طرز تهیه پلو پاگشا با طعمی فوق العاده در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه برنج پاگشا
امروز طرز تهیه یکی از خوشمزه ترین و البته کمی را به شما آموزش می دهیمانواع غذاهای ایرانی» به شما معرفی کنیم: «پلو پاگشا». این غذا با ترکیبی از مواد ساده و مقوی، علاوه بر طعم مطبوع، ارزش غذایی بالایی نیز دارد. ترکیب معطر هویج، فلفل قرمز و گوشت چرخ کرده به همراه زعفران و کره، این برنج را به انتخابی عالی برای مهمانی ها و مجالس خانوادگی تبدیل کرده است. با ما همراه باشید تا با طرز تهیه این غذای خوشمزه بیشتر آشنا شوید.
برای تهیه پاگشا پلو ابتدا هویج را با ادویه و کره تفت دهید سپس قیمه را با پیاز و ادویه مخلوط کرده و تفت دهید. برنج را جداگانه بجوشانید سپس به مخلوط هویج و گوشت در قابلمه اضافه کنید و بجوشانید. در آخر این برنج را با چیلی و زعفران تزیین و سرو می کنیم.
مواد | اندازه ی |
پیاز | 1 عدد وسط |
هویج | 2 عدد وسط |
پیاز سرخ شده | 2 قاشق غذاخوری |
گوشت چرخکرده | 300 گرم |
زعفران و کره یا روغن | کافی |
فلفل سیاه و نمک | کافی |
فلفل سیاه و زردچوبه | کافی |
طرز تهیه برنج پاگشا
مرحله 1: آماده سازی هویج
ابتدا هویج ها را پوست بگیرید و درشت رنده کنید سپس یک تابه بزرگ انتخاب کنید و کمی روغن داخل آن بریزید. هویج های رنده شده را در تابه بریزید و با حرارت متوسط شروع به تفت دادن کنید. به این ترتیب هویج نرم شده و طعم خود را به خوبی آزاد می کند. مواظب باشید هویج ها هنگام تفت دادن نسوزند.
مرحله 2: ادویه ها را به هویج اضافه کنید
بعد از 5 دقیقه دارچین، زعفران آب شده و کره را به هویج اضافه کنید. این ترکیب طعم مطبوع و عطر بی نظیری به هویج می دهد. بعد از افزودن ادویه ها حرارت را تا حد امکان کم کنید تا هویج آرام آرام عطر و طعم ادویه ها را بدون سوختن به خود جذب کند.
مرحله 3: آماده کردن فلفل قرمز
در این مرحله پیاز را نگینی خرد کرده و در تابه دیگری با کمی روغن تفت دهید تا طلایی و ترد شود. فلفل قرمز طعم فوق العاده ای به غذا می دهد و در این دستور غذا نقش مهمی در ایجاد طعم نهایی دارد.
مرحله 4: تفت دادن گوشت
گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده در ظرف مناسبی ریخته و شروع به پخت می کنیم. در این مرحله ادویه ها شامل فلفل سیاه، فلفل سیاه، زردچوبه، نمک را اضافه کنید و در صورت تمایل مقدار کمی پوره گوجه فرنگی اضافه کنید تا خوش رنگ شود. همچنین می توانید مقداری زعفران آب شده به گوشت اضافه کنید تا طعم آن بهتر شود.
مرحله 5: پختن گوشت
بعد از تفت اولیه و اضافه کردن ادویه و زعفران، گوشت را با یک لیوان آب ریخته و به مدت 30-20 دقیقه روی حرارت ملایم می گذاریم تا آب آن کاملا کشیده شود. این فرآیند باعث می شود که گوشت خوب پخته و خوش طعم شود.
مرحله 6: پختن برنج
برنج را طبق معمول بپزید. برای این کار ابتدا برنج را خیس کنید سپس آب آن را عوض کنید و با کمی نمک و آب کافی بپزید تا نصف شود. پس از آبکش، برنج را برای پخت در قابلمه آماده کنید.
مرحله 7: لایه بندی مواد
در یک قابلمه مناسب ابتدا مقداری برنج را به عنوان لایه اول بریزید سپس یک لایه مخلوط هویج و گوشت را روی برنج بمالید. همچنین می توانید مقداری پیازچه بین لایه ها اضافه کنید. این کار را تا زمانی که همه مواد در قابلمه لایه لایه شوند، تکرار کنید.
مرحله هشتم: برنج را بجوشانید
بعد از اینکه لایه برداری تمام شد، درب قابلمه را بگذارید و بگذارید پلو به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت با حرارت بسیار کم بپزد. این باعث می شود که طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند و برنج به خوبی بپزد.
مرحله 9: سرو کنید و تزئین کنید
پس از پخت، برنج پاگشا آماده سرو است. می توانید آن را در بشقاب دلخواه خود قرار دهید و روی آن را با چیلی، زعفران و سایر تزیینات دلخواه تزیین کنید. این غذا را می توانید با ماست یاسالاد شیرازی» برای لذت بیشتر سرو کنید.