روش کاشت و نگهداری تربچه و نحوه صحیح کاشتن و نگهداری از تربچه
روش کاشت و نگهداری تربچه
روش کاشت و نگهداری تربچه ؛ نحوه صحیح کاشتن و نگهداری از تربچه همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
روش کاشت و نگهداری تربچه
تصمیم بگیرید چه رقم تربچه ای را می خواهید کاشت کنید.
مانند بسیاری از سبزیجات ، ارقام بیشماری تربچه در دسترس وجود دارد ،
هم هیبرید و هم گرده افشان. اگر یک باغبان تازه کار هستید ،
گیاه تربچه Cherry Belle را بکارید. زیرا فقط طی ۲۲ روز بالغ می شوند و طعم مطبوع و ملایمی دارند.
تربچه های بهاره ارقامی هستند که بیشتر افراد با آن آشنا هستند
(مانند تربچه Cherry Belle ، که قسمت بیرونی آنها قرمز و قسمت داخلی سفید رنگ است).
باید مطمئن شوید که در کدام فصل (بهار یا پاییز) می خواهید تربچه ها را پرورش دهید. آنها رشد سریعی دارند.
به طور معمول ، تربچه تابستانه شبیه به تربچه بهاره است ،
اما تمایل به رشد تربچه تابستانه آهسته تر است و حدود ۶ تا ۸ هفته طول می کشد تا بالغ شود.
تربچه زمستانه نسبت به تربچه بهاره و تابستانه بسیار بزرگتر و سفت تر است و رشد طولانی تر دارد.
بهتر است تربچه زمستانه را برای برداشت در فصل پاییز یا زمستان، باید در اواخر تابستان کاشت.
تربچه های زمستانه شامل Daikon و Champions هستند.
تربچه Daikon می تواند تا طول ۱۸ اینچ (۴۵ سانتی متر) رشد کند
و ۶۰ روز طول می کشد تا بالغ شود، و شامل برخی از ارقام فوق العاده تند است.
مکان مناسب برای رشد و پرورش تربچه ها انتخاب کنید.
تربچه باید در مکانی با نور کامل یا سایه جزئی کاشته شود ، و خاک سست و نرم و زهکش خوب نیز نیاز دارد.
قبل از کاشت، هر نوع سنگی را از خاک خارج کنید ، زیرا ریشه ها در اطراف سنگ ها در مسیر خود شکافته و ترک می خورند.
همچنین قبل از کاشت تربچه ها، مواد آلی مانند کمپوست ، کود کشاورزی و یا برگ های کپکی را به خاک اضافه کنید.
مطمئن شوید که تربچه ها نور فراوانی دریافت می کند. در غیر این صورت قسمت بالایی گیاه بزرگ و بخش ریشه بسیار کوچک می شود.
البته، نور بسیار زیاد نیز می تواند باعث شود که تربچه به بذر رود.
خاک باید عاری از هر سنگ و کلوخ بوده و بخوبی زهکش شود و مقدار pH آن بین ۵٫۸ تا ۶٫۸ باشد.
از مقدار زیادی مواد آلی (مانند کمپوست) در خاک استفاده کنید.
برای حصول بهترین نتیجه ، آزمایش خاک انجام دهید یا نمونه های خاک را به آزمایشگاه بفرستید تا مواد مغذی مناسب خاک بررسی شود.
حداقل یک هفته قبل از کاشت تربچه هر گونه اصلاحی را در خاک انجام دهید.
برای کاشت تربچه برنامه ریزی کنید.
تربچه یک محصول فصل خنک است که بهتر است در فصل بهار و پاییز کاشته شود.
رشد تربچه در ماههای گرم تابستان ممکن است باعث بلوغ زودرس یا bolt شود
(به رشد سریع و کم برگ گیاه که منجر به گل دهی و تولید تخم زود هنگام شود، بولت شدن ( bolt ) یا بلوغ زودرس گیاه گفته می شود.
گاهی اوقات ممکن است برخی گیاهان نیز به سرعت رشد و قد بکشند و به اصطلاح بولت شوند.
در این حالت به جای برگ دهی زیاد، بیشتر گل و تخم تولید تا سریعتر تولید مثل کنند).
شما می توانید اولین محصول تربچه را ۲ هفته قبل از آخرین یخبندان در بهار بکارید ،
زیرا تربچه یخبندان را به خوبی تحمل می کند.
هنگام آغاز گرمای هوا ، رشد تربچه ها را متوقف کنید.
بدان معنی که اگر بطور متوالی روزهایی با دمای ۶۰ درجه فارنهایت (۱۶ درجه سانتیگراد)
یا بالاتر پیش رو دارید ، باید کاشت تربچه متوقف کنید تا هوا خنک شود.
