آشپزی

راز خوشمزگی خورشت بامیه + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی خورشت بامیه را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

راز خورش بامیه خوشمزه

راز خوشمزه خورش بامیه و ادویه برای غلیظ شدن خورش بامیه نکات خورش بامیه در سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

خورش بامیه یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که از بامیه، گوشت گوسفند، لپه و سبزی تهیه می شود. برای تهیه این غذا مراحل زیر را انجام دهید:

ابتدا بامیه ها را به مدت یک ساعت در آب خیس کنید تا گرد و غبار و کثیفی از بین برود.

سپس بامیه ها را در قابلمه آب و نمک به مدت 30-40 دقیقه بجوشانید تا نرم شوند.

در همین حین گوشت گوسفندی را با پیاز و روغن تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

سپس لپه و سبزیجات دلخواه را اضافه کنید و همه چیز را مخلوط کنید.

بامیه های پخته شده را به بقیه مواد اضافه کنید و 10-15 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم تفت دهید تا همه مواد خوب مخلوط شوند.

در نهایت برای افزایش طعم خورش بامیه می توانید آبلیمو و زردچوبه را به آن اضافه کنید.

قبل از سرو می توانید روی خورش بامیه را با تره فرنگی چرخ کرده تزیین کنید.

بامیه برای خورش بامیه مناسب است

خرید بامیه بسیار مهم است و بامیه جوان در خواص مختلف با بامیه قدیمی تفاوت دارد. بهتر است بامیه کوچکتر و جوان تری انتخاب کنید که رنگ سبز تیره داشته باشد. همچنین مطمئن شوید که بامیه لکه های سیاه یا قهوه ای نداشته باشد.

هنگام خرید بامیه باید دقت کرد که بامیه خشک نباشد و رویه آن کاملا لطیف باشد. بامیه خشک در هنگام پخت می تواند لزج شود و بر طعم و بافت غذا تاثیر منفی بگذارد.

برای شستن بامیه ها را در آب بریزید و کمی نمک بزنید. سپس به آرامی آنها را بشویید و نیم ساعت در آب نمک بمانید. در آخر آب آنها را عوض کنید و ربع ساعت دیگر در آب بگذارید. بعد از این مراحل بامیه ها را آبکشی کنید.

اگر بامیه را از قبل منجمد کرده اید، قبل از شروع پخت آن را از فریزر خارج کنید.

هنگام پختن خورش بامیه دقت کنید که دمای کره یا روغن آن کمتر از حد متوسط ​​باشد و بامیه را به آرامی اضافه کنید. توصیه می شود قبل از افزودن بامیه، کره را تا دمای کافی گرم کنید.

مواد لازم برای تهیه خورش بامیه

گوشت خورشتی —————-> 400 گرم
بامیه —————-> 700 گرم
گوجه فرنگی —————-> 600 گرم
برند هندی —————-> نیم بسته
پیاز —————-> دو عدد درشت
سیر —————-> بوته کوچک
روغن —————-> به مقدار لازم
نمک —————-> به میزان دلخواه
فلفل —————-> به میزان دلخواه
زردچوبه —————-> اختیاری است
فلفل خرد شده برای تزئین —————-> به دلخواه
آماده سازی —————-> 10 دقیقه
زمان پخت —————-> 90 دقیقه
کل زمان پخت —————-> 100 دقیقه

آموزش پخت بامیه

ابتدا پیاز را خرد کرده و با گوشت خوب تفت دهید. سپس ادویه ها را اضافه کنید و دوباره تفت دهید.

سپس روی گوشت به اندازه کافی آب بریزید و بگذارید خوب بپزد.

سپس فوک هندی را با آب جوش مخلوط کنید و بگذارید خوب خیس بخورد.

سیر را پوست گرفته و رنده کنید. سپس در کمی روغن سرخ می شوند. پوره گوجه فرنگی را روی سیر بریزید و بگذارید آب آن گرفته شود و سرخ شود.

بامیه ها را تمیز کرده و مقداری از چوب ساقه آن را بردارید. مراقب باشید دسته را از پایین نگیرید تا خورش نچسبد.

تمبر هند و مخلوط آب را از صافی رد کنید. سپس گوشت پخته شده، بامیه، تمبره و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید.

نمک را اضافه کنید و بگذارید خورش خوب سفت شود.

راز خورش بامیه خوشمزه

بامیه ها را زیاد مخلوط نکنید وگرنه ممکن است بشکنید. بهتر است بامیه ها را با نگه داشتن ظرف از دسته ها و تکان دادن آن زیر و رو کنید.

افزودن آب به خورش باید با دقت انجام شود; آب زیاد باعث می شود خورش بریزد و شکل خود را از دست بدهد.

حرارت زیر خورش را خیلی زیاد نگذارید تا بامیه اضافه شود و خورش حالت چسبندگی نداشته باشد، اما روی حرارت ملایم بپزد.

می توانید قبل از افزودن بامیه به گوشت، کمی تفت دهید.

برای طعم دادن به خورش می توانید به جای تمبر هندی از لیمو عمانی، آبلیمو، دانه های آبگورا یا گور استفاده کنید.

برخی خورش بامیه را با ماهی کاد درست می کنند و به آن خورش قیمه بامیه می گویند.

ساقه بامیه را از پایین نکشید. زیرا می تواند خورش شما را چسبناک کند.

برای تهیه این خورش می توانید از گوشت گاو یا بره استفاده کنید که بسیار عالی است اما اگر گوشت قرمز دوست ندارید یا رژیم دارید می توانید از مرغ استفاده کنید.

برای افزایش طعم خورش می توانید از روش های زیر استفاده کنید:

برای افزایش طعم خورش می توانید آب پر اضافه کنید یا از آب گوشت استفاده کنید.

به جای گوجه فرنگی می توانید از یک تا دو قاشق رب گوجه فرنگی استفاده کنید. این روش کمک می کند تا طعم خورش شما بیشتر و خوشمزه تر شود.

برای طعم دادن بیشتر به خورش، می توانید گوجه فرنگی را همراه با پیاز و گوشت تفت دهید. این مواد طعم و عطر بیشتری به خورش شما می دهند.

در صورت تمایل می توانید یک عدد سیب زمینی شیرین به همراه بامیه به خورش اضافه کنید. این عمل باعث افزایش غلظت و طعم خورش می شود.

برای بهتر شدن طعم خورش می توانید از ادویه های مختلف مانند زیره و گلپر، دارچین، زعفران پخته و زنجبیل استفاده کنید. این ادویه ها می توانند طعم بیشتری به خورش شما ببخشند.

در نهایت اگر می خواهید خورش بامیه را بدون گوشت درست کنید، می توانید از یک روش ساده مانند تفت دادن بامیه و افزودن ترکیبی از ادویه ها به آن استفاده کنید.

بهتر است قبل از ایجاد تغییرات در دستور غذا، مقدار و نسبت مواد را با توجه به ذائقه و نیاز خود تنظیم کنید. همچنین در استفاده از ادویه ها به مقدار و نسبت آنها توجه کنید تا طعم خورش متعادل و مطلوب باشد.

ترفندهای خورش بامیه

برای بهتر شدن طعم خورش بامیه می توانید روش های زیر را انتخاب کنید:

برای خوش طعم شدن خورش بامیه از ادویه هایی مانند دارچین، گلپر، زعفران، آبلیموی تازه و زیره استفاده کنید. این ادویه ها می توانند طعم بیشتری به خورش بامیه ببخشند.

در مرحله پخت گوشت، پیاز قهوه ای داغ را به آن اضافه کنید. این کار طعم خورش بامیه را بیشتر می کند.

از ماهیچه گوسفندی به عنوان گوشت مناسب برای خورش بامیه استفاده کنید. قبل از پختن بامیه ها را در کمی روغن تفت دهید. این روش طعم گوشت را بهبود می بخشد و بافت گوشت را نرم می کند.

برای افزایش طعم و ارزش غذایی خورش بامیه می توانید آب قلم را اضافه کنید یا از رب گوجه فرنگی استفاده کنید. هر دو روش می توانند طعم خورش را بهتر کرده و آن را قوی تر کنند.

هنگام پختن خورش بامیه حرارت را کمی تنظیم کنید تا بامیه سفت بماند و خورش نچسبد. استفاده از حرارت زیاد می تواند بامیه را خشک کرده و طعم آن را تغییر دهد.

بامیه ها را با قاشق هم نزنید بلکه قابلمه را تکان دهید تا خورش مخلوط نشود. این کار باعث حفظ شکل بامیه و حفظ قوام خورش می شود.

