خواص هویج سیاه در طب سنتی و بارداری و برای دیابت و مضرات هویج سیاه
خواص هویج سیاه
خواص هویج سیاه در طب سنتی و بارداری و برای دیابت و مضرات هویج سیاه در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.َ
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
آشنایی با هویج سیاه
هویج سیاه یک گیاه شیرین و بسیار خوشمزه است. به خاطر رنگ سطح این میوه به نظر میرسد که این میوه تیره رنگ باشد اما وقتی که آن را برش می زنید به رنگ زرد کم رنگ است.
این ماده خوراکی دارای آنتی اکسیدان است که خواص سلامتی متعددی را برای شما به همراه دارد. در واقع این روزها از این ماده خوراکی برای درمان اختلالات نورولوژیکی استفاده می شود.
هویج سیاه برای درمان بیماری آلزایمر نیز مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این ماده خوراکی با تحت تاثیر قراردادن مواد سمی که در طی شیمی درمانی به سلول های سالم شما آسیب می رسانند در معالجه سرطان نیز مفید است.
آنتوسیانین ها به هویج سیاه خاصیت آنتی اکسیدانی می دهند. در این جا چند خواص هویج سیاه برای سلامتی وجود دارد که این هویج را به یک ماده غذایی با ارزش برای گنجاندن در رژیم غذای تان تبدیل می کند.
خواص هویج سیاه در سنتی
هویج سیاه داری طبع گرم و تر می باشد و ۱۰۰ گرم هویج سیاه دارای ۳۵ کالری می باشد.
هویج سیاه راه دور نگه داشتن سرطان روده بزرگ را از روده شما پیدا می کند و شما را در مقابل این بیماری حفظ می کند. فیبر موجود در هویج حاوی پلی فنول است که به محافظت از سیستم گوارش شما کمک می کند.
هویج از نظر فیبر رژیمی بسیار غنی است که برای داشتن سیستم گوارشی سالم ضروری است. فیبر میتواند به تحریک حرکات روده و بهبود جذب مواد مغذی در روده کمک کند.
هویج های سیاه برای سلامت چشم های تان عالی هستند. ترکیبات آنتی اکسیدانی هویج سیاه با کاهش خطر ابتلا به رتینوپاتی در افراد دیابتی، از بینایی بهتر چشم شما پشتیبانی می کند.
هویج سیاه خاصیت ضد التهابی قوی دارد که برای محافظت از بیماری های مختلفی مانند دیابت، اختلالات نورولوژیکی، مشکلات قلب و عروق و سرطان ها مفید است.
هویج سیاه دقیقا مانند موزها به کاهش وزن کمک می کند. آن ها کالری کمی دارند و شما به ازای هر ۱۰۰ گرم هویج فقط ۳۵ کالری مصرف می کنید.
آنتیاکسیدانهای موجود در هویج سیاه به این خاصیت شناختهشدهاند که رسوب پلاکت بتا آمیلوئید را در مغز کاهش میدهند که همین میتواند منجر به گرفتگی عصبی و بیماریهای نورودژنراتیو مانند بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون شود.
هویج به داشتن بتاکاروتن در خود شناختهشده است بهطور مستقیم از سلامت بینایی محافظت میکند. بتا کاروتن به عنوان یک آنتیاکسیدان عمل میکند و خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا را کاهش میدهد و احتمال ابتلا به کاتاراکت را کم میکند و به شما کمک میکند که به مدت طولانی بهتر ببینید!
از دیگر خواص هویج سیاه کمک به بهبود و کاهش بیماریهای گوارشی است.
هویج سیاه باعث درخشندگی پوست میشود و همچنین در درمان آکنه بسیار موثر بوده است.
خواص هویج سیاه در بارداری
در مورد خواص هویج سیاه در دوران بارداری تحقیقات کاملی صورت نگرفته است ولی با توجه به فواید این هویج احتمالا مشکلی ندارد مصرف آن در دوران بارداری ولی برای احتیاط حتما با نظر پشک متخصص مصرف کنید.
