سبک زندگی

«رژیم فستینگ» بگیرید تا سرطان نگیرید!

خرید فالوور از سایت اینبو

با این حال، برخی از مطالعات نتایج دیگری را در این زمینه نشان می دهد.

روزه چیست؟

به گزارش سرگرمی روز به نقل از مدیکال اکسپرس، روزه یا روزه متناوب به معنای جابجایی بین زمان خوردن و نخوردن است. برخلاف رژیم‌های غذایی سنتی که بر روی آنچه باید بخوریم تمرکز می‌کنند، این رویکرد بر زمان خوردن تمرکز دارد.

امروزه انواع مختلفی از برنامه های روزه داری منظم موجود است. برنامه 16/8 به این معنی است که شما فقط در یک پنجره هشت ساعته غذا می خورید و سپس 16 ساعت باقی مانده را ناشتا می خورید. یکی دیگر از گزینه های محبوب، رژیم غذایی 5:2 است که در آن به مدت پنج روز به طور معمول غذا می خورید و سپس کالری دریافتی خود را برای دو روز محدود می کنید.

در استرالیا، رژیم غذایی نامناسب در ۷ درصد از کل موارد بیماری، از جمله بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی، دیابت نوع ۲ و سرطان روده و ریه نقش دارد. در سطح جهانی، تغذیه نامناسب با 22 درصد مرگ و میر در بزرگسالان بالای 25 سال مرتبط است.

رژیم روزه داری به دلیل فواید بالقوه ای که برای سلامتی دارد در سال های اخیر مورد توجه زیادی قرار گرفته است. روزه بر متابولیسم تأثیر می گذارد، که می تواند بر نحوه جذب مواد مغذی از غذا توسط بدن و سوزاندن انرژی از قند و چربی تأثیر بگذارد.

مطالعه جدید چه چیزی را نشان داد؟

یک مطالعه جدید منتشر شده در نیچر نشان می‌دهد که وقتی موش‌ها بعد از ناشتا دوباره غذا می‌خورند، سلول‌های بنیادی روده‌شان که به ترمیم روده کمک می‌کنند، فعال‌تر می‌شوند. سلول های بنیادی در مقایسه با موش هایی که کاملاً گرسنه بودند یا به طور معمول تغذیه می شدند، در بازسازی بهتر عمل کردند.

این نشان می دهد که بدن می تواند خود را بهتر با تغذیه پس از ناشتا بهبود بخشد.

با این حال، کارشناسان می گویند این اثر می تواند یک جنبه منفی نیز داشته باشد. اگر جهش های ژنتیکی در این شرایط وجود داشته باشد، انفجار سلول های بنیادی پس از تغذیه مجدد می تواند ابتلا به سرطان را آسان تر کند.

پلی آمین ها – مولکول های کوچک مهم برای رشد سلول – این بازسازی را پس از تغذیه مجدد انجام می دهند. این پلی آمین ها می توانند توسط بدن، تحت تأثیر رژیم غذایی یا باکتری های روده تولید شوند.

یافته‌ها نشان می‌دهد که اگرچه روزه‌داری متناوب و تغذیه مجدد ممکن است عملکرد و بازسازی سلول‌های بنیادی را بهبود بخشد، ممکن است با افزایش خطر ابتلا به سرطان همراه باشد، به‌ویژه اگر چرخه‌های روزه‌داری و تغذیه مجدد در طول زمان تکرار شوند.

اگرچه این موضوع در موش ها نشان داده شده است، اما ارتباط بین روزه داری و خطر ابتلا به سرطان در انسان پیچیده تر است و هنوز به طور کامل شناخته نشده است.

مطالعات دیگر چه چیزی را نشان می دهد؟

برخی از مطالعات حیوانی نشان می دهد که روزه می تواند به کاهش وزن، بهبود فشار خون و سطح قند خون و متعاقبا کاهش خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی کمک کند.

تحقیقات انسانی نشان می دهد که روزه می تواند وزن بدن را کاهش دهد، سلامت متابولیک را بهبود بخشد، التهاب را کاهش دهد و فرآیندهای ترمیم سلولی را تقویت کند و سلول های آسیب دیده ای را که به طور بالقوه سرطانی می شوند، از بین ببرد.

با این حال، مطالعات دیگر هشدار می دهند که مزایای این نوع رژیم غذایی همان چیزی است که می توان با محدود کردن کالری به دست آورد، و هنوز شواهد کافی برای حمایت از کاهش خطر ابتلا به سرطان با این نوع رژیم غذایی در انسان وجود ندارد.

در مورد افراد مبتلا به سرطان چطور؟

در مطالعات انجام شده بر روی افراد مبتلا به سرطان، روزه داری برای محافظت در برابر عوارض جانبی شیمی درمانی و بهبود اثربخشی درمان سرطان و کاهش آسیب به سلول های سالم گزارش شده است.

ثابت شده است که روزه داری طولانی مدت در برخی از بیماران سرطانی بی خطر است و به طور بالقوه می تواند رشد تومور را کاهش دهد.

از سوی دیگر، برخی از کارشناسان احتیاط را توصیه می کنند. مطالعات روی موش‌ها نشان می‌دهد که روزه‌داری می‌تواند سیستم ایمنی را تضعیف کند و بدن را کمتر قادر به مبارزه با عفونت کند، که به طور بالقوه منجر به پیامدهای بدتر سلامتی در افراد بیمار می‌شود.

با این حال، در حال حاضر هیچ مدرکی دال بر افزایش خطر عفونت های باکتریایی در انسان وجود ندارد. بنابراین آیا امتحان کردن رژیم ناشتا اشکالی ندارد؟

دیدگاه فعلی در مورد رژیم روزه داری این است که ممکن است مفید باشد، اما کارشناسان معتقدند تحقیقات بیشتری لازم است.

مزایای کوتاه مدت مانند کاهش وزن و سلامت کلی بهتر به خوبی پشتیبانی می شود. اما ما به طور کامل اثرات طولانی مدت آن را درک نمی کنیم، به خصوص زمانی که صحبت از خطر سرطان و سایر مشکلات سیستم ایمنی باشد.

از آنجایی که روش‌های بسیار متفاوتی برای روزه گرفتن وجود دارد و مردم به روش‌های متفاوتی به آن‌ها پاسخ می‌دهند، ارائه توصیه‌هایی که برای همه مفید باشد، دشوار است. از آنجایی که اکثر افراد در این مطالعات اضافه وزن داشتند یا دیابت یا سایر مشکلات سلامتی داشتند، نمی‌دانیم نتایج چگونه برای جمعیت گسترده‌تر اعمال می‌شود.

به طور کلی روزه برای افراد سالم بی خطر تلقی می شود، اما برای همه افراد، به ویژه آنهایی که شرایط پزشکی خاصی دارند، مناسب نیست. همچنین برای زنان باردار یا شیرده و افرادی که سابقه اختلالات خوردن دارند. بنابراین، قبل از شروع هر برنامه روزه داری با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا