درد مفاصل را با زنجبیل درمان کنید
زنجبیل یک گیاه گلدار بومی است که در کشورهای آسیایی، غرب آفریقا و دریای کارائیب رشد می کند.
به گزارش نمانک، زنجبیل را بیشتر به عنوان ادویه ای منحصربفرد و معطر می شناسند، اما از دیرباز به عنوان یک داروی سنتی برای درمان تهوع و مشکلات گوارشی نیز استفاده می شده است. خواص مفید زنجبیل در حال حاضر برای افرادی که از آرتریت و آرتریت التهابی مانند روماتیسم و آرتریت دژنراتیو رنج می برند به اثبات رسیده است.
برخی از خواص قابل توجه زنجبیل:
بر اساس مطالعات آزمایشگاهی، فواید زنجبیل از چندین ترکیب مختلف مانند جینجرول و شوگاول به دست آمده است. این ترکیبات دارای خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی هستند که علاوه بر آرتریت برای درمان بیماری های گوارشی و قلبی و حتی سرطان استفاده می شوند.
به نظر می رسد خواص ضد التهابی زنجبیل در درمان آرتروز نیز موثر باشد. ترکیبات موجود در زنجبیل می توانند COX2 را مهار کرده و به عنوان دارو برای آرتریت روماتوئید و آرتریت پسوریاتیک عمل کنند.
زنجبیل چگونه کار می کند؟
التهاب یک پاسخ ایمنی است که زخم ها را بهبود می بخشد و با عفونت مبارزه می کند، به عبارت دیگر التهاب یک فرآیند دفاع شخصی است که گلبول های سفید خون را برای مبارزه با عفونت و باکتری آزاد می کند. هدف اصلی و درمان زنجبیل برای آرتریت به حداقل رساندن ناراحتی ناشی از آن است، زیرا در حال حاضر هیچ درمانی برای آرتریت وجود ندارد.
بر اساس شواهد و مطالعه انجام شده بر روی افراد مبتلا به آرتریت، نشان داده شد افرادی که آرتروز داشتند و زنجبیل مصرف میکردند نسبت به سایر افراد مبتلا 30 درصد کاهش درد و 22 درصد کاهش ناتوانی داشتند زیرا زنجبیل از نظر اثربخشی، با داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن قابل مقایسه خواهد بود.
طبق نتایج تحقیقات اخیر، زنجبیل توانایی کاهش مواد شیمیایی التهابی تولید شده توسط بدن را دارد که یکی از دلایل اصلی آرتریت است.
مطالعات نشان داده است که ریشه این گیاه به بدن در تولید اسید سالیسیلیک کمک می کند، یک ترکیب طبیعی که در داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) برای درمان آرتریت استفاده می شود.
اسید سالیسیلیک از جمله ترکیباتی است که به تسکین درد مفاصل کمک می کند. در حال حاضر هیچ درمانی برای آرتروز وجود ندارد، اما برخی داروها و مکمل ها می توانند به کاهش علائم کمک کنند.
اکثر مطالعات کنونی فواید زنجبیل را نشان می دهند، اما در برخی از مطالعات هیچ مدرکی مبنی بر فواید درمانی زنجبیل در تسکین درد و کاهش التهاب در آرتروز وجود ندارد، اما پاسخ نهایی در مورد اثرات درمانی زنجبیل نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
راه های گنجاندن زنجبیل در رژیم غذایی:
کارشناسان توصیه می کنند که موثرترین راه برای دستیابی به فواید زنجبیل، مصرف روزانه مکمل آن به میزان 225-100 میلی گرم است. همچنین بهتر است قبل از مصرف مکمل های زنجبیل با پزشک خود مشورت کنید، زیرا ممکن است با داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین (کومادین) تداخل داشته باشد.
اگر ترجیح می دهید از مکمل ها استفاده نکنید، می توانید آن را به صورت تازه، خشک و ترشی به رژیم غذایی خود اضافه کنید. در اینجا چند راه برای استفاده از زنجبیل در رژیم غذایی آورده شده است:
1. زنجبیل یکی از اصلی ترین ادویه های مورد استفاده در غذاهای آسیایی است و می توان آن را در غذاهای تایلندی مانند مرغ زنجبیل پیدا کرد.
2. پودر زنجبیل را نیز می توان به غذاهای گیاهی اضافه کرد تا طعمی تند به غذا بدهد.
3. ریشه زنجبیل تازه را می توان در سوپ رنده کرد یا با سیب زمینی سرخ کرده خورد.
4. از زنجبیل تازه یا پودر آن نیز می توان برای طعم دادن به چای استفاده کرد.
5. استفاده از شربت زنجبیل در نوشیدنی های خنک نیز بسیار مفید و پرکاربرد است.
همانطور که قبلاً گفتیم، زنجبیل می تواند فعالیت چندین ماده شیمیایی که باعث آرتروز می شود را کاهش دهد و یک داروی گیاهی با عوارض جانبی جزئی است که شایع ترین آنها ناراحتی معده و سوزش در دهان است.