ادویه و طعم دهنده مناسب خورش بامیه

خورش بامیه یکی از خورش های جنوبی است که معمولا با استفاده از بامیه، بره، لوبیا، نخود و ادویه هایی مانند زردچوبه، دارچین، زیره و نمک تهیه می شود. با این حال، اگر می‌خواهید ادویه‌هایی مانند فلفل قرمز و پودر زنجبیل را به دلیل علاقه طعم‌های تند به خورش بامیه اضافه کنید، می‌توانید نصف قاشق چای‌خوری از هر کدام از این ادویه‌ها را به دستور غذا اضافه کنید.

همچنین افزودن پودر پیاز، پودر سیر و پاپریکا می تواند به خوش طعم شدن خورش و خوش طعم شدن آن کمک کند. بهتر است این ادویه ها را در حین پختن گوشت و قبل از اینکه بامیه را به خورش اضافه کنید اضافه کنید.

برای افزایش رنگ خورش بامیه می توانید وقتی بامیه را به خورش اضافه می کنید، یک یا دو قاشق غذاخوری زعفران پخته غلیظ اضافه کنید. همچنین استفاده از ادویه هایی مانند دارچین، گلپر، زعفران، آبلیموی تازه و دانه شنبلیله نیز می تواند به طعم بهتر خورش کمک کند.

بالاخره برای ایجاد طعم بهتر در خورش بامیه، بهتر است از پیاز قهوه ای داغ به همراه پیازهایی که در زمان پختن گوشت خورش ریخته می شود استفاده کنید. این کار به خورش شما کمک می کند تا طعم غنی تر و خوشمزه تری داشته باشد.

چسبناک شدن بامیه حرام است

برای جلوگیری از چسبندگی بامیه می توانید از روش های زیر که بسیار ساده هستند استفاده کنید. ابتدا برای پخت خورش باید از بامیه های ریز با بافتی یکدست استفاده کرد، زیرا این بامیه در هنگام پخت به راحتی باز نمی شود. نکته دوم این است که برای تمیز کردن بامیه ها به بافت بدن آنها آسیبی وارد نکنید. به این نکته هم توجه کنید که حرارت خورش خیلی کم است چون حرارت زیاد باعث آب شدن بامیه می شود. در نهایت نباید خورش را زیاد هم بزنید چون بامیه بعد از پخت بسیار نرم و آسیب پذیر می شود و با کوچکترین حرکتی از هم می پاشد.

اگر به دلایل دیگر خورش بامیه را دوست ندارید، می توانید از برخی ادویه ها مانند فلفل چیلی، پودر زنجبیل، پودر پیاز و سیر و فلفل قرمز استفاده کنید تا طعم و عطری لذیذ به آن اضافه شود. همچنین می توانید با اضافه کردن زعفران آب پز غلیظ، عطر و طعم زعفران را به خورش دم کنید. برای این کار می توانید هنگام اضافه کردن بامیه به خورش، یک یا دو قاشق غذاخوری زعفران آب پز غلیظ اضافه کنید.

راز طعم خورش بامیه سایت قوام خورش خورش بامیه خورش ادویه دار بامیه طرز تهیه خورش بامیه مجلسی خوشمزه طرز تهیه خورش بامیه ساده طرز تهیه خورش بامیه با لپه و گوشت طرز تهیه خورش عربی از بامیه خورش بامیه را با گوشت مجلسی تهیه کنید

پخت خورش بامیه با مرغ

اگر در تهیه خورش بامیه نمی خواهید از گوشت قرمز استفاده کنید می توانید از مرغ هم استفاده کنید. برای تهیه خورش مرغ بهتر است مرغ بیشتری به خورش اضافه کنید. مثلا برای دستور فوق می توانید 600 تا 800 گرم مرغ به خورش اضافه کنید. طرز پخت این خورش با گوشت قرمز و مرغ هیچ تفاوتی با هم ندارد.

تهیه خورش بامیه با تمر هندی

در شهرهای جنوبی کشور از تمر هندی برای طعم دادن به خورش بامیه استفاده می شود و طعم مطبوعی به آن می دهد. برای استفاده از تمر هندی 50 گرم از آن را با کمی آب جوش رقیق کرده سپس صاف کرده و به خورش اضافه کنید. اگر می خواهید طعم خورش شما ترش تر شود، می توانید از تمر هندی بیشتر استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا