خواص کمپوت سیب در طب سنتی با عسل برای معده و کودکان
خواص کمپوت سیب
خواص کمپوت سیب در طب سنتی با عسل برای معده و کودکان همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
آشنایی با کمپوت سیب
سیب پخته در طب سنتی یک داروی طبیعی برای درمان برخی از بیماریهای بدن انسان است .
معمولا افراد برای استفاده از میوه ها در هر فصل و جلوگیری از خراب شدن میوه ها، آنها را به کمپوت تبدیل میکنند.
که طرفدار های زیادی نیز دارند. اما برای اطمینان از تمیزی و استفاده از آن با خیال آسوده بهتر است آنها را خودتان تهیه کنید.
از طرفی کمپوت های آماده ممکن است از میوه های با کیفیت و شرایط نگهداری مناسب، تهیه نشده باشند.
یکی از این کمپوت های پر خاصیت، کمپوت سیب خانگی است. این کمپوت طرز تهیه آسانی دارد.
که علاوه بر آنکه میتوانید از آن به عنوان دسر استفاده کنید. برای افراد بیمار نیز بسیار مفید است.
خواص کمپوت سیب در طب سنتی
از نظر طب سنتی طبع کمپوت گرم و تر است و کالری کمپوت سیب در حالت شیرین شده،
آب گرفته شده، بدون حرارت ۶۷ کیلو کالری در ۱۰۰ گرم می باشد.
سیب پخته برای لاغری و زیبایی اندام بسیار مناسب است و خانم هایی که میخواهند
خیلی سریع لاغر شوند توصیه میشود از خواص سیب پخته برای لاغری و کاهش وزن بهره ببرند .
سیب پخته یکی از میوه های مفید برای چاق شدن صورت است .
یکی دیگر از خواص سیب پخته و فواید آن ایجاد لطافت و زیبایی پوست است .
سیب پخته برای درمان یبوست بسیار مناسب است و می توان با نوشیدن آب سیب پخته
در طول روز مقدار کافی فیبر و سوربیتول را برای اجابت مزاج ضروری فراهم می کند .
سیب پخته برای سرماخوردگی بزرگسالان بسیار مناسب است و شما میتوانید
در صورت ابتلا به بیماری سرماخوردگی از خواص سیب پخته برای سرماخوردگی تان استفاده کنید.
سیب به دلیل دارا بودن انواع ویتامینها به تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با بیماریها کمک میکند .
سیب پخته یا کمپوت سیب نیز تقویت کننده کبد است و به دفع سموم بدن کمک میکند
و مانع از تشکیل و تجمع اسید اوریک در بدن میشود .
به همین دلیل مصرف آن برای مبتلایان به درد مفاصل و نقرس مفید است .
مصرف سیب چه به صورت خام و چه به شکل پخته به علت داشتن مقدار قابل توجهی فسفر
و ویتامین های مورد نیاز بدن اعصاب و مغز را تقویت میکند
اسیب پخته می توانید برای درمان سرفه خشک استفاده کنید زیرا به نرم شدن گلو
و رفع التهاب آن کمک میکند همچنین برای بهبود گرفتگی صدا مفید است .
خواص کمپوت سیب با عسل
سیب یک عدد
شکر یا عسل ۲ قاشق غذاخوری
آب به میزان لازم
ابتدا سیب را بشورید و پوست آن را با چاقو بگیرید و از وسط برش دهید و مجددا آن دو نصف سیب را نیز برش دهید
و هسته های آن را جدا کنید و یا میتوانید سیب ها را ریز تر خرد کنید. سپس در کف ظرف مورد نظرتان سیب ها را بچینید
و شکر را روی سیبها بپاشید(اگر تمایل دارید خیلی شیرین باشد میتوانید از شکر بیشتری استفاده کنید
و یا شکر را حذف کنید و از عسل استفاده کنید که سالم تر است و بیشتر ریختنش مشکلی ایجاد نمیکند)
تا عصاره سیب و شربت در یکدیگر جذب شوند و تمام تکه سیبها مزه دار شود.
میتوانید از پودر زنجبیل یا وانیل نیز برای بهتر شدن مزه کمپوت اسفاده کنید.
ظرف را در مایکروویو به مدت ۴ دقیقه بگذارید و در اواسط پخت آنها را برگردانید و زیر و رو کنید تا کاملا پخته شوند.
شما میتوانید در قابلمه نیز این کار را انجام به این صورت که سیبهای خرد شده را در کف یک قابلمه کوچک بچینید
و شکر(به دلیل ریختن آب در این روش شکر باید دو برابر آنچه اشاره کردم باشد) را روی آن بپاشید
و شعله را ملایم کنید و ۱/۴لیوان آب بریزید و بگذارید تا ۱۵دقیقه بجوشد سپس سری به قابلمه بزنید
اگر سیبها نیمه پخته شده بودند و آب آن در در حال خشک شدن بود کمی آب به روی آن بریزید
و بگذارید کمی دیگر بماند تا کاملا پخته شود اگر کاملا پخته شده بود
و آب آن کاملا تبخیر شده بود دسر کمپوتِ سیب شما آماده استفاده است.
