طرز تهیه خورش لوبیا سفید +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه خورش لوبیا سفید
خورش لوبیا سفید یکی از غذاهای لذیذ استان آذربایجان است که برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله با دستورهای مختلف تهیه می شود. طرز تهیه خورش لوبیا سفید برای سرگرمی روز همراه باشید
محصولات مورد نیاز برای 4 نفر | |
گوشت بره و گوسفند | 300 گرم |
پیاز بزرگ | 1 قطعه |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
فلفل | ½ فلفل سیاه |
لوبیا سفید | 1 لیوان و نیم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و پاپریکا | کافی |
زردچوبه و پودر سیر | کافی |
لیمو عمانی | 2 عدد |
طرز تهیه خورش لوبیا سفید
مرحله اول
برای تهیه خورش لوبیا سفید خوشمزه ابتدا لوبیا سفید را می شوییم تا گرد و غبار آن گرفته شود. در مرحله بعد لوبیا سفید را در ظرف مناسبی بریزید سپس ظرف را تا نیمه از آب پر کنید و بگذارید 2 تا 3 ساعت در آب بماند.
مرحله دوم
حالا بعد از این مدت لوبیاها را در آبکش ریخته و اجازه می دهیم آب اضافی آن کشیده شود. در مرحله بعد لوبیا سفید را در قابلمه مناسبی بریزید سپس قابلمه را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
سطح سوم
در این مرحله لوبیاها را در آب جوش بگذارید تا نیم پز شوند. سپس فلس های پیاز را برداشته و به صورت خلال های نازک برش می دهیم، سپس قابلمه مناسبی را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی روغن مایع اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
حالا پیاز را به تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا سبک و شفاف شود، سپس مقداری فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه و پودر سیر به پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا بوی خامی ادویه ها از بین برود.
مرحله پنجم
در این مرحله گوشت را به قابلمه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس در قابلمه را تا نیمه از آب پر می کنیم سپس درب قابلمه را می بندیم و اجازه می دهیم گوشت روی آتش بماند تا کاملا بپزد.
مرحله ششم
حالا گوجه فرنگی را بشویید، سپس پوست آن را جدا کرده و به قطعات کوچک برش دهید. سپس فلفل را بشویید، سپس دانه ها را جدا کرده و مانند گوجه فرنگی به صورت نگینی برش دهید.
مرحله هفتم
در این مرحله در تابه مناسبی کمی روغن مایع بریزید سپس گوجه فرنگی و فلفل را اضافه کرده و تفت دهید. سپس نمک و زردچوبه را به آن اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دهیم.
مرحله هشتم
حالا پوره گوجه فرنگی را با فلفل به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب تغییر کند. سپس وقتی لوبیا سفید نیم پز شد آنها را از روی حرارت برداشته و در آبکش ریخته و به همراه فلفل ها به تابه اضافه می کنیم.
مرحله نهم
در این مرحله مخلوط لوبیا سفید را کمی تفت می دهیم سپس به همراه گوشت به قابلمه اضافه می کنیم و هم می زنیم. سپس خورش را روی آتش می گذاریم تا جا بیفتد، سپس لیمو عمانی را در ظرف مناسبی می ریزیم.
مرحله دهم
حالا به لیمو عمانی آب اضافه می کنیم و در آب می گذاریم تا تلخی آن از بین برود. در 20 دقیقه آخر پخت خورش، لیمو عمانی را به آن اضافه می کنیم، سپس هم می زنیم و درب قابلمه را می بندیم.
مرحله یازدهم
بعد از این مدت که خورش جا افتاد، آن را از روی اجاق برداشته، خورش را در ظرف دلخواه می ریزیم و با برنج زعفرانی و سبزی سرو می کنیم. نوش جان.