خواص هل سیاه در طب سنتی و خاصیت درمانی هل سیاه از دیدگاه طب سنتی
خواص هل سیاه در طب سنتی
خواص هل سیاه در طب سنتی ؛ خاصیت درمانی هل سیاه از دیدگاه طب سنتی همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
خواص هل سیاه در طب سنتی
از نظر طب سنتی هل باد طبیعت گرم و خشک دارد و ۱۰۰ گرم هل باد دارای ۳۱۱ کالری می باشد.
هل باد دارای خواص ضد میکروبی و پاک کننده سموم از بدن می باشد علاوه بر این هل سیاه منبع خوبی از ویتامین c است به همین ۲ علت هل سیاه برای تقویت سیستم ایمنی بدن گزینه ایده آلی است چون ضد باکتری و ضد میکروب بسیار قوی برای بدن شماست. علاوه بر این تحقیقات نشان داده هل سیاه داری حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است به همین علت به بدن در مقابله و پیشگیری از انواع سرطان ها کمک می کند
هل سیاه دارای ترکیبات قدرتمندی برای ایجاد حس آرامش در بدن است این ترکیبات بی حس کننده و دارای اثر آرامش بخش هستند که باعث می شوند درد های مختلف بدن تسکین پیدا کنند. همچنین هل باد باعث بهبود گردش خون در بدن می شوند به همین علت سردرد های تنشی را درمان می کند. علت اصلی سردرد های تنشی فشار های عصبی و استرس است. به همین علت مصرف هل باد را حتما در دستور کار خودتان قرار دهید تا هم از طمع بی نظیرش لذت ببرید هم از خواصش بهره ببرید
هل باد یا هل سیاه سر شار از فیبر است به همین دلیل هضم غذا را در معده آسان می کند و باعث تحرک بهتر مواد غذایی در روده می شود. هل باد خاصیت ضد سم و باکتری نیز دارد و سموم و باکتری های مضر معده و روده را از بین می برد به همین سبب برای درمان اسهال های خونی مفید است. همچنین جویدن دانه های هل سیاه برای هضم بهتر غذا بسیار مفید است به علت اینکه باعث تولید بزاق زیادی در دهان می شود.
هل سیاه یک سم زدای قوی برای بدن به حساب می آید و جوشانده آن با گرم کردن قفسه سینه مخاط ریه و دستگاه تنفسی را از سموم و عفونت ها پاکسازی می کند و پس برای درمان بیماری های همچون سیاه سرفه ، آسم و انواع سرما خوردگی ها تا حد زیادی موثر است
هل سیاه به علت خاصیت ضد باکتری بودن و سم زدایی که دارد دهان ، دندان ، لثه ها و زبان را از باکتری ها و عفونت های مختلف که علت اصلی بوی بد دهان است پاکسازی میکند و باعث حفظ بهداشت دندان و دهان شما می شود برای بهره بدن از این خاصیت هل باد هم می توانید جوشانده آن را مصرف کنید هم دانه های هل را بجوید که راه دوم موثر تر است.
آشنایی با دیگر خواص هل سیاه
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص هل سیاه آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با هل سیاه
هل باد یا هل سیاه میوه گیاهی است علفی چند ساله مشابه هل سبز می روید. هل باد یک ادویه با خاصیت دارویی است که عطر و بویی تند با طعم مرکبات و اکالیپتوس دارد. هل سیاه را می توان به همراه یک فنجان داغ چای برای رفع خستگی و شادابی نوشید. هل باد داری خواص متنوعی مانند تقویت کننده معده ، کمک به هضم غذا ، درمان زخم های دهان ، کمک به درمان سرما خوردگی و … است. هل سیاه یکی از گرانترین ادویه های دنیا به حساب می آید که نسبت به هل سبز ارزان تر است.
