آشپزی

راز خوشمزگی باسلوق + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی باسلوق را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

راز طعم لذیذ

راز طعم باسلوق و نکاتی برای پخت باسلوق خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

باسلوق سوغاتی معروف در شهرهای مراغه، ملایر و اراک است و از ترکیب دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، مغز بادام یا زردآلو شیرین و ادویه تهیه می شود. این شیرینی یکی از قدیمی ترین و خوشمزه ترین شیرینی های ایرانی است. باسلوق به صورت ژله ای و با بافتی بسیار لطیف در رنگ ها و طعم های متنوع تهیه می شود.

مواد لازم برای تهیه باسلوق

نشاسته 2 فنجان

شکر 2 لیوان

وانیل 1 قاشق چایخوری

3 فنجان آب

گلاب ½ فنجان

پودر ژلاتین 2 قاشق غذاخوری

1 فنجان گردو

پودر نارگیل 1 لیوان

یه دستور خوشمزه

طرز تهیه باسلوق خوشمزه ابتدا نشاسته را در ظرف مناسبی با یک لیوان آب بریزید و به مدت 15 دقیقه کنار بگذارید. بعد از این مدت آب و نشاسته را با هم مخلوط کرده و مخلوط کنید تا یکدست شود.

در این مرحله 2 پیمانه آب با شکر را به کاسه حاوی نشاسته اضافه کنید و دوباره مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.

سپس کاسه را با مواد روی حرارت ملایم قرار دهید و مواد را مدام هم بزنید.

در همین حین پودر ژلاتین را با نصف لیوان آب مخلوط کرده و بخارپز کنید تا ژلاتین کاملا حل شود. سپس آن را به کاسه حاوی نشاسته اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.

پس از یکدست شدن مواد، وانیل و گلاب را اضافه کرده و به سرعت مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.

حالا در ظرف مناسبی یک پلاستیک پهن کنید و روی آن پودر نارگیل بریزید و سپس مخلوط باشلوک را روی پودر نارگیل بریزید و به آرامی مخلوط کنید تا کاملا گرد شود و به شکل توپ درآید.

سپس یک گردو روی آن قرار دهید و حبوبات را در ظرف مورد نظر خود قرار دهید.

مواد لازم برای تهیه باسلوق با شیره انگور

نشاسته ½ فنجان

1 فنجان آب

2 فنجان آب انگور

گلاب ¼ فنجان

شکر (اختیاری) ½ فنجان

گردو ½ فنجان

کره مایع 1 قاشق غذاخوری

½ قاشق چایخوری وانیل

½ قاشق چایخوری پودر هل

زعفران آب پز 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه باسلوک با شیره انگور

برای تهیه شیره انگور خوشمزه ابتدا نشاسته را با آب در ظرف مناسبی مخلوط کرده و مخلوطی همگن درست کنید تا نشاسته در آب حل شود.

سپس شکر و آب انگور را به این مخلوط اضافه کنید. مخلوط را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا نسوزد.

در این مرحله که باسلوق کمی غلیظ شد، وانیل، گلاب و پودر هل را به مخلوط اضافه کنید و باسلوق را هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند.

سپس زعفران پخته شده را اضافه کنید و دوباره هم بزنید و بگذارید غلیظ شود. حالا کره مایع را اضافه کنید.

بعد از این مرحله باسلوک را از روی حرارت بردارید و مخلوط باسلوک را در یک تابه پلاستیکی پهن بریزید و سطح پلاستیک را با قلم مو روغن بزنید.

سپس مخلوط باسلوق را در یک قیف یکبار مصرف قرار دهید. در این مرحله 3 ردیف باستول به صورت نواری نزدیک به هم می چینند.

سپس گردوها را لا به لای بشلیوک می چینیم و دوباره روی گردو را با مخلوط باستو می پوشانیم و باستو را با نایلون می پیچیم.

در نهایت بشلوک ها را به مدت 2-3 ساعت در یخچال قرار می دهیم تا سفت شوند و بعد از آن از یخچال خارج می شوند و به اندازه دلخواه برش می زنند.

تفاوت باسلوق و مسقط

ارزش غذایی مناسب

ارزش غذایی 100 گرم باسلوق به شرح زیر است:

انرژی: 380 کالری

کربوهیدرات: 10 گرم

فیبر: 1 گرم

پروتئین: 0 گرم

باسلوق به دلیل وجود آجیل و آب انگور حاوی ویتامین ها و مواد معدنی زیادی است.

راز طعم لذیذ

باسلوق نوعی شیرینی است که در مراغه، ملایر، ساوه و اراک به عنوان سوغات معروف شناخته می شود.

برای تهیه این دسر از موادی مانند دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، بادام یا زردآلو شیرین و ادویه جات استفاده می شود.

مسقطی نوعی حلوا است که از سوغات برخی شهرهای ایران مانند لار که به عنوان مرکز تولید آن شناخته می شود و همچنین شهرهای کازرون، بوشهر و سیرجان است.

مواد مورد استفاده برای تهیه این شیرینی شامل نشاسته، شکر، گلاب، هل، کره و زعفران است.

دلیل بد مزه بودن باسلوق

درست کردن باسلوق یکی از شیرینی هایی است که باید با دقت و طبق مراحل درست انجام شود زیرا یک اشتباه کوچک هم می تواند باعث تغییر طعم و بوی نهایی این شیرینی شود. یکی از دلایلی که می تواند باعث ایجاد بو و طعم بد باسلوق شود این است که در مراحل آماده سازی از حرارت زیادی استفاده کرده ایم.

اگر باسلوق را در دمای بالا بپزیم، نشاسته به صورت نامتجانس در آن حل نمی شود و ممکن است بو و طعم نشاسته خام در باسلوق باقی بماند. به همین دلیل برای بدست آوردن یک بشلوک خوش طعم و معطر باید زمان کافی صرف کنیم و از حرارت ملایم استفاده کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا