خواص چیپس پیاز جعفری و چند وقت یکبار چیپس بخوریم و چیپس را با چی بخوریم
خواص چیپس
خواص چیپس پیاز جعفری و چند وقت یکبار چیپس بخوریم و چیپس را با چی بخوریم همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
آشنایی با چیپس
سالروز تولد چیپس (۲۴ آگوست ۱۸۵۳ / ۲ شهریور ۱۲۳۲ )
تاریخچه سیب زمینی سرخ کرده در روغن به ۷۵۰ سال پیش از میلادی باز میگردد که در
پرو،اکوادور و شیلی در آمریکای جنوبی مرسوم بود.
((اینکاها)) اولین کسانی بودند که سیب زمینی را به این صورت طبخ کردند.سال ۱۵۷۶ این
شکل از سیب زمینی مورد توجه ملکه الیزابت قرار گرفت و سپس در بریتانیا باب شد و چند
قرن است همراه با ماهی،غذای معروف (ماهی و چیپس) را شکل داده است.
واالتر رالی در قرن شانزدهم از آمریکا به اروپا برگشت و با خود ماده غذایی آورد که آن را (سیب زمینی) میخواندند.
چیزی که مورد توجه فراوان اروپاییها قرار گرفت.
طی جنگ جهانی اول و دوم اکثر مردم انگلیس به دلیل مشکلات مالی در باغچه منازل خویش سیب زمینی کشت میکردند و آنها
را در روغن سرخ شده و با نمک به عنوان بخش اصلی غذای خویش میخوردند.
در ترکیب واژه معروف (غذای سریع fast food) جایگاه سیب زمینی سرخ کرده و چیپس
محفوظ است.آنچه که هم سریع طبخ میشود و هم بسیار لذیذ است.
اما عصر طلایی سیب زمینی سرخ کرده در دهه ۱۹۵۰ توسط مکدونالد با همبرگرهایش قوام یافت.
چیپس chips به معنی ورقه و لایه نازک است.امروزه (چیپس) بیش و کم سر هر سفرهای یافت میشود.
به هر حال چیپس همان سیب زمینی است که در غذاهای ایرانی همیشه جایگاه ویژهای
داشته ،چرا که آسان به دست میآمده و در زمره محصولات ارزان بوده.
چیپس اختراع هر کسی که باشد ،امروزه یکی از غولهای صنایع غذایی در سراسر جهان است.
چیپس در کنار نوشابه،محبوبترین خوراکی مضر جهان است.
در قرن ۱۸ میلادی ۱۸۳۲ (سال ۱۸۳۲ میلادی) سیب زمینی سرخ شده به پدر چیپس های
فعلی توسط توماس جفرسون از فرانسه به آمریکا برده شد و به شدت مورد استقبال آمریکاییها قرار گرفت.
در کتب آشپزی منتشر شده در قرن نوزدهم،دستور پخت برش های نازک و پهن سیب زمینی
به عنوان یک پیش غذا آورده شد.این دستورالعملها در آمریکا منتشر شد،اما از کتاب های آشپزی انگلیس به امانت گرفته شده بود.
خواص چیپس در طب سنتی
از نظر طب سنتی چیپس دارای طبع سرد و خشک می باشد
و در هر ۱۰۰ گرم چیپس سیب زمینی ۵۳۱٫۱ کیلوکالری انرژی وجود دارد.
یعنی یک بستهی کوچک چیپس ۳۰ گرمی حدود ۱۸۰ کالری انرژی به بدن شما وارد میکند .
چیپس دارای کالری بالایی است و برای کسانی که می خواهند چاق شوند یک راه حل سریع می باشد.
چیپس فشار خون را بالا می برد و برای کسانی که فشار خون پایین دارند در حد اعتدال مفید است.
اگر به منابع غذایی دسترسی ندارید چیپس می تواند برای مدتی شما را سیر نگه دارد.
به طور کلی چیپس سیب زمینی مضر می باشد و خیلی نباید در برنامه غذایی خود به ان بها دهید در عوض چیپس میوه مفید است.
چیسپ باقلا سبز به این دلیل که باقلا سرشار از مس بوده
و سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش احتمال ابتلا به بیماری ها می گردد.
چیپس پرتقال حاوی آنتوسیانین ها و زیادی آنتی اکسیدان و ترکیبات گیاهی مفید است
که علاوه بر کاهش التهاب، می تواند در برابر رادیکال های آزاد مبارزه کرده
و خطر ابتلا به انواع سرطان و بیماری های کبد و قلبی را کاهش دهد.
چیپس پیاز کسانی که از پوکی استخوان رنج می برند حتما از پیاز استفاده کنند.
بدلیل اینکه پیاز خشک دارای مقادیر قابل توجهی از پتاسیم و کلسیم است،
مصرف آن به صورت روزانه و مرتب از بروز آرتروز و روماتیسم پیشگیری کرده و ورم مفاصل را نیز در افراد مستعد کمتر خواهد کرد.
کسانی که در حال گذراندن دوره نقاهت هستند حتمأ از چیپس توت فرنگی استفاده کنند.
چیپس میوه خشک بمیوه به کاملا رسیده دارای طبیعت معتدل است.
میوه به حاوی انواع ویتامین های C، B و A و قند است. همین ویتامین ها در “به خشک شده“ نیز موجود است
خواص چیپس میوه
فرآیند خشک کردن میوهها باعث میشود تراکم مواد غذایی در آنها بیشتر از میوههای تازه باشد.
میوه خشک نسبت به میوههای تازه حاوی قند بیشتری است.
با وجود این، مصرف میوه خشک میتواند در کاهش ریسک بروز دیابت و کنترل قند خون مؤثر باشند.
مصرف انواع مختلف میوه خشک میتواند فواید و خواصی مانند تقویت سیستم ایمنی بدن را برای سلامتی به همراه داشته باشد.
اکثر میوهها دارای فیبر غذایی هستند و میوه خشک نیز به دلیل فرآیند خشک کردن و از دست دادن آب، حاوی فیبر متراکم شده و بیشتری است.
خوردن برخی میوههای خشک مانند خرما، کشمش و زردآلوی خشک سوختوساز بدن را افزایش میدهد.
از بین میوههای خشک، آلو خشک حاوی مقادیر کافی ویتامین D و کلسیم است
و میتواند از شکستن استخوانها و ضعیف شدن آنها جلوگیری کند.
میوههای خشک در مقایسه با میوههای تازه حاوی مقادیر بیشتری آنتیاکسیدان هستند.
میوه خشکها میتوانند برای سلامت پوست نیز بسیار موثر باشند.
برای مثال انبه خشک حاوی امگا ۳ و مواد مغذی دیگری است
و میتواند برای درخشندگی و سلامت پوست مفید باشد.
کشمش نیز دارای مادهای به نام رزوراترول است،
یک ترکیب شیمیایی آنتیاکسیدانی که بازدارندهی طبیعی افزایش سن و پیری محسوب میشود.
با گنجاندن میوه خشک در رژیم غذایی خود میتوانید پوستی شادابتر و سالمتر داشته باشید.
خواص چیپس نارگیل
نارگیل در دفع سرماخوردگی و بلغم و درمان بیماریهایی مانند کم خونی، فلج، جنون، فراموشی و … موثر است.
یکی از خواص خوردن نارگیل خشک این است که مصرف آن ضعف کبد را برطرف میکند.
افراد مسن با افزایش سن سرد مزاج و خشک میشوند و نارگیل برای رفع آن بسیار مفید است.
یکی دیگر از خواص میوه خشک نارگیل در طب سنتی، مفید بودن آن در تسکین درد مثانه و سرماخوردگی است.
یکی دیگر از فواید نارگیل جلوگیری از عفونت ادراری است.
نارگیل خشک یک خوشبو کننده مناسب برای دهان محسوب میشود.
قوای جنسی را تحریک میکند و مایع منی افزایش میدهد
خواص چیپس خرما
فیبر: خرما با دارا بودن فیبر بالا در برطرف کردن یبوست نقش ویژهای دارد.
همچنین فیبر قادر است با کند کردن هضم، به کنترل قند خون نیز بپردازد.
جالب است بدانید فیبر موجود در خرمای خشک بیشتر از خرمای معمولی و تر است.
انرژی: خرما منبع انرژی است و میتواند در وعدههای همچون صبحانه و عصرانه مورداستفاده قرار بگیرد.
ساکاروز، فروکتوز و گلوکز ازجمله مواد انرژیزای موجود در چیپس خرما هستند.
آهن: رنگ تیره خرمای خشک نشانگر بهرهمندی این ماده غذایی از آهن است.
مصرف مرتب و روزانه خرما، شمارا از ابتلا به کمخونی و عوارض ناشی از آن در امان میدارد.
کاروتنوییدها: این نوع مواد خوراکی حاوی آنتیاکسیدان است
و در پیشگیری از بروز انواع سرطان بسیار مؤثر عمل میکند.
پتاسیم و ایزوفلاون: این ترکیبات نیز به شکل معجزهآسایی در درمان و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی مؤثر هستند.
ازآنجاییکه چیپس خرما فاقد کلسترول است، خطراتی همچون سکته قلبی، این بخش از بدن را تهدید نمیکند
خواص چیپس سیب
مصرف سیب خشک به دلیل وجود آهن زیاد در آن، میزان هموگلوبین خون را تنظیم کرده
و علاوه بر پیش گیری از ابتلا به کم خونی، از پیشرفت و عوارض ناشی از آن جلوگیری می کند.
یکی از خواص میوه خشک سیب حفظ سلامت لثه ها و دندان است.
خوردن یک برگه سیب خشک به کودکان کمک می کند تا دندان های سالم تری داشته باشند.
باکتری هایی که بر روی دندان ها، لثه ها و در پشت دندان ها قرار گرفته اند با مصرف این خوراکی پاک سازی می شوند.
با این کار غذاهایی که در لابه لای دندان ها باقی مانده اند، خارج شده و به این ترتیب از فاسد شدن آن ها و خراب کردن دندان و لثه جلوگیری می شود.
فیبر از خاصیت های این خوراکی است و فعالیت روده ها را زیاد می کند.
مصرف سیب خشک دم کرده هم می تواند برای درمان یبوست مفید باشد.
سیب خشک اشتهای کاذب را از بین می برد و البته در صورتی که شما در حال پیروی از رژیم غذایی برای لاغر شدن باشید،
با مصرف سیب خشک می توانید ضعف جسمانی ناشی از رعایت این رژیم را رفع یا تا حد ممکن کاهش دهید.
خواص چیپس میگو
چیپس میگو به جهت استفاده از گوشت میگو در ساختار پفکی و ترد خود، دارای برخی خواص است:
حاوی ویتامینهایی همچون پتاسیم، فسفر و منیزیم است
مناسب برای کاهش و کنترل وزن است.
چیپس میگو سرشار از امگا ۳ است.
تأمینکننده آنتیاکسیدان بدن شناخته میشود.
در کاهش فشارخون و سایر بیماریهای قلبی مؤثر است.
به رفع لخته خون در بدن کمک میکند.
آرامشبخش است و از بین برنده افسردگی و یا اضطراب نیز هست.
در درمان بیماریهایی همچون سردی رحمی و درد مفاصل استفاده میشود
خواص چیپس کیوی
یکی از میوه های خشک که در بین کودکان و نوجوانان بسیار محبوب است و مزه ی ترشی دارد، کیوی خشک شده است.
این میوه دارای چربی و کالری کمی است ولی مقدار زیادی مواد معدنی و فیبر دارد.
از آنجایی که کیوی خشک دارای قند کمی می باشد، برای افرادی که دچار افزایش قند خون هستند، یک میان وعده غذایی ارزشمند محسوب می شود.
به دلیل این که کیوی خشک دارای طعم ترش می باشد این تضاد را ایجاد کرده تا این محصول در میوه خشک مخلوطنیز مورد استفاده قرار بگیرد.
در طب سنتی استفاده از کیوی خشک برای درمان ریزش مو، کاهش وزن و لاغری، درمان استرس، کاهش خطر ابتلا به سرطان مفید است.
این میوه خشک دارای خواص ویژه ای است که می توان از آن چیپس کیوی نیز استفاده کرد و ماندگاری بالایی نیز دارد.
این میوه دارای ویتامین های A ، E، C، D، ویتامین های گروه B، فسفر، آهن، پتاسیم، منیزیم، مس، فیبر می باشد.
از آنجایی که کیوی خشک سرشار از ویتامین E است، باعث حفظ رطوبت پوست می شود
و به بازسازی سلول های پوست کمک می کند، سبب افزایش انعطاف پذیری پوست و جوان سازی پوست می گردد.
از آنجایی که کیوی خشک دارای ویتامین E و پیش سازهای ویتامین A می باشد، به همین سبب برای تقویت سلول های دستگاه بینایی موثر می باشد.
از آنجایی که کیوی خشک سرشار از ویتامین C است، ویتامین C، یک آنتی اکسیدان قوی به حساب می آید
و به شکلی که قدرت آن در خنثی سازی رادیکال های آزاد، از کیوی یک ماده غذایی ویژه ساخته است،
آن هم ماده ای در مقابل آسیب های ناشی از پدیده پیری محافظت می کند.
خواص چیپس و پفک
پفک به خاطر افزودنیها و نمکی که دارد، چاقکننده است.چیپس هم به نظر من بدترین میانوعده است
چراکه در روغن سرخ میشود و مشخص نیست که از روغن مرغوبی برای تهیه آن استفاده شده یا نه!
و صرف اینکه سرخکردنی است، خود باعث دیرهضم شدن آن میشود.
