راز خوشمزگی حلوا زعفرانی + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی حلوا زعفرانی را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز حلوای خوشمزه زعفرانی
راز حلوای زعفرانی خوشمزه و نکاتی برای درست کردن حلوا زعفرانی مونتاژ در سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
برای افزایش لذت و طعم حلوای زعفرانی نکات زیادی وجود دارد که به شما آموزش می دهیم. برای تهیه حلوای زعفرانی بهتر است از مواد باکیفیت و تازه مانند آرد سفید، شکر خالص و روغن نباتی مرغوب استفاده شود. همچنین از زعفران تازه و مرغوب استفاده کنید و به اندازه کافی در حلوا استفاده کنید تا طعم و عطر خوبی بدهد. برای افزایش طعم حلوا زعفرانی می توانید از موادی مانند پودر دارچین، کنجد، وانیل و نمک استفاده کنید که طعم و عطر خوبی به حلوا می دهد.
همچنین برای افزایش شیرینی و طعم حلوای زعفرانی می توانید به جای شکر از عسل استفاده کنید. و برای افزایش لذت و خوش طعمی حلوای زعفرانی می توانید پودر پسته یا بادام را به آن اضافه کنید. حلوای زعفرانی باید حداقل 30 دقیقه روی آتش بماند تا خوب بپزد و عطر و طعم خوبی داشته باشد. ضمناً برای جلوگیری از خشک شدن آن نیز مناسب است درب ظرف همراه حلوا را درب مناسبی قرار دهید.
عناصر
آرد گندم—————–> ۲ پیمانه
کره (یا روغن)——————> 25 گرم
کبوتر—————–> 1/3 فنجان
شکر——————> 1.5 پیمانه
روغن (یا کره)——————> 1 پیمانه
پودر هل——————> به میزان لازم
زعفران——————> به میزان لازم
آموزش پخت حلوا زعفرانی
ابتدا یک قابلمه را با یک فنجان آب پر کنید و روی اجاق بگذارید. سپس شکرها را به قابلمه اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا کاملا حل شوند.
پس از حل شدن دانه های شکر، زعفران آسیاب شده، گلاب و پودر هل را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. توجه داشته باشید که پس از مخلوط شدن مواد، نیازی به حرارت دادن به مدت طولانی نیست.
سپس ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و آرد را الک کنید. آرد را سه بار الک کرده و در تابه می ریزیم.
آردها را با حرارت ملایم هم بزنید تا کاملا طلایی شوند و بوی خامی آرد از بین برود.
در یک قابلمه دیگر آن را روی اجاق گاز قرار دهید تا گرم شود. کره یا روغن را در تابه بریزید و به آرامی آب کنید. سپس آرد را کم کم به مواد داخل کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا حل شود. در صورت استفاده از روغن حتما آن را حرارت داده و به آرد اضافه کنید.
حالا آب حلوا را کم کم به مواد داخل کاسه اضافه کنید و مخلوط کنید. شعله را کم و ملایم نگه دارید تا حلوا زمان کافی برای پخت داشته باشد و نسوزد.
دقت کنید که مواد شیره کاملا با حلوا مخلوط شده باشد. سپس حلوای خمیری را در ظرف مناسبی بریزید و روی آن را با خلال پسته، خلال بادام و نارگیل تزئین کنید.
راز خوشمزه حلوا زعفرانی
حرارتی که آرد پس از افزودن روغن دریافت می کند باعث تیره شدن رنگ حلوا می شود.
حلوا حلوای است که آردهای آن کاملاً در حرارت پخته شده است.
با افزودن گلاب، حلوا در کمترین زمان ممکن گرما را جذب می کند و برای حفظ عطر گلاب باید شعله را خاموش کرد.
زمان لازم برای پخت حلوا حدود 2 ساعت است.
برای حفظ عطر زعفران حتما قبل از اضافه کردن به حلوا آن را دم کنید.
برای تهیه حلوای خانگی ساده می توان از آرد سفید و گندم استفاده کرد.
در حلوای ساده خانگی معمولا فقط از روغن مایع استفاده می شود. با کم کردن کره و اضافه کردن کره و روغن، حلوا قوام لطیفی پیدا کرده و طعم بهتری به آن میدهد.
بهتر است کره ای را که به آرد اضافه می کنید گرم کنید.
به غیر از هل و گلاب، می توانید از پودر دارچین نیز برای طعم دهی بیشتر به حلوا استفاده کنید.
حلوای مجلسی را می توان با بیسکویت، خرما، نان میکادو و سایر تزیینات دلخواه تزیین کرد.
برای تیره شدن رنگ حلوا چه کنیم؟
در این مرحله می توانید رنگ نهایی حلوا را مشخص کنید. اگر بوی خامی آرد گرفته شود، اما رنگ آرد تغییر نکند، حلوا کم رنگ می شود. هرچه آرد را بیشتر تفت دهید رنگ آرد بیشتر می شود و حلوا تیره تر می شود.
