آشپزی

راز خوشمزگی نان + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی نان را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.

راز نان خوشمزه

راز طعم نان و نکاتی برای پخت نان و دلیل شکستن خمیر نان سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

پخت نان خانگی یکی از لذت بخش ترین هنرهایی است که می توانید در خانه انجام دهید.

اصلاح پخت چنین نان هایی تا حد زیادی مشکلی نیست. در ادامه نکاتی را برای دستیابی به نان خانگی با کیفیت بهتر به اشتراک می گذاریم.

در گذشته، مادربزرگ ها در تنورهای سنتی پخت های عالی درست می کردند.

با همه امکانات فرهای مدرن آشنا نبودند و از خمیر خشک آماده استفاده نمی کردند.

اما نانی که تهیه می کردند جزء لاینفک رژیم غذایی و وعده های غذایی روزانه این دوره محسوب می شد.

اگرچه ممکن است برخی از مادربزرگ ها در پخت نان های سبک و خوش طعم تجربه ای نداشته باشند، اما عده ای بودند که به دلیل تخصص خود در پخت نان های خانگی در جامعه محلی شهرت یافتند.

استفاده از مواد تازه و ارگانیک

خودتان گندم تازه بخرید و آسیاب کنید. دانه گندم حاوی گلوتن، جوانه و سبوس است.

آرد به دست آمده از این گندم بهترین گزینه برای تهیه نان خانگی است. این نوع آرد دارای آنزیم ها و پروتئین های غنی است که به درست کردن نان شما کمک می کند.

طرز تهیه خمیر مخمر

مخمر یکی از مهم ترین اجزای تهیه خمیر نان است.

مخمر تاریخ انقضا دارد و نگهداری آن در یخچال می تواند عمر مفید آن را افزایش دهد.

قبل از افزودن مخمر به نان، بهتر است آن را تست کنید و از تازه بودن آن مطمئن شوید.

مخمر انواع مختلفی دارد اما برای نان خانگی بهتر است از مخمر خشک فعال استفاده شود.

مخمر فعال زمان را برای خمیر ایجاد می کند و به خمیر اجازه می دهد تا به طور کامل بخشی از محصول نهایی شود.

می توانید بیکینگ پودر را در بسته بندی های کوچک از فروشگاه ها تهیه کنید.

استفاده از مخمر فوری باعث پخت سریعتر می شود و زمان کافی برای پف کردن نان را نمی دهد.

از آرد مناسب استفاده کنید

آرد مناسب برای پخت نان خانگی را انتخاب کنید.

هنگام خرید آرد در انتخاب نوع آرد دقت کنید و از آرد مرغوب استفاده کنید. همچنین علاوه بر قیمت به کیفیت نیز توجه کنید.

سعی کنید تعادلی بین کیفیت و قیمت آرد وجود داشته باشد، زیرا گاهی اوقات تمرکز فقط روی قیمت باعث کاهش کیفیت محصول می شود.

برای پخت نان از آرد کیک یا شیرینی استفاده نکنید، زیرا میزان گلوتن و پروتئین موجود در آرد آنها با آرد نان متفاوت است.

برای تهیه نان خانگی می توانید از آرد سوخاری استفاده کنید اما حتما به کیفیت آرد توجه کنید که در آن تاثیر می گذارد.

کمتر از آن چیزی که فکر می کنید از آرد استفاده کنید و آرد را کم کم به خمیر اضافه کنید.

تمام آرد مورد نیاز را یکجا اضافه نکنید.

در زمان قرار دادن خمیر نان برای ورز دادن اولیه، خمیر باید خیلی چسبنده باشد.

آرد ممکن است در ابتدا بسیار چسبنده باشد.

در ابتدا وسوسه نشوید که خمیر را کاملاً صاف و کشدار ورز دهید. بهتر است با مقدار کمی آرد شروع کنید و به تدریج آرد بیشتری اضافه کنید و ورز دهید.

قبل از ورز دادن خمیر دست خود را خیس کنید تا خمیر به دست نچسبد.

این کار باعث می شود خمیر به دست نچسبد و خمیر خیلی سنگین نشود.

از آب کافی استفاده کنید

مقدار آب مورد نیاز به میزان گلوتن آرد و دمای آشپزخانه بستگی دارد.

آب یا شیر را به آرد اضافه کنید و کم کم مقدار آب را تنظیم کنید تا خمیر به بافت دلخواه برسد.

همچنین به دمای آبی که برای تهیه خمیر استفاده می کنید توجه کنید.

اگر مخمر خشک در آب یا مایع دیگری حل شود، بهترین دمای انحلال آن در حدود 43 تا 48 درجه سانتیگراد است.

اما در صورت نیاز به اضافه کردن آب به مخلوط آرد و سایر مواد خشک می توانید از دمای بالاتری در حدود 48 تا 54 درجه سانتیگراد استفاده کنید.

بهتر است تا زمانی که تجربه کافی در تعیین دمای صحیح آب داشته باشید از دماسنج پخت و پز استفاده کنید.

استفاده از نمک در پخت نان

نان بدون نمک بی مزه به نظر می رسد و شکل دلخواه را نمی گیرد.

نمک فعالیت مخمر را تنظیم می کند و از افزایش حجم نان جلوگیری می کند.

نمک یک واسطه در ترکیب مخمر است که باعث تغییر در ساختار نان می شود.

به ازای هر پوند آرد، حداقل یک قاشق چایخوری نمک اضافه کنید.

حدود یک قاشق چای خوری به خمیر اضافه کنید. استفاده بیش از حد از نمک می تواند باعث کاهش فعالیت مخمر شود، بنابراین از مقدار زیاد آن استفاده نکنید.

هرگز به مخمر نمک اضافه نکنید زیرا این کار می تواند مانع از فعالیت آن شود. بهتر است ابتدا آرد را نمک زده و سپس مایه را به مخلوط اضافه کنید.

استفاده از روغن و کره هنگام پخت نان

این مواد باعث ایجاد نرمی در بافت و بهبود طعم نان می شود. هنگامی که از نوعی چربی در تهیه نان استفاده می کنید، نان را نرم تر و مرطوب تر می کند.

مراقب باشید از روغن کم چرب استفاده نکنید. زیرا اکثر این نوع کره ها حاوی آب بیشتری هستند که باعث ضعیف شدن خمیر و بالا نرفتن مناسب نان می شود.

از زرده تخم مرغ استفاده کنید

استفاده از زرده تخم مرغ روی خمیر لایه ای براق و رنگین کمانی یا رنگ قهوه ای روشن روی سطح نان ایجاد می کند.

اغلب از این روش برای چسباندن موادی مانند کنجد یا سبزیجات روی نان استفاده می شود.

اگر برای مالیدن خمیر به جای زرده تخم مرغ از شیر استفاده کنید، قطعا سطح نان خشک و پوسته پوسته می شود.

استفاده از اسپری زرده تخم مرغ در هنگام پخت نیز فرآیند خشک شدن سطحی نان را دشوارتر می کند.

استفاده از بخار

می توانید با قرار دادن یک تابه سنگین مانند یک ماهیتابه چدنی کوچک در قفسه پایینی اجاق گاز در حین پخت و پز حرارت ایجاد کنید.

قبل از قرار دادن نان در فر، آب جوش را داخل تابه بریزید. سپس نان ها را در فر قرار دهید و در فر را ببندید.

راه دیگر ایجاد بخار این است که در ابتدای دوره پخت و زمانی که فر روشن نیست مقداری آب به طرفین فر بپاشید.

با اجاق گاز خود آزمایش کنید و ببینید کدام روش برای شما بهتر است، اما هرگز آب سرد را روی لامپ اجاق گاز داغ اسپری نکنید.

وجود بخار آب در محیط و حین پخت نان می تواند نان را نرم تر و بهتر کند.

به یاد داشته باشید که در 15 دقیقه اول پخت در فر را باز نکنید. سپس می توانید نان را جابجا کنید و در صورت لزوم از آب برای ایجاد بخار استفاده کنید.

نرم کننده نان چیست؟  علت از هم پاشیدن نان چیست؟  چرا نان در اجاق گاز خشک می شود؟  چرا نان لاستیکی می شود؟  چرا نان لاستیکی می شود؟

استفاده از شکر در پخت نان

افزودن کمی شکر به مواد نان به تحریک خمیر کمک می کند.

شکر با ایجاد دی اکسید کربن باعث فعال شدن خمیر شده و نان را پف کرده و حجیم می کند.

هنگام پخت نان صبور باشید

حداقل چهار ساعت زمان بگذارید تا یک نان کامل درست کنید. خمیر برای ورز دادن، ور آمدن و پختن نیاز به زمان دارد.

عجله نکنید و نان خود را زود در فر قرار ندهید. قبل از قرار دادن خمیر در فر، آن را به مدت 20 دقیقه گرم کنید.

برخی از نانوایی های صنعتی فرهای خود را به مدت یک ساعت از قبل گرم می کنند.

نان را در دمای 425 درجه فارنهایت (حدود 221 درجه سانتیگراد) بپزید تا یک پوسته قهوه ای طلایی ترد ایجاد کنید.

در این مرحله نمی توانید عجله کنید. بهترین راه برای تهیه نان این است که فر را از قبل کاملاً گرم کنید و هنگام قرار دادن نان داخل آن از اتلاف حرارت جلوگیری کنید.

صبور باشید و وقت بگذارید. اوایل روز شروع کنید و تا زمان پختن نان ها ناامید نشوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا