طرز تهیه سوتی پلو +راز خوشمزگی در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه سوخاری پلو
سوتی پلو که به شیرینی پلو نیز معروف است یکی از غذاهای معروف شهر اردبیل است که در روزهای خاصی مانند چهاربان سوری و یا در آستانه عید نوروز تهیه می شود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سوتی پلو به ادامه مطلب بروید هدف سایت چیست؟ همراه باشید
محصولات مورد نیاز برای 4 نفر | |
برنج | 4 لیوان |
شیر نر | 4 لیوان |
کره | 100 گرم |
زعفران آب پز | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | کافی |
طرز تهیه سوخاری پلو
مرحله اول
ابتدا برنج را در یک کاسه بزرگ بریزید و روی آن را با آب داغ و 1 قاشق غذاخوری نمک بپوشانید. برای درست کردن دمی باید برنج را چند ساعت خیس کنیم وقتی آن را خالی کنیم مشخص می شود.
مرحله دوم
زعفران را چرخ کرده و تکه های یخ را داخل آن می ریزیم و 10-20 دقیقه می گذاریم تا رنگ آن خوب باز شود و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
سطح سوم
سپس زعفران آماده شده را به شیر تازه اضافه کنید و کمی نمک نیز اضافه کنید. سپس آب برنج را آبکش می کنیم و برنج را به شیر اضافه می کنیم و برنج را با شیر مخلوط می کنیم (در این مرحله در قابلمه را نگذارید)
مرحله چهارم
هر چند دقیقه یکبار روی حرارت خیلی کم هم میزنیم تا شیر نجوشد و برنج فرو نرود. وقتی احساس می کنیم برنج باز و پخته شده است، یک دانه برنج را بین دندان هایمان امتحان می کنیم تا مطمئن شویم که برنج پخته شده و شیر کاملا جذب آن شده است.
مرحله پنجم
حالا برنج را در وسط قابلمه جمع می کنیم و سپس روغن را روی برنج می گذاریم تا با حرارت برنج به مرور زمان آب شود و جذب برنج شود. بعد از اینکه کره را آب کردیم، می توانیم برنج را کاملا صاف کنیم و شعله پخش کن را روی شعله قرار دهیم.
مرحله ششم
سپس قابلمه را روی شعله پخش کن می گذاریم و روی قابلمه را می پوشانیم (از بخارپز هم می توانید استفاده کنید) و 30-40 دقیقه دیگر صبر می کنیم تا پلو دم کرده و آماده شود. سوتی پیلو که اگر در قابلمه نسوز پخته باشید آماده است.
مرحله هفتم
و برنج کاملا صاف شد می توانید شکل سوتی داشته باشید و بعد از پخت درب قابلمه را بردارید و در حالی که دسته را گرفته اید دیسک را روی قابلمه قرار دهید. از قابلمه و کناره های تابه و قابلمه را بچرخانید تا سوتی در قالب درست شود. آن را بخورید یا در ظرفی که میخواهید بریزید و بنوشید.
نکاتی در مورد درست کردن قیمه پلو
پلو سوخاری یا ماهی دودی
سوتی پلو یکی از غذاهای سنتی و بسیار اصیل اردبیل است که مانند سبزی پلو با ماهی معمولا با ماهی دودی سرو می شود. ماهی دودی را می توانید به هر شکلی تا سوتی پیلو درست کنید. می توانید ماهی دودی را سرخ کرده و به شکل رشته چینی درست کنید.