به رودهها کمک میکند تا به حال عادی خود برگردند؛
باکتریهای مضر را از رودهها خارج میکند و در نتیجه هضم و جذب غذا آسان میشود.
کلسیم موجود در نان و ماست برای سالخوردگان بیاندازه مفید است
خواص نان و سبزی
خوردن نان و سبزی سیستم گوارشی و عصبی را تقویت می کند و این به دلیل وجود ریحان در سبزی است.
نان و سبزی دارای خواص ضد التهابی است و برای بی خوابی و سردرد مفید است.
خاصیت شادی بخشی دارد و از افسردگی جلوگیری می کند.
به دلیل خواص سبزی جعفری خوردن نان و سبزی باعث جلوگیری از سرطان می شود.
برای مشکلات کلیوی خوب است.
خوردن نان و سبزی برای سلامت استخوان ها مفید است.
خواص نان و گردو
در وعدۀ غذایی صبحانه بهتر است گردو را همراه با پنیر و نان بخورید، زیرا در برخی روایات آمده است که اگر هر یک از گردو و پنیر را به تنهایی بخورید،
می تواند در شما درد و بیماری ایجاد کند. امام رضا (علیه السلام) فرموده است:
دو چیز هستند که هرگاه داخل معده شوند، سبب فساد آن می گردند:
پنیر و گوشت مانده؛ اما اگر به همراه پنیر مغز گردو بخورید،
نه تنها مضر و مکروه نخواهد بود، بلکه غذای مفیدی است که از آن به شفاء تعبیر می کنند
خواص نان و پنیر و خرما
مصرف پنیر و خرما با هم خیلی خوب است.
هم طبع گرمی در کنار هم خواهند داشت و هم سرشار از مواد معدنی است.
خرما سرشار از انرژی است و پنیر سرشار از پروتئین و کلسیم.
یکی از بهترین صبحانه ها مصرف همزمان خرما و پنیر است.
خواص نان و پیاز
مصرف نان و پیاز دارای خواص دارویی بسیاری است.
مصرف نان و پیاز به خصوص در فصول سرد سال باعث کاهش عفونت در بدن می شود.
پیاز رنده شده با نان و عسل سبب میشود که فعالیتهای فکری را برای انسان آسان میسازد و درد کمر را زایل میکند .
خوردن نان و پیاز سبب دورشدن آب مروارید و آب سیاه در افراد کهنسال میشود .
نان برای دیابتی ها
بهترین نان برای بیماران دیابتی، نان تست سبوس دار است.
که هر واحد کربوهیدرات، معادل یک عدد نان تست می باشد.
اما توصیه می شود نان تست سبوس دار از نانوایی های معتبر و قابل اعتماد انجام گیرد.
چرا که برخی از نانوایی ها به جای استفاده از سبوس جهت تیره تر شدن نان از مالت استفاده می نمایند
که این موضوع و وجود مالت باعث افزایش قند خون می گردد اگر از وجود مالت
در نان ها مطمئن نیستید توصیه می شود از نان های تست شرکتی استفاده نمایید
نان برای خرگوش
نان هم برای خرگوش ها مفید است و هم مضر.
نان حاوی فیبر است و فیبر برای حفظ سلامت خرگوش ها ضروری است.
خرگوش هایی که در طبیعت زندگی می کنند به نان دسترسی ندارند.
به طور کلی نان ماده غذایی مهمی برای خرگوش ها نمی باشد.
نان حاوی کربوهیدرات و نشاسته است که می تواند سلامت خرگوش ها را به خطر بیندازد؛
زیرا هضم آن برای این موجودات سخت است.
هیچگاه نباید مواد غذایی مثل نان را جایگزین غذای اصلی خرگوش کنید
نان برای لاغری
جو یکی از غلات بسیار مفید برای بدن است و به دلیلی داشتن ارزش غذایی بالا یک غذای کامل به شمار می رود.
جو در دسته غلات پر مصرف در جهان قرار گرفته و به شکل ها و طعم های متفاوتی موجود و دارای خواص بی شماری است.
اما خواص نان جو در چیست که این همه قدمت و طرفدار دارد؟خواص نان جو و سبوس
نان جو از قدیم همیشه در دسترس مردم بوده و غذای اصلی گلادیاتورهای رومی محسوب می شده است
و به همین دلیل آنان را هوردیری به معنای خورندگان نان جو می نامیدند.
سبوس یکی از غنی ترین منابع غذایی فیبر و الیاف گیاهی است.
به همین دلیل با افزایش حجم مدفوع با یبوست و بیماری های کولون به مبارزه برمی خیزد.
