طرز تهیه ماش پلوی افغان با دستور پخت محرمانه در سال ۱۴۰۳
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم طرز تهیه ماش پلوی افغان را با رسپی مخصوص و محرمانه تیم مان به شما ارائه کنیم. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه و لذیذ را درست کنید در ادامه مطلب همراه ما باشید.
طرز تهیه پلو با پوره افغانی
اینجا در و در آخر سایت آموزشی، ما شما را با طرز تهیه یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای سنتی افغانی ماش پلو آشنا می کنیم. این غذا که از ترکیب برنج، ماش و ادویه های معطر تهیه می شود، نه تنها از نظر طعم بی نظیر است، بلکه ارزش غذایی بالایی نیز دارد. طرز تهیه پلو با فرنی افغانی ساده است اما نکاتی وجود دارد که در صورت رعایت آنها طعم این غذا دو چندان می شود. با ما همراه باشید تا قدم به قدم این دستور خوشمزه را یاد بگیرید.
برای دستور غذا افغانستان مش پلوی، غذای سنتی و خوشمزه ای است که با خیس کردن ماش و برنج و درست کردن قابلمه سیب زمینی یا نان و لایه برداری برنج و ماش آماده با کره تفت داده شده، مرغ با پیاز، سیر، زنجبیل، ادویه، پاستا و پوره گوجه فرنگی درست می شود. . ترکیب شده و سرگرمی روز با افزودن ماست پرچرب آماده می شود. این دستور غذا با پختن برنج و ماش و سرو با مرغ معطر و تزیین با گوجه فرنگی و گشنیز، یک تجربه غنی و دلچسب از غذاهای افغانی را ارائه می دهد.
مواد لازم برای برنج | اندازه ی |
بهم ریختگی | 1 فنجان |
برنج | 2 لیوان |
زعفران | کافی |
روغن حیوانی یا کره | کافی |
نمک | کافی |
مواد لازم مرغ | اندازه ی |
جوجه | 450 گرم |
پیاز | 1 قطعه بزرگ |
سیر | 3 قرص |
زنجبیل رنده شده | 1 قاشق چایخوری |
ماست شیر کامل | 1 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | نصف فنجان |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
برگ بو | 1 قطعه |
نمک، فلفل سیاه و قرمز | کافی |
فلفل سیاه، ادویه کاری و تخم گشنیز | کافی |
طرز تهیه پلو با پوره افغانی
مرحله 1: درست کردن فرنی
ابتدا ماش را به مدت 2 تا 3 ساعت در آب خیس کنید و در این مدت چند بار آب را عوض کنید تا تمام ناخالصی ها از بین برود. پس از خیس شدن کافی، ماش را با آب جدید و کمی زردچوبه روی حرارت ملایم قرار دهید تا آرام آرام بپزد. این به حفظ رنگ و افزایش طعم ماش کمک می کند. بعد از جوشیدن آب آن را آبکش کرده و با کمی روغن در تابه سرخ می کنند تا عطر مطبوعی به خود بگیرد. تفت دادن ماش با روغن طعم آنها را بهبود می بخشد و هر گونه بوی نامطبوع را از بین می برد.
مرحله 2: پختن برنج
برنج را بعد از شستن حدود 10 دقیقه در آب جوش می گذاریم تا نیم پز شود سپس آبکش شده و آماده مصرف می شود. این مرحله به حفظ دانه برنج و جلوگیری از شکستن دانه ها کمک می کند.
مرحله 3: آماده کردن قابلمه
برای تهیه تادیگ می توانید از سیب زمینی ورقه شده یا نان استفاده کنید. کف ماهیتابه را با کمی روغن چرب کنید، سپس سیب زمینی یا نان را کف آن بچینید. در پایان پخت این لایه به تهی طلایی و خوش طعم تبدیل می شود.
مرحله 4: برنج و ماش را سفارش دهید
یک لایه برنج نیم پز را روی قابلمه بریزید، سپس یک لایه ماش تفت داده شده اضافه کنید. این کار را تا زمانی که مواد تمام شود ادامه دهید و با یک لایه برنج تمام کنید. لایه لایه شدن برنج و ماش باعث می شود طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند.
مرحله 5: برنج را بجوشانید
بعد از لایه برداری، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و داخل آن بگذارید. برای اینکه برنج و ماش را کاملا دم بکشید و طعم ها را به خوبی با هم ترکیب کنید، می توانید زیر درب قابلمه بخارپز قرار دهید. این کار به حفظ رطوبت در قابلمه و پختن یکنواخت مواد کمک می کند.
مرحله 6: آماده سازی مرغ
پیاز را خلال کرده و در مخلوط کره/روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شود، سپس سیر رنده شده، زنجبیل رنده شده و برگ بو را اضافه کنید و تفت دهید تا معطر شود. این مرحله به ایجاد یک پایه طعم غنی برای مرغ کمک می کند.
مرحله 7: ادویه ها و مرغ را اضافه کنید
ادویه های مورد نظر نمک، فلفل، پاپریکا، پاپریکا، ادویه کاری و دانه های گشنیز را به تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا عطر ادویه ها بلند شود. تکه های مرغ را اضافه کنید و تفت دهید تا سطح آن سفید شود. این مرحله به مرغ اجازه می دهد تا با ادویه ها طعم دار شود.
مرحله هشتم: پوره گوجه فرنگی و پوره را اضافه کنید
پوره و پوره گوجه فرنگی را به مخلوط مرغ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید سپس کمی آب جوش اضافه کنید تا مواد خوب مخلوط شوند و مرغ را در مایع کافی بپزید. در قابلمه را ببندید و اجازه دهید مرغ به آرامی با حرارت بسیار کم بپزد.
مرحله 9: ماست را اضافه کنید و پخت را تمام کنید
در پایان پخت، ماست پرچرب را به مخلوط مرغ اضافه کنید و اجازه دهید 15 دقیقه دیگر بجوشد تا ماست به خوبی در آب مرغ حل شود و غذا طعم دار شود. این مرحله به ایجاد بافت خامه ای و طعم غنی در غذا کمک می کند.
مرحله 10: تزئین و سرو کنید
پس از دم کشیدن برنج و ماش، آن را در ظرف سرو قرار دهید. مرغ تمام شده را روی برنج قرار دهید. برای تزیین می توانید از برگ گشنیز تازه استفاده کنید. در آخر برنج را با زعفران دم کرده و با کمی گوشت خوک یا کره آب شده طعم دار کنید. برای افزایش طعم و زیبایی می توان پیاز داغ را نیز به غذا اضافه کرد. اکنون شناور ماش افغانی شما آماده سرو و لذت بردن است.
5
2