همچنین نمک زیادی که در تهیه آن به کار رفته و حرارت بسیار بالایی که برای تهیه چیپس استفاده میشود،
همگی باعث فساد و تخریب ترکیبات روغن میشود. مثلا اگر در روغنی سرخ شود
که چندین بار برای سرخ کردن چیپس به کار رفته، ترکیبات خطرناکی مانند اکرئولین تولید میشود
یا اگر از روغن مایع در تهیه چیپس استفاده شده باشد،
این روغن بعد از حرارت زیاد و چند بار سرخ شدن، ترکیباتش شکسته شده
و منجر به ایجاد رادیکالهای آزاد میشود که چیپس را مسموم میکند
بنابراین اگر اصراری به استفاده از چیپس داریم، بهتر است با رعایت نکات بهداشتی در منزل تهیه شود.
خواص چیپس خرمالو
چیپس خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی ویتامینهای B3 ،B2 ،B1 و C است،
در ضمن این میوه مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز دارد.
چیپس خرمالو سرشار از ویتامینهای A ،B و C میباشد.
چیپس خرمالو میوه ای با کالری بالا است (۱۰۰ گرم خرمالو ۷۰ کالری فراهم می کند) اما در چربی بسیار پایین است.
طبع چیپس خرمالو گرم و تر است.
خواص چیپس برای کودکان
چیپس خاصیتی برای کودکان و حتی بزرگسالان ندارد و فقط به خاطر مزه آن مورد استفاده قرار می گیرد.
برای یک کودک و نوجوان داشتن انرژی و تمرکز برای بازی، شادی و کشف محیط و در نتیجه رشد ذهنی یک امر ضروری است.
اما باید بدانید مصرف پفک و چیپس و سایر غذاهای ناسالم، موجب عدم تمرکز در کودکان میشود.
خوردن چیپس و پفک باعث میشود کودک به یکباره مقدار زیادی کالری دریافت کند.
تنها کافی است به جدول کالری که در پشت بستههای آنها چاپ میشود، نگاه کنید.
این کالری زیاد باعث چاقی و اضافه وزن در کودک میشود که خود مشکلات زیادی را به همراه دارد.
مثل عدم تحرک کودک، عدم اعتماد بنفس در کودک و در نتیجه دوری از بازی کردن و شاد بودن.
مصرف پفک و چیپس و سایر مواد غذایی ناسالم باعث بروز افسردگی در کودکان میشود.
مواد و روغنهای مضری که در که در چیپس و پفک وجود دارد.
طبع غذایی کودک شما را تغییر میدهد و کودک را از خوردن مواد غذایی سالم باز میدارد.
یکی از مهم ترین مضرات خوردن پفک و چیپس برای کودکان این است
که مواد غذایی ناسالم از جمله چیپس و پفک دارای مقدار کمی از مواد مغذی یا حتی بدون ارزش غذایی هستند،
اما در عوض کالری، نمک و چربی های زیادی برای بدن کودک فراهم میکنند.
این خود یکی از مهم ترین عوامل برای جلوگیری از رشد نرمال کودک و ایجاد بسیاری از بیماریها در اوست.
خواص چیپس و ماست موسیر
بررسی ها نشان می دهند خوراکی مانند چیبس به دلیل “کلسترول” بالایی که دارد
مستقیما در قلب رسوخ کرده و خطر ابتلا به “سکته قلبی” را تا ۲۰ درصد افزایش می دهد.
هنگام مصرف چیبس حتما باید به یاد داشته باشید که خوردن آن نیازمند مصرف غذا یا خوراکی است
که “اثرات منفی” آن را به حداقل برساند از این رو ماست موسیر گزینه پزشکان امروزی به حساب می آید.
گفتنی است “ماست موسیر” اگر هنگام مصرف چیبس استفاده شود
به “قلب” کمک می کند تا “مواد سمی” چیبس به قلب نفوذ نکند. مطالعات نشان می دهند
ماست موسیر به دلیل پروتئین و آهنی که دارد می تواند در کنار چیبس گزینه مناسبی باشد
تا اثرات منفی آن را از بین ببرید. چیبس ها طعم دار بدترین گزینه چیبس محسوب می شوند
زیرا ادویه های موجود در آن ها باعث تداخل و برهم زدن “هورمون های بدن” شما می شوند
و باعث به وجود آمدن “مشکلات گوارشی” در بدن شما نیز خواهند شد
خواص چیپس و پنیر
چیپس و پنیر با وجود طعم عالی که دارد دارای چربی فراوان می باشد؛
به همین دلیل افرادی که مصرف چربی برای آنها مضر می باشد، بهتر است این پیش غذا را با چربی کمتری(مثل پنیر کمتر) میل کنند.
برای خوش طعم شدن چیپس و پنیر می توانید از چاشنی های مختلفی مانند سبزیجات معطر، خردل، موسیر و همچنین آب لیموی تازه استفاده کنید.
در نظر داشته باشید که برای اطمینان از سالم و بهداشتی بودن چیپس
می توانید به جای استفاده از چیپس های آماده، خودتان در منزل به تهیه چیپس سیب زمینی اقدام کنید
و یا از سیب زمینی سرخ کرده استفاده کنید
. استفاده از پنیر پیتزا در این غذا باعث می شود که بیشتر مورد پسند افراد باشد.
پنیر پیتزا فرآورده ای لبنی تهیه شده از شیر است، حالتی چسبنده دارد
و در تزئین بسیاری از غذاها به ویژه پیترا و لازانیا و برخی سالاد ها استفاده می شود.
پنیر پیتزا به دلیل داشتن کالری زیاد نباید به میزان فراوان استفاده شود،
زیرا موجب چاقی مفرط به ویژه در کودکان می شود. برای کاهش ضرر این غذای خوشمزه می توانید
مقدار پنیز پیتزا و سس آن را کاهش دهید تا به خوراکی سالمی تبدیل شود.
طرز تهیه چیپس خانگی
سیب زمینی ۱ کیلوگرم
بیکینگ پودر ۱ قاشق سوپخوری
نمک ۱ قاشق سوپ خوری
آماده سازی: ۳۰ دقیقه
زمان پخت: ۲۰ دقیقه
مجموع زمان پخت: ۵۰ دقیقه
سیب زمینی را با رنده های مخصوص به صورت ورقه های باریک اسلایس کنید.
سیب زمینی های ورقه شده رو با مقدار زیاد آب میشوریم تا نشاسته اش کامل از بین برود.
حالا سیب زمینی های ورقه شده داخل ظرفی قرار دهید و روی آنها در حدی آب بریزد که روی سیب زمینی ها کامل گرفته شود.
یک تکه یخ هم داخل ظرف قرار دهید یک قاشق غذاخوری بیکینگ پودر و کمی نمک داخل ظرف ریخته و به مدت ۳۰ الی ۶۰ دقیقه داخل این محلول قرار دهید.
بعد از زمان طی شده سیب زمینی ها را داخل آبکش ریخته و بعد از آن روی حوله آشپزخانه پهن می کنیم تا آبش گرفته بشه.
یک قابلمه یا شیر جوش رو تا نیمه روغن کرده و روی حرارت قرار میدیم تا حسابی داغ بشود.
اینکار باید سریع انجام گیرد ، چون بیگینگ پودر باعث سیاه شدن سیب زمینی ها می شود.
روغن باید کامل داغ بشه حالا ورقه های سیب زمینی را در روغن داغ انداخته و تا وقتی که طلایی بشه میگذاریم داخل روغن بمونه.
هر بار که چیپس ها رو از روغن بر میدارین روی کاغذ مخصوص بچینین تا روغن اضافیش گرفته بشه و خنک بشه.
بهتره سیب زمینی ها رو تا وقتی که خنک نشدن روی هم قرار ندهید چون باعث خمیر شدن میشود.
این چیپس فوق العاده ترد و خوشمزه ست و به راحتی می توانید با مقدار زیا درست کنید و نگه دارید.
من داخل سرخ کن سیب زمینی ها را سرخ کردم خیلی خوشمزه و عالی شد.
اگر مایل هستین چیپس طعم دار باشد مثل سرکه نمکی ، میتوانید سیب زمینی ها را داخل آبی که با سرکه مخلوط کردین قرار دهید تا طعم بگیرد بعد سرخ کنید.
اگر ادویه خاصی دوست دارید داخل روغن بریزید بعد سرخ کنید . ولی به نظر من چیپس سیب زمینی ساده ش از همه خوشمزه تره.
طرز تهیه چیپس و پنیر
چیپس ساده ۱ بسته بزرگ
پنیر موزارلا ۱ تا ۲ پیمانه (رندهشده)
قارچ ۲۰۰ گرم
ژامبون ۱۰۰ گرم (بهصورت خلالی برش داده شود)
پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
پودر پاپریکا ۱ قاشق چایخوری
فلفل بهمیزان دلخواه
برشهای فلفل دلمهای در صورت تمایل
اگر تصمیم به طبخ این غذای خانگی و خوشمزه گرفتهاید؛ باید توجه داشته باشید که تنها ۳۰ دقیقه زمان لازم است
مواد اولیه را آماده و غذای خود را حاضر کنید. توجه داشته باشید که طرز تهیه چیپس و پنیر فوق برای ۴ نفر در نظر گرفته شده است.
ابتدا قارچها را خرد کنید و داخل تابه روی حرارت زیاد تفت دهید تا آب آنها کاملا تبخیر شود و قارچها به حالتی نرم برسند.
چیپسهای آماده را کف یک تابه نچسب پخش کنید و سپس فلفل، پودر پاپریکا و پودر سیر را بهطور دلخواه روی آنها بپاشید.
یک لایه ژامبون روی چیپسهای سیبزمینی قرار دهید و پس از آن، قارچها را بچینید. سپس پنیر موزارلا را روی کل مواد بریزید، بهطوری که تمام ظرف را بپوشاند.
اگر میخواهید در زمان سرو این غذا، کشش زیادی را شاهد باشید، خوب است کمی بیشتر از پنیر استفاده کنید.
در مرحله آخر، در تابه را روی آن قرار دهید و آن را روی شعله ملایم بگذارید تا به تدریج پنیر ذوب و با دیگر مواد درون ظرف ترکیب شود.
در عرض ۱۵ تا ۲۰ دقیقه غذای لذیذ شما آماده سرو خواهد بود و شما میتوانید آن را با کمی سس گوجهفرنگی یا سس فرانسوی میل کنید
طرز تهیه چیپس سرکه ای
سیب زمینی ۲ عدد
سرکه ۳ قاشق غذا خوری
نمک ۱/۲ قاشق غذا خوری
بیکینگ پودر ۱ قاشق غذا خوری
یخ ۱ لیوان
آب به مقدار لازم
سیب زمینی را پوست گرفته و به لایه های خیلی نازک خورد میکنیم.
سرکه ، نمک ، بکینگ پودر، یخ را در ظرف گود میریزیم و به هم میزنیم
تا نمک و بکینگ پودر با مواد خوب مخلوط شود و مقداری آب اضافه میکنیم.
سیب زمینی ها را به مخلوط سرکه اضافه میکنیم، اگر مخلوط سرکه کم بود
و روی سیب زمینی ها را نگرفت دوباره مقداری آب اضافه میکنیم.
سیب زمینی ها را تا یک ساعت در مخلوط سرکه استراحت میدهیم و بعد از یک ساعت توی آبکش میریزیم
تا آب اضافی آن برود.(به هیچ عنوان روی سیب زمینی ها آب باز نکنید.)
در یک ظرف گود مقداری روغن ریخته و با حرارت ملایم اجازه میدهیم تا روغن داغ شود،
سپس حرارت را متوسط رو به قرار میدهیم و سیب زمینی ها را داخل روغن میریزیم تا سرخ شود.
در مرحله آخر سیب زمینی ها را از روغن خارج کرده و روی پارچه تمیز قرار میدهیم تا روغن اضافی آن خارج شود.
طرز تهیه چیپس فلفلی
سیب زمینی ۴ عدد
پودر فلفل به میزان لازم
روغن سرخ کردنی به میزان لازم
نمک به میزان لازم
سیب زمینی ها را پوست گرفته و به کمک یک رنده چیپس کن و یا پوست کن سبزیجات
به شکل لایه های نازک چیپسی در می آوریم و داخل کاسه ای از آب یخ قرار می دهیم.
سیب زمینی های آماده شده را روی دستمالی نخی و تمیز می چینیم و زمان می دهیم تا آب اضافی آنها خشک شود.
داخل قابلمه کوچک یا تابه دیواره بلندی را تا نیمه روغن می ریزیم و زمان می دهیم تا روغن کاملا گرم شود.
سپس ورقه های آماده شده چیپس را داخل روغن داغ انداخته و کاملا سرخ می کنیم.
چیپس ها را بعد از آنکه طلایی شد از داخل روغن خارج کرده و روی دستمال روغن گیر می گذاریم تا روغن اضافی آن خارج شود.
سپس چیپس ها را داخل ظرف گودی ریخته؛ فلفل و نمک را به چیپس ها می افزاییم
و خوب آنها را زیر و رو می کنیم تا ادویه به تمام نقاط چیپس برسد. حالا در ظرف سرو ریخته و نوش جان کنید.
چیپس برای سرماخوردگی
چیپس به دلیل کالری بالا و چرب بودن و ارزش غذایی پایین به هیچ عنوان غذای
مناسبی برای کسانی که سرما خورده اند نیست و سرفه و گلو درد و … را بدتر می کند.
خواص چیپس در بارداری و شیردهی
چیپس از جمله غذاهایی است که مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمی شود.
باید این احتمال را در نظر بگیرید که این میان وعده که برای هر فردی کاملاً ناسالم است،
ممکن است وضعیت منفی برای سلامت کودک شما ایجاد کند.