چون کمپوت با شکر کمتری درست می شه و هیچ افزودنی دیگه ای نداره برای کودکان
و سالخوردگان و البته بیمارهایی که نمیتونن خوب بجون بسیار مناسب و سالم است.
بهتره کمپوت با میوههای فصل به صورت کم و تازه تازه درست و مصرف شه
و هنگام پوست کندن میوهها سعی کنین تا با احتیاط این کارو بکنین که شکل اصلی
میوه تغییر نکنه و زیاد هم نذارین بپزه چون شکلش رو موقع پختن زیاد از دست میده.
خواص کمپوت سیب برای معده
مصرف کمپوت سیب برای افرادی که دارای معده ضعیف هستند مفید است.
همچنین استفاده از آن باعث تقویت معده میشود و به درمان ورم معده کمک میکند.
همچنین استفاده از آن برای افرادی که بیماری معده دارند
و یا از سوزش معده در عذاب هستند. بسیار کمک کننده است.
و به آرام شدن معده کمک میکند.
سیب پخته برای درمان یبوست بسیار مناسب است
و می توان با نوشیدن آب سیب پخته در طول روز مقدار کافی فیبر و سوربیتول را برای اجابت مزاج ضروری فراهم می کند
سیب پخته یکی از راههای طبیعی برای درمان و جلوگیری از یبوست در نظر گرفته می شود .
در حال حاضر فیبر، محلولی که در پوست آن قرار دارد و دیگر ترکیبات ضروری یک اثر ملین برای مدفوع سخت ارائه می دهد
و و آن ها را به راحتی قادر به حرکت از طریق دستگاه گوارش می نماید .
سیب پخته برای درمان یبوست در دوران بارداری مناسب است با اینحال مطمئن شوید
که شما دوز بیش از حد مصرف نکنید . شما می توانید یک سیب پخته را در یک روز بخورید .
یکی از خوراکی های مفید در درمان اسهال و تقویت معده سیب پخته است.
مصرف سیب پخته برای افرادی که دارای معده ضعیف هستند و برای کودکان مفید است
و به هضم بهتر غذا و بهبود اشتها کمک میکند. همچنین سیب پخته برای بهبود ورم معده نیز سودمند است.
افرادی که سوءهاضمه دارند، معده اسیدی دارند و در بیشتر مواقع بعد از خوردن غذا دچار رفلاکس میشوند.
خوردن کمپوت گلابی به کاهش رفلاکس معده و تنظیم اسید آن کمک میکند.
البته توجه داشته باشید که مصرف کمپوت بهتنهایی راهحل درمان بیماریهای جدی مثل زخم معده نخواهد بود.
در چنین مواردی مراجعه به پزشک تنها راهکار بهبودی شما است.
خواص کمپوت سیب برای سرماخوردگی
سیب پخته برای سرماخوردگی بزرگسالان بسیار مناسب است
و شما میتوانید در صورت ابتلا به بیماری سرماخوردگی از خواص سیب پخته برای سرماخوردگی تان استفاده کنید
سیب پخته یکی از بهترین داروهای درمان سرماخوردگی است که در طب سنتی از آن بسیار یاد شده است
بسیاری از افراد در فصول سرد سال دچار سرماخوردگی میشوند
که یکی از درمان های سریع سرماخوردگی مصرف آب سیب پخته شده است .
سیب به دلیل دارا بودن انواع ویتامینها به تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با بیماریها کمک میکند .
رنگ زرد در میوه سیب نشاندهنده وجود بتاکاروتن و پیش ساز ویتامین آ است که می تواند برای شادابی پوست
و پیشگیری از انواع سرطان مفید باشد و رنگدانه قرمز نشان دهنده وجود مقادیر
فراوان از انواع آنتی اکسیدان ها است که آن را به یک میوه جادویی برای سلامتی تبدیل میکند .
خواص کمپوت سیب برای کودکان
سیب پخته شده بدلیل داشتن فیبر و مواد مغذی بسیار برای کودکان مفید است
و مصرف آن باعث افزایش اشتها به غذا، کاهش لاغری و افزایش توان جسمی کودک در مقابله با بیماریها میشود.
کلسیم موجود در سیب نیز باعث رشد و تقویت استخوانها میگردد.
کودکان و نوزادان به مواد غذایی حاوی فیبر و مغذی همچون سیب پخته احتیاج دارند
و خواص سیب پخته برای کودک بسیار است. سیب پخته یکی از بهترین غذاها برای کودک است
و باعث اصلاح اشتها، رفع لاغری و افزایش توان بدن کودک در مقابله با بیماریها میشود.
همچنین از آنجایی که سیب پخته دارای مقدار زیادی کلسیم است
و کلسیم موجود در آن به بدن کمک میکند که کلسیم غذاهای دیگر را نیز جذب کند،
باعث تقویت استخوانها و رشد بهتر کودک میشود.
کودکان نوپا بیشتر مستعد ابتلا به یبوست هستند
و بچه ها با گرفتن آموزش های غلط مدفوع خود را نگه داشته و از یبوست رنج می برند.
بنابراین، مطمئن شوید که در آنها زننده نباشد آب سیب در رژیم غذایی روزانه
آنها ۲ انس آب سیب دو بار در یک روز دوز ایمن برای نوزادان در نظر گرفته شده است
از مصرف بیش حد آب سیب پخته برای کودک اجتناب شود زیرا می تواند یبوست کودکان را بدتر کند.
همچنین از دادن سس سیب به اطفال برای درمان یبوست جلوگیری کنید
زیرا می تواند سبب ناراحتی معده و ناراحتی های دیگر شود.
خواص کمپوت سیب برای چاقی صورت
سیب پخته یکی از میوه های مفید برای چاق شدن صورت است .
یکی دیگر از خواص سیب پخته و فواید آن ایجاد لطافت و زیبایی پوست است .
به این منظور می توانید سیب را بپزید و سپس آن را له و با شیر مخلوط کنید
و این مخلوط را به صورت نیم گرم روی پوست بگذارید و پس از چند دقیقه صورت خود را با آب ولرم بشویید .
اگر صورتتان به تازگی چین و چروک دار شده است
و می خواهید پوست صورت تان زیبا شود باید به فکر مصرف سیب پخته برای صورتتان باشید.
خواص کمپوت سیب در بارداری و شیردهی
کی از راههای درمان یبوست مصرف کمپوت سیب است. فیبر موجود در پوست سیب باعث نرم شدن روده میشود.
این ماده غذایی برای دوران بارداری که ممکن است برخی ازخانمها دچار یبوست شوند بسیار مفید است.
فیبر بالای سیب ممکن است باعث نفخ و یبوست شود. مشکلات گوارشی و هضم غذا در بین خانمهای باردار شایعتر است.
خاصیت کمپوت سیب برای خانم باردار این است که یک خوراکی متنوع و مغذی بهحساب میآید.
با خوردن سیب فواید زیادی به مادر و جنین میرسد، در عین حال گرسنگی بین روز را میتوانید
با میانوعده سالمتری رفع کنید. مصرف کمپوت در خانمهای باردار بهتر است با کمی احتیاط انجام شود.
فرآوردههای کنسروی ممکن است باعث ایجاد مسمومیت و ناراحتی برای خانم باردار شود.
پیشنهاد میشود قبل از مصرف کمپوت آن را بجوشانید تا هرگونه آلودگی از بین برود.
البته مشورت با پزشک در این زمینه ضروری است و نظر قطعی درباره مصرف کمپوت را از متخصص بپرسید.
مصرف کمپوت سیب خانگی در دوران بارداری نهتنها عارضهای ندارد،
بلکه به هضم بهتر غذا و رفع یبوست کمک میکند.
در حین شیردهی ، مصرف سیب بسیار مفید نیز است زیرا بخشی از ویتامین و مواد معدنی بلافاصله وارد شیر شده
و به کودک منتقل می شود. آنها حتی در آلرژیک ترین نوزادان باعث ایجاد دیابت نمی شوند
سیب تنها میوه ای است که یک زن فقط چند روز پس از زایمان مجاز به خوردن آن است.
سیب به بدن مادر کمک می کند تا سریعتر بهبود یابد و کودک به درستی و کامل رشد کند.
سیب ها حاوی بسیاری از عناصر کمیاب (پتاسیم ، کلسیم ، آهن و غیره) و همچنین ویتامین ها هستند.
وجود فیبر ، که عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد و یبوست را تسکین می دهد.
باعث بهبود عملکرد سیستم قلبی عروقی و همچنین افزایش حضور هموگلوبین در خون می شود.
سیب به راحتی توسط دستگاه گوارش مادر و نوزاد تحمل می شود.
مصرف سیب برای زیاد شدن شیر مادر مفید است.
خواص کمپوت سیب و گلابی
یکی از داروهای بسیار مقوی در درمان سرماخوردگی کمپوت سیب است.
این دارو برای افرادی که در فصول سرد سال دچار سرماخوردگی میشوند بسیار مفید خواهد بود.
مصرف سیب پخته شده به منظور کاهش وزن بسیار تاثیر گذار است.
افرادی که تمایل به لاغری دارند میتوانند مصرف کمپوت سیب را در برنامه غذایی رژیم خود قرار دهند.
معمولاً کمپوت سیب زرد تاثیرگذاری بیشتری در کاهش وزن سریع خواهد داشت.
سیب پخته شده بدلیل داشتن فیبر و مواد مغذی بسیار برای کودکان مفید است
و مصرف آن باعث افزایش اشتها به غذا، کاهش لاغری و افزایش توان جسمی کودک در مقابله با بیماریها میشود.
کلسیم موجود در سیب نیز باعث رشد و تقویت استخوانها میگردد.
در صورتی که دچار سرفه خشک شدهاید مصرف کمپوت سیب باعث نرم شدن گلو و التهابات ایجاد شده میگردد.
بهترین سیب برای درمان سرفه، سیب زرد است. همچنین مصرف سیب پخته شده در برطرف کردن گرفتگی صدا هم تاثیرگذار است.
مصرف کمپوت سیب برای افرادی که دارای معده ضعیف هستند مفید است
. همچنین استفاده از آن باعث تقویت معده میشود و به درمان ورم معده کمک میکند.
فسفر و ویتامینهای موجود در سیب چه به صورت خام و چه در حالت کمپوت باعث تقویت مغز و اعصاب میگردد.
یکی از مهمترین خواص سیب هم همین بخش است که باعث عملکرد بهتر مغز شده و بر تقویت حافظه تاثیرگذار است.
کمپوت گلابی ضد سرطان است. فیبر موجود در گلابی خواص دیگری از جمله ضد سرطانی بودن را در آن به وجود میآورد.
کمپوت گلابی برطرف کننده مشکلات تنفسی است . یکی از مهمترین خواص کمپوت گلابی برطرف کننده مشکلات تنفسی است.
گلابی قند خون را کنترل می کند. یکی از خواص گلابی این است که میتواند بر اساس مقدار شیرینی، درصد قند طبیعی متفاوتی در خود داشته باشد؛
تقویت سیستم ایمنی با میوه گلابی و کمپوت گلابی: گلابی سرشار از ویتامین C است
و شما با خوردن یک میوه گلابی می توانید مقدار لازم بدن از ویتامین سی
و آنتی اکسیدان لازم برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن را دریافت نمایید.
حفظ ساختار بدن و تقویت استخوان : یکی دیگر از خواص کمپوت گلابی ایجاد تناسب اندام است.
درمان کم خونی با کمپوت گلابی: کم خونی مشکل خیلی از افراد است. مصرف قرص های فولیک اسید
و یا مصرف داروهای خون ساز پیشنهاد خوبی است. اما بهتر از آن مصرف گلابی و کمپوت گلابی است.
جالب توجه است که گلابی و کمپوت گلابی برای زیبایی پوست و سلامت مو هم بسیار تاثیر دارد.
زنان باردار با نظر پزشک از کمپوت گلابی استفاده کنند.
گلابی :۶۰۰ گرم
سیب :۳۵۰ گرم
عسل :¼ پیمانه
آب لیموی تازه :یک قاشق غذاخوری
سیب ها و گلابی ها را پوست کنده و هسته شان را بگیرید.
تکه های سیب و گلابی را به ورقه های باریک به ضخامت حدود ۳ میلی متر خرد کنید.
این قطعات را در ظرفی روی حرارت ملایم قرار دهید. عسل و آبلیمو را اضافه کنید و هم بزنید تا با میوه ها مخلوط شوند.
درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید تا میوه ها به مدت ۱۰ دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند، بپزند و هر چند وقت یک بار کمپوت را هم بزنید.
سپس در ظرف را بردارید و اجازه دهید تا میوه ها به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه تا زمانی که کامل نرم شده و مایع کمپوت غلیظ و شربت مانند شود، روی گاز بماند.
سپس ظرف را از روی شعله بردارید و اجازه دهید تا کمپوت کامل خنک شود سپس سرو کنید.
طرز تهیه کمپوت سیب
برای تهیه کمپوت سیب خانگی به صورت فوری، فقط به مواد اولیه سیب و شکر و آب نیاز است.
ابتدا باید سیب ها را بشورید. آنها را به قطعات کوچک تقسیم کنید. پس از آن هسته ها را از سیب جدا کنید.
حالا میتوانید سیب ها را روی یک سینی مخصوص فر بچینید و روی آنها را شکر بپاشید.
البته برای سالم تر بودن کمپوت مورد استفاده، میتوانید از عسل به جای شکر استفاده کنید.
بعد از آن، به مدت ۲ دقیقه درون ماکروفر قرار دهید. سپس سیب ها را بر عکس کرده
و مجددا به مدت ۲ دقیقه درون ماکروفر قرار دهید.
حالا کمپوت سیب شما آماده است. میتوانید آن را هم به صورت سرد و هم به صورت گرم استفاده کنید.
این کمپوت در هنگامی که به درد معده دچار شده اید، بسیار کاربردی و تاثیر گذار است.
اگر قصد استفاده از آن را به عنوان دسر در مهمانی هایتان دارید.
میتوانید به کمپوت کمی وانیل، زنجبیل، نارنگی و متناسب با ذائقه خودتان چاشنی هایی مانند دارچین و گل محمدی به آن اضافه کنید.
طرز تهیه کمپوت سیب در داخل شیشه
سیب: یک کیلو گرم
شکر: ۳۵۰ گرم
آب: ۶ تا ۷ پیمانه
سرکه: ۳ قاشق غذاخوری
گلاب: یک قاشق غذاخوری (اختیاری)
ابتدا سه پیمانه آب را داخل قابلمه بریزید و به آن شکر اضافه کنید.
سپس ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملا حل شود.
در صورت تمایل می توانید در این مرحله گلاب اضافه کنید و صبر کنید تا ۵ دقیقه دیگر بجوشد.
حالا ظرف را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا شربت کمپوت سیب سرد شود.
بعد سیب ها را پوست کنده و چهار قاچ کنید و هسته های آن را خارج کنید.
برای اینکه تکه های سیب تغییر رنگ ندهند، داخل ظرفی سه پیمانه آب سرد بریزید
و به آن سه قاشق غذاخوری سرکه اضافه کنید. سپس سیب ها را پس از پوست کندن داخل آب و سرکه قرار دهید.
حالا سیب ها را از آب و سرکه خارج کنید و بشوئید و داخل شیشه های درب فلزی که تمیز و خشک هستند بریزید.
از آب و شکر سرد شده به آن اضافه کنید تا کاملا پر شود.
بعد درب شیشه ها را محکم ببندید و داخل قابلمه ای بزرگ قرار دهید و به آن آب سرد اضافه کنید تا آب حدود دو سانتی متری درب شیشه ها را بگیرد.
حالا قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب به نقطه جوش برسد. بعد از اولین جوش حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه صبر کنید تا آب بجوشد.
سپس گاز را خاموش کرده و صبر کنید تا آب از حرارت بیفتد. کمپوت سیب شما آماده است، حالا شیشه ها را از آب خارج کنید و داخل یخچال نگهداری کنید.
کمپوت سیب بدون شکر
میزان موادی که برای این کمپوت دلچسب در نظر گرفته شده است، برای ۶ الی ۷ نفر مناسب است.
سیب یک کیلو گرم (برابر با ۷ عدد سیب بزرگ)
پوست لیمو ترش یا خلال نارنج ۲۵ گرم
گلاب، هل، چوبدارچین، زعفران یا وانیل (در صورت تمایل به میزان دلخواه)
شکر ۶ قاشق غذاخوری
آب سه لیوان پر
برای تهیه فوری این دسر ابتدا سیبها را بشویید و پوست بکنید؛ سپس به تکههای دلخواه تقسیم کنید،
در همین حین آب را به همراه عسل روی اجاق بگذارید تا جوش بیاید.
زمانی که آب درون قابلمه به جوش آمد؛ لیمو یا خلال نارنج را به آن اضافه کنید
و بعد از چند دقیقه گلاب یا وانیل را داخل آب بریزید تا با آب و شکر بجوشد؛
اجازه دهید تا محتویات درون قابلمه ۲۰ دقیقه بجوشد.
برای اینکه رنگ کمپوت شما زیباتر شود، زعفران دمکرده به آن اضافه کنید.
بعد از ۲۰ دقیقه با چنگال میزان نرمی کمپوت را تست کنید؛
بعد از ۴۰ دقیقه کمپوت شما کاملاً آماده است و مقدار زیادی شربت سیب نیز دارد.
طرز تهیه مربا سیب فوری بسیار آسان است.
برای تهیه کمپوت فوری، سیبها را شسته و پوست بکنید
و داخل آب و شکر جوش آمده بریزید بعد از ۲۰ دقیقه بر طبق میل خود، زعفران، هل، دارچین یا … به
همراه آبلیمو اضافه کنید. بعد از ۴۰ دقیقه مربا شما آماده است.
کمپوت سیب برای کرونا
در شرایطی که بیمار دارای علائم گوارشی اسهال است به جای سیب باید کمپوت سیب تهیه کنید
که سیب پوست کنده شده و خورده شده را، ده یا بیست دقیقه در آب کم جوشانده
و سپس به آن عسل طبیعی(بعد از سرد شدن) یا شکر اظافه میکنید.
کمپوت سیب برای دیابت
کنترل قند خون مبتلایان به دیابت بسیار ضروری است.
پلیفنلهای موجود در سیب ارتباط مستقیمی با کاهش جذب کربوهیدرات دارند،
بنابراین سیب از نوسان قند خون جلوگیری کرده و به کنترل دیابت کمک میکند.
پلیفنلها جذب گلوکز را در دستگاه گوارش کاهش داده و ترشح هورمون انسولین را از لوزالمعده افزایش میدهند.
انسولین برای کنترل قند خون ضروری است.
پلیفنلها با تأثیر بر گیرندههای انسولین موجود در سلولها، باعث کاهش قند خون و افزایش جذب
آنها توسط سلولها میشود. این فرایند برای سوختوساز و عملکرد مناسب اندامها ضروری است.
