فناوری و تکنولوژی

شناسایی فوری آلودگی باکتریایی در مواد غذایی با یک حسگر زیستی!

خرید فالوور از سایت اینبو

با ساخت یک دستگاه بسیار کوچک که به تلفن همراه متصل می شود، می توان آلودگی باکتریایی را به سرعت در محل تشخیص داد. چنین دستگاهی برای تولیدکنندگان مواد غذایی ایده آل است و هزینه های کنترل کیفیت آنها را کاهش می دهد. با این فناوری نیازی به ارسال نمونه به آزمایشگاه نیست.

به گزارش سرگرمی روز، با شنیدن کلماتی مانند ایکولا یا سالمونلا، مسمومیت غذایی به ذهنتان خطور می کند. تشخیص سریع چنین باکتری هایی برای جلوگیری از شیوع بیماری های ناشی از غذا ضروری است. یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه متروپولیتن اوزاکا یک دستگاه تشخیص سریع ابداع کرده است، روش معمول نمونه‌برداری از غذا در آزمایشگاه برای بررسی نوع و مقدار باکتری‌هایی است که در ظرف پتری در طی چند روز تشکیل می‌شوند.

این تیم به رهبری پروفسور هیروشی شیگی یک حسگر زیستی ساخته اند که می تواند به طور همزمان چندین نوع باکتری عامل بیماری را در عرض یک ساعت تشخیص دهد.

پروفسور شیگی می گوید: آشکارساز ما به اندازه کف دست است و می تواند به گوشی هوشمند متصل شود تا سطح آلودگی باکتریایی را به راحتی بررسی کند.

تیم او نانوهیبریدهای آلی فلزی از طلا و مس را سنتز کردند که با یکدیگر تداخل ندارند تا سیگنال‌های الکتروشیمیایی روی یک حسگر زیستی منفرد شناسایی شوند. این هیبریدهای آلی- معدنی از پلیمرهای رسانا و نانوذرات فلزی تشکیل شده اند. یک آنتی بادی برای باکتری هدف به این ساختار نانوهیبرید اضافه می شود تا به عنوان یک برچسب الکتروشیمیایی عمل کند.

نتایج تحقیقات محققان نشان می دهد که این حسگر زیستی می تواند به طور موثر باکتری های مختلف را با استفاده از برچسب های خود به طور همزمان شناسایی کند. این کار در کمتر از یک ساعت انجام می شود.

پروفسور شیگی گفت: این روش امکان تشخیص سریع وجود یا عدم وجود باکتری های مضر را قبل از ارسال محصولات غذایی و دارویی فراهم می کند و در نتیجه به اطمینان سریع از ایمنی محل تولید کمک می کند.

هدف این تیم توسعه نانوهیبریدهای فلزی آلی جدید برای شناسایی همزمان گونه‌های باکتری بیشتر است.

نتایج این یافته ها در مجله Analytical Chemistry منتشر شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا