خواص نان گندم و خاصیت استفاده از نان گندم برای کودکان چیست
خواص نان گندم
خواص نان گندم ؛ خاصیت استفاده از نان گندم برای کودکان چیست همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.َ
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیمaاری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
خواص نان گندم
از نظر طب سنتی نان ها دارای طبعی معتدل هستند و نه گرم هستند هستند نه سرد.
طبع نان بربری معتدل و کمی خشک است و سنگک طبعی معتدل دارد
طبع نان لواش معتدل و کمی خشک است.
در هر کف دست (بدون احتساب انگشتان) از نان بربری ۷۵ تا ۸۰ کیلوکالری انرژی موجود است.
در هر کف دست از نان تافتون ۳۵ کیلوکالری انرژی وجود دارد.
هر کف دست نان لواش حدود ۲۵ کیلوکالری انرژی دارد.
در هر کف دست از نان سنگک معادل ۷۵ تا ۸۰ کیلوکالری انرژی نهفته است.
هر یک برش نان تست متوسط، معادل یک واحد نان و برابر با ۸۰ کیلوکالری انرژی است.
در هر کف دست نان جو حدود ۸۰-۷۵ کیلوکالری انرژی نهفته است.
یک تکه نان سوخاری متوسط (شیرین نشده) حدود ۳۵ تا ۴۰ کیلوکالری دارد.
در هر ۳۰ گرم نان همبرگر معمولی که تقریبا معادل نصف آن میشود حدود ۸۰ کیلوکالری انرژی موجود است.
برای کسانی که اهل ورزش هستند مصرف نان قبل از ورزشهای سنگین لازم است.
یکی از راهحلهایی که برای مقابله با یبوست توصیه میشود مصرف فیبر است.
نان هم یک منبع غنی فیبر محسوب میشود که بر بهبود عملکرد رودهها و تنظیم قند خون مفید است.
این را هم بدانید که نان کامل حاوی فیبر بیشتری نسبت به نان سفید است.
نان سبوسدار حاوی فیبر و گلو سیدهای پیچیده است.
به همین علت برای مدتی طولانی معده را پر نگه میدارد و این باعث میشود
که از خوردن خوراکیهای بیمورد بین وعدههای غذاییتان خودداری کنید.
نان برای اکثر مردم بهترین گزینه برای مصرف در صبحانه است
چراکه باعث بهبود عملکرد مغز و تأمین انرژی موردنیاز برای ادامه روز میشود.
کربوهیدرات نان به دلیل همراهی فیبر با آن بسیار سودمند است،
زیرا فیبر روند جذب کربوهیدرات را کاهش داده، ازاینرو مضرات آن را حذف میسازد.
ویتامین B1(تیامین)، ویتامین B3(نیاسین)، ویتامین E، ویتامین B2 موجود در نان به تقویت ماهیچههای روده،
کاهش دردهای ماهیچهای، افزایش قدرت تمرکز و همچنین شادابی و نشاط افراد کمک میکنند.
با نگاهی به نان آن را حاوی مواد معدنی فراوانی مییابیم، بدین ترتیب بخش عمدهای از مواد مفید
و ضروری موجود در نان به مواد معدنی و دستههای متنوع آن اختصاص مییابد.
با این توصیفات از انواع مواد معدنی موجود در نان میتوان به این موارد اشاره نمود:
آهن با توانایی پیشگیری از کمخونی و فقر آهن و اکسیژنرسانی بهتر به بافتها
کلسیم بهبود بافت استخوانی
روی پیشگیری از ناراحتیهای قلبی و پوستی و آماده نگهداشتن سیستم ایمنی بدن
منیزیم جلوگیری از بروز و ظهور سرطان و بهبود فرآیند استخوانسازی
فسفر تقویت استخوانها، مغز و سیستم اعصاب و بهبود جذب کلسیم
پتاسیم بهبود عملکرد گلبولهای قرمز و جلوگیری از مرگ آنها
فلوئور استحکام و تقویت مینای دندان
سدیم بهبود طعم و افزایش کیفیت آرد
سلنیوم ممانعت از اکسیداسیون سلوله
آشنایی با دیگر خواص نان
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص نان آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با نان
نان نوعی خوراک جامد و قابل شمارش است که با پختن، بخارپز کردن یا سرخ کردن خمیر فراهم میشود.
