صنعتی یا سنتی؟
دکتر کورش جعفریان، متخصص تغذیه و از اساتید گروه تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و رژیم غذایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نکات مهمی را در خصوص تفاوت آب میوه های طبیعی و غیر طبیعی و مضرات آبمیوه های مصنوعی بیان کرد. . آب میوه ها
به گزارش همشهری، مطالعات زیادی انجام شده و مشخص شده است که در هر جامعه ای که مصرف آب میوه های صنعتی افزایش یافته، وزن افراد نیز افزایش یافته است. بیماری های مزمن نیز افزایش یافته است، به ویژه دیابت و بیماری های قلبی عروقی. در واقع سندرم متابولیک که مرکز ثقل بسیاری از بیماری های مزمن است، با استفاده از آب میوه های صنعتی افزایش می یابد. بنابراین توصیه متخصصان تغذیه این است که افرادی که اضافه وزن دارند یا به بیماری های همزمان مبتلا هستند به هیچ وجه از آب میوه های صنعتی استفاده نکنند.
آب میوه های صنعتی انواع مختلفی دارند. برخی از آنها دارای پالپ یا تکه های میوه هستند، برخی دیگر بدون این مواد طبیعی هستند. برخی دیگر از آب میوه ها در واقع رنگ، اسانس و طعم دارند. برخی از آن ها حاوی ویتامین هستند و برخی توسط شرکت های معتبر و زیر نظر سیستم های بهداشتی تولید می شوند و برخی فاقد آن هستند. به همین دلیل، باید بدانید که از چه نوع آب میوه صنعتی استفاده می کنید.
اگر بخواهیم این دو را از هم جدا کنیم شکی نیست که آب میوه طبیعی به شرطی که زیاده روی نشود برای بدن بسیار مفید است. آب میوه های صنعتی نیز بیشتر مضر هستند.
همه اینها می تواند عوارض و مشکلاتی را برای کودکان ایجاد کند. این نوشیدنی به دلیل خطر پوسیدگی دندان می تواند برای دندان ها مضر باشد.
در زمینه مصرف آب میوه های صنعتی نیز باید مراقب کودکان بود، زیرا به دلیل شیرینی زیاد این نوع آب میوه، تمایل کودکان به مصرف آن افزایش می یابد. مثلاً وقتی کودک یک بسته کوچک آب میوه غیرطبیعی می خورد، حدود 40 گرم قند ساده وارد بدنش می شود، انگار 10 حبه قند را یکجا خورده است.
تا جایی که می توانید آب میوه های صنعتی مصرف نکنید، در صورت مصرف حتما اعتدال را رعایت کنید.
کودکان باید به ویژه مراقب باشند که به آنها اجازه مصرف آب میوه های صنعتی را ندهند، زیرا به دلیل داشتن شیرین کننده بیشتر احتمال دارد این نوع آب میوه ها را مصرف کنند و با جایگزینی آب میوه های غیرطبیعی با آب میوه ها و سبزیجات طبیعی، این خطر را به همراه دارد. بیماری های مزمن کاهش می یابد.
رنگ ها و طعم دهنده های مصنوعی و مواد نگهدارنده ممکن است در آبمیوه های صنعتی استفاده شده باشد. که عمدتا حاوی اسید سیتریک هستند. همه این موارد می تواند برای بدن مضر باشد. اگرچه برخی از بسته بندی های آب میوه می گویند طعم دهنده مجاز است، اما بیشتر صنعتی هستند.
به احتمال زیاد، بسیاری از ویتامین هایی که در آب میوه طبیعی وجود دارند، به شکل صنعتی آن وجود ندارند. علاوه بر این، فیبر در برخی از آب میوه های صنعتی دیگر یافت نمی شود، زیرا آنها حاوی فیبر حاوی قطعات میوه نیستند. فیبر باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می شود.