برای تهیه حلوای تیره باید آرد را رنگ آمیزی کنید اما این کار باید روی حرارت ملایم انجام شود تا طعم نهایی حلوا تحت تاثیر قرار نگیرد. باید آرد را مدام هم بزنید و در تابه تفت دهید تا رنگ آرد یکدست تیره شود. اگر آرد به طور مداوم نپزد، آرد ته ظرف تغییر رنگ می دهد، اما آرد روی آن هنوز سفید است.
یک قابلمه حلوا زعفرانی
اگر به کره نیمه جامد دسترسی ندارید می توانید به جای نصف فنجان کره مایع و نصف فنجان کره نیمه جامد از یک فنجان کامل کره مایع استفاده کنید. با این حال، استفاده از هر دو نوع روغن نتایج بهتری به همراه خواهد داشت.
در صورت تمایل می توانید در آخر و قبل از خاموش کردن حرارت 50 گرم روغن اضافه کنید. این کار باعث براق شدن و خوش طعم شدن حلوا می شود اما باید در نظر داشته باشید که روغنی بودن حلوا را نیز افزایش می دهد.
برای تهیه حلوا می توانید از آرد نان، آرد سنگ و آرد سفید استفاده کنید. اما آرد سفید طعم بهتری دارد و بافت نرم تری به حلوا می دهد. با این حال، آرد گندم خاص تر است.
در آخر می توانید حلوا را دو نیم کنید و به یک قسمت پودر کاکائو الک شده اضافه کنید و از آن به عنوان تزیین برای بلند شدن حلوا استفاده کنید.
بهترین راه برای افزودن زعفران و گلاب به حلوا اضافه کردن آن به شربت است. اگر مقدار شربت کم باشد، حلوا بافت یکدستی نخواهد داشت.
نکته مهم در مورد شربت این است که باید در حالی که حلوا گرم است آن را به حلوا اضافه کنید. در صورت استفاده از شربت سرد، مخلوط کردن حلوا مشکل می شود و چسبندگی کافی در حلوا حاصل نمی شود.
اگر حلوا را اشتباهی شربت کردید و حلوا شل شد، بهتر است دوباره حلوا را روی حرارت ملایم قرار دهید و بپزید تا آب اضافی آن تبخیر شود.
اگر به دلیل روغن زیاد حلوا شل شد، می توانید آرد بیشتری به حلوا اضافه کنید و با حلوا تفت دهید. البته بهتر است این کار را قبل از افزودن شربت انجام دهید.
استفاده صحیح از مقدار روغن و کره به کیفیت حلوا مربوط می شود. اگر روغن زیاد استفاده کنید ممکن است روغن بچسبد و اگر روغن کمتری مصرف کنید ممکن است حلوا ترک بخورد.
استفاده از روغن جامد به سرخ شدن آرد و ور آمدن آن کمک می کند. همچنین استفاده از روغن طعم خوبی به حلوا می دهد و استفاده از روغن مایع برای براق شدن حلوا مناسب است.
اگر می خواهید به سادگی حلوا را در ظرف تزیین کنید، باید اجازه دهید حلوا کمی خنک شود. چون حلوای گرم خوب شکل نمی گیرد. اما برای تزیین با ماسوره، حلوا باید داغ باشد.
نکات طلایی برای تهیه حلوا زعفرانی
هنگام پخت حلوا می توانید از شعله پخش کن استفاده کنید تا حرارت به طور یکنواخت به آرد برسد و از سوختن آرد جلوگیری شود.
برای مخلوط کردن آرد و شربت بهتر است از قاشق چوبی یا آلومینیومی استفاده کنید تا آرد خوبی بدست آید.
اگر حلوا سفت است می توانید مقداری آب یا روغن مایع به آن اضافه کنید تا حلوا نرم شود.
برای تهیه حلوای مجلسی به غیر از آرد سفید، از آرد برنج یا آرد سنگک نیز می توانید استفاده کنید. استفاده از آرد سنگ باعث تیره شدن رنگ حلوا می شود اما استفاده از آرد برنج رنگ حلوا را روشن می کند و چسبندگی آن را کاهش می دهد.
برای تهیه حلوا بهتر است از ترکیب کره یا کره جامد و کره مایع استفاده کنید. اگر فقط از روغن استفاده کنید، حلوا در هوای سرد ترد می شود و اگر فقط از روغن مایع استفاده کنید، حلوا بعد از یکی دو ساعت روغن آزاد می کند.
هنگام پخت آرد باید صبور باشید. اگر آرد را با حرارت زیاد برشته کنید یا زیاد هم نزنید، آرد می سوزد و بد مزه می شود. آرد سوخته حلوا را تلخ می کند و بافت و رنگ حلوا هم به هم می ریزد.
همچنین فراموش نکنید که به میزان شکر حلوا نیز توجه کنید و آن را مطابق ذائقه خود تنظیم کنید تا حلوا شیرینی دلخواه را داشته باشد و نه خیلی شیرین و بی مزه باشد.
به طور کلی هنگام پخت حلوا می توانید به جای آب از شیر استفاده کنید. استفاده از شیر طعم حلوا را بهتر می کند و بافتی نرم و لطیف به آن می بخشد. البته باید به خاطر داشت که استفاده از شیر باعث روشن شدن رنگ حلوا می شود.