هر ماده غذایی را که مادر می خورد، نوزاد در شکم مادر نیز دریافت می کند.
تغذیه سالم برای کوچولوهای ما بسیار مهم است که حتی می توانند برخی از ذائقه های غالب را بپذیرند.
شما مادران اساس تغذیه سالم را تشکیل می دهید.
شما باید تازه ترین میوه ها و سبزیجات را برای نوزادان خود بخورید و از غذاهای ناسالم مانند چیپس دوری کنید.
مضرات مصرف چیپس در دوران بارداری برای نوزادان به شرح زیر است:
خطر ابتلا به سرطان افزایش می یابد
بر رشد مغز تأثیر منفی می گذارد.
روغن بیشتری از آنچه باید مصرف می کند.
می تواند باعث مشکلات کلسترول شود.
می تواند شروع کننده چاقی در نوزاد باشد.
به دلیل محتوای نمک زیاد، باعث ایجاد مشکل فشار خون می شود که ممکن است در دوران بارداری رخ دهد.
ناباروری رخ می دهد
افزایش بیماری های قلبی عروق
خوردن چیپس در دوران شیردهی نیز توصیه نمی شود.
چیپس برای سگ
دادن غذاهای شور مانند چیپس یا پفک ایده خوبی برای سگ شما نیست.
خوردن بیش از حد نمک می تواند سگ شما را به طور جدی تشنه کند.
این بدان معنی است که سگ دفعات زیادی آب می خورد و می تواند منجر به مسمومیت با یون سدیم شود.
علائم بیش از حد نمک عبارتند از استفراغ، اسهال، افسردگی، لرزش، درجه حرارت بالا و تشنج و حتی ممکن است باعث مرگ شود
چیپس برای اسهال
چیپس جزء خوراکی هایی است که در زمان اسهال مجاز نیست و وضعیت شما را بدتر می کند.
چیپس برای کرونا
چیپس بدترین نوع غذا در دوران کرونا می باشد و نه تنها به شما کمکی نمی کند بلکه حال شما را بدتر می کند.
چیپس برای دیابت
در رژیم افراد دیابتی آمده است که از خوردن غذاهای شور مانند چیپس، خیار شور، زیتون و غیره اجتناب کنید،
مصرف غذاهای فرآوری شده مثل سوسیس و همبرگر را تا حد امکان محدود کنید؛
غذاهای آماده کنسروی و یخ زده حاوی مقادیر زیادی از سدیم هستند.
چیپس برای بدنسازی
خوردن کالری به میزان کافی در روز به معنای آن نیست که شما باید هر غذایی میل کنید!
خوردن فست فود، نوشابه، چیپس، پفک و… کالری زیادی داشته اما به میزان کافی پروتئین ندارند
و صحبت ما دریافت کالری سالم هست باید روزانه میزان معینی پروتئین، کربوهیدرات و چربی مفید از غذاهای سالم دریافت کنید
چیپس برای گربه
سیرابی برای گربه رو میتونین به صورت آبپز یا سرخ شده با روغنهای مجاز پتها بهش بدین بخوره.
علاوه بر این چیپس سیرابی برای گربه هم به عنوان تشویقی در بازار موجوده که میتونین براش بخرین.
اما از دادن چیپس سیب زمینی به گربه خودداری کنید که در دراز مدت سیستم گوارش حیوان را نابود می کند.
چیپس برای چاقی
مصرف بیش از حد این مواد عامل افزایش خطر چاقی، فشار خون بالا، دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی شود.
در کودکان مصرف بیش از حد چیپس موجب می شود که آنها در مسیر زندگی با زندگی غیر سالم قدم بگذارند.
براساس اظهارات دکتر داریوش مظفریان متخصص قلب و محقق و پژوهشگر غذا، چیپس در چاقی مسری ایالات متحده نقش مهمی برعهده دارد.
همه غذاها با هم برابر نیستند و درمورد برخی حتی میانه روی در خوردن آنها نیز کافی نیست.
وی در تحقیقات خود تمام انواع غذاهای دارای سیب زمینی به ویژه چیپس را عامل چاقی دانسته است
چیپس را با چی بخوریم
معمولا چیپس را با ماست و ماست موسیر می خورند چرا که چیپس خوراکی مضری است
و مصرف همزمان با ماست باعث می شود که ضرر کمتری به بدن شما برسد.
طرز تهیه چیپس خانگی با ارد
آرد ذرت ۱ لیوان
آرد گندم ½ لیوان
نمک ۱ قاشق مربا خوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
پاپریکا ۱ قاشق چایخوری
سبزیجات معطر ۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
آب ولرم به مقدار کافی
برای تهیه چیپس ذرت خوشمزه و ترد ابتدای کار یک کاسه مناسب و جادار انتخاب می کنیم،
سپس آرد ذرت را به همراه آرد گندم درون کاسه اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا با هم ترکیب و یکدست شوند.