یک تربچه معمولی بهاره، حدود ۵ روز جوانه می زند و طی ۳ تا ۴ هفته برای برداشت آماده می شود.
از آنجا که تربچه ها خیلی سریع رشد می کنند ، می توانید کشت مخلوط (inter-crop) تربچه را بین تعدادی سبزیجات که سرعت رشد آهسته دارند،
اعمال کنید تا نشانگر ردیفی نیز درست کنید.
شما همچنین می توانید با کاشت یک ردیف جدید تربچه در هر هفته،
توالی کاشت را اجرا کنید تا برای مدت طولانی تری تربچه برداشت کنید.
آشنایی با دیگر خواص تربچه
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص تربچه آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با تربچه
تربچه، یکی از صیفی جات بدون چربی و کلسترول است.
فیبر یکی از مهمترین ممواد موجود در تربچه است. همچنین تربچه دارای ویتامین c , k , B6 ، نیاسین و فولات است.
برگ های این گیاه ۶ برابر بیشتر از ریشه آن داری ویتامین C است.
این برگها برای درمان زردی مفید هستند. علاه بر این ، تربچه حاوی کلسیم، پتاسیم ،
مس، اسید فولیک و آنتوسیانین (Anthocyanin) نوعی آنتی اکسیدان قوی است.
مصرف مداوم تربچه ، باعث حرکت آسان روده می شود ، در نتیجه منجر به بهبود تدریجی اشتها می شود.
تربچه یکی از انواع سبزیجات ریشهای است که در شکلهای مختلف و به رنگهای قرمز، سفید، بنفش و سیاه وجود دارد.
تربچه از جمله سبزیهایی است که هم ریشه و هم برگ آن دارای خواص زیادی است
خواص تربچه برای پیشگیری از سنگ صفرا
تحقیقات انجامشده نشان میدهد مصرف تربچه از بروز سنگهای صفراوی مختلف جلوگیری کرده
و میتواند برای پیشگیری از حدود هشتاد درصد انواع سنگهای صفرا مؤثر باشد.
تربچه برای سلامت قلب
تربچه دارای فلاونوئید به نام آنتوسیانین بوده که براساس مطالعات انجامشده
در سالهای گذشته دارای خاصیت ضد التهابی قوی می باشد و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی
از جمله بیماریهای نارسایی قلبی و حتی بیماریهای کلیوی را کاهش می دهد.
خواص تربچه برای سم زدایی بدن
تربچه میتواند برای درمان طبیعی و کامل زردی مفید باشد زردی معمولاً در نوزادان و بزرگسالان رخ می دهد
و دارای علائم مختلفی مانند زرد شدن رنگ پوست ، غشاهای مخاطی و سفیدی چشمها میباشد.
این بیماری به دلیل افزایش بیش از اندازه بیلی روبین در خون ایجاد میشود.
خواص ضد سرطان
مصرف سبزیجات مختلف مانند ترب می تواند از بیماری سرطان جلوگیری میکند.
طبق مطالعات انجام شده این سبزی دارای ترکیباتی می باشد که هنگام ترکیب شدن با آب به ایزوتیوسیانات ها تبدیل شده
و به پاک کردن بدن از سلولهای سرطانی و جلوگیری از پیشرفتهای تومور کمک میکند.
پس برای پیشگیری از بیماری سرطان بهتر است از تربچه کمک بگیرید.
تربچه برای بهبود آرتروز
تربچه دارای مقادیر زیادی از ویتامین سی می باشد.
شما با مصرف یک فنجان تربچه خام خرد شده حدود بیست و نه درصد نیاز روزانه بدن خود را به ویتامین سی برطرف میکنید.
ویتامین سی برای ساخت کلاژن که از مواد تشکیلدهنده غضروفها میباشد بسیار موثر می باشد
و به کاهش آسیب غضروفی ناشی از رادیکالهای آزاد کمک کرده
و برای کسانی که از بیماریهای آرتریت و آرتروز رنج میبرند بسیار مفید می باشد.
خواص تربچه برای کاهش قند خون
بررسیهای انجامشده نشان میدهد تربچه دارای خاصیت ضد دیابت قوی بوده که باعث جذب گلوکز شده
و به کاهش قند خون کمک میکند. افراد دیابتی میتوانند از تربچه استفاده کنند.
تربچه قرمز به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به کاهش رادیکال های آزاد کمک می کند،
متابولیسم را تقویت کرده و جذب گلوکز در روده را کاهش می دهد
و به این ترتیب باعث کاهش قند خون در افراد دیابتی می شود.
از آنجا که تربچه کربوهیدرات کمی دارد ممکن است بر میزان قند خون تاثیر منفی نداشته باشد.
