طرز تهیه کوفته روسی بسیار خوشمزه با رسپی ساده در سال ۱۴۰۳
طرز تهیه کوفته روسی
کوفته روسی یکی از غذاهای محبوب و سنتی روسیه است که از ترکیب گوشت چرخ کرده، برنج نیمه پخته و سایر مواد تهیه می شود. این غذا با طعم متنوع و رنگ جذاب خود می تواند گزینه مناسبی برای شام و مهمانی های خانوادگی باشد.
برای تهیه کوفته روسی ابتدا گوشت چرخ کرده را با نصف پیازچه و همه ادویه ها و نمک مخلوط کنید تا یکدست شود. برنج نیم پز را به همراه تخم مرغ و جعفری خرد شده به مخلوط گوشت اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. کوفته های بیضی یا گرد درست کنید و در روغن سرخ کنید. در همان ماهیتابه پوره گوجه فرنگی را تفت دهید سپس پیاز، فلفل سیاه، شکر، نمک و آب را اضافه کنید و بگذارید بجوشد. فلفل را در تابه بریزید و کوفته ها را روی آن قرار دهید و روی آن را با سس بپوشانید و بپزید تا سس غلیظ شود.
عناصر | اندازه ی |
گوجه فرنگی | 2 تا 3 عدد |
آب لیمو | 1 قاشق غذاخوری ch |
گوشت چرخکرده | 300 گرم |
پیاز سرخ شده | 5 قاشق غذاخوری |
جعفری ریز خرد شده | 120-150 گرم |
نمک | کافی |
فلفل | 2 عدد |
یک تخم مرغ | 1 قطعه |
برنج نیمه پخته | 1 فنجان |
قند | 1 قاشق چایخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
فلفل | 1 قاشق چایخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق چایخوری |
فلفل قرمز تند | 1/8 قاشق چایخوری |
طرز تهیه کوفته روسی
مرحله 1: گوشت و ادویه ها را مخلوط کنید
ابتدا گوشت چرخ کرده را با 2.5 قاشق غذاخوری پیازچه و همه ادویه ها از جمله نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز مخلوط کنید تا مخلوط یکدستی به دست آید. استفاده از پیاز خام رنده شده و آب گرفته نیز می تواند به بهبود طعم کمک کند.
مرحله 2: برنج را آماده کنید
برنج را با کمی آب بجوشانید تا دانه های برنج نیم پز شده و با فشار دادن کمی سفت شوند. با این کار وقتی کوفته ها پخته شدند برنج کاملا پخته می شود.
مرحله 3: تخم مرغ و جعفری را اضافه کنید
تخم مرغ، جعفری ریز خرد شده و برنج نیم پز را به مخلوط گوشت اضافه کنید و به آرامی همه مواد را با هم مخلوط کنید تا مخلوطی چسبناک شود.
مرحله 4: شکل دادن به کوفته ها
به اندازه یک تخم مرغ از مخلوط کوفته بردارید و به شکل بیضی یا گرد در آورید. وقتی کوفته ها را شکل می دهید، دست ها را خیس کنید تا مواد به دستتان نچسبد.
مرحله 5: کوفته ها را سرخ کنید
کوفته های تمام شده در روغن داغ سرخ می شوند تا طلایی شوند. دقت کنید که کوفته ها از هر طرف خوب سرخ شده و بافتی ترد و خوش طعم به دست بیاورند.
مرحله 6: سس را آماده کنید
پس از سرخ شدن کوفته ها، پوره گوجه فرنگی را به مدت ۲ دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و خامی رب از بین برود. سپس باقیمانده پیازچه، فلفل سیاه، شکر و کمی نمک را به همراه 3 پیمانه آب اضافه کنید و بگذارید بجوشد. در این مرحله آبلیمو را اضافه کنید و سس را به آرامی بجوشانید.
مرحله 7: شلیک نهایی
فلفل های خرد شده را کف سینی بچینید و کوفته ها را روی آن ها بچینید. نیمی از سس آماده شده را روی کوفته ها بریزید و درب تابه را ببندید. بگذارید 10 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد. سپس بقیه سس و ورقه های گوجه فرنگی را اضافه کنید و نیم ساعت دیگر بگذارید بجوشد تا سس غلیظ شود.