طرز تهیه دمنوش پونه برای عفونت
طرز تهیه دمنوش پونه برای عفونت
طرز تهیه دمنوش پونه برای عفونت و خاصیت خوردن دمنوش پونه برای درمان عفونت همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
طرز تهیه دمنوش پونه برای عفونت
برای تهیه دمنوش پونه، باید یک قاشق غذاخوری سرخالی از برگ یا گل پونه تازه
یا یک قاشق چایخوری برگ پونه خشکشده را درون یک لیوان بریزید
و یک فنجان آب جوش را به آن اضافه کنید، سپس صبر کنید
تا به مدت ۱۰ دقیقه دَم بکشد؛ بعد از صافی رد کنید و با عسل ترکیب کرده و بنوشید.
آشنایی با دیگر خواص دمنوش پونه
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص دمنوش پونه آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با گیاه پونه
پونه گیاهی از خانواده نعناع است که دارای اسانس روغنی فرار یا روغن منتول ،
حاوی مقدار زیادی ویتامین A و B و C و کلیسیم ، مقداری تانن، مواد رزینی می باشد.
این گیاه در فصل گرما و در خاک های مرطوب و غنی از مواد آلی مانند کود برگ به خوبی رشد می کند.
پونه کوهی نوع دیگری از این گیاه است.
مرغوبترین نوع پونه وحشی در کنار چشمه ها و آب ذوب شده برف ها می روید.
بهترین زمان برای چیدن این نوع پونه ، اوایل فروردین تا اواسط اردیبهشت است.
طعم پونه در ابتدا گرم، گس و تلخ است، اما پس از مدتی در دهان حس خنکی ایجاد می کند ،
همچنین دارای بوی مطبوع و قابل تشخیصی است که فضای خانه را مطبوع و حشرات موذی را دور می کند.
این گیاه را می توان در گلدان کاشته و در بالکن قرار داد. پونه را می توان از طریق ریشه تکثیر کرد.
پونه به طور سنتی برای مقابله با سرماخوردگی، مشکلات تنفسی، مثانه و بیماری کبد، نفخ شکم و درد معده مورد استفاده قرار گرفته است.
همچنین از آن برای سقط جنین یا شروع دوره قاعدگی استفاده شده است.
پونه کوهی گیاهی معطر است که از خانواده نعنا می باشد.
نام های دیگر این گیاه آویشن کوهی و فودنج جبلی نیز می باشد.
این گیاه از نظر شکل ظاهری بین ۳۰ تا ۹۰ سانتیمتر رشد میکند و برگها متقابل، از نظر اندازه متغیر و در پایین بسیار بزرگتر است.
اما هرچه بهطرف رأس گیاه میرود کوچکتر شده و به شکل تخم مرغی یا بیضوی درمیآید.
حاشیه برگها صاف یا کنگرهای است.
گلها به طول ۴ ـ ۷ میلیمتر بهرنگ صورتی یا سرخ به شکلخوشه افشان روی شاخهها قرار دارد.
زمان گل دادن بین تیر تا شهریور است. تمام قسمتهای گیاه بوی مطبوع معطری شبیه آویشن دارد.
پونه کوهی از نظر طب سنتی ایران، طبیعتی گرم و خشک دارد.
خواص دمنوش پونه برای رحم و قاعدگی زنان
دمنوشپونه سالها برای کمک به تنظیم چرخه ی قاعدگی زنان و یا کسانی که اصلا قاعدگی نداشته اند استفاده شده است.
به هر حال راه های دیگری برای تنظیم قاعدگی وجود دارد که امن تر از استفاده از پونه اند. لذا متخصصان استفاده از پونه را برای این امر توصیه نمیکنند.
پونه تازه و خشک یکی از بهترین گیاهان دارویی برای درمان بی نظمی قاعدگی بوده و به درمان درد پریود در زنان کمک می کند.
پونه با تنظیم چرخه های قاعدگی کمک می کند تا این چرخه ها به موقع ایجاد شوند.
