طرز تهیه خورش قیمه کدو بسیار خوشمزه با رسپی ساده در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه خورش با قیمه کدو حلوایی
خورش کدو شکم پر یکی از خورش های سنتی و بسیار خوش طعم ایرانی است که با ترکیب گوشت، کدو سبز، لپه و ادویه های معطر تهیه می شود. این خورش با عطر و طعم مطبوع گزینه ای عالی برای یک غذای خانوادگی است. افزودن زعفران و چوب دارچین به این غذا، جدا از ارزش غذایی، ارزش آشپزی آن را نیز افزایش می دهد و تجربه ای متفاوت از خورش ایرانی به ارمغان می آورد.
برای تهیه خورش کدو حلوایی، ابتدا لپه ها را خیس کنید. سپس پیاز را با زردچوبه تفت داده و گوشت را اضافه کرده و با فلفل سیاه تفت دهید. لپه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و سپس آب، چوب دارچین و زعفران را به مخلوط اضافه کنید. کدوها را جداگانه سرخ کنید و به همراه آبلیمو به خورش اضافه کنید. در آخر خورش را با برنج سرو کنید.
عناصر | اندازه ی |
پیاز بزرگ | 1 قطعه |
خداوند | 1 قاشق غذاخوری |
کدو سبز | 5 تکه |
چوب دارچین | 1 قطعه |
لپه ها | 1 فنجان |
گوشت خورشتی | 250 گرم |
زعفران | کافی |
نمک، فلفل، پوست لیمو، زردچوبه | کافی |
طرز تهیه خورش با قیمه کدو حلوایی
مرحله 1: آماده سازی لپه ها
ابتدا لپه را چند ساعت در مقداری آب خیس کنید. این باعث می شود که لپه در هنگام پخت زودتر و بهتر بپزد و پف کند.
مرحله 2: پیاز و گوشت را سرخ کنید
پیاز را پوست گرفته و ریز خرد کنید. سپس در ظرف مناسبی با کمی روغن پیاز را با زردچوبه تفت دهید تا پیاز شفاف و نرم شود. سپس گوشت خورشتی خرد شده را اضافه کنید.
مرحله 3: ادویه ها و لپه را اضافه کنید
وقتی گوشت را اضافه کردید مقداری فلفل سیاه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس لپه آماده شده را اضافه کنید و تفت دهید تا لپه نیز کمی سرخ شود. در آخر پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ آن تیره شود و بوی خامی آن از بین برود.
مرحله 4: آب و چوب دارچین را اضافه کنید
پس از پختن پاستا، چوب دارچین را به همراه مقداری زعفران پخته شده و آب به مخلوط اضافه کنید. مخلوط را بجوشانید سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت و حبوبات بجوشد.
مرحله 5: کدوها را سرخ کنید
در این زمان کدوها را بشویید، پوست آنها را بگیرید و به صورت نواری برش دهید. آنها را در تابه با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی و نرم شوند. تفت دادن کدو حلوایی قبل از افزودن به خورش، بافت و طعم بهتری به آن می دهد.
مرحله ششم: کدو حلوایی را به خورش اضافه کنید
بعد از اینکه گوشت و لپه خوب پختند و خورش کمی غلیظ شد، چوب دارچین را بردارید و مقداری زعفران دیگر به همراه نمک اضافه کنید. سپس کدوهای سرخ شده را به خورش اضافه کنید و بگذارید 15 دقیقه دیگر خورش بجوشد.
مرحله 7: آماده شدن برای سرو
در آخر آبلیمو را به خورش اضافه کنید و بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید. اکنون خورش کدو حلوایی شما با برنج سفید آماده سرو است. امیدواریم از طعم لذیذ و عطر فوق العاده آن لذت ببرید.