طرز تهیه حلیم گندم +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه گندم حلیم
حلیم گندم یکی از تنقلات سنتی و لذیذ ایرانی است که طرفداران زیادی دارد و همچنین به عنوان پیشنهاد برای دیدن آموزش کامل و مرحله به مرحله آماده شده است. طرز تهیه حلیم گندم نذری برای سرگرمی روز همراه باشید
محصولات مورد نیاز برای 4 نفر | |
گندم پوست کنده | 250 گرم |
گوشت بره و گوسفند | 400 گرم |
پیاز | 1 عدد وسط |
چوب دارچین | 1 قطعه |
زردچوبه | نصف قاشق چایخوری |
دارچین و نمک | کافی |
روغن یا کره | برای تزئین |
طرز تهیه گندم حلیم
مرحله اول
بیایید این کار را در خانه انجام دهیم می توانید آن را با بلغور گندم یا گندم پوست کنده دلخواه درست کنید. حلیم با بلغور گندم سریعتر پخته می شود، اما اگر از گندم کامل پوست کنده استفاده کنید، حلیم شما خاصیت ارتجاعی و لعاب بیشتری دارد.
مرحله دوم
ابتدا گندم ها را شسته و تمیز می کنیم سپس یک شب در ظرف مناسبی خیس می کنیم تا نرم شود. برای شروع پخت ابتدا گوشت را با 3 پیمانه آب، چوب دارچین، پیاز و زردچوبه در قابلمه بریزید و روی آتش بگذارید.
سطح سوم
وقتی یک فنجان آب گوشت باقی ماند، قابلمه را از روی حرارت بردارید و پس از خنک شدن گوشت آن را ریش ریش کرده و کنار بگذارید. آبگوشت را از طریق یک پارچه یا مش تمیز صاف کنید و کنار بگذارید.
مرحله چهارم
حالا گندم ها را شسته و در ظرف پخت می ریزیم. حالا دو برابر حجم گندم را اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. پس از به جوش آمدن آب، کف را با کفگیر از آب خارج کرده و دور بریزید.
مرحله پنجم
حالا حرارت را کم می کنیم و می گذاریم گندم با حرارت ملایم بپزد و لعاب بزند. بعد از پختن گندم، آن را در مخلوط کن یا غذاساز بریزید و مخلوط کنید. حالا گندم مخلوط شده را به قابلمه برمی گردانیم.
مرحله ششم
سپس آب گوشت و گوشت رنده شده را اضافه می کنیم و حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم و حلیمه را مدام با قاشق چوبی به عقب و جلو هم می زنیم تا فرو نرود. حالا نمک و فلفل را اضافه کنید.
مرحله هفتم
اگر می خواهید حلیم را با شکر بخورید، نمک کمتری اضافه کنید. به هم زدن حلیمه ادامه می دهیم تا حلیمه غلیظ و کشدار شود. در آخر حلیم آماده شده را در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با دارچین و کنجد و روغن تزئین کنید.