این ویژگی پونه به لطف تحریک هورمون های استروژن و پروژسترون اتفاق می افتد.
شربت پونه برای درمان عفونت رحم مفید است.
خواص دمنوش پونه برای ریه
پونه ی کوهی شامل ویتامینها و مواد مغذی می باشد که به سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
این گیاه شامل کارواکرل و رزمارینیک اسید است.
این ترکیب به عنوان یک ضد احتقان طبیعی و کاهش دهنده ی هیستامین عمل میکند.
پونه ی کوهی اثر مستقیم و مثبت بر تنفس آسان از طریق مجرای بینی دارد و برای سلامتی و ضد عفونی ریه ها مناسب است.
این گیاه حاوی ویتامین ها و مواد مغذی هست که برای سیستم ایمنی حیاتی هستن.
پونه کوهی داری ترکیبات مثل روزمارینیک اسید هست که از ترکیبات طبیعی و کاهش دهنده های هیستامین هستن.
این گیاه تأثیر مثبتی بر جریان هوای تنفسی و عبور از بینی دارن.
در فواید بسیار زیاد عصاره ی پونه هم موارد زیادی گفته شده از جمله اون اینه که جایگزین خوبی برای آنتی بیوتیک هست.
خواص دمنوش پونه برای کیست تخمدان
دمنوش پونه برای رحم فوایدی دارد ولی اگر دنبال درمان گیاهی برای درمان کیست تخمدان هستید راه های بهتری برای شما داریم.
۲ قاشق چای خوری بابونه خشک را در یک فنجان آب گرم بریزید و بگذارید به مدت پنج دقیقه دَم بکشد.
یک قاشق چای خوری عسل به این چای اضافه کنید و روزانه ۲ تا سه فنجان از چای بابونه بنوشید.
مصرف سرکه سیب به درمان کیستهای تخمدانی ناشی از کمبود پتاسیم کمک شایانی میکند.
یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و روزانه یک تا ۲ لیوان از این محلول بنوشید.
یک قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا را با نصف فنجان آب چغندر تازه مخلوط کنید
و این محلول را هر روز قبل از صبحانه بنوشید تا زمانیکه بهبود پیدا کنید.
در یک لیوان آب گرم یک قاشق غذاخوری بذر کتان بریزید و این محلول را هر روز صبح ناشتا بنوشید
همچنین میتوانید بذر کتان را به ماست، سوپ و سالاد نیز اضافه کنید.
یک قاشق چایخوری روغن بادام شیرین را به یک لیوان شیر گرم اضافه کنید و روزانه یک بار از این محلول بنوشید.
برای درمان کیست تخمدان باید نیم فنجان عرق رازیانه را پس از هر وعده غذایی بنوشید.
برای تهیه دمنوش رازیانه یک قاشق چایخوری رازیانه کوبیده را داخل یک قوری بریزید
سپس مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت ۱۵ دقیقه دَم بکشد.
میتوان برای شیرین کردن این دمنوش کمی عسل نیز به آن بیفزایید و روزانه ۲ بار (صبح و شب) از این دمنوش میل کنید.
خواص دمنوش پونه برای لاغری
خواص ضد اسپاسمی این گیاه هضم را آسانتر کرده و برای سلامت دستگاه گوارشی بسیار مفید است.
مصرف دمنوش پونه باعث تعادل متابولیسم و تنظیم سوخت و ساز بدن می شود.
همچنین روده ها را فعال کرده و میزان چربی سوزی بدن را افزایش می دهد.
پونه کوهی به بهبود متابولیسم بدن و افزایش چربی سوزی کمک می کند و در نتیجه باعث کاهش وزن و کاهش وزن می شود.
پونه کوهی به شما در کاهش وزن کمک زیادی خواهد کرد.
این ماده حاوی یک ماده فعال است که به حل چربی کمک می کند.
همچنین در هضم و کاهش نفخ مؤثر است.
خواص دمنوش پونه و آویشن
پونه برای مقابله با حالت تهوع و استفراغ، مشکلات و ناراحتی های گوارشی، سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آسم، سرفه و سیاه سرفه مفید است .
آویشن دارای طبع گرم و خشک و ویتامین A، B و E و هورمون گیاهی است.
استحمام با آب جوشیده آویشن شیرازی در تسکین درد روماتیسم شفابخش و در رفع لاغری موضعی نیز مؤثر است.
آویشن شیرازی مقوی ، محرک ، قاعده آور، التیام بخش ، افزاینده شیر مادر، تصفیه کننده خون، ضد عفونی کننده، مقوی عضلات، دافع اخلاط خونی ، آرام بخش و دافع سوداست و حافظه را تقویت می کند و نیروی جنسی ر افزایش می دهد.
از آویشن شیرازی برای درمان بیماری هایی مانند گریپ های عفونی، برونشیت، نارسایی کبد و ناراحتی های ریوی استفاده درمانی می شود.
آویشن و پونه هر دو دارای خاصیت لاغر کنندگی هستند و باعث لاغری شما می شوند.
خواص دمنوش پونه و عسل
پونه یک انگل زدای قوی است و اگر آن را با عسل میل کنید، برای رفع کرم روده نیز موثر می باشد.
برای تهیه دمنوش پونه می توانید به روش زیر عمل کنید.
طرز تهیه صحیح آماده کردن دمنوش و چای پونه
مواد لازم
۴ تا ۶ ق برگ پونه تازه
۲ و یک دوم فنجان آب تصفیه شده
۱ ق چ عسل
طرز تهیه
برگ های تازه یا خشک شده پونه را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید ۱۰-۱۵ دقیقه بماند تا دم بکشد، دمنوش پونه را می توانید با عسل شیرین کنید و بنوشید.
میزان مصرف چای و دمنوش پونه در روز
در روز بیش تر از ۲ فنجان دمنوش پونه مصرف نکنید.
چای پونه می تواند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیک ها باشند زیرا مشابه یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل می کند.
چای پونه گلودرد میکروبی را درمان و با ویروس و عفونت های بدن مبارزه میکند.
مصرف چای پونه و یا دمنوش آن به درمان سینوزیت کمک می کند، برای درمان سینوزیت می توانید از بخور دمنوش پونه استفاده نمایید.
چای پونه حاوی رزمارنیک اسید و تیمول است و آنتی اکسیدان موجود در آن سیستم ایمنی را تقویت می کند.
پونه حاوی کوئرستین است که رشد سلول های سرطانی را کاهش و مرگ سلولی را بهبود می بخشد. با نوشیدن چای پونه از خواص ضد سرطانی آن استفاده کنید.
نوشیدن چای یا دمنوش پونه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی مفید است زیرا عصارهٔ پونه در مقابل ویروس تب خال، ویروس آنفلوآنزا، بیماری نیوکاسل و ویروس های مختلف دیگر فعال است.
چای پونه به گوارش کمک می کند و خاصیت صفراآوری دارد و با تحریک کبد، تولید صفرا را افزایش می دهد. مصرف چای پونه برای افرادی که می خواهند تعادل اسید و باز را حفظ کنند و از بروز این بیماری ها جلوگیری کنند، مفید است.
برای درمان درد معده و بهبود نفخ شکم و دفع گازهای انباشته شده در روده چای پونه بنوشید، پونه یکی از درمان های عالی برای تسکین و کاهش دردهای معده به شمار می رود.
خواص دمنوش پونه و زنجبیل
نوشیدن دمنوش ترکیب آویشن شیرازی، پونه کوهی، زنجبیل و عناب را هم برای بهبود سرماخوردگی و آنفلوانزا بسیار موثر است.
این دمنوش موجب رفع عفونت سینوسها(سینوزیت) و معده و نیز خارج کردن خلط از ریهها میشود.
