طرز تهیه آش جو +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه سوپ
ایران مهد غذاهای خوشمزه است. یکی از غذاهایی که ایرانی ها به آن بسیار افتخار می کنند آش است. صدها دستور پخت سوپ های رنگارنگ در سراسر ایران وجود دارد. آش آش جو یکی از سوپ های محبوب ایرانی هاست. این سوپ دارای بافتی کشسان و خوش طعم شبیه هلیوم است و به دلیل داشتن گوشت سیر کننده است. در این دستور طرز تهیه سوپ اراکی را به شما آموزش می دهیم. برای دیدن آموزش کامل و گام به گام طرز تهیه سوپ برای هدف سایت چیست؟ همراه باشید
محصولات مورد نیاز برای 8 نفر | |
نخود فرنگی | یک سوم فنجان |
لوبیا چیتی | یک سوم فنجان |
عدس | یک سوم فنجان |
جو | 2 لیوان |
برنج | ½ فنجان |
لاشه بره با استخوان | 400 گرم |
آب گوشت (آب گوشت) | 10 لیوان |
گیاه خواری | 400 گرم |
کره | 25 گرم |
بذر گشنیز | 1 قاشق چایخوری |
نعناع خشک و زعفران | کافی |
پنیر و روغن | کافی |
نمک و فلفل و زردچوبه | کافی |
طرز تهیه سوپ
مرحله اول
برای تهیه سوپ جو خوشمزه باید جو پوست کنده را به مدت 24 ساعت خیس کنید. سپس جو را با آب کافی به مدت 3 تا 4 ساعت روی حرارت متوسط بپزید. می توانید از ابتدای پخت گوشت را به قابلمه اضافه کنید.
مرحله دوم
سپس اجازه دهید با جو بپزد. هنگام انتخاب گوشت می توانید از گردن یا قلوه گوشت گاو استفاده کنید. همانطور که گفتیم این آش بیشتر شبیه حلیم است، بنابراین پختن غلات و گوشت با هم از ابتدا ضرری ندارد.
سطح سوم
توجه داشته باشید که بهتر است حبوبات را به مدت 24 تا 48 ساعت خوب خیس کنید تا تورم آنها برطرف شود. سپس آب اضافی را خالی کرده و لوبیاهای خیس را یک شب در همان ظرف بگذارید تا کمی جوانه بزنند.
مرحله چهارم
بهتر است یک پارچه نخی مرطوب روی بذرها بگذارید تا خوب جوانه بزنند. سبزی ها را باید بیرون از یخچال بگذارید تا جوانه بزنند. دانه های جوانه زده خواص بسیار بیشتری دارند. می دانیم که سرعت دم کردن حبوبات مختلف متفاوت است.
مرحله پنجم
اما در مورد سوپ جو از آنجایی که نیاز به پخت طولانی مدت حداقل 4 تا 8 ساعت دارد، می توانید همه دانه ها را با هم خیس کنید. بعد از 3 ساعت که جو و گوشت کاملا با هم پخته شد باید حبوبات را به آن اضافه کنید.
مرحله ششم
بعد از اینکه لوبیاهای جوانه زده را اضافه کردید، در قابلمه را بپوشانید و بگذارید آرام آرام بپزد تا خوب لعاب دهند. سبزیجات را بشویید و خرد کنید. نکته بسیار مهم در مورد آش سبزی این است که بر خلاف سبزی قورمه سبزی که باید ریز خرد شود.
مرحله هفتم
توجه داشته باشید که سبزی ها باید کمی خشن باشند. می دانیم که گشنیز طعم فوق العاده ای به سوپ می دهد. به همین دلیل بهتر است علاوه بر تخم گشنیز، مقداری گشنیز تازه را برای پایان پخت ذخیره کنید.
مرحله هشتم
در حالی که حبوبات در قابلمه با گوشت پخته می شوند، باید پیازها را سرخ کنید. پیازچه هایی که در ظرف می ریزیم باید ریز خرد شده و کاملا کاراملی یا قهوه ای شود. برای این کار آنها را به آرامی و به مقدار زیاد با روغن داغ سرخ کنید.
مرحله نهم
حرارت باید همیشه یکنواخت باشد تا پیازها کاراملی شوند. بعد از اینکه کاملا کاراملی شد با زردچوبه و فلفل سیاه کمی بیشتر سرخ می شود. هر چه پیازچه بیشتر در سوپ باشد، سوپ خوشمزه تر خواهد بود. نیمی از پیاز داغ را به قابلمه اضافه کنید.
مرحله دهم
بعد از پختن مقداری از مواد با هم، نیمی از کره را به قابلمه اضافه کنید. به این ترتیب سوپ شما نمی چسبد و خوشمزه تر می شود. در تمام مراحلی که سوپ نیاز به آب دارد، آب گوشت را به قابلمه اضافه کنید.
مرحله یازدهم
بعد از پخت کامل سبزیجات در نیم ساعت آخر اضافه می شود. در این مرحله می توانید پنیر دلمه را نیز اضافه کنید. بهتر است علاوه بر پنیر دلمه، مقداری پنیر هم روی ظرف بریزید.
مرحله دوازدهم
به این ترتیب طعم و رنگ سوپ بسیار بهتر می شود. پس از آماده شدن کامل آبگوشت، گوشت را خارج کرده و با چرخ گوشت بکوبید. هدف این است که سوپ کاملا کشدار باشد. دو سوم سوپ را در مخلوط کن بریزید و پوره کنید و دوباره به قابلمه اضافه کنید.
مرحله سیزدهم
مراقب باشید که گوشت را در غذاساز نگذارید. غذای شما آماده است. حالا مقداری جوجن داغ درست کنید تا روی سوپ بریزید. برای این کار گشنیز خشک را همراه با تخم گشنیز و کمی گشنیز خشک در روغن تفت دهید.
مرحله چهاردهم
در صورت تمایل می توانید کمی پنیر را با زعفران رنگ آمیزی کنید. حتما از پنیر پاستوریزه استفاده کنید و طبق دستور روی شیشه آن را بپزید. در تمام مراحل به جای اضافه کردن آب از آب گوشت استفاده کنید.
مرحله پانزدهم
هم برای پخت حبوبات و هم برای پختن سوپ. اگر به آب گوشت دسترسی ندارید دو قرص گوشت را در 10 فنجان آب حل کرده و استفاده کنید. به جای پنیر، می توانید مقداری پارمزان در سوپ بریزید.