راز خوشمزگی آش خیار چنبر + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی آش خیار چنبر را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز طعم آش خیار چنبر
راز ذوق یاسن چنبر خیار و نکاتی در مورد سوپ خیار اراکی حرفه ای ج سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
سوپ خیار چنبر یکی از خاص ترین و خوشمزه ترین سوپ های تابستانی محلی است که با خیار درست می شود. این آش در شهرهای تویسرکان، ملایر همدان و اراک تهیه می شود و طعم بی نظیری دارد.
آش به عنوان یکی از غذاهای سنتی و تاریخی ایرانیان شناخته می شود و آش خیار چنبر اراک یکی از این آش هاست که محبوبیت خود را از گذشته حفظ کرده و بسیار خوشمزه است. آموزش و آموزش طرز تهیه آش خیار چنبر اراک یکی از نیازهای کاربران وب سایت اینترنتی می باشد و در اینجا این سوپ جذاب را به طور کامل یاد خواهیم گرفت.
در مورد سبکی غذا، خاکستر متعلق به غذاهای سبک است و در غذاهای مختلف قابل مصرف است. در گذشته آش غذای اصلی و با توجه به دسترسی به مواد اولیه، آش یک غذای لوکس محسوب می شد.
عناصر
چنبر خیار: 1 کیلوگرم
گوشت گوسفند: 200 گرم
سیر: 10 حبه
پیاز: 3 عدد
گندم: 1 فنجان فرانسوی دسته دار
عدس: 1 فنجان فرانسوی دسته دار
پنیر کوتیج: 1 فنجان فرانسوی دسته دار
نعنا خشک: 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه سوپ خیار اراکی
برای تهیه آش خیار چنبر اراک ابتدا عدس و گندم را با کمی آب در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا بپزند.
پیاز را ریز خرد کرده و در روغن تفت می دهیم تا طلایی شود. سپس زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید. گوشت را ریز خرد کرده و به پیاز اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.
مواد را داخل قابلمه بریزید و چند لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید گوشت تا نصف بجوشد.
سپس عدس پخته شده و گندم را به قابلمه اضافه کنید و شعله گاز را کم کنید تا سوپ غلیظ شود.
خیارها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را از وسط نصف کرده و دانه های خیار را جدا کنید. خیارها را برش داده و در تابه با روغن تفت می دهیم تا نرم شوند، اما مراقب باشید له نشوند.
پیاز را خلال کرده و همراه با سیر رنده شده در روغن تفت می دهیم تا طلایی شود. سپس زردچوبه و نعناع خشک را اضافه کرده و کمی تفت دهید. شعله گاز را خاموش کنید و ترکیب سیر، پیاز، نعنا و خیار سرخ شده را به سوپ اضافه کنید.
بعد از اینکه همه مواد را به سوپ اضافه کردید، حدود نیم ساعت اجازه دهید سوپ کاملا جا بیفتد. در 10 دقیقه آخر پخت، پنیر کوتیج را اضافه کنید و نمک و فلفل بزنید. در صورت تمایل کمی نمک و فلفل اضافه کنید. سپس سوپ را در ظرف مورد نظر سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه آش خیار چنبر همدان
چنبر خیار: 4 عدد بزرگ
تکه های بره: 400 گرم
لپه: 1/2 فنجان فرانسوی دسته دار
عدس: 1/2 فنجان فرانسوی دسته دار
پنیر کوتیج: 1/2 فنجان فرانسوی دسته دار
پیاز: 2 عدد
سیر: 2 حبه
نعنا خشک: 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه آش خیار چنبر همدان
برای تهیه آش خیار چنبر ابتدا لوبیا و عدس را بشویید و چند ساعت یا یک شب در قابلمه آب قرار دهید تا حجم آنها کم شود و زودتر بپزند.
در ظرف چینی روغن را در ماهیتابه بریزید و سیر را خرد کرده و در روغن تفت دهید. وقتی عطر سیر آزاد شد، گوشت خرد شده را در تابه بریزید و کمی زردچوبه اضافه کنید. گوشت را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
سپس گوشت را به قابلمه منتقل کنید و حدود چند لیوان آب به آن اضافه کنید. اجازه دهید گوشت به مدت 30 دقیقه با حرارت ملایم بپزد.
حالا به سراغ خیارها بروید. آنها را بشویید و سپس به صورت نگینی برش دهید. بعضی ها از خیار چنبر خلال شده استفاده می کنند، اما اگر می خواهید طعم خیار چنبر را به خوبی در آش حس کنید و ظاهر آن جذاب تر باشد، بهتر است آن را به قطعات کوچک برش دهید.
بعد از حدود نیم ساعت از پختن گوشت، لپه و عدس خیس شده را به قابلمه اضافه کرده و کاملاً می پزند.
در این مرحله پیاز را خلال کنید. سپس داخل ماهیتابه کمی روغن بریزید و پیاز را خوب در روغن تفت دهید تا طلایی شود. بعد از تفت دادن پیاز و تهیه آن، پیاز را به مدت 30 ثانیه در روغن تفت دهید و سپس شعله گاز را خاموش کنید.
در آخر وقتی گوشت، لپه و عدس خوب پخته شد، خیارها را به همراه پنیر دلمه، نیمی از فلفل چیلی، فلفل چیلی و نمک و فلفل به سوپ اضافه می کنیم. اجازه دهید سوپ 20-30 دقیقه دیگر بجوشد. سپس آن را در بشقاب دلخواه خود قرار دهید و روی آن را با مقداری پیازچه و فلفل چیلی تزیین کنید.
راز طعم آش خیار چنبر
اگر خیارهای مورد استفاده در آش خیار چنبر دارای دانه های درشت هستند، حتما قبل از افزودن به سوپ، دانه ها را جدا کنید.
برای تهیه آش خیار چنبر بهتر است از خیارهای تازه و درشت استفاده کنید تا سوپ شما از کیفیت و طعم بهتری برخوردار شود.
طرز تهیه آش خیار چنبر به سبک محلی مالایا شباهت زیادی به آش تویسرکان دارد با این تفاوت که به جای لپه از بلغور گندم استفاده می شود و در صورت تمایل می توانید مقداری نخود آب پز نیز به آش اضافه کنید.
برای افزایش طعم لذیذ آش خیار چنبر می توانید مقداری آب قلم هم به آن اضافه کنید.
توصیه می شود برای پخت عدس آش خیار چنبر را جداگانه بپزید تا رنگ آش تیره نشود.
در روش سوپ خیار چنبر بدون گوشت می توانید گوشت را جدا کرده و در صورت تمایل از حبوبات مانند نخود و لوبیا در این سوپ استفاده کنید.
طرز تهیه آش خیار چنبر در بروجرد نیز معروف است.
تفاوت اصلی چنبر ملایر و سوپ خیار تویساکارن
در طرز تهیه سوپ خیار چنبر به روش محلی ملایر به جای لپه از بلغور گندم و در مواردی از نخود آب پز نیز استفاده می شود.
هنر خیار پز چنبر اراکی
قبل از تهیه آش خیار چنبر اراک حبوبات را حتماً حداقل یک روز خیس کنید و آب آن را چندین بار عوض کنید تا حجیم شود. حبوبات ارزش غذایی بالایی دارند و برای سلامت بدن بسیار مفید هستند. پس در تهیه آش خیار چنبر اراک این نکته را رعایت کنید.
هنگام تهیه سوپ خیار چنبر اراک از سبزیجات خشک تازه و ارگانیک استفاده کنید تا عطر و طعم بهتری به سوپ بدهد. استفاده از سبزیجات تازه و ارگانیک سوپ خیار چنبر اراک را بسیار خوشمزه تر می کند.
هنگام تهیه سوپ خیار چنبر از جوجن تازه و خشک برای تزیین سوپ استفاده کنید تا طعم بیشتری به آن بدهید.
هنگام تهیه آش خیار چنبر اراک از شعله اجاق گاز پرهیز کنید و همیشه آش را در کمترین دمای ممکن بپزید. استفاده از شعله زیاد می تواند خاکستر را بسوزاند و طعم سوختگی آن را ایجاد کند.
صبر کنید تا سوپ جا بیفتد و تا حد امکان آب اضافه نکنید، به جز مقدار آبی که در کتری جوشیده است.
هنگام سرو آش خیار چنبر اراک دقت و هنرمندانه داشته باشید و از ظرف مناسب برای سرو آش استفاده کنید.
برای نگهداری سوپ باقیمانده آن را به قابلمه منتقل کنید و درب آن را ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
سوپ را داغ نگذارید بلکه آن را خنک کنید و سپس به یخچال منتقل کنید.
برای بهتر و خوشمزه شدن سوپ از خیار تازه استفاده کنید.
می توانید از پیاز داغ، سیر داغ و نعناع سرخ شده استفاده کنید تا جذابیت بصری بیشتری به غذا ببخشید.
هنگام تهیه آش خیار چنبر اراک، انتخاب ظرف مناسب برای پخت آش بسیار مهم است. ظروف مسی از جمله غذاهایی هستند که غذا در آنها بسیار خوشمزه و منحصر به فرد می شود.