برای این منظور باید ۳۰ گرم آویشن شیرازی را با ۱۰ گرم از هر یک از این گیاهان و هفت عدد عناب داخل قوری ریخته
و پس از اضافه کردن آبجوش به آن صبر کرد تا دمنوش به خوبی دَم بکشد و هنگام مصرف دمنوش، عسل به آن اضافه کرد.
این دَمکرده را میتوان روزانه چهار تا پنج لیوان میل کرد.
خواص دمنوش پونه و دارچین
دارچین و پونه از نظر طب سنتی ایران دارای طبیعتی گرم و خشک هستند.
برای درست کردن این نوشیدنی سالم کافیست چند عدد چوب دارچین را همراه چند برگ پونه در قوری بریزید
و سپس آب را به آن اضافه کرده و قوری را روی حرارت غیرمستقیم بگذارید و اجازه دهید بمدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بماند
تا دم بکشد. برای شیرین کردن دم نوش می توانید از عسل استفاده کنید.
این دمنوش دارای خاصیت برطرف کننده درد , نفخ معده و اسهال است.
پونه دارای خاصیت آرامبخشی است , استنشاق بوی آن , در کاهش اضطراب و نگرانی موثر است ,
مخلوط آن با دارچین, باعث افزایش سطح هوشیاری فرد می شود علاوه بر آن خاصیت آرامش بخش را نیز دارد.
نوشیدن دمنوش دارچین و پونه سیستم ایمنی بدن را بالا برده و درمان موثری برای سرماخوردگی نیز می باشد.
این نوشیدنی تحریک کننده جریان خون است و باعث بهبود جریان گردش خون می شود.
از دیگر خواص دمنوش تسکین دردهای مفاصل می باشد.
نوشیدن دمنوش دارچین و پونه در طول مدت بارداری توصیه نمی شود.
این نوشیدنی برای افراد سالمند , افراد با فشار خون بالا و افرادی که داروهایی
مانند آسپرین که باعث رقیق شدن خون می شود مصرف می کنند مناسب نمی باشد.
خواص دمنوش پونه و لیمو
مهمترین خاصیت دمنوش پونه و لیمو، تاثیر آن بر دردهای دستگاه گوارش شامل درد معده، روده، نفخ، د ل پیچه، تهوع و اسهال است.
همچنین این دمنوش معطر، اشتهاآور است.
مسکن و آرامبخش خوبی است و ناراحتی اعصاب و تشنج را بر طرف می کند.
برای رفع بوی نامطبوع دهان و پیش گیری از بروز بیماری لثه ای به کار برده می شود.
برای رفع سینه درد و سرفه، دم کرده پونه را به صورت گرم بنوشید.
چای پونه و لیمو علاوه بر انرژی زا بودن، حرارت اضافه بدن را خارج کرده و سرماخوردگی و سرفه فصلی را نیز درمان می کند.
سیستم گوارشی را تسکین می دهد و در رفع گاز معده کمک می کند.
مصرف آن در اوایل بارداری ممنوع است.
– به علت اثر شل کنندگی دریچه تحتانی مری در افرادی که برگشت اسید معده به مری دارند با احتیاط مصرف گردد.
– با توجه به اینکه مصرف پونه به مقدار زیاد سبب بالارفتن فشار خون می شود، خوردن مقدار زیادی از آن به افراد سالمند هرگز توصیه نمی شود.
– همچنین افرادی که دارای دوشای غالب واتا در بدن هستند هرگز نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.
برای تهیه این دمنوش به مواد زیر نیاز داریم.
۱۰ برگ پونه تازه یا یک قاشق غذاخوری پونه خشک
لیمو تازه
۱ فنجان آب جوش
نبات یا عسل
عطر بی نظیر این دمنوش همه رو ترغیب به خوردن میکنه.
اول پونه های تازه رو با دست خرد میکنیم و میریزیم تو قوری یا پونه خشک رو و آب جوش میریزیم روش و ۱۰ دقیقه میزاریم رو بخاری یا سماور البته با حرارت کم.
تو فنجون میریزیم و چند قطره لیمو میریزیم و نوش جان میکنیم. با نبات یا عسل هم عالیه.