راز خوشمزگی گوشت بوقلمون + ترفندهای ویژه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم نکات و راز خوشمزگی گوشت بوقلمون را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
راز خوشمزه شدن گوشت بوقلمون
راز گوشت بوقلمون خوشمزه و نکاتی در مورد پخت بوقلمون در سایت سرگرمی روزامیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
گوشت بوقلمون که شامل هر دو نوع گوشت سفید و قرمز می باشد، دارای خاصیت گرم و مرطوبی است و یکی از ویژگی های آن افزایش حجم گوشت نسبت به استخوان و در نتیجه کاهش ضایعات نسبت به سایر گوشت ها می باشد. گوشت بوقلمون به عنوان یکی از خوشمزه ترین و سالم ترین منابع پروتئینی شناخته می شود و در برخی کشورها آن را به عنوان غذای مناسبی برای مناسبت های خاص تهیه می کنند. پخت بوقلمون نیز تکنیک های خاصی دارد و یکی از قسمت های حیاتی آن تهیه با ترکیب ادویه ها برای ایجاد طعمی منحصر به فرد است. با ما همراه باشید تا با ملزومات پخت بوقلمون آشنا شوید.
آشنایی با بهترین ادویه ها برای پخت بوقلمون
پاپریکا (فلفل قرمز خشک) 100 گرم
50 گرم فلفل سیاه
میوه خشک انبه 50 گرم
پونه کوهی 50 گرم
سیر خشک 100 گرم
50 گرم پیاز خشک
آویشن خشک 100 گرم
نمک 50 گرم
روش چاشنی بوقلمون
ادویه های ذکر شده را به صورت پودر آماده کرده و سپس با هم مخلوط کنید.
برای افزایش طعم گوشت بوقلمون در مرحله اول تکه های گوشت بوقلمون را با کره مایع یا روغن زیتون کاملا آغشته کرده و سپس با ترکیبی از ادویه های مخصوص گوشت بوقلمون بپوشانید.
سپس روی ظرف بوقلمون را با درب مانند مخمل بپوشانید و حداقل 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا طعم بهتری به آن بخورد.
مواد لازم برای پخت گوشت بوقلمون
گردن بوقلمون 2 کیلوگرم
روغن زیتون به میزان لازم
3 حبه سیر له شده
4 عدد پیاز خرد شده
4 عدد هویج خرد شده
دانه های زیره سبز و سیاه هر کدام 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق غذاخوری
تخم گشنیز 1/2 قاشق غذاخوری
دانه فلفل سیاه 1/2 قاشق غذاخوری
پودر آویشن 1/2 قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل 1/2 قاشق غذاخوری
4 برگ معطر
سرکه 2-3 قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
2 قاشق غذاخوری زعفران پخته شده
آموزش پخت بوقلمون
برای شروع، گردن بوقلمون را با آب بشویید و روی یک حوله نخی قرار دهید تا خشک شود.
سپس روغن را به آرامی در تابه گرم کنید و گردن بوقلمون را در آن سرخ کنید تا طلایی شود.
گردن سرخ شده را از تابه خارج کرده و پیاز خرد شده را به روغن باقی مانده در تابه اضافه می کنیم.
پیاز را تفت دهید تا سبک شود، سپس سیر ریز شده را اضافه کنید و تفت دهید تا کمی رنگ شود.
ادویه هایی مانند زردچوبه، زیره، تخم گشنیز و فلفل سیاه را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و چند ثانیه تفت دهید تا عطر ادویه ها گرفته شود. سپس گردن بوقلمون و هویج را به این مخلوط اضافه کنید.
یک فنجان آب جوش به همراه آویشن، نمک، زنجبیل و برگ بو را به این مخلوط اضافه کنید.
محتویات قابلمه را بجوشانید سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید.
حدود 2 ساعت طول می کشد تا گردن بوقلمون کاملا بپزد.
در حین پخت می توانید زعفران پخته شده را اضافه کنید و بعد از 10 دقیقه حرارت را خاموش کنید.
اگر می خواهید غذای بوقلمون را در فر بپزید، دمای فر را روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و به مدت 1.5 تا 2 ساعت بپزید تا غذا کاملا پخته شود.
اگر به گوشت بوقلمون علاقه دارید پیشنهاد می کنیم خورش بوقلمون را با افزودن رب انار امتحان کنید.
