علائم ضعف قلب چیست؛ برای تقویت قلب چه بخوریم؟
از آنجایی که قلب بیشترین فعالیت را در بدن دارد، به دلیل پایداری نیاز به گرمی و خشکی دارد و مزاج این اندام گرم و خشک است و اگر سرد و مرطوب شود دمای آن کاهش می یابد و تمام بدن و اعضا عملکرد کاهش خواهد یافت.
به گزارش جام جم، از دیدگاه طب سنتی علائم ضعف قلب با نارسایی قلبی همپوشانی دارند. تغییر و بی نظمی در ضربان قلب، تنفس سریع و ضعیف، کاهش وزن یا تورم، تشنگی به هوای سرد، خستگی، خواب آلودگی و ناتوانی جنسی از علائم نارسایی قلبی است.
نذار دلت سرد بشه
قلب گرم ترین و خشک ترین عضو بدن است. از آنجایی که قلب بیشترین فعالیت را در بدن دارد، نیاز به گرما دارد و به دلیل پایداری، به خشکی نیاز دارد و اگر سرد و مرطوب شود، دمای آن کاهش می یابد و عملکرد کل بدن و اعضا کاهش می یابد. از دیدگاه طب سنتی، علائم نارسایی قلبی با نارسایی قلبی همپوشانی دارند. قلب ضعیف باعث تغییرات و بی نظمی در ضربان قلب، افزایش تعداد تنفس، تنگی نفس، سرفه، کاهش وزن یا تورم، تشنگی هوای سرد، خستگی، خواب آلودگی، از دست دادن اشتها و ناتوانی جنسی می شود.
داروهای افسردگی قلبی
متخصصان طب سنتی بر این باورند که یبوست ناشی از تجمع مواد زائد در بدن و همچنین فشار ناشی از دفع در طول مدت طولانی و همچنین به پشت خوابیدن می تواند باعث تضعیف قلب شود. کیفیت مطلوب هوای استنشاقی نیز تأثیر سریع و قوی بر روی قلب، مغز و عملکردهای ذهنی دارد. از طرفی ورزش در هوای آلوده و سرد و همراه با استرس به خصوص در مواقعی که سیر هستید یا خیلی گرسنه هستید و همچنین ورزش های سنگین و حرفه ای، ورزش های غیر هوازی و… همگی باعث نارسایی قلبی می شوند. بد نیست بدانید که حرکت و پیاده روی متوسط باعث تعدیل نیرو و دمای بدن می شود.
مواد غذایی برای تقویت قلب
بره، زرده تخم مرغ و برنج برای قلب و مغز مفید هستند. همچنین مصرف سیب با گلاب به هر شکلی از جمله فالوده، رب، چای، سرکه، مربا، حلوا یا پخته شده با عسل و گلابی مفید، انار، لیمو، پرتقال و آناناس برای تقویت و حفظ سلامت قلب برای تمامی گروه های سنی و جنسی مناسب است. در منابع طب سنتی کنترل خشم، اصلاح مزاج، پاکسازی صحیح بدن، کاهش مقدار غذا در هر وعده غذایی، کاهش مصرف حبوبات و گازها توصیه شده است.
دمنوش های گیاهی و مقوی
خوردن سبزیجات معطر و مقوی و مقوی گوارشی از جمله ریحان بنفش و سبز، نعناع، پونه کوهی، مرزه، ترخون و گشنیز باعث تقویت قلب می شود. برای کنترل ضعف و نارسایی قلبی استفاده از داروهای مقوی مانند زعفران، گل نباتی، گل رز، گل گاوزبان و میخک به تشخیص پزشک موثر است. بادرنجبویه گیاهی بسیار مفید است که ابن سینا آن را تقویت کننده قلب می نامد و طبق بررسی های انجام شده عصاره بادرنجبویه در درمان تپش قلب موثر است و چای بادرنجبویه برای افرادی که علائم اضطراب، تپش قلب و تنگی نفس دارند مفید است. البته این گیاه دارویی در افرادی که مشکل تیروئید دارند باعث ایجاد اختلال می شود و باید با تجویز پزشک مصرف شود. به گفته متخصصان طب سنتی، با توجه به اینکه جایگزینی داروهای گیاهی به جای داروهای شیمیایی نیازمند تحقیقات بیشتر و آزمایشات بالینی گسترده است، به همین دلیل به بیماران توصیه می شود در کنار درمان های شیمیایی از درمان های گیاهی طب سنتی استفاده کنند.