هویج سیاه برای دیابت
هویج های سیاه برای سلامت چشم های تان عالی هستند. ترکیبات آنتی اکسیدانی هویج سیاه با کاهش خطر ابتلا به رتینوپاتی در افراد دیابتی، از بینایی بهتر چشم شما پشتیبانی می کند.
گردش مایعات را در اطراف مویرگ های شبکیه شما تقویت می کند و مایعاتی را که باعث تمیز شدن چشم شما می شود را افزایش می دهد.
هویج سیاه خاصیت ضد التهابی قوی دارد که برای محافظت از بیماری های مختلفی مانند دیابت، اختلالات نورولوژیکی، مشکلات قلب و عروق و سرطان ها مفید است.
هویج از نظر فیبر رژیمی بسیار غنی است که برای داشتن سیستم گوارشی سالم ضروری است. فیبر میتواند به تحریک حرکات روده و بهبود جذب مواد مغذی در روده کمک کند. علاوه بر این، فیبر میتواند به کاهش سطح کلسترول بدن کمک کند و انسولین و گلوکز را در بدن تنظیم کند که خبر خوبی برای بیماران مبتلا به دیابت است.
فرق هویج سیاه با نارنجی
هویج سیاه یک نوع رنگی از انواع هویج است که به لحاظ علمی بهعنوان Daucus carota subsp sativus شناخته میشود و اغلب در چین و هند یافت میشود. هویج که رنگ آن ممکن است بهطور سنتی نارنجی باشد در امریکا و سایر نقاط جهان موجود است، اما هویج میتواند در بسیاری از رنگهای دیگر شامل قرمز، بنفش، سفید، زرد و سیاه نیز موجود باشد. تغییر رنگ در درجه اول به دلیل غلظت ترکیبات موجود در انواع مختلف است. رنگ تیره انواع بنفش و سیاه، غلظت بالایی از آنتوسیانین ها را نشان میدهد، درحالیکه هویج نارنجی و زرد دارای مقادیر زیادی از بتا کاروتن و سایر مواد فعال دیگر است.
هویج سیاه دارای طعمی منحصربهفرد است که کاملاً متفاوت از هویج سفید یا نارنجی است. هویج سیاه دارای شیرینی غیرمنتظرهای در مقایسه با آنها است و همچنین دارای یک عطروطعم تند ملایم بعد از مصرف است. اگرچه این هویج در پوسته خارجی به رنگ سیاه است، اما بسیاری از آنها در مرکز خود رنگیتر هستند. هویج سیاه بیشتر در شرق یافت میشود یعنی درجایی که آنها رشد میکنند، اما در فروشگاههای مواد غذایی شما هنوز هم میتوانید این سبزیهای منحصربهفرد را پیدا کنید. عصاره هویج سیاه نیز بهطور گستردهای برای خواص بهداشتی آن مورد استفاده قرار میگیرد.
غذا با هویج سیاه
هویج سیاه را می توان در انواع غذاها برای افزودن رنگ، طعم و مواد مغذی استفاده کرد. در اینجا چند نمونه از غذاهایی که می توان با هویج سیاه تهیه کرد آورده شده است:
آبمیوهها و اسموتیها: هویج سیاه را میتوان برای افزایش ویتامینها و آنتیاکسیدانها آبگیری کرد یا در اسموتیها مخلوط کرد.
سوپ و خورش: هویج سیاه را می توان به صورت خلالی یا خرد کرد و برای طعم و بافت آن به سوپ و آش اضافه کرد.
بو داده یا بخارپز: هویج سیاه را می توان به تنهایی یا با سبزیجات دیگر به عنوان غذای جانبی کباب یا بخارپز کرد.
کبابی یا کبابی: هویج سیاه را می توان کبابی یا کبابی کرد تا طعمی دودی و ذغالی داشته باشد.
ترشی: هویج سیاه را می توان برای یک میان وعده یا چاشنی تند و ترد ترشی کرد.
غذاهای پخته شده: هویج سیاه را می توان رنده کرد و برای رطوبت و رنگ آن به غذاهای پخته شده مانند کیک و کلوچه اضافه کرد.
