طرز تهیه آش قل قل +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه آش قل قل
آش قلقال یکی از انواع آش های سنتی و خوشمزه شهرستان شوشتر است که در مناسبت های خاص برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله تهیه می شود. طرز تهیه آش قل قل برای سرگرمی روز همراه باشید
محصولات مورد نیاز برای 4 نفر | |
گندم پوست کنده | 1 فنجان |
لوبیاهای قرمز | ¼ فنجان |
لوبیا چشم بلبلی | ¼ فنجان |
باگلی | ⅔ فنجان |
نخود فرنگی | ⅓ فنجان |
برنج نیم دانه | ⅓ فنجان |
عدس | ½ فنجان |
گوشت بره و گوسفند | 300 گرم |
پیاز | 3 عدد بزرگ |
جوجن خشک شده | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | کافی |
زردچوبه و کره | کافی |
طرز تهیه آش قل قل
مرحله اول
برای تهیه آش قلقال لذیذ در ابتدای کار لوبیاها و غلات (گندم، لوبیا قرمز، لوبیا بلبلی و نخود) را جداگانه در کاسه های آب می ریزیم و اجازه می دهیم یک شب خیس بخورند تا پف کنند.
مرحله دوم
یک ساعت قبل از شروع پخت و پزبرنج را به همراه عدس و لوبیا در کاسه های جداگانه آب می ریزیم و می گذاریم خیس بخورد. سپس ظرف مناسبی روی اجاق گذاشته و کمی روغن اضافه می کنیم.
سطح سوم
در این مرحله یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید سپس کمی تفت دهید تا پیاز شفاف شود. سپس گندم را آبکشی کرده و به همراه گوشت و مقداری زردچوبه به قابلمه اضافه کنید.
مرحله چهارم
مواد را کمی تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند سپس 6-8 لیوان آب اضافه می کنیم و درب قابلمه را می بندیم تا گوشت و گندم بپزد. در این مدت حبوبات را آبکش کنید سپس قابلمه مناسبی را روی اجاق بگذارید.
مرحله پنجم
نخود را به همراه چند فنجان آب اضافه کنید و بگذارید 30 دقیقه خیس بخورد سپس لوبیا قرمز را اضافه کنید. بعد از 30 دقیقه عدس را به همراه لوبیا، لوبیا بلبلی و برنج به قابلمه با نخود اضافه کنید.
مرحله ششم
بعد از اینکه گندم خوب لعاب داد و گوشت پخت، با مخلوط کن (گوشت کوب برقی یا همزن) هم بزنید تا یکدست شود، سپس گندم و گوشت مخلوط را با نخود به قابلمه اضافه کنید.
مرحله هفتم
حالا درب قابلمه را می بندیم و می گذاریم سوپ با حرارت ملایم دم بکشد. در این مدت پیاز باقیمانده را ورقه های درشت برش دهید سپس ظرف مناسبی روی اجاق بگذارید و کمی روغن اضافه کنید.
مرحله هشتم
پیاز خرد شده را به تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا طلایی شود. در این مدت مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه کنید. پس از طلایی شدن پیازها از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید.
مرحله نهم
حالا نعناع خشک را به تابه اضافه کنید و 30 ثانیه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس نیمی از نعناع داغ و پیاز را به قابلمه سوپ اضافه کنید و هم بزنید سپس اجازه دهید تا سوپ غلیظ شود.
مرحله دهم
در آخر سوپ را بچشید و در صورت لزوم کمی نمک و فلفل و ادویه اضافه کنید. بعد از اینکه خوب صاف شد، سوپ را در ظرفی ریخته و با باقی مانده فلفل تند بریزید. پیاز سرخ شده تزئین می کنیم