البته در خوردن کمپوت سیب زیاده روی نکرده و حتما با نظر پطشک مصرف کنید.
کمپوت سیب و دارچین
۵۰۰ گرم سیب کمپوتی تازه
یک و نیم قاشق چایخوری پودر دارچین آسیاب شده
یک دوم قاشق چایخوری پودر زنجبیل
یک سوم قاشق چایخوری پودر جوز هندی
دو قاشق غذخواری کره بدون نمک
یک دوم فنجان شکر قهوه ای
۱ قاشق چایخوری عصاره وانیل
سیبها را پوست بگیرید و هستهها را در آورید.
سپس سیب را به قطعات کوچک تقریبا دو برابر یک حبه قند برش بزنید.
سیبهای خرد شده را درون ظرفی بریزید.
سپس چاشنیها از جمله پودر دارچین، زنجبیل و جوز هندی را روی سیبها بپاشید.
مخلوط را خوب هم بزنید تا تمامی قطعات سیب به خوبی به چاشنیها آغشته شوند.
کره، عصاره وانیل و شکر را درون ظرفی دیگر ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید.
زمانی که کره ذوب شد کمی شعله را زیاد کنید تا مخلوط شروع به غل زدن کند.
حدود ۵ دقیقه این ترکیب را بپزید تا حالت کاراملی پیدا کند.
زمانی که احساس کردید در حال تغییر رنگ است باید آن را سریع از روی حرارت بردارید.
حالا نوبت اضافه کردن سیب به مخلوط کره و شکر است.
مخلوط را به خوبی هم بزنید. سپس ظرف را دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید.
۱۰ دقیقه مخلوط سیب با مایع کارامل را طبخ کنید و اجازه دهید تا سیبها بپزند.
اما مراقب باشید حالت خود را از دست ندهند.
در انتها ظرف را از روی حرارت بردارید و کمپوت سیب را به صورت سرد یا گرم سرو کنید.
برای نگهداری این دسر از شیشه استفاده کنید.
کمپوت سیب و هلو
نیم کیلو هلو
نیم کیلو سیب
۵۰۰ گرم شکر
۵ تا (۶ لیوان) آب
۱/۴ لیوان گلاب
هلوها رو شستم و هسته هاشونو در آوردم و به اندازه دلخواه برش زدم میتونید پوست میوه ها رو بگیرید اما من نمیگیرم اینجوری خوشرنگتره
حالا شربت کمپوت رو درست میکنیم شکر و آب رو داخل یک قابلمه ریختم و روی حرارت گذاشتم تا کمی قوام بیاد
بعد میوه های خرد شده رو داخلش ریختم نباید بزاریم له بشه یک دقیقه قل که بخوره کافیه در این حین من ۳-۲ قاشق غذاخوری گلاب هم اضافه کردم
بعد کمپوت رو میذاریم تا از دما بیافته و خنک بشه و در شیشه ریخته و در اونو محکم میبندیم تا هوا داخلش نره
من یک شب تا صبح اونو داخل محیط خونه گذاشتم و بعد در یخچال نگهداری کردم
کمپوت سیب و به
بِه سه عدد
سیب سه عدد
شکر یک پیمانه یا عسل ۱۲ قاشق غذاخوری
آب شش لیوان
هل دو عدد
زعفران دم شده
گام اول سیب و بهها را بشویید و دقیقا همانطور که قبلا گفته شد به شکل درشت خرد کنید.
دقت کنید که پوست به را نگیرید، اما هستهها را جدا کنید. هر چه بهها رسیدهتر و زردتر شده باشند،
کمپوت شما عطر و طعم بهتری پیدا خواهد کرد.سیب ها را هم پوست گرفته و چهرا قاچ کنید.
گام دوم آب را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار بدهید تا بجوشد.
عسل یا شکر را اضافه کنید و بعد نوبت اضافه شدن هل و زعفران دم شده است.
بعد از این که هم زدیم و مواد کاملا به خورد آب رفت، به را اضافه میکنیم.
وقتی که به و سیب ها کاملا پخته شد و شربت قوام پیدا کرد، حرارت را خاموش میکنیم.
گام چهارم همان کاری که برای ضدعفونی کردن ظروف گفته شد را انجام میدهیم
و بعد از خنک شدن کمپوت آنها را در داخل ظروف دردار و شیشهای میریزیم. نوش جان!
کمپوت سیب و موز
موز متوسط: ۶ عدد
شکر: ۵ قاشق غذاخوری
آب: یک و نیم لیوان دستهدار فرانسوی
در مرحله اول از طرز تهیه کمپوت موز، یک و نیم لیوان آب را روی حرارت قرار میدهیم.
زمانیکه آب جوشید، شکر را به آن اضافه میکنیم.
شکر را در آب جوش هم میزنیم تا دانههای آن کاملا حل شوند.
مخلوط آب و شکر باید به صورت شهدی نیمه غلیظ درآید.
در این مرحله به سراغ موز ها میرویم. پوست موز را جدا کرده و آن را به صورت حلقهای برش میزنیم.
موزها را داخل شهر غلیظ شده میریزیم . موزها باید به مدت ۳ تا ۵ دقیقه در شهد شکر بپزند.
سپس مخلوط فوق را از روی حرارت بر میداریم. کمپوت ما آماده است.
تنها لازم است تا به مدت یک تا دو ساعت در یخچال بماند و خنک شود.
شما میتوانید برای تهیه کمپوت موز، در مراحل طرز تهیه آن به جای شکر سفید، از شکر قهوهای استفاده کنید.
استفاده از شکر قهوهای باعث میشود تا کمی رنگ کمپوت موز تیره شود.
برای تهیه کمپوت سیب خانگی به صورت فوری، فقط به مواد اولیه سیب و شکر و آب نیاز است.
ابتدا باید سیب ها را بشورید. آنها را به قطعات کوچک تقسیم کنید. پس از آن هسته ها را از سیب جدا کنید.
حالا میتوانید سیب ها را روی یک سینی مخصوص فر بچینید و روی آنها را شکر بپاشید.
البته برای سالم تر بودن کمپوت مورد استفاده، میتوانید از عسل به جای شکر استفاده کنید.
بعد از آن، به مدت ۲ دقیقه درون ماکروفر قرار دهید.
سپس سیب ها را بر عکس کرده و مجددا به مدت ۲ دقیقه درون ماکروفر قرار دهید.
حالا کمپوت سیب شما آماده است. میتوانید آن را هم به صورت سرد و هم به صورت گرم استفاده کنید.
این کمپوت در هنگامی که به درد معده دچار شده اید، بسیار کاربردی و تاثیر گذار است.
اگر قصد استفاده از آن را به عنوان دسر در مهمانی هایتان دارید.
میتوانید به کمپوت کمی وانیل، زنجبیل، نارنگی و متناسب با ذائقه خودتان چاشنی هایی مانند دارچین و گل محمدی به آن اضافه کنید.
کمپوت سیب و کیوی
کیوی و سیب نیم کیلو از هر کدام
شکر نیم کیلو
آب به میزان لازم
ابتدا کیوی و سیب ها را به خوبی شسته، پوست آنها را گرفته و به اندازه دلخواه خرد کنید. (حتی میتوانید به شکل حلقهای برش بزنید.)
سپس در یک قابلمه، مقداری شکر، مقداری آب و کیوی و سیب های خرد شده را بریزید و روی شعله گاز قرار دهید.
پس از غلیظ شدن آب و پخته شدن کیوی و سیب ها، کمپوت شما آماده است.
زیر حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید کمپوت سرد شود.
بعد از سرد شدن کمپوت، آن را در یک ظرف شیشهای بریزد و در داخل یخچال نگهداری کنید.
این نوع کمپوت ماندگاری ندارد نهایتاً چند روزی بیشتر در یخچال نمیماند.
کمپوت سیب و لاغری
سیب پخته برای لاغری و زیبایی اندام بسیار مناسب است و خانم هایی که میخواهند خیلی سریع لاغر شوند توصیه میشود
از خواص سیب پخته برای لاغری و کاهش وزن بهره ببرند . یکی از میوه های لاغر کننده سیب سیب زرد پخته شده است
که می تواند در قسمت های مختلف بدن شما را لاغر کند همچنین مصرف سیب پخته برای کاهش وزن سریع توصیه شده است .
کمپوت سیب با شیره انگور
۱۰ کیلو شیره انگور
۳۰ کیلو سیب سفید
ابتدا شیره انگور رو میریزیم داخل یه تشت ، قابلمه چیزی میذاریم رو شعله باید شیره انگور مون خوب بجوشه
در این مدت سیب هامون رو خوب میشوییم (ما سیب ما رو از باغ مادر بزرگم آوردیم) پوست میکنیم و خرد میکنیم
شیره مون که جوشید و غلیظ شد شیره مون که کامل و طبیعی شیره شد آماده خوردنه سیب رو میریزیم با کبگیر مخلوط میکنیم
تا شیره جذب سیب هامون بشه باید(خیلی طول میشه) اصلان بد حوصله نشوید لطفا
باید شیره مون جذب سیب هامون بشه یه اگه شیرش بمونه اشکال نداره تو ظ به نظر من مربای
سیب طوری باشه که شیرش کاملا جذب سیب هامون بشه… مربای سیب یکی از بهترین مربا هاس
مربای سیب مون اونقدر شیرین میشه که بیش از حد نمیتونیم بخورید
بذارید کنار تا مربامون خنک بشه چند ظرف مامان برداشت
و چند کیلو هم خاله برد ، چند کیلویی هم میشه به ننه جان و فامیل هامون دادیم
زمان پخت کمپوت سیب
زمان پخت سیب به نوع سیب بستگی دارد و معمولا بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه سیب ها باید نرم شده باشند.
پس از ۱۵ دقیقه سیب ها را تست می کنیم و اگر به اندازه کافی نرم شده بوند، آنها را از درون شربت خارج می کنیم.
فوت و فن کمپوت سیب
برای طعم دادن به کمپوت سیب میتوانید از گلاب، دانه هل و چوب دارچین استفاده کنید.
برای خوشرنگتر شدن کمپوت سیب میتوانید یک قاشق چایخوری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.
اگر میخواهید کمپوت را درون یک ظرف شیشهای کوچک نگهداری کنید، بهتر است از سیبهای ریز استفاده کنید.
کمپوتها نسبت به مرباها ماندگاری کمتری دارند و سریع باید مصرف شوند.
شیشههایی که قرار است کمپوت را داخل آن نگهداری کنید باید تمیز و کاملا خشک باشند.
کمپوت سیب فوری
سیب: ۱۰ عدد متوسط (۱ کیلوگرم)
شکر: ۴ قاشق سوپخوری (۱۰۰ گرم)
آب: ۲٫۵ لیوان
پوست لیمو ترش، آبلیمو یا سرکه: ۱ قاشق مرباخوری
گلاب: به اندازه دلخواه
هل، چوب دارچین، زعفران و وانیل به اندازه دلخواه
سیب ها را پوست بگیرید و آن را به اندازه مورد نظرتان تکه کنید. به نظر می رسد چهار تا شش قاچ کردن هر سیب اندازه مناسبی باشد.
علاوه بر پوست قسمت دانه های وسط سیب را هم حذف کنید. شما می توانید از پوست و قسمت دانه میوه سیب برای تهیه سرکه سیب خانگی استفاده کنید.
برای جلوگیری از سیاه شدن سیب های پوست کنده شده، آنها را داخل ظرف آبی بریزید و کمی آبلیمو به آن اضافه کنید.
آب را روی حرارت قرار دهید تا به دمای جوش برسد.
وقتی که آب به جوش آمد شکر و پوست لیمو ترش را داخل آن بریزید تا برای چند دقیقه بجوشد.
پوست لیمو ترش برای جلوگیری از سیاه شدن سیب ها به کار می رود که به جای آن می توانید از آبلیمو یا سرکه استفاده کنید.
به طور کلی توصیه می شود برای این که شربت کمپوت خوشمزه ای داشته باشید به ازای هر ۲ لیوان آب، نصف لیوان شکر به کار ببرید.
سیب های آماده شده را از داخل محلول آب و آبلیمو خارج کرده و با آب سرد بشویید و داخل محلول آب و شکر بیندازید تا با حرارت ملایم بپزد.
به طور معمول حدود ۲۰ دقیقه طول می کشد تا قطعات سیب بپزد و با توجه به اندازه قطعه ها این زمان ممکن است کمتر یا بیشتر شود.
در طول این فاصله می توانید در صورت دلخواه گلاب را به مواد در حال جوشیدن اضافه کنید.
هر کدام از قطعات سیب که نرم شد را از شهد خارج کنید و در ظرفی که برای نگهداری کمپوت سیب در نظر گرفته اید قرار دهید.
دقت داشته باشید که قطعات سیب به قدری نرم نشوند که وا بروند و فرم اصلی خودشان را از دست بدهند.
به این ترتیب تمام قطعات سیب بعد از نرم شدن از شهد خارج می شود.
حالا شما می مانید و یک شهد شیرین که طعم سیب گرفته است. این شهد باید به قدری بجوشد که به غلظت دلخواهتان برسد.
شربت غلیظ شده را روی سیب بریزید.
زمانی که شربت کمپوت سیب خنک شد می توانید درب کمپوت را بسته و در یخچال نگهداری کنید.
مضرات کمپوت سیب
به دلیل اینکه میزان شکر افزوده به کمپوتها بسیار زیاد است مصرف مداوم آن توصیه نمیشود،
اما افرادی که مبتلا به بیماریهای دستگاه گوارش هستند یا تحمل هضم فیبر خام میوه را نداشته
و دچار دلدرد و اسهال میشوند یا سالمندان و کودکانی که قدرت جویدن میوهها را ندارند
در صورتی که مبتلا به اضافهوزن و دیابت نباشند میتوانند به صورت محدود از کمپوتهای کارخانه
و در غیر این صورت از انواع کمپوتهای خانگی، بدون شکر افزوده استفاده کنند.
در میوههای کمپوت شده دسترسی به ویتامینهای محلول در آب همچون ویتامینهای گروه B و C که به حرارت حساس هستند
در اثر پخت کم میشود، اما از بین نمیرود، ولی بقیه ویتامینها که محلول در چربی هستند
دستخوش تغییرات چندانی قرار نگرفته و میتوان از فواید آنها بهرهمند شد.