پودر هویج سیاه: برای همه غذاها و سالادها میتوان استفاده کرد.
اینها تنها چند نمونه هستند و هویج سیاه را می توان در بسیاری از غذاهای دیگر نیز استفاده کرد. به دلیل رنگ طبیعی خود، آنها همچنین گزینه ای عالی برای افزودن یک لمس منحصر به فرد و چشم نواز به ظروف هستند.
تهیه اسموتی هویج سیاه
۱ فنجان هویج سیاه منجمد
۱ عدد موز رسیده
۱ فنجان شیر بادام
۱ قاشق چایخوری عسل
۱ قاشق چایخوری زنجبیل تازه، رنده شده
۱/۲ قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده
یک مشت تکه یخ
هویج سیاه یخ زده، موز، شیر بادام، عسل، زنجبیل رنده شده و دارچین آسیاب شده را به مخلوط کن اضافه کنید.
تکه های یخ را اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
بچشید و در صورت نیاز عسل یا ادویه بیشتری اضافه کنید.
اسموتی را در لیوان بریزید و بلافاصله سرو کنید.
این اسموتی هویج سیاه راهی سالم و خوشمزه برای گنجاندن طعم و رنگ منحصر به فرد هویج سیاه در رژیم غذایی شماست. هویج یخ زده به اسموتی بافت خامه ای می بخشد، در حالی که موز و شیر بادام شیرینی طبیعی را اضافه می کنند. زنجبیل رنده شده و دارچین آسیاب شده گرما و طعم می بخشد، در حالی که می توان از عسل برای تنظیم شیرینی آن به دلخواه استفاده کرد.
خواص هویج سیاه برای درمان آرتریت روماتوئید
برخی از مواد فعال در هویج سیاه دارای خواص ضدالتهابی و همچنین توانایی آنتیاکسیدانی هستند که میتواند به کاهش بیماری مزمن و استرس اکسیداتیو که از جمله مواردی است که باعث آرتریت روماتوئید میشود، در فرد مصرفکننده کمک کند.
خواص هویج سیاه برای سرطان
این ماده غذایی با داشتن سطوح فوقالعاده بالایی از آنتوسیانین ها، بدن شما را در برابر سلولهای سرطانی تقویت میکند. آنتیاکسیدانها میتوانند به حذف رادیکالهای آزاد و خنثیسازی فعالیتهای سرطانی در بدن کمک کنند.
خواص هویج سیاه برای معده
هویج از نظر فیبر رژیمی بسیار غنی است که برای داشتن سیستم گوارشی سالم ضروری است. فیبر میتواند به تحریک حرکات روده و بهبود جذب مواد مغذی در روده کمک کند. علاوه بر این، فیبر میتواند به کاهش سطح کلسترول بدن کمک کند و انسولین و گلوکز را در بدن تنظیم کند که خبر خوبی برای بیماران مبتلا به دیابت است.
خواص هویج سیاه برای آلزایمر
آنتیاکسیدانهای موجود در هویج سیاه به این خاصیت شناختهشدهاند که رسوب پلاکت بتا آمیلوئید را در مغز کاهش میدهند که همین میتواند منجر به گرفتگی عصبی و بیماریهای نورودژنراتیو مانند بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون شود.
مضرات هویج سیاه
اگر چه این هویج مزایای بسیاری دارد، اما گاهی نیز عوارض جانبی مانند تغییر رنگ پوست، واکنشهای آلرژیک، مسمومیت و مشکلات فشار خون در اثر مصرف آن مشاهده شده است.
بسیاری از این عوارض زمانی بروز پیدا میکند که مقدار فیبر، پتاسیم و بتاکاروتن بیش از حد استفاده شود. مصرف بیش از اندازه بسیاری از مواد غذایی ممکن است خطرناک باشد؛ به خصوص برای سلامت دستگاه گوارش.
این بدین معناست که برخی افراد به هویج حساسیت دارند، بنابراین باید از مصرف انواع مختلف آن پرهیز کنند تا از بروز تورم، بثورات پوستی و مشکلات معده جلوگیری کرده باشند.