در پخت نان به جز آردِ غلات، آب، مخمر و نمک، گاه از شیر، روغن، انواع ادویه و افزودنیهای دیگر نیز استفاده میشود.
تنوع مواد اولیه و گوناگونی شیوههای پخت، انواع بسیار مختلفی از نان را بهدست میدهد.
نان در سراسر جهان، یک خوراک بنیادی شمرده میشود. معمولاً از آرد گندم خمیری فراهم شده
که به کمک خمیرمایه، ور میآید و حجمش زیاد میشود و در پایان، درون تنور یا فر، پخته میشود.
معمولاً آرد گندم را در پخت نان بهکار میبرند اما گاهی نیز آرد گندم سیاه، جو، ذرت و جو دوسر به تنهایی یا آمیخته با آرد گندم در پخت نان بهکار میروند.
خمیر نان ممکن است با استفاده از عامل ورآورنده مانند میکروبهای طبیعی (مانند خمیر ترش)،
مواد شیمیایی (مانند جوش شیرین)، مخمرهای تولیدشده بهصورت صنعتی، یا هوادهی با فشار بالا تولید شود،
که با ایجاد حبابهای گازی باعث پف کردن نان میشوند. در بسیاری از کشورها،
نانهای تجاری اغلب حاوی مواد افزودنی برای بهبود طعم، بافت، رنگ، ماندگاری، هضم و سهولت تولید است.
خواص نان سیاه
در واقع خواص نان سیاه در مقایسه با نان سفید به خاطر استفاده از آرد چاودار است که خواص خود را به محصول بخشیده است.
البته که این عملا حاوی چربی نبوده و محتوای فیبر بالایی خواهد داشت. مدت زمان زیادی است
که نان سیاه برای جلوگیری از کمبود ویتامین توصیه می شود زیرا حاوی مجموعه ای از ویتامین
و اسید های آمینه ای است که از افزایش سطح قند خون جلوگیری می کند.
همچنین فواید خوردن این نان برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی و دیابت کاملا ضروری خواهد بود
زیرا می تواند سطح انسولین در بدن را به شدت افزایش دهد. همچنین که نان سیاه
به دفع سموم مختلف از بدن کمک شایانی کرده و عملکرد روده را نیز بهبود خواهد بخشید.
این نان با بیماری نقرس مبارزه می کند، روند رسوب نمک را تنظیم می کند و سطوح هموگلوبین را افزایش خواهد داد.
بر اساس مطالعات انجام شده مصرف این نان برای زنان نیز سرشار از خواص بوده
و در اغلب موارد مصرف آن از بروز سرطان سینه در زنان جلوگیری خواهد کرد
و همچنین در جلوگیری از ایجاد سنگ کیسه صفرا نیز موثر است
خواص نان بدون گلوتن
نان بدون گلوتن نوعی نان است که از غلات بدون گلوتن مثل ذرت یا برنج تهیه ویا از ارزن، کینوا و غلات دیگر تهیه میشود؛
همچنین برخی از انواع نان بدون گلوتن با گندمی که گلوتن آن تصفیه شده باشد، پخته میشود.
همچنین یک از حبوبات که فاقد گلوتن است و ویتامینهای مفید زیادی برای بدن دارد، نخود است
که برخی از افراد از ترکیب آن با ذرت که فاقد گلوتن است، انواعی خوشمزه از نان بدون گلوتن تهیه میکنند.
به همین دلیل افرادی که تحت رژیم بدون گلوتن قرار دارند، میتوانند همراه
با غذای خود نان مصرف کنند و از طعم نانهای خوشمزه بدون گلوتن لذت ببرند
خواص نان ارزن
نان ارزن دارای خواص ضد افسردگی می باشد.
برای درمان بی خوابی مفید است و خاصیت آرامش بخشی دارد.
مصرف این نوع نان باعث از بین رفتن قارچ در بدن می شود.
نان ارزن از بین برنده باغم در بدن می باشد.
برای درمان چربی خون و اخلاط سینه مفید است.
تنظیم کننده حرارت بدن است و درمان اسهال صفراوی است.
نان ارزن در استفراغ و سوءهاضمه مفید است
و همچنین استفاده منظم از نان و سوپ آن برای ویار و تهوع بامدادی میتواند موثر باشد.
خواص نان برای کودکان
از دیدگاه متخصصان تغذیه و سلامت، دریافت بالای مواد غذایی پرفیبر از طریق مصرف غلات کامل،
آرد سبوسدار در جهت عملکرد صحیح و سالم دستگاه گوارش کودک بسیار مهم میباشد.
به همین دلیل مصرف نانهای تهیه شده از آرد گندم کامل یا جو برای کودکان بسیار مفید میباشد.
در واقع این نوع نانها با رساندن ویتامینهای گروه B و فیبر مورد نیاز به بدن کودک از بروز کمبودهای ریزمغذی در بدن آنها جلوگیری میکند.
به علاوه این که در تنظیم اشتها و جلوگیری از نوسان قند و انسولین در بدن کودک نیز مؤثر میباشند.
طبیعتاً نانهای تهیه شده از آرد کامل گندم و جو که سبوسدار نیز باشند از جمله بهترین نوع نانها میباشند.
در ضمن نانهایی که در داخل خود حاوی انواع مغزهای غلات میباشند، برای کودکان بسیار مغذی و مفید هستند.
به همین دلیل به والدین توصیه میشود که به کودکان در حال رشد خود این نوع نانها را بدهند.
تعیین مقدار مناسب نان برای کودک بسته به شرایط هر کودک متفاوت میباشد،
اما بر اساس نظر متخصصان تغذیه و سلامت حداقل ۵۵ تا ۱۲۰ گرم نان در روز
که حدوداً معادل ۲ تا ۳ برش نان میشود، باید توسط کودک مصرف شود.
مصرف طولانی مدت نانهای سفید و بدون سبوس مانند نان لواش یا انواع نانهای باگت
سفید در کودکان با کمبود ویتامینهای B1،B2، B3 در ارتباط میباشد.
به علاوه این که این نوع نانها پتانسیل بالایی در ایجاد اضافه وزن در کودکان مستعد به چاقی دارند.
در ضمن باید در مورد نانهای صنعتی تهیه شده با انواع آردهای سفید توجه گردد
که این نوع نانها ممکن است حاوی ترکیبات افزودنی متعددی از جمله جوش شیرین باشند
که میتوانند در جذب کامل مواد مغذی در بدن کودک اختلال ایجاد نمایند
خواص نان برای دام
صاحبان دام عمدتاً به دام های خود نان می دهند زیرا این روشی مقرون به صرفه برای اضافه کردن وزن به دام هایشان است،
به خصوص زمانی که کیفیت یونجه پایین است. نان به وزن دام هایی که در سمت لاغر هستند
کمک می کند و در دام های سالم از حفظ وزن کمک می کند.
نان مصرف شده برای دام ها به انرژی تبدیل می شود و در شب های سرد اگر در تاریکی یا عصرها تغذیه شوند، آنها را گرم نگه می دارد.
دستگاه گوارش آنها در طول شب برای هضم نان کار می کند و به بدن آنها اجازه می دهد در هوای سردتر گرمای اضافی تولید کند.
خواص نان برای پوست
در طب سنتی امده است که مصرف نان جو باعث شادابی پوست می شود.
از غنیترین غلاتی گندم است که در طبیعت یافت میشود و اغلب ویتامینهای گروه B و مواد معدنی
از جمله آهن، کلسیم، منیزیوم و روی در این نعمت الهی وجود دارد که همگی برای پوست دارای خواص زیادی هستند.
ویتامین ب ۵ خاصیت مرطوب کنندگی دارد و رطوبت پوست را حفظ می کند.
یا این قابلیت خاصیت ارتجاعی پوست حفظ شده و اصطلاحا پوست را هیدراته و جوانسازی میکند.
از آنجایی که پوست هیدراته انعطافپذیرتر است، ویتامین ب ۵ میتواند به جلوگیری از آکنه و کاهش علائم پیری کمک کند
خواص نان برای سگ
سگها، مانند انسانها، میتوانند به اندازۀ متعادلی نان بخورند. نان گندم سفید و کامل برای سگها مفید است
البته اگر به گندم حساسیت (آلرژی) نداشته باشند. به طور کلی نان گندم، معدۀ سگها را اذیت نمیکند.
تا زمانیکه برنامۀ غذایی سگتان منظم باشد، موادمغذی در حد اعتدال در آن وجود داشته باشد و فعالیت سگ نیز زیاد باشد،
هر از گاهی دادن نان به سگ به عنوان تشویقی، به آن ضرری نمیرساند. اگرچه که برایش مزیتی هم ندارد.
نان یک غذای شکم پر کن است و مادۀ مغذی خاصی که در برنامه غذاییاش کم باشد، ندارد.
از هر کسی که قصد رژیم گرفتن داشته بپرسید، به شما میگوید که نان سرشار از کربوهیدرات است،
بنابراین اگر مراقب میزان نان دادن به سگتان نباشید، آن را در معرض اضافه وزن قرار میدهید.
خواص نان برای بدنسازی
نان جو دو برابر نان گندم پروتئین دارد و به کندی هضم میشود. مزه خیلی خوبی دارد.
نان گندم سیاه نیز باعث افزایش حساسیت به انسولین میشود که باعث کاهش گرسنگی میشود.
مقادیر بالای پروتئین و کربوهیدرات در مواد غذایی برای افراد بدن ساز بسیار پرکاربرد است و جو دوسر این خاصیت را دارد.
کربوهیدرات های موجود در جو دوسر باعث افزایش انرژی مورد نیاز ورزشکاران برای تمرینات ورزشی و بدنسازی می شود.
ورزشکاران ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از شروع تمرینات ورزشی یک وعده حاوی جو دو سر پرک استفاده کنند.
خواص نان برای کبوتر
نان یکی از رایج ترین غذاهایی است که مردم به کبوترها میدهند. اما کربوهیدرات های پیچیده
موجود در نان هیچ گونه ارزش غذایی ندارند و حتی می توانند بر گرسنگی آن ها بیفزاید.
خواص نان برای عروس هلندی
به هیچ عنوان نباید به عروس هلندی خود نان بدهید هرچند او مایل به خوردنش باشد نباید بگذارید که عروس هلندی شما از نانی که شما میخورید او هم بخورد
خواص نان برای چاقی
نان سفید چاق کننده است. نان سفید بسیار تصفیه شده و اغلب حاوی مقدار زیادی شکر است.
نان سفید دارای شاخص گلیسمی بالایی است و میتواند سطح قند خون شما را بسیار افزایش دهد.
یک مطالعه گسترده روی حدود ۱۰ هزار نفر نشان داد که خوردن دو برش (۱۲۰ گرم)
نان سفید در روز با ۴۰ درصد بیشتر خطر افزایش وزن و چاقی مرتبط است.
اما خوشبختانه، جایگزینهای سالم زیادی برای نان گندم معمولی وجود دارد.
برای مثال نان جو که احتمالا سالمترین نان موجود در بازار است.
با این حال، یادتان باشد که همه نانهای گندم حاوی گلوتن هستند.
برخی از گزینههای دیگر عبارتند از نان دال عدس، نان ذرت و نان آرد بادام
خواص نان در بارداری و شیردهی
نان گندم حاوی فیبرهای غذایی می باشد که به بهبود هضم غذا کمک می کند.
نان کمک می کند تا اسهال و یبوست در بارداری کاهش یابد.
مادران باردار اغلب با مشکلاتی نظیر فشار خون بالا روبرو می شوند، مصرف نان به حفظ کلسترول ،
و سطوح تریگلیسیرید در بدن کمک می کند.از این موجب کاهش فشار خون می شود.
مادران باردار مستعد ابتلا به دیابت بارداری می باشند.نان با غلات کامل پر از فیبر می باشد
که به حفظ قند خون شما کمک فراوانی می کند.همچنین از تشدید آن جلوگیری می کند.
مادران باردار به مقدار فراوانی کلسیم نیاز دارند .کلسیم به رشد جنین کمک فراوانی می کند.
نان غلات کامل حاوی مقدار فراوانی کلسیم می باشد که برای زنان باردار بسیار مناسب می باشد.
جدا از کلسیم بالایی که دارد ، نان غلات کامل ویتامین C ورد نیاز بدن را تامین می کند.
نان غلات کامل غنی از ویتامین B ،تیامین، ربوفلاوین و نیاسین می باشد .همه این عناصر به تنظیم متابولیسم بدن کمک می کنند.
مصرف نان غلات کامل در طول دوران بارداری باعث کاهش آسم در زنان باردار می شود