فیبر گیاهی به دو نوع محلول و نامحلول تقسیم می شود که سبوس گندم جز فیبرهای نامحلول است
که برای جلوگیری از یبوست و سایر بیماریهای روده بزرگ از آن استفاده میشود.
سبوس یکی از مهم ترین راه ها برای درمان یبوست است.
جلوگیری از یبوست به ما کمک می کند که دچار بواسیر، التهاب دیورتیکول، سرطان کولون، شقاق، فیستول، شکاف بافت معده و عفونت های گوارشی نشویم.
به دلیل اینکه سبوس در واقع یک غذای مسهل به حساب می آید و آب بدن را جذب می کند توصیه می شود همراه آن مایعات و آب فراوان استفاده کنید.
سبوس جو و برنج جز فیبرهای محلول است که تاثیر مثبتی روی کاهش کلسترول خون دارد
جو یکی از غلات بسیار مفیدی است که ارزش غذایی بالایی دارد
و خود به عنوان یک غذای کامل می تواند به شمار رود و از سالهای دور مصرف آن توصیه شده است
چنانچه امام جعفر صادق (ع) می فرمایند :خاصیت های غذایی و درمانی با ارزشی در نان جو وجود دارد،
به همین دلیل طعام حضرت رسول اکرم (ص) تا آخر عمر از نان جو خالی نبود.
نان جو همچنین به دلیل وجود کربوهیدرات های پیچیده می تواند از بروز گرسنگی جلوگیری کند
و شاید همین یک مورد برای اثبات تاثیر آن در لاغری و کاهش وزن کافی باشد.
نان برای گربه
گربهها میتوانند نان بخورند و برایشان سمی نیست ولی در کل توصیه نمیشود.
دلیل آن این است که سیستم گوارشی آنها برای هضم غذاهایی که بیشتر
حاوی کربوهیدرات است، تکامل نیافته است. و اینکه به رژیم پروتئین بالا نیاز دارند.
احتمالا خوردن چند تکه نان ساده یا نان تست به عنوان تنقلات مشکلی ندارد.
ولی هرگز نباید نانهایی که دارای سیر، میوه یا حتی شکلات هستند، بخورند،
چرا که برای گربهها مضر است. به علاوه نان نباید همراه افزودنی دیگری به گربه داده شود
کره یا کره بادام زمینی حاوی مقادیر بالای چربی هستند و شکلات صبحانه در واقع برای گربه سمی است
نان برای کبد چرب
علت عمده اضافه وزن در سطح جهانی کاهش تحرک و مصرف انرژی در بدن و از سوی دیگر دریافت انرژی بیش از نیاز و ترکیب نامناسب غذا است
و در جامعه ایرانی بیشترین منبع دریافت انرژی بیش از حد مواد نشاسته ای موجود در برنج و نان هستند.
بنابراین عمده علت چاقی اضافه وزن و تجمع چربی در احشا و کبد چرب برنج و نان است
نان برای مرغ عشق
نان را با آب گرم خیس کرده تا نرم گردد ، بعد کمی بوسیله دست فشار دھید تا آب اضافی آن گرفته شود
پس از آن به اندازه یک لقمه بگذارید روی لانه و یا کف قفس ، اگر نان سبوس دار ، تازه و بی نمک باشد
و ھر بار ھم به اندازه یک قاشق برایشان بگذارید ، می توانید ھر روز این کار را انجام دھید ،
پرنده شما این نان را به مراتب بیشتر از ارزن دوست خواھد داشت
ولی یادتان باشد که ارزن نباید ترک شود. وقتی پرنده شما جوجه دار میشود ارزن برایش کافی نیست ،
باید نان را ھم به این روش به آنھا بدھید ،ھمینطور جوانه گندم.
البته میتوانید نان ساندویچ خشک شده را نیز به آن ها بدهید.
تذکر : نان مصرفی مرغ عشق باید عاری از هر گونه کپک و قارچ باشد
در غیر این صورت سلامتی مرغ عشق هایتان به خطر خواهد افتاد.
نان و پنیر و سبزی
نان و پنیر و سبزی برای کودکان در حال رشد، بزرگسالان، زنان باردار و شیرده،
افراد مبتلا به پوکی استخوان و افرادی که در دوره نقاهت بیماری هستند، مفید است.
سبزیجات استفاده شده در خوراک نان و پنیر و سبزی به خصوص نعنا و ترخون برای افراد لاغر بسیار مفید است،
چرا که این سبزیجات باعث افزایش اشتها در این افراد میشوند
و همچنین به راحتی هضم میشوند؛ اگر این خوراک در وعده عصرانه
یا شام افراد لاغر استفاده شود باعث افزایش وزن آنها میشود.
خوراک نان و پنیر و سبزی برای افراد کمخون و دیابتی هم مفید است.
این خوراک نقش به سزایی در بهتر شدن عملکرد قلب، جوانسازی و تازگی پوست،
تقویت مو و حافظه و افزایش قوای جنسی مردان دارد.
بهتر است به ظرف پنیر مقداری پونه کوهی و کاکوتی خشک شده اضافه کنید،
چرا که این سبزیجات عطر و بوی خوبی به پنیر میدهند
و سبب افزایش جذب کلسیم موجود در پنیر، توسط بدن میشوند.
بهتر است از مصرف نان و پنیر به تنهایی خودداری کنید،
برای اینکه پنیر حاوی مادهای به نام تیرامین است که مصرف زیاد
آن باعث رسوب در مغز و کندی ذهن و کم حافظه شدن افراد میشود
نان و پنیر
خوردن نان و پنیر به تنهایی مضر است و بهتر است که نان و پنیر با گردو مصرف شوند.
انواع نان
نان سنگک، بربری ، تافتون ، لواش ، شیرمال ، خرمایی ، کنجدی ، روغنی ، کماج ، انواع نان های محلی ، باگت ، فرانسوی ،تست
، نان زیره یا شوید ، نان گردویی ، زنجبیلی ، نان جو ، نان گندم سیاه یا چاودار و… است
اسم انواع نان فانتزی
باگت، یک نان مخمری است که نخستین بار در فرانسه پخته شد.
سیاباتا واژهای ایتالیایی به معنای “کفش راحتی” است. این نان، فقط از چند ماده اصلی آب، نمک، مخمر و آرد گندم تشکیل شده است.
نان فوکاسیا در ایتالیا تهیه، و معمولاً در ماهیتابه پخته می شود، به همین دلیل زیرِ آن بدون برآمدگی و کاملاً صاف است.
این نان بسیار شبیه خمیر پیتزا است و معمولاً قبل از پخت، روی آن را با روغن زیتون چرب میکنند.
نان مولتی گرین با عطر و طعمی دلچسب و غنی، معمولا از غلاتی مانند جو دوسر، جو، کتان، ارزن و سایر مواد غذایی تهیه شده و بسیار سالم و خوشمزه است.
نان پیتا، مصارف بسیار مختلفی دارد. میتوان آن را برش زد و با انواع گوشتها و سبزیجات خوشمزه پر کرد و همراه سس، میل نمود.
نان چاودار، هم با آرد چاودار و هم با آرد نان تهیه می شود و عطر و طعمی بسیار قوی دارد.
بهترین نان برای معده
بهترین نوع نان برای افراد مبتلا به رفلاکس اسید معده نان حاوی غلات کامل (نان سبوس دار) است که انواع مختلف آن در دسترس می باشد.
مضرات نان
ان جز موادغذایی اصلی هر فرد می باشد اما باید بدانید مصرف زیاد نان می تواند برای شما مشکل ساز شود
در واقع با مصرف زیاد نان مقدار زیادی نمک میخورید که موجب افزایش فشار خون شما می شود
علاوه بر این مصرف زیاد نان سفید می تواند موجب کم خونی،یبوست و سایر بیماری ها شود.
قرار دادن نان در یخچال، سبب خراب شدن سریعتر نان میشود. نانها معمولا حداکثر ۳ روز در یخچال قابل نگهداری هستند .
اگر قصد دارید نان را برای مدت زیادی ذخیره کنید، باید حتما آن را در فریزر بگذارید. با این کار نانها بین ۲ تا ۳ ماه باقی میمانند.
اگر هم برای صبحانه، هم ناهار و هم شام، نان بخورید، هم کربوهیدرات زیادی دریافت میکنید و هم نمک زیادی مصرف میکنید.
یک تکه نان یا خوردن یک وعده نان در روز، ۱۴۷ میلیگرم سدیم دارد که زیاد نیست.
اما مصرف بیش از حد نان در طول روز، فشار خون را بالا میبرد. این روند در طولانیمدت میتواند باعث حملههای قلبی یا سکته مغزی شود.
وقتی لکههای سبز یا سیاه و سفید کپک روی نان میبینید، نباید به هیچ وجه آن نان را بخورید
و باید تمام نان را دور بریزید، چون کپکها ممکن است به نقاط دیگر نان سرایت کرده باشند.
استفاده از نانهای سبوسدار کامل کلسترول را پایین میآورد و خطر حمله قلبی را کاهش میدهد.
مواد مغذیای که در نانهای سبوسدار کامل وجود دارد، گلبولهای قرمز خون را تقویت میکند و سیستم ایمنی بدن را سالم نگه میدارد.
نگهداری نان در فریزر بیش از سه ماه مجاز نیست.