راز خوشمزگی شیرین پلو + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی شیرین پلو را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز طعم شیرین پیلو
راز طعم پلو پهن و هنر پلو پهن، خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله برای شما عزیزان جالب باشد.
شیرین پلو، یک غذای خوشمزه که در جمهوری آذربایجان به عنوان یک غذای ملی محبوب شناخته می شود، برای مناسبت ها و جشن های خاص تهیه می شود. این پلو خوش رنگ و جذاب در ایران هم طرفداران زیادی دارد. معمولاً برای ناهار با مرغ تهیه می شود اما در برخی مناطق با گوشت نیز تهیه می شود. جاذبه اصلی شیرین پلو در عطر، طعم و رنگ آن است که از ترکیب موادی مانند پوست پرتقال، پسته، زعفران، بادام و کره به دست می آید.
مواد لازم برای تهیه پلو پهن
2 عدد سینه مرغ
3 فنجان برنج
خلال پوست پرتقال 50 گرم
خلال بادام 50 گرم
خلال پسته 50 گرم
1 قاشق چایخوری پودر هل
1 عدد پیاز
100 گرم کره
شکر 1 قاشق غذاخوری
روغن مایع به میزان لازم
زعفران آب شده ۱ قاشق غذاخوری
نمک و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه شیرین پیلاو
ابتدا یک قابلمه بزرگ انتخاب کنید و چند لیوان آب در آن بریزید و روی شعله گاز قرار دهید تا آب به نقطه جوش برسد. بعد از پوست کندن و شستن پیاز، با چاقو آن را به چهار قسمت تقسیم کرده و به آب در حال جوش اضافه کنید. در این مرحله مقداری زردچوبه برای رنگ دادن به آب اضافه کنید.
مرغ ها را تمیز کرده و بشویید سپس به قابلمه اضافه کنید و روی آن را بپوشانید و حرارت را کم کنید. مرغ را به مدت یک ساعت بجوشانید تا پخته شود.
پس از پخته شدن مرغ ها را از قابلمه خارج کرده و در آبکش قرار دهید تا خنک شوند. سپس در ظرف مناسبی روغن بریزید و روی حرارت متوسط گرم کنید. مرغ ها را در تابه قرار دهید تا سرخ و طلایی شوند.
پس از طلایی شدن، مرغ ها را از ماهیتابه خارج کرده و چربی اضافی آن را با دستمال کاغذی بردارید، سپس آنها را روی تخته آشپزخانه قرار دهید و به قطعات کوچکتر برش دهید.
نیمی از ادویه ها مانند هل، زعفران و شکر را در ظرفی بریزید و مرغ ها را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و کنار بگذارید.
برای تهیه پلو، قابلمه دیگری را انتخاب کنید، آب، نمک و روغن را اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب به جوش بیاید. پس از شستن برنج را اضافه کرده و با ملاقه مخلوط کنید.
صبر کنید تا برنج کمی نرم شود و میل کنید. اگر لبههای دانهها نرم و مرکز آن سفت بود، زمان آبکشی فرا رسیده است. برنج را آبکش کنید.
قابلمه را بشویید، آب اضافی را بردارید و کمی روغن به ته آن اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید نان یا سیب زمینی را به ته قابلمه اضافه کنید.
مخلوط برنج و مرغ را به صورت یک لایه در قابلمه بچینید که لایه آخر برنج باشد. کره و کمی روغن را به همراه زعفران آب شده باقی مانده اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید. ابتدا حرارت را زیاد کنید تا بخار شود سپس حرارت را کم کنید.
خلال بادام و پسته را در گلاب خیس کرده و آبکشی کنید. کره یا روغن را در تابه ای گرم کنید و برش ها را سرخ کنید، مراقب باشید نسوزند.
خلال های پرتقال را ابتدا چند بار در آب می جوشانند تا تلخی آن گرفته شود سپس با شکر و کمی زعفران آب شده مخلوط می کنند.
بعد از تهیه یک پلو پهن، خوب مخلوط کرده و در ظرف مورد نظر قرار دهید و با خلال بادام، پسته و پوست پرتقال تزئین کنید.
راز طعم شیرین پیلو
به غیر از مرغ، پلو پهن را می توان با گوشت قرمز یا گوشت چرخ کرده به صورت کوفته کوچک نیز تهیه کرد و طرز تهیه آن مانند نوع مرغ است. پختن یک پلو پهن نیاز به حوصله، دقت بالا و زمان کافی دارد. برای تهیه یک پلو پهن خوشمزه و مناسب مجالس باید از مواد اولیه مرغوب و با ارزش استفاده کرد. از طرفی توصیه می شود خلال بادام و پسته را از شب قبل در آب شیرین قرار دهید تا تلخی آن از بین برود.
یکی از نکات کلیدی در تهیه پلو شیرین این است که از برنج ایرانی استفاده کنید و آن را با آبکش بپزید تا پلویی دانه دار به دست آید نه گلوله. برای تهیه پوست پرتقال باید آن را از قسمت رنگی پرتقال جدا کنید و چند بار در آب به مدت 5 دقیقه بجوشانید و سپس آب آن را خالی کنید تا تلخی آن گرفته شود. افزودن آب نبات به آب در حال جوش نیز می تواند به شیرین شدن برش ها کمک کند.
در حالی که پلو پهن برش ها را درون لایه های برنج قرار می دهد، مارش پلو با قرار دادن برش ها روی برنج متفاوت است. استفاده از رنگ خوراکی برای زیباتر شدن برنج شیرین و پلو توصیه می شود. علاوه بر این، استفاده زیاد از زعفران برای دادن عطر، طعم و رنگ مطبوع به شیرین پلو توصیه می شود. دستور تهیه پلو پهن برای 4 تا 6 نفر مناسب است و بسته به تعداد مهمانان می توانید مقدار مواد را تنظیم کنید.