مدت زمان پخت گوشت بوقلمون در فر
زمان پخت گوشت بوقلمون تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد که مهمترین آنها عبارتند از:
دمای بوقلمون قبل از گذاشتن در فر: حتما بوقلمون را به مدت یک ساعت در فر در دمای محیط قرار دهید تا به دمای محیط برسد.
شکم بوقلمون کامل یا خالی: مواد موجود در شکم بوقلمون می تواند از نفوذ گرما به عمق گوشت جلوگیری کند، بنابراین یک بوقلمون کامل به زمان بیشتری برای پختن نیاز دارد.
دمای فر: دمای ایده آل برای پخت گوشت بوقلمون در محدوده 325 تا 375 درجه فارنهایت (یا 160 تا 190 درجه سانتیگراد) است. یکی از بزرگترین چالش های پختن کامل بوقلمون پختن انواع مختلف گوشت به طور همزمان است. بنابراین انتخاب دمای متوسط می تواند تمام قسمت های بوقلمون را به طور یکنواخت و بهتر بپزد.
تعداد باز و بسته شدن فر: افزایش تعداد باز و بسته شدن فر باعث افزایش زمان پخت گوشت بوقلمون می شود. بنابراین تا حد امکان از باز و بسته شدن مکرر فر خودداری کنید.
روش نمک زدن گوشت بوقلمون
یکی از بهترین راهها برای افزایش طعم گوشت بوقلمون، استفاده از فرآیند آبکردن است. این فرآیند باعث می شود تا نمک حل شده در آب به بافت گوشت بوقلمون نفوذ کند که هم به گوشت طراوت و رطوبت می بخشد و هم طعم خوبی به آن می دهد. برای انجام فرآیند نمک زدن بوقلمون می توانید موارد زیر را انجام دهید:
گلدان بزرگی را انتخاب کنید که بوقلمون را نگه دارد.
در یک قابلمه بزرگ، فضایی را برای جوشاندن آب نمک باز کنید. نسبت تهیه آب نمک باید به گونه ای باشد که به ازای هر 4 لیتر آب یک فنجان نمک اضافه شود.
بوقلمون را در قابلمه قرار دهید تا کاملاً در آب نمک فرو برود و تمام سطح گوشت با آب نمک آغشته شود.
قابلمه را حداقل 2 ساعت (زیر 4 درجه) در یخچال بگذارید تا بوقلمون طعم دار شود.
اگر دوست دارید می توانید به جای آب از مایعات دیگری مانند آب سیب، سرکه سیب، سرکه برنج، آبگوشت یا آب جو استفاده کنید تا طعم خاصی به بوقلمون بدهد.
پس از برداشتن بوقلمون از محل نمک زدن، فراموش نکنید که سطح آن را خشک کرده و نمک اضافی را از آن جدا کنید.
راز خوشمزه شدن گوشت بوقلمون
برای تهیه بوقلمون شکم پر توصیه می شود از بوقلمون تازه استفاده کنید و اگر از بوقلمون منجمد استفاده می کنید حداقل 2 روز در یخچال قرار دهید تا یخ ها کاملا آب شوند. قطعا برای تسریع آب شدن بوقلمون به هیچ عنوان بیرون از یخچال نگذارید.
هنگام پرکردن شکم بوقلمون، توصیه می شود مواد را به مقدار و اندازه مناسب قرار دهید. پر کردن بیش از حد شکم بوقلمون می تواند زمان پخت را افزایش دهد زیرا از نفوذ گرما به عمق گوشت جلوگیری می کند.
به دلیل ضخامت قسمت های مختلف گوشت بوقلمون، پخت آن به زمان طولانی و دمای مناسبی نیاز دارد. در نتیجه مناسب است قبل از پخت سطح داخلی و خارجی گوشت را با ادویه مزه دار کرده و سپس در فر قرار دهید تا پخته شود.
قبل از تفت دادن بوقلمون، می توانید آن را با قلم مو کره بمالید تا ظاهر بهتری داشته باشد و طعم آن بهتر شود.
در یک ساعت اول پخت، بوقلمون را به سمت پایین و رو به مخلوط مایه مایع قرار دهید تا با حرارتی که از مخلوط مایه بالا می رود، بپزد و نرم شود. سپس آن را برگردانید تا یکنواخت بپزد.
یک ساعت قبل از پخت، بوقلمون را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد. این عمل باعث کاهش زمان لازم برای پخت و پز می شود.