خاصیت ضد قارچی
تربچه بهعنوان یک ضد قارچ طبیعی عمل کرده و مطالعات انجامشده نشان میدهد
پروتئین RsAFP2 موجود در آن به مرگ سلولی در قارچ کاندیدا آلبیکنس که معمولاً در بدن انسان یافت می شود کمک میکند.
باید عنوان کرد رشد بیش از اندازه این قارچ میتواند به عفونت های مخمری واژن، عفونت مخمری دهان و کاندیدیازیس منجر می شود.
خواص تربچه برای معده
همانطورکه میدانید تربچه دارای فیبر فراوان بوده که باعث افزایش حرکات روده شده
و به درمان یبوست، کاهش وزن، کاهش کلسترول کمک می کند.
یک مطالعه جداگانه نشان داد که آب تربچه با محافظت از بافت معده
و تقویت سد مخاطی می تواند به جلوگیری از زخم معده کمک کند.
سد مخاطی به محافظت از معده و روده در برابر میکروارگانیسم های بیماری زا
و سموم مضر که می تواند باعث ایجاد زخم و التهاب شود، کمک می کند.
مصرف تربچه اسیدی بودن معده را درمان می کند و برای رفلاکس معده خوب است.
خواص تربچه سفید
آن ها غنی از فیبر رژیمی هستند. این درصد بالا به بهبود توانایی بدن برای هضم غذا کمک می کند و همچنین متابولیسم را با سرعت درست حفظ می کند.
ترب سفید حاوی آنتی اکسیدان هایی است که در مرکبات و سبزیجات یافت می شود.
ویتامین های A، C و K که در ترب وجود دارند، به جلوگیری از اختلالات پوستی تا حد زیادی کمک می کنند.
مصرف ترب همچنین منجر به تولید بهتر و ترمیم سلول ها می شود.
آهن موجود در ترب اثرات مثبتی بر روی خون و در نتیجه بر عملکرد کلی قلب دارد.
مصرف ترب به جلوگیری از دریافت کالری اضافی و انباشت چربی کمک می کند.
ترب سفید مانند بسیاری از سبزیجات دیگر، جذب کلسترول را با علامت دادن به خون و قلب برای جلوگیری از هر گونه بیماری قلبی، کاهش می دهد.
بسیاری از مواد معدنی نظیر پتاسیم، آهن، سدیم و کلسیم در ترب یافت می شوند و نقش مهمی در متابولیسم بدن ایفا می کنند.
آن ها به عنوان حامل اکسیژن و مواد مغذی عمل می کنند و قند خون را کنترل می نمایند.
ریشه هایش خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی دارند که به ما در درمان بسیاری از بیماری ها کمک می کنند.
ترب سفید برای کبد و معده بسیار خوب هستند. آن ها عوامل سم زدایی قوی هستند
و به تصفیه خون و ریشه کنی مواد زائد و سموم کمک می کنند.
خواص تربچه سیاه
ترب سیاه به دلیل مقادیر بالای ویتامین B، روی و فسفر موجود در آن خواص سم زدایی قوی خون را دارد،
اگر خون شما پاک سازی شود رنگ پوست روشن تر و سالم تر می شود.
ترب سیاه دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان های طبیعی از جمله ویتامین C است
که چین و چروک پوست را کاهش داده و به جوان سازی پوست صورت کمک می کند.
آب ترب سیاه علاوه بر اینکه برای پیشگیری و درمان آکنه و جوش صورت مفید است
به درمان لک های صورت و جای جوش کمک می کند.
نوشیدن روزانه آب ترب سیاه ریشه های مو را تقویت کرده و بهبود گردش خون
در پوست سر ریزش مو را درمان می کند و باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.
آب ترب سیاه برای درمان موهای خشک و آسیب دیده و همچنین موهای چرب مفید است،
همچنین آب ترب سیاه با کنترل چربی پوست به درمان شوره سر کمک می کند.
ترب سیاه حاوی مقادیر بالایی ویتامین و مواد معدنی است که
برای سلامتی جنین و زنان باردار در دوران بارداری مفید می باشند.
ترب سیاه دارای خواص دیورتیک بوده و با افزایش ادرار به عنوان
یک درمان طبیعی برای دفع سنگ کلیه شناخته می شود.
مقادیر بالای ویتامین B1، کلسیم و منیزیم موجود در ترب سیاه برای سک زدایی از کبد و درمان کبد چرب مفید است.
همچنین ترب سیاه با خواص دیورتیک به درمان سنگ کیسه صفرا و کاهش درد آن کمک می کند.
ترب سیاه یکی از سبزیجات با کالری و کلسترول پایین و فیبر و آب فراوان است
که باعث کاهش اشتها شده و به کاهش وزن و لاغری افراد کمک می کند.