سبک زندگی

خواص گیاه درمانی و مفید شنگ

خرید فالوور از سایت اینبو

یک گیاه خودرو بسیار مفید در ایران وجود دارد که در حال حاضر در فصل رشد است. این گیاه نه تنها در آشپزی، بلکه به عنوان دارو نیز استفاده می شود.

به گزارش فرتوب، «شنگ» گیاه مفیدی از خانواده کسنیان از فروردین تا تیرماه در مناطق کوهستانی ایلام ایران می روید. با شروع فصل بهار و پایان سرما، این گیاه خوراکی و دارویی از خاک بیرون می آید.

شنگ که با نام های دیگری مانند آلاله شنگ، ریش بز خالدار، اشلنگ، یمنیه، کندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج، اسپلنج و یملیک شناخته می شود، به دلیل خواص بی شماری که دارد بسیار محبوب است. در ادامه این مقاله به بررسی دقیق خواص و موارد مصرف این گیاه پرداخته ایم.

خواص دارویی گیاه شن در طب سنتی

گیاه شنگ که در طب سنتی کاربرد فراوانی دارد در درمان زخم های گوارشی و مشکلات ریوی مفید است. به دلیل خاصیت قابض آن در درمان خونریزی های رحمی و تنفسی و همچنین در برخی از انواع اسهال استفاده می شود. از پودر گل و ریشه شن برای تسریع در بهبود زخم ها و سوختگی های چرکین و از ریشه آن برای سم زدایی بدن استفاده می شود.

مصرف شن: خواص و کاربردهای آشپزی و درمانی

شنگ را می توان به صورت جوشانده استفاده کرد یا از برگ آن برای درمان زخم ها ضماد درست کرد. ریشه این گیاه که خواص اصلی خود را دارد به صورت دم کرده مصرف می شود، البته طعم تلخ آن می تواند کمی ناخوشایند باشد. پزشکان طب سنتی ریشه و برگ های خشک شن را آسیاب کرده و به صورت پودر در آورده و با سایر ترکیبات گیاهی برای استفاده خارجی مخلوط می کنند.

غذاهای محلی ایران با ماسه

آش شنگ یک غذای سنتی ایرانی است که با سبزیجات کوهی شنگ تهیه می شود که شامل موادی مانند نخود، لوبیا، عدس، نمک، فلفل، پنیر دلمه، فلفل قرمز، نعناع چیلی و سیر است و طعم بسیار خوبی دارد. شنگ همچنین به عنوان چاشنی در سالاد و سایر غذاها استفاده می شود. شانگ پلو که از تفت دادن شانگ خرد شده با پیاز، گوشت چرخ کرده و ادویه جات تهیه می شود، سپس آبکشی می شود و با برنج مخلوط می شود، نمونه دیگری از غذاهای محلی محبوب است.

نتیجه

گیاه شنگ با خواص دارویی و غذایی فراوان یکی از گیاهان دارویی محبوب در طب سنتی ایران است. از این گیاه برای درمان زخم ها، مشکلات گوارشی و ریوی استفاده می شود و همچنین به عنوان یک غذای مقوی در غذاهای سنتی ایرانی به ویژه در تهیه آش و شنگپلو استفاده می شود. افزایش آگاهی از فواید این گیاه می تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا