طرز تهیه آش گوجه؛ آشنایی با ۵ روش پخت آسان
طرز تهیه آسان و طعم بی نظیر آن، آش گوگه را به گزینه ای ایده آل برای دورهمی های خانوادگی در یک عصر دلپذیر تبدیل کرده و می تواند لحظات خوشی را برای همه اعضای خانواده به ارمغان بیاورد.
به گزارش سرگرمی روز، انواع سس گوجه فرنگی; از طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی با بلغور تا طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی با لپه، از محبوبیت زیاد این غذا می گوید. آش گوجه فرنگی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که به خصوص در فصول گرم سال طرفداران زیادی دارد.
این سوپ از مواد ساده ای مانند گوجه فرنگی تازه، لوبیا، برنج و سبزیجات معطر تهیه می شود و با طعم ترش و تند خود لذت خاصی به غذاهای تابستانی می بخشد. طرز تهیه آسان و طعم بی نظیر آن، این سوپ را به گزینه ای ایده آل برای مهمانی های خانوادگی در یک عصر دلپذیر تبدیل کرده و می تواند لحظات خوشی را برای همه اعضای خانواده به ارمغان بیاورد.
طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی
سوپ گوجه فرنگی به دلیل ترکیب طعم های ترش، تند و معطر، غذایی بسیار خوشمزه و مطبوع است. گوجه فرنگی تازه با طعم ملایم و ترش خود به همراه سبزیجات معطر و ادویه ها طعمی خاص و متفاوت به این سوپ می دهد. در عین حال برای کودکان کاملا سالم و مغذی است.
برای تهیه سوپ گوجه فرنگی تهرانی و خوردن آن در کنار عزیزانتان به مواد زیر نیاز دارید:
طرز تهیه سوپ گوجه تهران
برای تهیه سوپ گوجه تهرانی ساده و خوشمزه مراحل زیر را دنبال کنید:
– خیساندن لوبیا و برنج: حبوبات را از شب قبل و برنج را یک ساعت قبل از پخت خیس کنید.
– پخت باقلا و تفت دادن پیاز: حبوبات را آب پز کنید و سپس پیاز ناگینی را در قابلمه با روغن تفت دهید.
– اضافه کردن آب و زردچوبه: بعد از تفت دادن پیاز، زردچوبه را اضافه کنید، آب را به قابلمه اضافه کنید و بجوشانید.
– پخت برنج و سبزی: برنج نیم پز را به قابلمه اضافه کنید و بعد از پختن، سبزی و گوجه فرنگی را اضافه کنید.
– لوبیا و ادویه ها را اضافه کنید: لوبیاها، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و آب را به سوپ اضافه کنید و با حرارت ملایم بپزید.
– تزیین و سرو: بعد از اینکه سوپ به غلظت دلخواه رسید روی آن را با پنیر دلمه، پیاز داغ، سیر تند و فلفل تند تزیین می کنند.
مواد لازم برای تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی
مواد اصلی تهیه سس گوجه فرنگی تبریزی را در جدول زیر مشاهده می کنید:
طرز تهیه سس گوجه فرنگی تبریزی
در زیر طرز تهیه آش گوجه فرنگی خوشمزه را می خوانید تا در یک روز سرد زمستانی از خوردن آن لذت ببرید:
– خیساندن حبوبات: حبوبات را بشویید و به مدت 8-12 ساعت در آب خیس کنید، سپس در قابلمه آب بجوشانید و حرارت را کم کنید.
– پیاز سرخ کردنی: دو عدد پیاز را ریز خرد کرده و با زردچوبه تفت دهید. پیاز خرد شده را برای تزئین سرخ کنید.
– جوشاندن برنج و حبوبات: پس از پختن حبوبات، برنج شسته شده را اضافه کرده و پس از کم کردن آب، آب یا آب گوشت را اضافه کنید.
– اضافه کردن گور و ادویه: گور، نمک و فلفل را به سوپ اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
– تهیه پوره گوجه فرنگی: گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید و له کنید. پوره گوجه فرنگی را سرخ کرده و اضافه کنید.
– افزودن سبزیجات به سوپ: سبزی ها را بشویید و برش بزنید و به قابلمه سوپ اضافه کنید.
– تهیه نعنا داغ: زردچوبه را در روغن داغ سرخ کنید سپس نعنا خشک را اضافه کنید.
– آبگوشت و تزیین را اضافه کنید: پس از جا افتادن سوپ، فلفل چیلی و آب گوشت را اضافه کنید و با پیازچه تزیین کنید.
مواد مورد نیاز آش گوجه همدان
مواد لازم برای تهیه آش گوجه همدان را در جدول زیر مشاهده می کنید:
طرز تهیه آش گوجه همدان
با انجام مراحل تهیه آش گوجه همدان یک غذای خوشمزه را در کنار عزیزانتان میل کنید. مراحل تهیه آش گوجه همدان به شرح زیر است:
– تفت دادن پیاز و ادویه جات: پیازهای گرانبها را نصف کرده و با زردچوبه، نمک، فلفل و پوره گوجه فرنگی تفت دهید.
– پخت برنج و لپه: برنج و لپه را شسته و تفت داده و با آب کافی به سوپ اضافه کنید تا بپزد.
– افزودن گوجه فرنگی و سبزیجات: گوجه فرنگی های خرد شده را سرخ کرده و به سوپ سبزی و شاهی اضافه کنید.
– تزیین و سرو: بعد از پخت کامل برنج و لوبیا، روی غذا را با فلفل چیلی و فلفل چیلی تزیین می کنیم.
مواد مورد نیاز آش گوجه اردبیل
برای تهیه آش گوجه فرنگی اردبیل از مواد زیر استفاده می شود که عبارتند از:
طرز تهیه آش گوجه اردبیل
این غذای خوشمزه و سالم را می توانید طبق راهنمای زیر تهیه کنید:
خیساندن گندم و لوبیا: گندم و حبوبات را به مدت 3 ساعت در آب خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.
پخت گندم و لوبیا: لوبیا و گندم را دو ساعت بجوشانید.
اضافه کردن عدس و سبزیجات: عدس و سبزیجات را به سوپ اضافه کنید و نیم ساعت بپزید.
افزودن گوجه فرنگی رنده شده: گوجه فرنگی ها را رنده کرده و به سوپ اضافه کنید تا با حرارت ملایم بپزند.
پیاز و پوره گوجه فرنگی را سرخ کنید: پیاز داغ شده را با پوره گوجه فرنگی تفت دهید و به سوپ اضافه کنید.
اضافه کردن پیازچه و ادویه ها: پیاز و ادویه ها را تفت دهید و به سوپ اضافه کنید.
آب گوشت را اضافه کرده و سوپ را سرو کنید: قبل از خاموش کردن حرارت آب گوشت را اضافه کنید و روی سوپ را با فلفل چیلی و گوجه گیلاسی و پیازچه تزیین کنید و سرو کنید.
مواد مورد نیاز آش گوجه زنجان
برای تهیه آش گوجه زنجان از مواد زیر استفاده می شود:
طرز تهیه سوپ گوجه زنجان
با این راهنمای آشپزی سوپ گوجه فرنگی خوشمزه درست کنید:
– خیساندن لوبیا و برنج: حبوبات را از شب قبل و برنج را یک ساعت قبل از پخت خیس کنید.
– لوبیا پخت: لوبیا چیتی را بجوشانید، آبکش کنید و ذخیره کنید.
– پیاز و زردچوبه را هم بزنید: پیاز گرانبها را در روغن تفت دهید و سپس زردچوبه را اضافه کنید.
– اضافه کردن آب و برنج: آب را اضافه کنید و برنج را بعد از جوشیدن آب به قابلمه اضافه کنید تا نیمه تمام شود.
– افزودن سبزیجات و گوجه فرنگی: سبزیجات و گوجه فرنگی رنده شده را به سوپ اضافه کنید.
– لوبیا و پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید: لوبیا و پوره گوجه فرنگی رقیق شده را به سوپ اضافه کنید.
– ادویه ها و پخت نهایی: در ده دقیقه آخر پخت نمک، فلفل و آب اضافه می شود و پس از رسیدن به غلظت مورد نظر، آش را با پیاز داغ و سیر داغ و گوجن داغ تزیین و سرو می کنند.
خلاصه
سس گوجه فرنگی ساده در بین ساکنان کشورمان بسیار محبوب است. این سوپ علاوه بر طعم لذیذ، با داشتن فیبر بالا و چربی کم برای کنترل وزن و سلامت قلب مفید است. در این مطلب شما را با روش های مختلف پخت این سوپ در شهرهای مختلف ایران آشنا کردیم. امیدواریم از این آموزش استفاده کرده و در تعطیلات خود این سوپ معروف و خوشمزه را درست کنید.