هل باد دارای غلاف بذری شبیه به مثلث با طول تقریبی ۳۰ تا ۶۰ میلی متر و متر قطری ۱۰ تا ۱۵ میلی متر است. در هر غلاف بذر هل سیاه بیش از ۱۲ دانه ریز به شکل ۳ خوشه انگورِ بهم چسبیده با رنگی قهوه ای با بویی تند در کنار هم قرار گرفته اند هل قراب یا هل سیاه محصول کشور هند و مالزی است در هند هل سیاه را به عنوان ادویه در بسیاری از غذاها استفاده می کنند
هل باد طبیعت گرم و خشک دارد و با نام علمی (Black cardamom) شناخته می شود و از خانواده زنجبیل ها (Zingiberaceae) است. در کتاب های طب سنتی از آن به عنوان هل قراب، قاقله کبار ، هل سیاه ، هل باد و هیل یاد شده است.
خواص هل سیاه برای مو
خواص آنتیاکسیدانی هل، بهویژه هل سیاه به تغذیهی پوست سر و بهبود سلامت آن کمک میکند. این ادویه فولیکولهای مو را تغذیه میکند و استحکام مو را افزایش میدهد. میتوانید مقداری آب را با کمی پودر دارچین مخلوط کنید و قبل از شستن موهایتان با شامپو موهای خود را با آن بشویید. خواص ضدباکتریایی این ادویه حتی عفونتهای کف سر را هم درمان میکند.
افزایش سلامت کف سر به داشتن موهای زیباتر و مستحکمتر کمک میکند. هل ریشههای مو را مستحکم کرده و موها را درخشان میکند در نتیجه افزایش سلامت مو را هم باید در میان فواید هل در نظر گرفت.
مصرف هل از سفید شدن موها جلوگیری می کند.
خواص هل سیاه برای معده و یبوست
هل باد یا هل سیاه سر شار از فیبر است به همین دلیل هضم غذا را در معده آسان می کند و باعث تحرک بهتر مواد غذایی در روده می شود. هل باد خاصیت ضد سم و باکتری نیز دارد و سموم و باکتری های مضر معده و روده را از بین می برد به همین سبب برای درمان اسهال های خونی مفید است. همچنین جویدن دانه های هل سیاه برای هضم بهتر غذا بسیار مفید است به علت اینکه باعث تولید بزاق زیادی در دهان می شود
یکی از خواص بی نظیر هل سیاه این است که استفاده مداوم و منظم از آن باعث تقویت دستگاه گوارشی و هضم بهتر غذا شده و مواد غذایی بهتر جذب بدن می گردد. این عمل به وسیله افزایش ترشح هورمون های دستگاه گوارشی صورت می گیرد. علاوه بر این هل سیاه می تواند یبوست را درمان می کند. این ادویه به بهبود اشتها و همچنین از بین بردن مشکلات گاز و نفخ کمک می کند. به طور کلی، سلامت دستگاه گوارش را افزایش می دهد.
هل باد برای درمان زخم معده : ۵ گرم از دانه های ریز آنرا بسابید و با یک فنجان آبجوش دم کرده بنوشید این دستور عمل را تا ۴۰ روز ادامه دهید.
فرق هل سیاه و سبز
هل سبز عطر و طعم بسیار قوی و شدیدی دارد، در حالی که هل سیاه عطر و طعم کاموایی دودی و مبهمی دارد. طعم هل سیاه دارای خنکی است که گاهی اوقات آن را به نعناع تشبیه می کنند، اما هر دو شکل هل به منظور افزودن طعم به غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شود.
طریقه مصرف و کاربرد هل سیاه
انداختن چند دانه هل باد در قوری چای و نیز اضافه کردن پودر هل به برخی غذاها، استفاده در دسرها و شیرینیها، مرسومترین روش مصرف هل است.
غلاف هل سیاه بیشتر به صورت کامل استفاده می شود
و تقریباً همیشه در کمی روغن سرخ می شود
تا طعم و عطر آن کاملاً آزاد شود. قبل از افزودن به یک ظرف
، می توان غلاف ها را کمی خرد کرد تا دانه مشخص شود.
برای استفاده از هل باد در غذا میتوانید آن را آسیاب کرده و در دستور پخت هایتان استفاده بکنید
غلاف هل سیاه از زمان پخت طولانی و کند در گرمای مرطوب سود می برد .
و با سایر ادویه جات با طعم قوی به خوبی کار می کند. اگر از خاک استفاده می کنید ، کمی راه طولانی است ،
بنابراین باید از ادویه کم استفاده کنید.
قاقله کبار یا هل سیاه را برای دندان درد : ۵ گرم از دانه های ریز آن را بکوبید و با یک فنجان آبجوش دم کرده در دهان قرقره کنید.
هل باد برای درمان زخم معده : ۵ گرم از دانه های ریز آنرا بسابید و با یک فنجان آبجوش دم کرده بنوشید این دستور عمل را تا ۴۰ روز ادامه دهید.
هل سیاه برای درمان معده درد : ۳ گرما از دانه ها را با ۳ گرم بسپاسه دم کرده و بعد از صاف کردن بنوشید
هل باد را برای درمان حالت تهوع : ۳ گرم دانه آنرا با ۳ گرم مصطکی بسابید با یک لیوان آب انار شیرین حل کنید و بنوشید
هل سیاه برای درمان گوش درد : ۵ گرم از دانه های هل را دی یک لیوان آبجوش دم بدهید و کم کم بنویشید
هل برای رفع خستگی و آرامش : ۵ گرم هل را در آبجوش یا چایی دم دهید نوش جانتان
هل قراب برای رفع بوی بد دهان : چند دانه هل سیاه در در دهان گذاشته و بجویید یا دم کرده (با غلاف ) آن را بنویشید.
هل سیاه برای چشم
در مورد خواص هل و عرق هل تحقیقات زیادی انجام شد تا تاثیر آن روی بینایی و سلامت چشم سنجیده شود و تحقیقات نشان داد که عرق هل بر روی سلامت چشم و کمک به تقویت و بهبود بینایی اثرگذار است.
هل سیاه برای دندان درد
قاقله کبار یا هل سیاه را برای دندان درد : ۵ گرم از دانه های ریز آن را بکوبید و با یک فنجان آبجوش دم کرده در دهان قرقره کنید.
هل سیاه از دیرباز به دلیل خواص دارویی آن مورد توجه بوده است که بسیاری از آنها برای سلامت دهان و دندان قابل استفاده هستند. هل سیاه علاوه بر اینکه به عنوان طعم دهنده در غذاهای مختلف استفاده می شود، به دلیل داشتن ترکیبات ضد باکتریایی و کاهش دهنده التهاب، قابلیت بهبود بهداشت دهان و دندان را نیز دارد. از فواید هل سیاه برای دندان ها می توان به کاهش بوی بد دهان، مبارزه با پلاک و التهاب لثه و محافظت در برابر پوسیدگی اشاره کرد.
تحقیقات نشان میدهد که هل سیاه با از بین بردن لکههای سرسخت در سفید کردن دندانها نیز موثر است و در نتیجه لبخندهایی درخشانتر و سالمتر به نظر میرسد. بنابراین، ارزش دارد که هل سیاه را به عنوان یک ماده بالقوه برای بهبود مراقبت از دندان و سلامت کلی دهان در نظر بگیرید.
هل سیاه در بارداری و شیردهی
مقادیر کم هل برای سلامت جنین و زنان باردار در دوران بارداری مفید است اما با این وجود بهتر است قبل از مصرف هل با پرشک خود مشورت کنید.
اگرچه مصرف هل در میزان طبیعی بی خطر است، اما در نظر گرفتن این ادویه به عنوان یک دارو ممکن است
اثرات نامطلوبی داشته باشد. بهتر است یا آن را در این دوران مصرف نکنید یا به میزان کمی در برنامه ی غذایی خود استفاده کنید.
هل موجب سقط جنین می شود یا نمی شود را باید با دکتر متخصص خود در میان بگذارید چون تحقیقات کاملی در این مورد انجام نشده است.