حالا زردچوبه را به همراه پاپریکا و نمک به مخلوط آرد ذرت اضافه می کنیم، مجددا مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب شوند.
در ادامه سبزیجات معطر خشک (پونه کوهی و شوید خشک) را به کاسه حاوی مخلوط آرد ذرت اضافه می کنیم.
در این مرحله روغن مایع را به مخلوط آرد ذرت اضافه می کنیم، سپس مخلوط می کنیم.
در ادامه تا جایی که خمیری نرم و لطیف درست شود که به دست نچسبد آب ولرم را کم کم به مخلوط آرد اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
حالا خمیر را با دست به مدت ۵ دقیقه ورز می دهیم. توجه داشته باشید خمیر نباید سفت یا خیلی نرم باشد.
در ادامه روی کاسه را با سلفون می پوشانیم، سپس اجازه می دهیم به مدت ۱ ساعت در دمای محیط استراحت کند.
در این مرحله پس از گذشت این زمان خمیر را روی سطح کار قرار می دهیم، سپس خمیر را به ۲ قسمت تقسیم می کنیم
و هر قسمت را به ۸ قسمت برش می زنیم. در ادامه خمیر ها را در دست به صورت گردو گرد می کنیم.
حالا هر قسمت خمیر را بین ۲ لایه نایلون فریزر قرار می دهیم، سپس با یک بشقاب تخت به آن فشار می دهیم تا پهن و نازک شود.
در ادامه با پیتزا بر خمیر را به اندازه و فرم دلخواه برش می زنیم، سپس با چنگال روی آن را سوراخ می کنیم.
در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس تا اندازه ای که چیپس ها درون آن شناور بماند روغن می ریزیم.
در ادامه برش های خمیر را درون تابه قرار می دهیم و اجازه می دهیم سرخ شود.
در نهایت وقتی یک سمت چیپس سرخ شد، بر می گردانیم و اجازه می دهیم طرف دیگر هم سرخ شود.
در آخر چیپس ها را روی دستمال حوله ای قرار می دهیم تا روغن اضافی شان کشیده شود.
در پایان با سس دلخواه سرو می کنیم. نوش جان
روش نگهداری چیپس خانگی
بهتر است چیپس را در بسته های کوچک و در حد نیاز خریداری کرد اما اگر بسته بزرگی خریدید و بازش کردید،
آن را ۳-۲ روزه مصرف کنید. بهترین مکان برای نگهداری بسته های باز چیپس، جای خشک و خنک است
مضرات چیپس
اگر هر روز از خوردن چیپس لذت می برید، احتمالاً افزایش وزن هم به دنبالش شروع می شود.
هنگامی که به تجزیه و تحلیل تغذیه یک پاکت استاندارد چیپس سیب زمینی می پردازید،
می بینید که آنها کالری، چربی و سدیمی بالایی دارند اما تقریباً در سایر موارد دچار کمبود هستند.
شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد مصرف سدیم زیاد با خطر بیشتری برای ابتلا به فشار خون بالا همراه است.
طبق گفته های انجمن سرطان آمریکا، چیپس سیب زمینی حاوی ترکیب آکریلامید است
که در غذاهای پر نشاسته به وجود می آید وقتی سرخ می شوند، برشته می شوند یا پخته می شوند.
مطالعاتی وجود دارد که این ترکیب را به سرطان پیوند می دهد،
بنابراین اگر شما هر روز یک بسته چیپس سیب زمینی می خورید،
می توانید خطر ابتلا به سرطان را در خود افزایش دهید و این بدیهی است که ارزش ندارد چیپس بخورید.
چیپس و پفک کالری بسیار بالایی دارند و ارزش غذایی کم و بهتر است که حذف شوند.
خوردن چیپس با ماست فایده ندارد فقط ضرر خوردن چیپس به صورت تکی را کمتر می کند.
مضرف چیپس باعث عدم تمرکز و چاقی و افسردگی در کودکان می شود.
خطر ابتلا به سرطان افزایش می یابد
بر رشد مغز تأثیر منفی می گذارد.
روغن بیشتری از آنچه باید مصرف می کند.
می تواند باعث مشکلات کلسترول شود.
می تواند شروع کننده چاقی در نوزاد باشد.
به دلیل محتوای نمک زیاد، باعث ایجاد مشکل فشار خون می شود که ممکن است در دوران بارداری رخ دهد.
ناباروری رخ می دهد