طرز تهیه خورش ماهی +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه خورش ماهی
خورش ماهی یکی از انواع خورش های خوشمزه و ساده ایرانی است که اصل آن متعلق به شهرهای جنوبی کشورمان است برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش ماهی برای سرگرمی روز همراه باشید
محصولات مورد نیاز برای 4 نفر | |
کنسرو ماهی تن یا فیله ماهی | 2 جعبه یا 500 گرم |
پیاز | 1 تا 2 عدد |
سیر | 4 تا 5 قرص |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
برگرفته از یک مطبوعات هندی | 1 فنجان |
فلفل سبز تند | 1 یا 2 عدد |
زعفران آب پز | 3 قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه و زردچوبه | کافی |
طرز پخت خورش ماهی
مرحله اول
برای تهیه یک خورش ماهی خوشمزه ابتدا پیاز را پوست بگیرید سپس آن را بشویید و به صورت خلال های نازک برش دهید. سپس ظرف مناسبی را روی حرارت ملایم قرار می دهیم سپس کمی روغن مایع می ریزیم.
مرحله دوم
حالا پیاز را در قابلمه بریزید سپس تفت دهید تا پیاز سبک و شفاف شود. سپس پوست سیر را جدا می کنیم سپس سیر را له می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا عطر سیر آزاد شود.
سطح سوم
در این مرحله پوره گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه می کنیم سپس به تفت دادن ادامه می دهیم تا بوی خامی پوره گوجه فرنگی از بین برود و رنگ آن روشن شود. سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
حالا به پخت ادامه می دهیم تا بوی خامی ادویه ها از بین برود. سپس مهر هندی را در یک فنجان مناسب بریزید سپس مقداری آب جوش اضافه کنید و هم بزنید تا مهر هندی در آب جوش حل شود.
مرحله پنجم
در این مرحله عصاره استامفندی را از صافی رد می کنیم تا دانه های آن جدا شود سپس داخل قابلمه می ریزیم و هم می زنیم. سپس یک قوطی ماهی تن را در یک قابلمه مناسب قرار می دهیم سپس قابلمه را تا نیمه از آب پر می کنیم.
مرحله ششم
حالا قابلمه را روی حرارت متوسط می گذاریم سپس کنسرو ماهی تن را به مدت 20 دقیقه در آب جوش می گذاریم. بعد فلفل سبز تند را می شوییم و داخل خورش می گذاریم و می گذاریم خورش جا بیفتد.
مرحله هفتم
در این مرحله بعد از 20 دقیقه کنسرو ماهی تن را از آب در حال جوش خارج کرده سپس ماهی تن را از قوطی خارج کرده و پس از برداشتن روغن اضافی آن را به همراه زعفران دم کرده به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله هشتم
در آخر اجازه دهید خورش به مدت 5 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد تا جا بیفتد. بعد از این مدت خورش ماهی را از روی حرارت بردارید و با رازیانه پلو و سیر ترشی سرو کنید. نوش جان.